Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dopiero siadłam bo jutro spóźniona impreza urodzinowa Emmy 🫠 więc cały dzień biegałam między Lidką, piekarnikiem a balonami 😆
Longanimity powodzenia 👌 ja bym chyba miała zdanie teściów gdzieś bo ani to ich dziecka chrzest, ani oni go organizują 🤷🏻♀️
Kania ja przy pierwszym dziecku musiałam walczyć bardzo. Może nie tyle walczyć co się nasłuchac. Przy 3 już tylko moi dziadkowie płakali nad brakiem chrztu a przy Lidce już nawet oni nie pytali. I tak żadne z 4 nie jest ochrzczone i nie będzie, jeśli samo nie będzie chciało.
Powoli zbliżamy się też do czasu, gdy Emmy rówieśnicy będą szli do komunii a moi dziadkowie żyją w przekonaniu, że ona też pójdzie bo ją ochrzcimy "na szybkości". No kurna nie 🤷🏻♀️
Lidka dziś tak średnio na jeża. Męczyła ją kupa i dopiero popołudniu wydusiła "kupę bodziakową" (nie muszę chyba rozwijać skąd nazwa 😅) i już było lepiej. Właśnie usnęła o 19:20 bo przez cały dzień tylko 3 drzemki po 30-40 min a wstała o 7. Noc nawet nie wiem ile pobudek bo przestałam notować ale średnio co 1,5-2 h więc raczej standardowo.
Ja w ogóle nie znam tych wózków, które wymieniłaś ale też nie ma co ukrywać, kilka ładnych lat minęło od czasu gdy byłam na bieżąco a rynek rozwija się strasznie szybko
Ogórkowa to prawda. Powiem ci, że na początku mnie irytowało to ale też prawda taka, że te prace znalazł w październiku na szybko byle się gdzieś zahaczyć (pamiętasz, że został w PL na spontanie). I od początku było wiadomo, że jak się trafi coś ciekawszego to zmienia bez zawahania. I ja mu się nie dziwię bo od października pracował po 8-9 h na dworze w te mrozy i deszcze, niedługo wejdą upały.... A druga sprawa, że tam miał 30 km w jedną stronę a tutaj będzie 10 😀 a praca lżejsza, w lepszych warunkach, ciekawsza i lepiej płatna więc nie było się nad czym zastanawiać
No mnie zawsze to zadziwia, że gdy mamy kontakt z dziećmi non stop to nie widzimy tego jak szybko rosną. Ja np po każdym porodzie miałam takie dziwne uczucie, że moi starsi NA PEWNO nie byli tacy mali 😆
Nie pamiętam kompletnie ich gabarytów po porodzie ale ten zapach noworodka i tak specyficznie cudownie miękką ciepłą skórę zapamiętam na zawsze ❤️ najlepsze uczucie pod słońcem -
Sara piękne babeczki 🦋
Mój tort chłodzi się w lodówce, zostało mi go "tylko" otynkować rano 😅 no i ogarnąć dekoracje... zastanawiam się czy ja ułożę posypkę to spłynie z niej kolor 🤔 bo pierniczki to przed podaniem wbijemy bo nie wolno ich w lodówce trzymać z resztą pewnie by rozmiękły i tyle by było 😑
Sara no właśnie jestem ciekawa jakie będę miała odczucia jak koło czerwca urodzi się moj bratanek 🙈
Pamiętam jak koleżanka w pracy opowiadała że po powrocie ze szpitala jak miała starszej córce pampersa zmienić to nie wiedziała jak 😂
A ja znowu jak wróciliśmy i przyszedł mój bratanek to wydawał mi się taki wielgachny 🙉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity ja pamiętam jak po mnie i Lidke do szpitala Paweł przyjechał z Tolką. Wzięłam ją za rękę i byłam w szoku jaką ma wielką dłoń 😂
Z pampersem tak samo 😂 zmieniam Lidce a potem przychodzi Tolka 😂 i to dupsko takie wielkie.
Już się przyzwyczaiłam ale na początku starszaki miały taaakie wielkie głowy 😂🙈 -
Sara skąd te motyle? Super ozdoba!
