Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Agentka to Lidka bełkocze jak pijak pod sklepem 😂 ma strasznie bogaty repertuar ale bez wyłapywalnych konkretów
Kania a łóżeczko masz 2 czy 3 poziomowe?
Wczoraj moja młoda usnęła o 20 w łóżeczku ale już o 22:30 standardowo była syrena i zabrałam ją do siebie. Potem karmienia o 3,5 i wstała o 7 więc jakby...luksusowo 😁 -
Kania no to u Ciebie 2 poziom będzie akurat ja mam 2 poziomowe i wyższy poziom jest tak w połowie łóżeczka około a drugi nad podłogą.
-
A u nas pierwszy poziom jest wysoko , tak jak leży materac 11 cm grubości, to do góry zostaje około 25 cm. To myślę, że akurat tyle, żeby male rączki sięgnęły i chciały cudować akrobacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 08:27
-
Nam pediatra każe dawać pedicetamol od razu po szczepieniu, a później w zależności od objawów
Agentka ja sobie sprawdziłam mój wzrost kalkulatorem i wyszła kicha, ale w sumie czego się spodziewałam, skoro jestem wzrostu mojego taty i poszło w dziadka, ewidentnie. Za to siostra poszła w drugiego dziadka i między nami jest ponad 20 cm różnicy
Gdzie się wybierasz w weekend?
Jeśli skłonności do snu są po mamie, to ja podobno z ledwością dawałam się namówić na 1 drzemkę w ciągu dnia mając roczek z drugiej strony jak miałam miesiąc, to niby przesypiałam całą noc - halo, córko, dlaczego od 4 miesięcy nie przespałam ciągiem więcej niż 4,5h ?
Sara u nas od tygodnia jest bunt na usypianie na rękach do spania nocnego za to na dzienne drzemki? Tylko na rączkach
Kania u nas parę razy jak próba obrotu na brzuch nie wyszła i się przeturlała na plecy to też tak głową uderzyła i od razu podkówka i straszny płacz serce mi pękało!
I masz rację z tym dmuchaniem na zimne, skoro już podejmuje jakieś próby to nigdy nie wiadomo kiedy ona się uda! Też mamy 3 poziomowe łóżeczko i już mi przez myśl przeszło,żeby obserwować
U nas gadanie stanęło raczej na poziomie bełkotu, jak u Sary aktualnie jest zajęta zdobywaniem ruchowych umiejętności mówi stanowcze "nie" (to jest na tyle wyraźne, że wszyscy się z tego śmieją ), "ja", "aha" i rano "ejo" (załóżmy nieme "h" na początku i będzie forma przywitania się z nami ).
Czy zawsze odkamienianie ekspresu musi być w takim momencie? ;( najgorzej, że jest w połowie i zapauzowałam, żeby młodej z drzemki nie budził. Zanim dokończy, to ja na spacer będę chciała iśćoloska lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jakich śpiworków używacie? I czy polecacie 😊
Bo ja na taki idealny jeszcze nie trafiłam... chociaż jak mój młody już w nocy się nie budzi i pampersów mu nie zmieniam to forma zapięcia już mi obojętna... wiec chyba najfajniejszy był ze sleepee 🤔 ale miałam newborn więc już za mały.
Z la millou jest bardzo szeroki w ramionach mimo że na długość już wyrasta. Teraz zamowilam że strony słodkisen.pl i będę testować. Mam też że smiki i były całkiem spoko ale już nie widzę w smyku (te dostaliśmy)👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ja mam 2 z colorstories i jestem bardzo z nich zadowolona, bo maja mięciutki materiał i piękne rysunki.
Ogoorkowa tak, nasza tez mówiła, że pedicetamol, ale nie wiem, jak miałabym ją namówić na połknięcie 😅
Chyba trzymając buzie na sile, jak piguła z rotateq.
