Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Longanimity, u nas wczoraj nie było ani jednej długiej drzemki, było 3x30 i raz 25. I dziś trzeci raz w życiu młodego człowieka zrobił sobie przerwę w śnie nocnym na 1.5 h po prostu leżał sobie, trzymał się szczebelek w łóżeczku i gadał. Taka pauza 3-4:30, po której sam zasnął 😅 więc nie wiem no, ja też nic nie zmieniłam, a tak diametralnie się zmienił sen. W wozku nie, usypianie na drzemkę trwa dłużej niż drzemka i jeszcze kurde jakieś nocne aktywności 🤣
A no i heeej! Dzisiaj 4 miesiące 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 11:33
Natalia1988 lubi tę wiadomość
-
A Iga tak jak poprzednie dni drzemka max 40 minut, tak właśnie spi od 2 godzin w centrum handlowym 😅 Nie nadążam za tym dzieckiem. Co więcej dziś ją uspilam na maxa wcześnie, bo wstała 8:20, a już 9:30 była w wózku, wychodziłyśmy i padła bez wcześniejszych zauważalnych oznak zmęczenia 🤷🏻♀️
Kania, Iga tez się budzi w nocy i sobie mruczy do siebie, wierzga nóżkami, ja to zwykle ignoruje i wtedy ona zasypia dalej. Mam zasadę, że dopóki nie wola to ja zostawiam w spokoju w nocy i póki co to działa 😬
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Filipek 🥳🥳 ale to leci 🙈 a z drugiej strony jak są te regresy to się wydaje że wiecznie trwa 🤷♀️
W cale nie cieszą mnie problemy ze snem waszych dzieci ale dobrze wiedzieć że nie jestem sama i niby się czyta że nawet 6tygodni może to trwać ale jakoś człowiek czasem wątpi w siebie😑
No właśnie ja mam problem z tym wybudzaniem... bo odrazu ja się budzę bo Zbyś mocno wierzga nogami 🙈 zwykle mówię ciiii i śpij mama jest... I włączam szumisia 🤷♀️czasem nawet oczu nie otwiera przy tym... I właśnie zawsze mam dylemat koło 5... czy on głodny czy to ten sen aktywny 😑 ale po karmieniu śpi spokojniej więc narazie zostanę przy tym że go karmie.
Sara super że trafiliście na takiego mechanika 💪
A mój mąż mimo że zachwycony samochodem to stwierdził że nas nie stać na taki samochód (toyota rav4 2019) i woli bez kredytu jednak coś (a to ja miałam wątpliwości co do kredytu głównie) także szuka dalej 🙈👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
A no i Zbyś już po 2 drzemkach 40min a teraz usypia na 3cią... także jak nic powinny się 4 zmieścić o ile będzie chciał na tą ostatnią usnąć bo to loteria 🙈
Przyszła mi wczoraj paczka ciuchów ze smyka... myślicie ze 86 z pingwinkiem będzie dobry na pezyszle święta 😅👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
To mój Emil i Tola tak czasem mieli, że w nocy się przebudzili i potrafili leżeć i gadać do sufitu i potem zasypiali sami
Lidka jak się w nocy budzi to drze się jak opętana. Dzisiaj ponad godzinę się darła z kilku-kilkunastosekundowymi przerwami 🙃 gdyby tylko leżała to bym się zawinęła spać 😅 a ja na głowie stawałam żeby całego domu nie pobudziła 🙄
Właśnie wstała z drugiej już drzemki. Pierwsza trwała 50 min a druga 25. Odkąd wstała z pierwszej drzemki o 11:30 to ani sekundy nie leżała na macie/kanapie 🙈
Kolejny dzień wyjca przed nami 😑
A było już tak pięknie, nawet pisałam wam że mało płacze... Od około 2-3 tygodni płacze/krzyczy/marudzi/wyje kilka godzin na dobę 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 13:59
-
Iga miała 3h w wozku, już myślałam, że jest chora 🥸
Bo od noworodzia nie spała w dzień tyle czasu.
Wywołałam dziś mnóstwo zdjęć i jak dziecko pozwoli to będę robić albumy dla dziadków 🥰
I zamówiłam sobie pizzę, bo Stary ostatnio ciagle w robocie i to w bardzo dziwnych godzinach (czytaj popołudnia i nocki), co psuje mi wszystkie plany łącznie z gotowaniem i sprzątaniem. Sara szacun dla Ciebie, że to wszystko ogarniasz przy gromadce 🤯 Mnie przy jednym marudku to męczy.
Swoją droga Iga jak marudzi to mówi coś w stylu „mamuuuu neeeej” 🤣 wiem, że ona totalnie nie wie co mówi, ale smiesznie to wychodziHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka nie dalej niż 2 dni temu pisałam Ci, że te drzemki powinny się pojawić 😁
U nas przez ostatnie 7 dni było 5 dni z długą drzemką
Zdecydowanie tak wolę bo gdyby jeszcze Lidka umiała się sama sobą zająć to jak Cię mogę. Ale wiekszosc czasu gdy nie śpi spędza na rękach 🙄 a same wiecie ile to jest pół godziny. Ledwo się czymś zajmę jak już wyje 🥴
Dlatego lubię weekendy pod tym kątem, że stary ją nosi i zabawia a ja mogę sobie posprzątać generalnie, poprasować czy upiec ciasto bo na tygodniu no to cóż. Bieganina i wszystko trzeba robić z doskoku 🤷🏻♀️
Właśnie stary wrócił do domu więc mu wcisnełam rozdarciucha i zaszyłam się w pokoju dzieci z praniem do poskładania 😁 nie ma litości -
Sara pewnie kamień z serca! Karmi na wieczorne świętowanie ja nic może tak zachęcam, bo sama właśnie wróciłam z czteropakiem
Piszecie o długich drzemkach, to u nas na spacerze zawsze śpi całą drogę i czasem chwilkę dosypia jeszcze w domu. Tak więc śpi od 2h. Gdyby nie spacer, to byłaby kolejna drzemka 30 min i pewnie na jeszcze kolejną by się powoli zbierała za chwilę :p
Eh, weekendowe plany zaraz trafi szlag, mąż może utknąć w pracy na weekend, bo mają krytyczny incydent a na 2 dni mamy zaplanowane 3 rzeczy, więc miało być intensywnie
Z karmieniem udało mi się wrócić na styk, bo już siedział na callu z kamerką i śpiącym dzieckiem na rękach, akurat zaczynała się rozbudzać
Ale kiedyś zrobiliśmy już taki przypał, że rozmroziłam mleko, bo miało mnie nie być tak na styk między karmieniami. Wróciłam, to jeszcze nie jadła, więc mówię, żeby brał butlę skoro już rozmrożone, a ja odciągnę nową porcję. Siada z Młodą do jedzenia, patrzę, że ciągnie z butli to idę odciągnąć (do innego pokoju, bo bardzo nie lubię jak na to mąż patrzy, jakieś krępujące to dla mnie). Wychodzę po chwili i patrzę, że coś się męczą, ona nie chce, pręży się, pluje. Ja próbuję ją przejąć i też nic. W końcu próbuję to mleko, a ono jest GORZKIE. Położna mówiła, że zbyt szybko rozmrażane mleko będzie niesmaczne, miała rację (rozmrażałam na blacie w letniej wodzie, bo zapomniałam wyjąć wcześniej, zwykle w lodówce). No więc dziecko głodne, mleko gorzkie, świeżo odciągnięte już w zamrażarce (nie chciałam go znowu szybko ogrzewać ) a piersi puściuteńkie wypiłam femaltiker i przez pół h próbowaliśmy ją jakoś zabawiać, żeby nie płakała z głodu zanim u mnie coś się naprodukuje, bo ona nie lubi ssać na sucho i czekać, a musiałaby się dość napracować
-
Kania, jakoś przeoczyłam wcześniej historie nocną 🫣 co za agent! Matko jak ten czas leci, takie duże są już te nasze dzieci, a dopiero co sapałyśmy w 9 miesiącu odliczając do końca 🥲
Longanimity, szukając pampersow, które kupowałabym w ciemno na promocji aktualnie skusiłam się na pampers active baby, bo pisałaś, że też je czasem kupujesz 😃 i to jest to! Rozmiarami 2 wypada pomiędzy dadą 2 a 3, nic nie wypływa nawet przy rotakupie 👌 chyba jest miłość 🤩 oby tylko nie zrobiły kuku, bo to dopiero 2 dzień się z nimi bawię 😬 a premium care nam czasem zawodziły gdzieś bokiem, mają delikatne te gumkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 17:31
-
Ogoorkowa Zbyś po dadach miał odparzenia a właśnie po pampersach czy jednych czy drugich nic mu nie jest więc u was mam nadzieję że też się sprawdzą. U nas z wypływającą kupą jest tylko problem po szczepieniu bo po mm to na lajcie 🤷♀️
Zbyś ma UWAGA 5tą drzemkę bo 4ta trwała 8min (u babci w wózku zakładałam że pośpi dłużej- My byliśmy na sali ustalić menu i podpisać umowę) swoją drogą teraz ceny za obiad i zimną płytę za osobę są tylko ciut niższe niż parę lat temu jak braliśmy ślub gdzie wiadomo ile żarcia na weselach robią 🙈 także mimo że robimy małe chrzciny obstawiam że przynajmniej 6tys nas to wyjdzie. Najlepsze zaproszenia... zamawiałam z jakiejś pierwszej lepszej strony gdzie mi się wzór spodobał i jak zamówisz min. 12 to płacisz po 4,50 za sztukę a jak mniej to po 8... no to jak mi potrzeba 10 to wiadomo że wzięłam 12 🤷♀️
Z resztą warto mieć w zapasie bo nie będę później 1go domawiać bo gdzieś walnę błąd 😅
A wracając do drzemek to jak już będziemy mieć jakiś punkt zaczepienia i każdy dzień nie będzie wyglądał inaczej pd tym względem to też sobie budzik ustawie i będę chciała wstawać o tej samej godzinie żeby ta pierwsza drzemka była przynajmniej o stałej porze 💪👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Hej dziewczyny słyszałam na innym forum że Kamisia z tego forum to ekspert od cukrów.
Kamisia jak możesz co sądzisz o moim wyniku.
Moje wyniki.
Wit D3
34 prawidłowa
Glukoza 79,2 prawidliwy
Po godz 66,2
Po 2 godz. 79,7
Insulina 5,6prawidlowy
Po godz 32,3
Po 2godz. 35,22018r - urodziłam córkę.
😍
2x iui - nieudane
2022r- 15 lipiec zaczynamy stymulacje do in vitro.
27.07.2022r. Punkcja.
1.08.2022
Mamy 4 zarodki
❤️❤️❤️❤️
16.09.2022 Transfer 4AA ✊ 9dpt beta 7,1
11dpt beta 5,5
28.09.2022 Niestety.
4.11.2022 Transfer 4AA🍀🍀✊✊🍀
14.11.2022 Niestety beta 0,2
Mamy jeszcze 2 zarodki.
❤️❤️
10.12.2022 histeroskopia-wszystko dobrze. 🙂Lekki stan zapalny.
23.01.2023 Transfer 2 zarodków
4BB,3BC.
7dpt beta hcg 17,4
9dpt beta hcg 47,4
11dpt beta hcg 82,2
14dpt beta hcg 29,4
Brak zarodków.
START IN-VITRO
Rozpoczecie stymulacji. 💉💉💉💉💉💉
14.10.2023r.
25.10.2023r- Punkcja.
... 10🥚😉🤩🍀
-21.11.2023r. Transfer.👎
-19.12.2023r Transfer 👎cb
MAMY JESZCZE 7🥚
Dalsza diagnostyka
-10.04.2024r 6transfer.
Udany
7dpt =, 9dpt beta334, 12dpt beta 1170,15dpt beta 2839
Uslyszlam ❤️❤️🥲🥲
24.05.2024 jest ❤️
Będzie chłopczyk 🩵🥰 -
Kasia, Kamisi szukaj na wątkach IVF w zakładce "starając się z pomocą medyczną", na pewno pomoże 😘
Longanimity, to jak Cię lekarz potraktował to jakieś kuriozum! Młoda osoba z taką diagnozą powinna dostać tylko wsparcie i zrozumienie! Ostatnio byłam u onkologa (okazało się że niepotrzebnie) i już od progu czułam że mi współczuje i chce okazać wsparcie a pod koniec wizyty był bardzo ucieszony że jednak nic mi nie jest 😁
Sara, historie z lekarzami Toli też jeżą włos na głowie 🤯
Agentka, daj znać na jaki wyjazd się zdecydujesz! My zaklepaliśmy Rodos, ale dopiero na wrzesień. Fajnie, że Iga poznaje inne dzieci 🙂 my nie mamy znajomych z dziećmi w takim wieku a chciałabym żeby Helenka miała kontakt z rówieśnikami. Uśmiecha się do siebie w lustrze, a dzieci podobno czają że to one jak mają ok. 18 miesięcy.
Helenka miała najpierw smoczek 0-2 i jak tylko skończyła 3 miesiąc to poleciałam kupić 3-6. Na początku jej średnio pasował, a teraz mam wrażenie że podoba jej się bardziej niż ten mniejszy, woli smoczek od cycka 🥺
U nas dziś dwie drzemki po 2h (w tym jedna na spacerze) i jedna pół godziny też na spacerze, bo musiałam wyjść bo już miałam dosyć płaczu 🙈
Wczoraj się nawet nie odzywałam bo dzień był kiepski. Helenka jadła co godzinę! Aż zaczęłam mieć wątpliwości czy się najada, zrobiłam butelkę i na szczęście nie chciała 😁Kasia38 lubi tę wiadomość
-
Kasio dzieci teraz zwiekszyly zapotrzebowanie na mleczko więc wiszą aby sobie zamówić Lidka je w nocy co godzinę a w dzień co.. 1-1,5 od kilku dni i zauważylam, że znowu mam uczucie pełnych piersi a już długo go nie miałam
Longanimity oj tak, regularna pora pobudek daje dużo w perspektywie planu dnia. Ja mam na to nadzieję po feriach
U nas popołudnie i wieczór masakryczny. Ile godzin my się dziś nanosiliśmy wyjca i nic jej nie pasowało 😏 zasnęła o 21 i już jest po pobudce. Idę spać i ja 🥴 -
Kasio wrote:Kasia, Kamisi szukaj na wątkach IVF w zakładce "starając się z pomocą medyczną", na pewno pomoże 😘
Longanimity, to jak Cię lekarz potraktował to jakieś kuriozum! Młoda osoba z taką diagnozą powinna dostać tylko wsparcie i zrozumienie! Ostatnio byłam u onkologa (okazało się że niepotrzebnie) i już od progu czułam że mi współczuje i chce okazać wsparcie a pod koniec wizyty był bardzo ucieszony że jednak nic mi nie jest 😁
Sara, historie z lekarzami Toli też jeżą włos na głowie 🤯
Agentka, daj znać na jaki wyjazd się zdecydujesz! My zaklepaliśmy Rodos, ale dopiero na wrzesień. Fajnie, że Iga poznaje inne dzieci 🙂 my nie mamy znajomych z dziećmi w takim wieku a chciałabym żeby Helenka miała kontakt z rówieśnikami. Uśmiecha się do siebie w lustrze, a dzieci podobno czają że to one jak mają ok. 18 miesięcy.
Helenka miała najpierw smoczek 0-2 i jak tylko skończyła 3 miesiąc to poleciałam kupić 3-6. Na początku jej średnio pasował, a teraz mam wrażenie że podoba jej się bardziej niż ten mniejszy, woli smoczek od cycka 🥺
U nas dziś dwie drzemki po 2h (w tym jedna na spacerze) i jedna pół godziny też na spacerze, bo musiałam wyjść bo już miałam dosyć płaczu 🙈
Wczoraj się nawet nie odzywałam bo dzień był kiepski. Helenka jadła co godzinę! Aż zaczęłam mieć wątpliwości czy się najada, zrobiłam butelkę i na szczęście nie chciała 😁2018r - urodziłam córkę.
😍
2x iui - nieudane
2022r- 15 lipiec zaczynamy stymulacje do in vitro.
27.07.2022r. Punkcja.
1.08.2022
Mamy 4 zarodki
❤️❤️❤️❤️
16.09.2022 Transfer 4AA ✊ 9dpt beta 7,1
11dpt beta 5,5
28.09.2022 Niestety.
4.11.2022 Transfer 4AA🍀🍀✊✊🍀
14.11.2022 Niestety beta 0,2
Mamy jeszcze 2 zarodki.
❤️❤️
10.12.2022 histeroskopia-wszystko dobrze. 🙂Lekki stan zapalny.
23.01.2023 Transfer 2 zarodków
4BB,3BC.
7dpt beta hcg 17,4
9dpt beta hcg 47,4
11dpt beta hcg 82,2
14dpt beta hcg 29,4
Brak zarodków.
START IN-VITRO
Rozpoczecie stymulacji. 💉💉💉💉💉💉
14.10.2023r.
25.10.2023r- Punkcja.
... 10🥚😉🤩🍀
-21.11.2023r. Transfer.👎
-19.12.2023r Transfer 👎cb
MAMY JESZCZE 7🥚
Dalsza diagnostyka
-10.04.2024r 6transfer.
Udany
7dpt =, 9dpt beta334, 12dpt beta 1170,15dpt beta 2839
Uslyszlam ❤️❤️🥲🥲
24.05.2024 jest ❤️
Będzie chłopczyk 🩵🥰 -
Zbysiu chyba też instynktownie zamawia więcej mleczka 🙈 wczoraj było co 2h mimo większych porcji... dzisiaj co 1h, porcje ciut mniejsze bo i tak mu się ulewa 😑👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Wiem że też część was walczy z ciemieniuchą i powiem wam że u nas najlepszy jest zwykły olejek ze słodkich migdałów... skończył nam się jakiś czas temu więc nie używałam... wczoraj posmarowałam głowę Zbysiowi i dzisiaj piekniensie wszystko wyczesuje 💪 jedyny mankament to tłuste włoski 🤷♀️👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ja mam oliwkę Bambino i nią ogarnelam za uszkami:) Na główce to schodzi to się znów pojawia, ale jest w sumie delikatna, więc też nic mocniejszego nie stosuje.
Iga ma dziś całkiem dobry humorek, gotuje obiad bez krzyków Sprawdza mi się mówienie do niej w trakcie co robię, wczoraj tak opróżnialam zmywarke, lezala na brzuchu a ja jej opowiadałam co wyciągam i do czego to jest 🤣
A później jedziemy do rodzinki, znów będą dzieci 😅 Iga ma serio sporo tego kontaktu z innymi dzieciakami, jak tak sobie o tym mysle.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka Zbyś też ma taką delikatną tą ciemieniucha teraz ale smarowałam specyfikiem z mustelli i wcale tak nie schodziło fajnie jak właśnie po olejku... oczywiście cały czas zapominam żeby kupić też taki olejek ale specjalny do czyszczenia uszu... bo Zbyś ma też w uszkach i kombinuje jak mu to likwidować 🙈
Super że Iga ma kontakt z dziećmi może zaowocuje to na przyszłość 💪
My czekamy na kuzyna który ma pojawić się w czerwcu (ponoć waga i bliźnięta się dobrze dogadują) będą mieli nie cały rok różnicy także super na przyszłość 😊 no i starszy o 3 lata kuzyn będzie pewnie rządził paczką 😅
Z tym mówieniem u nas też często się sprawdza, nawet jak np jest u taty na rękach to mi się przygląda i mówię mu co robię 😉 z resztą ja cały czas się staram mu mówić co robię szczególnie jak robię coś przy nim, podobno to ma zaowocować przyszłości bo narazie jeszcze nie widzę żeby wykazywał jakieś zrozumienie jak mówię "zmienimy pampersa a potem dostaniesz mleczko" 😂
Zbyś śpi JUŻ 47min ... w sumie nawet jakby codziennie spał o te 5 min dłużej to będzie oznaczać jakiś progres 🙈
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Mowilam Wam już kiedyś, że moje dziecko ma radar na to, jak zaczynam jeść obiad 🤣? Dziś to samo, zaczynam jeść, a ona syrena. Jestem wyrodna matka może, ale po całym tygodniu miałam marzenie zjeść w spokoju- mąż coś ogarnia w biurowym pokoju, wpakowalam dziecko w dostawkę i mówię „proszę dziś wyć tatusiowi” 🫢Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.