O tych wielkich głowach mówiła też moja mama, ja póki co uważam, że mężowi urósł łeb
Od północy do 7 rano było 8 karmień... na szczęście bez wielkiego płaczu, więc tylko się obracałam, przekładałam do dostawki, wyjmowałam z dostawki, wszystko w półśnie. Za to rano na macie pełzacz całkiem sprawnie porusza się do przodu! mam nadzieję, że już skończyła aktualizację oprogramowania, bo trzeciej takiej nocy pod rząd nie przeżyję -
Hmm a u Igi to chyba idzie ząbek jednak? Nie widać jakoś super, ale jak w necie poszukałam to wyglada mega podobnie, jak taka kreseczka na spuchniętym dziasle.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Jak macam i się dobrze przejrzałam to jakby taka mała igiełka się tam już pojawiła 🙈
Biedna tak płacze 😩 ale gorączki nie maHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka a masz jakąś maść? Może pedicetamol? Ja to aktualnie jestem przejęta że Zbysia przełyk może piec od tego refluksu 😔 ale za to syrop coraz lepiej wypiją że strzykawki widzę że język przestaje wypychać zawartość (także mentalnie szykuje się na RD)
Właśnie siedzę w altanie a Zbyś śpi w wózku... tatuś sprzata w domu (niech mnie zaskoczy żebym nie musiała dużo robić 😉) zaraz wrzucę torta od góry... generalnie jestem z niego zadowolona tak na 80% bo gotowiec do robienia dripu jest kiepsko opisany i za krótko trzymałam w mikrofali i trochę średnio wyszło... ale jak na pierwszy raz to i tak super 🙈
Mam nadzieję że smak będzie super.
Od rana poza opieką nad dzieckiem zdążyłam poskładać pranie a właściwie 2 no i dokończyć tort... generalnie z mężem jesteśmy wkurzeni na jego rodziców i on w żartach niby ale powiedział że jak jutro usłyszy narzekanie to wyprosi z sali 😅 bo nie będę nawet tu pisać co jeszcze wymyślają i swoje błędy chcą zrzucić że to niby przez nas 🙈 no komedia mówię wam... jak małe dzieci nie potrafią się przyznać że nie ogarnęli 🥴
No i nie wiem o co chodzi ale Zbyś dzisiaj kiepsko spał... może kolejny skok bo dzisiaj koniec 21 tyg a niby kolejny od 22 może być 🙉🙈👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
agentka93, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Mam te Camille, podałam jej, mrożę też gryzaczki i widzę, że one przynoszą ulgę w połączeniu z przytulaskami. Przed chwila udało mi się ją w końcu ululać na cycku, bo od rana nie mogła zasnąć
A jutro mamy wizytę teściów także chcieliśmy posprzątać w miarę dokładnie, a to się chyba średnio uda.
No i mam dziś wyjść na Escape 🙈 chyba pójdę na godzinkę i wracam, jeśli tak to będzie nadal wyglądałoOgoorkowa lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Doświadczona matka potwierdza, to jest ZĄB 🥰
Iga wkracza na wyższy level oficjalnie 🥺
Agentka najprościej sprawdzić palcem, przebity ząb jest strasznie ostry
I jeśli widzisz, że ją boli to ja bym się nie szczypała tylko podała przeciwbólowy od razu. Dobra wiadomość jest taka, że rosnący ząb boli długo i upierdliwie, w momencie samego przebijania jest apogeum a potem przechodzi i już nic nie boli oczywiście do czasu, aż będzie rósł następny 🙈
Ogórkowa z allegro one są jadalne
Nasze córki chyba się zgadaly bo u nas też dziś cała noc to było przysypianie po chwili i przekładanie z cycka do cycka 🫢
Longanimity przepiękny tort 🥰 podziwiam!
Ja wstałam raniutko, posprzątałam w domu, zaliczyłam spacer, wyszykowalam dzieci i właśnie Emma imprezuje. Ale powiem Wam, siedzimy ze starym w pokoju, Lidka śpi a impreza tak kulturalna że szok. Mówię wam, 2 chłopaków rozniesie chałupę a 6 dziewczynek to kompletnie inna bajka. Właśnie będą robić salon piękności 🙈
I Tola fajnie się bawi z nimi -
Dałam jej Camille i czopsa, ale i tak najlepszy pocieszacz to cycy. Taka biedulka 🤕 Żal mi jej na maxa. Ale trochę się tuli, trochę z tatusiem książeczki poczytała także tragedii nie ma.
Rozmawiam z kuzynką i mówi, że to wyglada jakby jej szły 2 na raz.
Miałam nadzieje, że to się nie wydarzy tak szybko 😬
No nic, przynajmniej będzie miała czym gryźć tego brokuła za 1,5 miesiąca 😛
Sara, wszystkiego dobrego dla Emmy 🎂
Przyjęcie wyglada super! Dobrze przyjęła, że imprezka jednak w domu? Bo kojarzę, że kiedyś się o to martwilas, bo miała obiecana sale zabaw.