Wybieram się do escape Roomu, jak dobrze pójdzie. Dawno nie byłam, mój mózg tak średnio ogarnia ostatnio, ale może nie będzie tak zle :p
Księżniczka odmawia 1. drzemki 🙈 Już marudzi i płacze, ale spanko jest „nej” 🙉Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
My mieliśmy jukki, ale szybko się sprał i jakby zrobił cienki. Kupiłam na vinted hems chyba, z rękawami, dobra rzecz, ale na wiosnę i jesień, nie ma oznaczenia róg, ale myślę, że to 1. Jeden mieliśmy z Pepco, muślinowy, różowy 🤣 był super ale małych wyrósł. Teraz zamówiłam darland na allegro.
Mamy jeszcze dwa jakieś ale nie podam firmy teraz, to używki po dzieciach szwagierki. Jak wrócę do domu to sprawdzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 11:20
-
Ja polecam z całego serca beztroskę, rozpinany z każdej strony, dużo miejsca w nogach i starcza na dłużej niż colorstories, który na Tosie zrobił się za krótki 2 tygodnie temu 💪
U nas 39 stopni gorączki, kaszel, katar. Jakąś wirusówkę siostrzeniec jej sprzedał, ale testy negatywne, także obserwujemy. 🫠😮💨Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 12:29
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
U nas też colorstories i podobna sytuacja co u RiverS - brakuje nam długości a potrzebujemy dużo miejsca w nogach, bo księżniczka jak wpadnie na pomysł kupy lub bączków w nocy, to musi sobie powierzgać nogami
RiverS co to się dzieje u Tosi biedniutka, dużo zdrówka!
Kania, my mamy parę rzeczy z jukki i część ma super jakość, a część się turbo spiera bardzo mieszane uczucia
Agentka my małymi porcjami podajemy, te 0,9 ml to na jakieś 5 razy, żeby nie wypłynęło z dzioba tak samo witamina C - czasem jak mi się przypomni a ma jakiś mocniejszy katar, to wrzucę. tu bawimy się łyżeczką, ale no nie ma to sensu większego, wszystko na brodzie to mnie upewnia w przekonaniu, że RD to niech ona sobie pociumka i pobabrze się w czym chce, ja nie będę machać łyżeczką, żeby jej z brody więcej zbierać niż zaaplikowałam
Dzisiaj zaliczyłyśmy długi spacer, a później wizytę u znajomych. Pola zrobiła dobrą reklamę dzidziusiów, zero płaczków, dużo uśmiechów i zagadywania + pokaz akrobacji, jeszcze sama sobie zasnęła na drzemkę w trakcie wizyty mąż się cieszy, bo znajomy ma już ogromną chęć na dziecko, tylko dziewczyna się jeszcze waha, myślę, że poszedł punkcik dla dziecka -
Jesli dzieci mają spanie po matce, to oznacza jedno... Ze podmieniono mi dzieci w szpitalu 😂😂😂
Ja kocham spać. A Lidka śpi kijowo strasznie 😅
Dziś wróciło wieczorne usypianie. A po wczorajszym już się cieszyłam 😂😂
Ale słuchajcie... Stary dostał pracę 😎
Zobaczymy jak to będzie w praktyce bo praca dość nietypowa no i jednak będzie dużo godzin ale finansowo powinno być fajnie no i fizycznie jest znacznie mniej wyczerpująca 👌 stary jest po bardzo poważnym wypadku i niestety nie powinien dźwigać itd (miał złamany kręgosłup).
Zaczyna w przyszłym tygodniu. Ja jestem dobrej myśli
U nas dziś fajnie. Lidas naprawdę "do życia" choć miała tylko 2 drzemki (ostatnie OA 4,5 h 🫠). Byłam ze starszymi po buty na wiosnę, zamówiłam dzieciom kurtki, czapki wiosenne a Lidce to krzesełko na OLX. Można powiedzieć, że są gotowi na wiosnę 😄 -
Sara, oby się mężowi udało. A złamany kręgosłup brzmi...okropnie! Jak tam Lidka dziś, jak noc?
Rivers, trzymajcie się ciepło! Zdrówka!
Przyszedł wczoraj ten śpiworek, puchaty taki, wydaje się ciepły. Dziś pierwsza nocka, dam znać 💪
Przeglądam grupy wózkowe na Fejsie i tam na tych grupach w kółko praktycznie polecają trzy wózki: carello bravo, carello delta i espiro fuel 🤡 ale ogólnie podoba mi się 4baby stinger pro. Jeszcze muszę się na niego napatrzeć. -
Dzięki za polecajki i niepolecajki śpiworków 😊
RiverS zdrówka dla Tosi oby szybko jej przeszło🍀🤞
Powiem wam że bardzo chve żeby było już po chrzcinach... bo wszystko fajnie ale teście trochę wymyślają... Dobrze że mój mąż ma takie samo zdanie jak ja i jest asertywny💪
Ja to tam oczywiście bardziej martwię się jak ogarnąć żeby Zbyś nie był zbyt zmęczony... I już zaplanowałam że bez marudzenia(mojego) wstajemy o 7 żeby przed 9 poszedł spać i wybudzę go też najpóźniej 9.40 żeby kimnął się choć z 30 min przed mszą bo nie ma opcji że wyciągniemy go na śpiocha z wózka 🤷♀️ także potem powinniśmy zdążyć zjeść jeszcze obiad na sali w jego OA 😁 taki plan a zobaczymy jak zycie😅👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Matematyka drzemkowa, jak ja to znam dobrze 🥲
Longanimity, podziwiam za te organizacje chrzcin. Ja jeszcze nawet o tym nie pomyślałam, tym bardziej, że jest to dla mnie temat obojętny. Już to pisałam, ale po prostu nie jest to dla mnie ważne, kościół... Ale tak samo nie chce mi się dyskutować z rodzina, zwłaszcza męża, na temat ewentualnego braku chrztu 🤷 -
No właśnie ja z przekonania że tak to nazwę chce ochrzcić a właściwie chcemy, pewnie dlatego mobilizacja 😉 no i właśnie dziwi mnie trochę że teście chcą robić jakaś mega otoczkę jak wesele a przecież to nie o to chodzi 🙈 aż się ciśnie pytanie czy na komunię będą kupować kłada 😑
Nie wiem jak u was ale ja właśnie siedzę w salem bluzie w oksach przeciwsłonecznych (powinnam sprzątać bo będziemy mieć na noc gości ... a w sumie po to chciałam zrobić obiad na sali żeby nie przejmować się sprzataniem🥴 ale jak ktoś zaprasza wszystkich na noc a potem okazuje się że wszyscy się godzą i nie ma tyle miejsc noclegowych no to można wcisnąć bo przecież to nasza "impreza") ale bez wyrzutów bo przecież dziecko mysi korzystać z pogody a samego go nie zostawię 😉 a tatuś jeździ i szuka mleka skondensowanego słodzonego bo pojechał zamiast mnie na zakupy i kupił niesłodzone 😅 a potrzebuje do tynku na torta👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Sara, mąż zmienia prace jak rękawiczki ale trzeba szukać idealnej kciuki!
Kania a byłaś już może w sklepie zmacać te wózki? Już widzę na poważnie oglądasz
Że się Filipkowi w głowie nie zakręci od tych obrotów U nas dzisiaj przyłapałam pełzacza, odpycha się na dużych palcach u nóg i podciąga na ramionach, wszystko przez to, że jej zabawka "uciekła" na macie
Longanimity matko kochana, przy chrzcie też wymyślają? Myślałam, że to domena ślubów i później już spokój... Ja chrzest chciałabym też tak minimalistycznie jednak zaliczyć, szczególnie, że na pewno będzie wtedy przebodźcowana i jęcząca, zero przyjemności... Może na roczek dorośnie do imprezek.