A Lidka to prawdziwy cukiereczek.
Longanimity super tort ) Oby wszystko poszło jutro po Waszej myśli ☀️ a teściowie niech się ogarną 🤦🏻♀️
Moi jutro przyjeżdzają, ciekawi mnie jakie kwiatki wynikną z naszego spotkania 😛 zawsze jakieś są chyba😂
Ogoorkowa, Pola widzę goni Filipka w rozwoju fizycznym pełzanko to już wysoki poziom!
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka daliśmy jej do wyboru - albo prezenty na wypasie i skromna impreza w domu albo odwrotnie. Wybrała prezent 😄
A teraz z kolei stwierdziła, że w domu jest fajniej niż na sali zabaw
Ja wczoraj pytałam teściowej i mówiła, że Paweł w wieku 4 miesięcy już miał 2 zęby 😧 także niewykluczone że i Lidka będzie zaraz miała zwłaszcza, że już widzę ostatnio że ją dziąsła męczą -
Ale Iga nas tu zaskoczyła z ząbkiem! Agentka, przynajmniej będziecie mieć już jakiegoś odhaczonego trzymam kciuki za dzielną dziewczynę!
Longanimity piękny tort! 🤩 na pewno równie smaczny! 🤩 Dobrze, że dajecie radę razem jakoś minimalizować "szkody" generowane przez teściów 😅
Sara cudowne dziewczyny
U nas od chyba 2 tyg spokój z dziaslami, ale mąż też miał w wieku 4,5 miesiąca, więc niewykluczone,że w następnym "ataku" dziąsłowym wyjdą 😪
Ale póki co młoda zajmuje się przemieszczaniem się do przodu, przejście całej maty (tej, która Agentka polecała, ona ma 1,8m po długości) zajmuje jej 2,5 minuty 😅 ale przynajmniej jest potem na tyle zmęczona, że poleży chwilkę na plecach przed kolejnym atakiem na pełzanie 🫣 -
Powiem Wam, że Lidka jest w tyle jeśli chodzi o motorykę dużą. Kilka razy się obróciła i od tamtej pory cisza. Kręci się, oczywiście jest w stanie przesunąć się o metr ale nie obraca się, wysokiego podporu też brak 😐
Nie sądzę jednak aby to była kwestia napięcia bo jak ją noszę to jest prosta jak struna, obraca głowę z boku na bok i trzyma sztywno bez podtrzymywania. A jednak ona na macie spędza dużo mniej czasu niż wasze dzieci bo zwyczajnie wyje 🥴 -
Chyba Zbysiu jest złośliwy kompletnie nie wiem po kim 😂 ja tu matematycznie wyliczyłam o której wstać.... no to o 7 go budziłam... teraz śpi 50min... a rano zwykle śpi 30... no max 40min 😅budzić czy nie budzić... chciałabym żeby pospał przed samymi chrzcinami... chociaż oczywiście wszyscy mówią że dziecko podczas Chrztu ma płakać... generalnie kompletnie się nie przejmuje takimi radami z dupy 🤷♀️
Trudno jak się nie obudzi do 10 to trzeba będzie mu trochę pomóc... I tyle z wyliczeń matematycznych 😂
Do tego aktualnie ma okres taki że poza domem ciężko mu się skupić na jedzeniu i właściwie to by nie jadł 🙈 ale na salę mamy jakieś 5min więc gdyby coś to przyjedziemy żeby sobie zjadł spokojnie 💪
Miłej i spokojnej niedzieli życzę 🌞👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity a to łobuziak! trzymam kciuki, żeby jakoś Zbysio współpracował
Sara no właśnie u nas prawie zero noszenia, całe dnie na macie, nie chce mi się nosić, to myślę dużo robi
Do nas zaraz wpadają teściowie i zostawimy im bąbla na godzinkę ciekawe, czy znowu dostaniemy ciastka z piekarni zapakowane bardzo troskliwie -
Longanimity powodzenia dzisiaj. A wiesz co, może nie budz go? Może większa szansa że jak będzie wyspany to mszę zniesie dobrze a lipa będzie jak przed mszą nie uśnie 🫠
Ogórkowa to nawet nie o noszenie chodzi ale Lidka woli leżeć na moim brzuchu albo kolanach i gadać a na macie? Czasem się zdarzy że polezy z 20 minut ciurem ale często jest tak że już podczas odkładania włącza się wyjec 🥴