Longanimity pokaż później torcik! oby wszystko poszło po Waszej myśli
Ja jak Kania, nadal się nie zabrałam za chrzest, w tym tygodniu moją wymówką była świetna pogoda, więc chodziłam na długaśne spacery, szkoda czasu A nie będe przy księdzu karmić, za fajne mam piersi jak teraz karmię, jeszcze by mu żal było (mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam moim brutalnym poczuciem humoru).
Dzisiaj byłyśmy z koleżanką w parku i później na kawce w knajpce. Obok nas była para z takim noworodziem, jeszcze taki czerwony bobasek i taki "poskurczany", normalnie mogłabym się gapić cały czas na niego Pola była przy nim taka duża jeszcze nie umieli wcisnąć mu nóżek w nogawki kombinezonu jak wychodzili i zapieli go tak z nóżkami poza nogawkami a u nas już "dorosły" dresik był. Szok!
-
Nam się dziś udało potwierdzić termin Chrztu w końcu🙈 Robimy w ramach nabożeństwa, bo ja właśnie mam obawy, że dla Igi Msza, później imprezka to będzie już za dużo. Po prostu kto będzie chciał to przyjedzie prędzej na Msze.
Obawiam się, że niektórzy mogą na to marudzić i na samą imprezkę też, bo ja to wiszę obiad+tort i koniec. Właśnie dlatego, że to przyjęcie dla dziecka, które i tak będzie po tym wszystkim i tak wykończone.
Iga mi pivotuje tylko na lewą stronę 🙈 Zachęcam ją do prawej, ale jest obrażona wtedy i woli cała się przekręcić żeby złapać zabawkę niż iść do prawej.
Już jej dziś mowilam, że mnie chyba próbuje naciągnąć na kolejne wizyty u fizjo, bo polubiła Panią 😛 Oczywiście żartuje i jak to się utrzyma to pójdziemy, ale próbuje coś sama ją pozachęcac jeszcze.
Ostatnio widziałam noworodzia w przychodni, bo był na patronazu Doznałam aż szoku porównując, jak Iga się zmieniła ❤️ Mam odruch kukania w gondolki i już widać, że obecnie większość dzieci w nich jest młodsza 😌 Niemniej Iga nadal w naszą fajnie wchodzi, dziś było tak ładnie, że chciałam ją zachęcić do jazdy na brzuszku i jej otworzyłam okienko, ale akurat nie miała humoru, więc świata nie pooglądała ;pHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Ogórkowa, nie byłam zmacać. U nas w mieście nie ma skepu z wózkami, ale może w przyszły weekend pogadam ze starym, żeby jechać do Olsztyna i je obejrzeć. Chyba że zamówię w ciemno 🤷 ale wolałabym raczej zobaczyć.
Z tym księdzem to racja xd mogłoby mu być smutnoOgoorkowa lubi tę wiadomość
-
My wykorzystaliśmy pogodę na maxa bo przed drzemką na chwilę na rączkach pooglądaliśmy podwórko i rybki w oczku wodnym, potem prawei 2h drzemki, przerwą na szamanko i jeszcze poszliśmy po kuzyna do przedszkola i może by trzasnął kolejną drzemkę ale jednak głód na drugie danko był silniejszy 😂
No i jak to bywa wieczór (kiedyś noc) jest najlepsza na nowe umiejętności 🙉 i Zbysiu zaczął łapać swoje stópki... zakładam że przez to ulewanie nie jest to dla niego komfortowe 🥴
Do tego "wyrósł" z tych smoczków uniwersalnych do buteleczek z gotowym mlekiem bo absolutnie nie chciał z tego pić a płakał że głodny więc jakoś tak mnie tchnęło i przelałam do butli i wypił wszystko 🍼
Agentka u nas ksiądz specjalnie robi osobna msze i mówi że tak w 30 min powinien się wyrobić i że jakby młody płakał to mu nie przeszkadza ale jakbym chciała to mogę z nim iść na zachrystie 😊👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: