Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara oby to szybko minęło i Lidusia lada dzień zaskoczyła nowymi umiejętnościami 💪
Właśnie rozpakowałam nową brykę dla młodego 😎 nooo powiem wam że mega! Super się prowadzi, koła ma ogromne także zapowiada się fajna jazda 😁 ale narazie jeszcze postoi póki Zbys mieści się w gondoli a potem spróbujemy najpierw spacerówki z tamtego zestawu bo ta się nie obraca i dziecko tylko tyłem do mnie może siedzieć 🤷♀️agentka93, Ogoorkowa, Kania_czubajka lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Kania u nas ostatnio na przewijaku mężowi zrobiła taki kawał, że była płakulcem, więc miała smoka w buzi, położył ją, zaczyna przewijać a ona wyjęła sobie smoczek, patrzyła mu się prosto w oczy i powoli wysunęła rękę poza przewijak i wypuściła komicznie to wyglądało, bo akurat składałam jej pranie w pokoju i wszystko widziałam
Ancalime super, że brzuszek Karo po jedzeniu ma się lepiej niż Twój tzn. Tobie też nie życzę przebojów pochińczykowych, ale my jakoś dajemy sobie radę, byle dzieciaki się nie męczyły
Longanimity Zbysio rośnie na smakosza fajnie, że ładnie Wam idzie oby to krzesełko okazało się strzałem w 10
Dzięki za kaszki!
Agentka tak, mamy rozmiar 2, czyli 4-8 3 z Dady nadal nam są nieco za duże, ale już marzę, żeby się ich pozbyć
Sara trzymaj się! Pewnie "skoczek" na pełnej wchodzi ;(
U nas dzisiaj było tak ciepło, że rozpięłam Młodą z kombinezonu i okryłam kocykiem na spacerze cudownie
Za to niestety jak nie sraczka to... kwaśne ząbkowe kupy ledwo 3 dni było spokojnie, tak dzisiaj 2 kwaśne kupy i już sie pupka zaczynała zaczerwieniać, do tego rumieńce, płaczki i rozpulchnione dziąsełka -
Sara, wyobrażam sobie, Lidas Skoczek to musi być gruba sprawa 😬 Ona i bez skakania jest dla zaawansowanych
Longanimity extra z tym wózkiem! A z rd to już w ogóle 😁 Aż się zainspirowałam, że Zbys i Karo tak wcinają i kupiłam dziś słoiczki z brokułem, marchwią i dynią.
Ale chwile zaczekam jeszcze.
Ogoorkowa tymi trójkami to bym mogła mam wrażenie jeszcze jedno dziecko obwiązać aktualnie 🙈
Oby się coś wybijało z ząbków niedługo, bo niestety te opuchnięte to mogą sobie trwac Mrożenie gryzaków to był u nas najlepszy sposób, no poza farmakologią. Z pupą podobnie mimo ze nasza nie ma tendencji to przy ząbkach zaczerwieniona. No zal tych maluszków 😮💨
Jestem ciekawa, kiedy górne Idze pójdą 🙈
Mi się tak z rana nic nie chciało, a po kawce ruszyłam na pełnej i ostatecznie to był całkiem udany dzień ☺️
Zaliczyłyśmy nawet wyprzedaż w C&A- jest fajna promka na przecenione rzeczy- 3 w cenie 2. Tym sposobem kupiłam Idze bezrękawnik, sukienkę i sweterek 😁 A poszłam tylko po kopertowe białe bodziaki. Ogólnie mogę naprawdę je polecić, jeśli nie testowałyscie. Wole je nawet od tych z H&M, mają taką fajną grubszą bawełnę i mam wrażenie, że nie szarzeją, a te z H&M nieco tak.
Swoją droga macie takie marki ubranek lub właśnie modele, ktore Wam się najlepiej sprawdziły i kupujecie co rozmiar? Bo ja właśnie z tymi bodziakami tak mam i z polarowym kombinezonem uwaga z Pepco 😄 Jest tak uroczy i wygodny do zakładania, że obecnie mam już trzeci.
Odkryłam przy okazji kolejny pokój rodzinny w centrum handlowym, o którym nie wiedziałam. Aż mnie korci, aby może na jakimś Insta czy coś poopisywać takie miejsca w mieście.
Moja gwiazda dzielnie mi towarzyszyła w zakupach:
Ancalime lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
No nowy wózek to aż się prosi o spacerek 😊 ja to bym nogami przebierała. Lubię nowe rzeczy. Nawet jak pastę do zębów kupię nową,to już nie mogę się doczekać aż będę nią myła zęby 🤣🤣🤣
Jeśli chodzi o pampersy to mi ostatnio przez myśl przeszło kupić czwórki i sprawdzić, czy przesika w nocy też 😅 no ale jeszcze tego nie zrobiłam. Dużo rzeczy mam w planach, ale mało realizuje ostatnio. F mnie rozpuścił kurde, przyzwyczaił do tego, że jest pogodnym, bezproblemowym malcem. Więc teraz jak ma gorszy czas, to jest mi mega trudno. Nie trenowałam tego 🤣
Agentka, z ubrankami u nas jest tak, że kurde no...nie kupiłam Filipowi ani jednej rzeczy nowej 😅 wszystko dostaliśmy od szwagierki, od koleżanki z pracy. Zakładam mu to, co jest. Niektóre rzeczy leżą odłożone, bo nam nie pasowały. Ostatnio mega podoba mi się zakładanie do snu małemu pajaca bez stopek, zakładany przez głowę. Super wygodny mi się wydaje. Ale mamy tylko dwa takie, więc muszę chyba zainwestować. A opisywanie na insta miejsc dla dzieci mega pomysł! 🤞🥰Ancalime lubi tę wiadomość
-
Agentka super pomysł z tym insta 😁
Kania ja też tak mam z nowymi rzeczami 🙈
Longanimity babyjoggery to super wózki 👌 gratuluję zakupu
A jakie krzesełko wybrałaś?
Lidka dziś miała gówniany problem. Miałam w planach dać jej jaką marchewkę ale bałam się, żeby jej nie zatwardzilo więc pomyślałam o jabłku 😁 opierdzieliła prawie cały słoiczek 🫢
A godzinę później wielka kupa
Zamówiłam na allegro chyba z 30 różnych słoiczków i mam z głowy. Tak jak pisałam, nie planuje gotować dla Lidki osobno a myślę, że za 2-3 miesiące będzie już można spokojnie wybrać coś z tego, co my jemy kiedy wejdą już na spokojnie jajka, gluten, mięso itd
Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej bo mam wyjazd do PZU, muszę skoczyć po pampersy Tolki, spakować krzesełko po młodej bo sprzedałam i byłabym wdzięczna gdyby ta mała Burczymucha mi to ułatwiła 🙈
Nienawidzę tego uczucia gdy ją uspie, wiem że mam 30 min i nie wiem czy wziąć się za obiad, posprzątać, poprac, ogarnąć rośliny w akwarium czy mieć to w dupie i kawę wypić 😐
Dziś usnęła a ja pobiegłam, dosłownie pobiegłam ogarnąć trochę na klombie bo jesienią nie zrobiłam nic. Oczywiście ledwo zaczęłam a już było pospane 😤 przecież w tym tempie to ja będę robić do kwietnia 🫢
U nas dziś było mega ciepło. 18 st było.
Okrutnie mnie to cieszy bo w zimie jak jeździłam po dzieci to brałam Lidki fotelik z nią i niosłam w rękach do szkoły i w szkole.
A teraz wyjmuje ją przy samochodzie z fotelika i wrzucam w chustę kółkową. Szybko, sprawnie i leciutko 🥰
-
Jeśli mowilam, że Iga nie ma rytmu drzemek to chyba muszę to częściowo odwołać :p
Zrobiła 2 drzemki w ciągu dnia tylko, bo później nie chciała zasnąć. Ostatecznie około 19:30 była tak marudna, że zrobiliśmy rytuał spania(standardowo 20:30-21 dopiero idzie spać) kładziemy ją, za chwile krzyki, ponowne usypianie i po odłożeniu ta sama historia. Mąż z nią siedział 20 minut i mówi do mnie, że nie ma opcji, bo ona fika i się śmieje.
Wzielismy ja z łóżeczka, trochę jeszcze pogadała, pofikała, zaczęła trzeć oczy i ładnie od godziny mocno śpi… Typowo zrobiła sobie brakującą drzemke, która ma bardzo często niedługo przed właściwym pójściem spać.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
U nas w końcu lepsza nocka tylko 4 pobudki 🎉
Obym nie zapeszyła ale liczę na lepszy dzień niż wczoraj 🙈
Agentka czyli Iga ma swój rytm 😎 -
Lepsza nocka to już pół sukcesu 💪
Zbyś ostatnio budzi się nad ranem i z godzinę praktycznie nie śpi... dzisiaj 5-6... Już traciłam nadzieje na dalszy sen 🙈👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Oo Sara, super tak jak dziewczyny mówią. Może w tym wypadku jedna jaskółka wiosnę uczyni
U nas jeśli chodzi o spanie, to zdarza się, że młody śpi mi z nocy i po 13 h 🫣 niby powinnam się cieszyć ale czasem mam takie poczucie winy, że przez to nie śpi długich drzemek w dzień. Ale później trafia się dzień, gdzie nocnego ma 10 h i tak nie śpi 😅 Nocny śpioch mi się trafił -
Kania, też tak mam, że nawet nowej pasty nie mogę się doczekać 😂. Piąteczka! I z ubraniami też o dziwo sporo dostałam tym razem i zakładam co jest. Szkoda mi kasy na zakup nowych, nawet jeżeli coś mi się spodobało.
Ja póki co Karo rozszerzać dietę tak, że rano dostaje sloiczek-papkę, a w południe razem ze mną je obiad i dostaje coś jako blw. Czyli taka metoda mieszana. Jednak karmiona słoiczkiem zje duuużo więcej. Wczoraj dostała banana w łapkę na podwieczorek. Jadła ladnie, ale się nim przykrztusiła i musiałam ją klepnac parę razy mocno między łopatki w pozycji niemowlęcej - aż zwymiotowała ten kawałeczek banana. Musiała ząbkami odgryźć niechcący i połknąć 🥺. Okropne to było, ale ostatecznie nic się nie stało. Choć śmiałam się do męża że jednak słoiczki do 18 roku życia 😜.
Sara, przejęłam od Ciebie kiepskie noce. Nie wiem co to było, 7 (!) pobudek. Chciała mleko, ale zjadała po 50 ml i zapadała w sen, nie szło dokarmić. A potem znowu budziła się z głodu. Raz była 💩, a dwa razy chciała ewidentnie pogłaskania i przytulenia. Brrr, oby dziś było lepiej. Niemniej odliczam do powrotu starego. Ten miesiąc ze szczepieniem, ząbkowaniem, częstszymi pobudkami w nocy dał mi w kość. Wczoraj nie zawiozłam starszej na basen bo już nie dałam rady funkcjonować na oparach.
Dziś w planie praca w domu z Karo, zebranie u księgowej (i to z Karo, oby przespała 🙈😇), po starszą, nakarmić w domu, na takewondo. Powrót przed 20. Lekcje, wspólna kolacja i spanie.
Agentka, uwielbiam wozić na brzuchu młodą 😍. Choć u nas to przechodzi tylko w parku czy na typowym spacerze. Na zakupach górę bierze mój komfort i wożę ją w foteliku samochodowym, no nie chce mi się wszystkiego przekładać 😇. -
Kania_czubajka wrote:Oo Sara, super tak jak dziewczyny mówią. Może w tym wypadku jedna jaskółka wiosnę uczyni
U nas jeśli chodzi o spanie, to zdarza się, że młody śpi mi z nocy i po 13 h 🫣 niby powinnam się cieszyć ale czasem mam takie poczucie winy, że przez to nie śpi długich drzemek w dzień. Ale później trafia się dzień, gdzie nocnego ma 10 h i tak nie śpi 😅 Nocny śpioch mi się trafił
Kania, spojrzałam w apkę i ostatnie dobowe ilości snu u Karo oscylują między 11,5 a 12,5h. Więc mniej niż nocny sen Filipka 😂😂😂. Ale generalnie u nas normą są dwie pobudki, dziś jakoś ciężko było. No i za dnia jest pogodna raczej, mała śmieszka - więc nie przejmuję sie małą ilością snu. Starsza i ja też za dużo nie śpimy niestety, może coś w genach 🤔. -
No u nas zwykle było 12h... ostatnio jakoś gorzej... myślę że to przez skok... także byle przetrwać 💪
Kania pamiętaj że drzemki jeszcze trochę i zostaną 2 a potem 1, także wazniejszy jest moim zdaniem sen nocny bo on zostaję na stałe 😉 wiadomo że trochę się pozmienia
Nooo ja też się jaram wózkiem cały czas 😁 no ale jeszcze poczeka chwilę.
Właśnie czekam w kolejce na badanie krwi... dzisiaj na czczo więc jestem głodna od pobudki o 3 😂😂😂 a tak to czas śniadanie jem o 10 🙈
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Kania bo to jeszcze wewnętrzna Grażyna mówi,że te pampersy trzeba w promocji kupić 😅 sama czekam gdzieś na promo, żeby zobaczyć jak 3 wypadają rozmiarowo, bo 2 nam nocnych siurów nie mieszczą 🤪 dzisiaj będzie wymiana pościeli, bo wzięłam młoda nad ranem do łóżka dolezec, na 100% byla sucha, a tu nagle ciepła mokra plama przeciekła przez śpiworek aż na moje prześcieradło 🥴
Agentka u nas tez ostatnio wylatuje taka drzemka, po której jest jeszcze 30 min aktywności i idzie spać wychodzą nam 3 drzemki i ta ostatnia ni w ząb no w oko 😅
Ulala, już słoiczki masz ale to się robi realne 🤯
Co do pokojow rodzica z dzieckiem, to mnie rozbawiło w luxmedzie u nas, wisiał na ścianie obrazek, karmiłam.mloda i za chiny nie widziałam co tam jest. Okazało się, że to ramka bez obrazka, za szybką widać tą nóżkę jakby ktoś ramkę chciał postawić zamiast wieszac 🤡 na dodatek miejsca tyle,że jak wjechałam wózkiem, to nie było jak dojść do krzesła czy przewijaka, a jak wchodziłam a za sobą wciągałam wozek, to nie umiałam zamknąć drzwi 🥴 ale w innym bylo luksusowo, dużo miejsca, fotel zamiast krzesła, przybory higieniczne nawet dostępne 👌 centra handlowe dopiero będziemy zwiedzać, niedługo, bo stary garnituru potrzebuje 😆
A co do ubranek, to ja z c&a mam nowy 5-pak body w każdym rozmiarze póki co 😂 no kurde idealne są, chude, długie, gruby materiał, super jakość. Mam też z HM, czasem nowe czasem z vinted, ale mam wrażenie,że mają różne rodzaje jakości. Niektóre są cienkie, niektóre grubsze, i jeszcze są takie okropne grubsze, które mają tendencje do mechacenia się 😮💨 jak poznać który to rodzaj kupując nowe na stronce - nie mam pojęcia 😐 I jeśli o mnie chodzi, to ja bym dziecko ubierała w tych dwóch markach, plus kappahl, ale to cenowo inna liga, czasem coś na vinted upoluje. Aaah i z nexta piżamki w róże też mam już kolekcję w 3 rozmiarach 😅
Za to nienawidzę, no przeokropnie nie cierpię body z 5 10 15 🫣 krótkie w kroku, krotkie rekawki, szerokie w pasie, dekolty takie, że jak lezy na brzuszku to po pępek prawie sięgają 😒 nie kupuje też w sinsayu, bo się strasznie spierają i mam wrażenie że z każdym praniem są coraz mniejsze 😅 i jak moja mama mnie na siłę uszczęśliwiła na święta kompletem polskiej marki, bawełna organiczna, cuda bajery, którego nie założyliśmy nigdy... no zupełnie nie pasował Młodej fason, rozmiar niby 68 a nie była w stanie się dopiąć w kroku. Nawet nie szukam ile to cudo kosztowało 😮💨 pewnie miałaby w tej cenie kilka fajnych użytkowych ciuszków z sieciowek
Od rana wrzask straszny, nawet zjeść nie umiała, daliśmy jej pedicetamol to po chwili dopiero dala rade zjeść i śpi na rękach, nie mam serca jej odkładać 😓 straszne te ząbki -
U nas wychodzi na dobę ok 13 h snu. 11-11,5 h w nocy + ok 1,5-2 h w dzień.
Kania gdyby to tak działało... 😅
U nas w standardzie jest 5-10 pobudek co noc 🙈 więc jak się trafi nocka z 4 pobudkami to czuje się wypoczęta jak po wczasach 😂😂😂
Właśnie Lidka po 1 drzemce, zaraz jedziemy po najstarsza do szkoły, potem odebrać Tolkę, potem po Emila o 15 a na koniec zawieźć ich na zajęcia 🙈 matka Uber dzisiaj 😂 -
Sara 💪💪
A jak z RD wam idzie? Zjada co dostaje?
Ja dzisiaj dam chyba tylko kaszkę ale z dodatkiem jabłuszka że sloiczka... bo dopiero wróciłam a popołudniu pojedziemy do kuzyna mojego męża po łóżeczko 😉
Wczoraj mnie znajoma nastarszyla że ona jak dawała coś nowego to tak max 2 łyżeczki żeby zobaczyć jak brzuszek... moja bratowa mówi że dawała normalnie... ale pierwsza 💩 po kaszce i dyni już była... to powiem wam że ta po katarze była duuużo gorsza 😜
Wgl powiem wam że jestem wspaniałym kierowcą... zostawiłam samochód pod szpitalem na parkingu płatnym na którym już było kiepsko zaparkować, także samochód stał częściowo na chodniku... i tak mnie jakieś 2 debile przystawiły że miałam może po 20cm z każdej strony... aż chciało się któregoś popchnąć 🥴 wyjechałam chyba na 4x💪
A jeszcze ta kobitka która tam pobiera krew to chyba jakaś znajoma doktorka mruka od usg Zbysia... I jeszcze może są w jakimś klubie z tym doktorkiem u którego była Pucz 🤔😑 brakowało mi tylko żeby "zapraszała" wołając "wlazł" 🙈👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity to ja tak parkuje u dzieci pod szkołą 😂 tam jest ekstremalnie mało miejsc a moje auto 7-osobowe dluuugie. I tak na 4 razy się wciskam w każdą dziurę 😂
Wiesz co, RD tak normalnie. Napewno Lidka nie zjada każdej ilości jaką jej podam 😅
Póki co jadła 2 x kaszkę ryżową i raz jabłko. Po jabłku super - poszły eleganckie kupy a była troszkę zatwardzona. Po kaszce ciężko powiedzieć bo ona od kilku dni "skacze" więc wyje dużo. Pytanie czy cos z brzuszkiem się dzieje?
W każdym razie przedwczoraj dałam jej na noc kaszki bez ograniczeń. Zjadła pół porcji (z 60 ml) + dopchnela piersią. I co? I Nico 😂 budziła się w najlepsze 😂
Edit: zaserwowałam Lidce na obiad dynie zjadła cały słoiczek i miała zawiedzioną minę, że nie ma więcej 🙈 wyjątkowo jej smakowało
Longanimity u Was funkcjonuje taki sztywny plan dnia? Zastanawiam się nad wprowadzeniem Lidce w miarę stałych pór posiłków (oczywiście poza kp) skoro pory drzemek mamy mniej więcej regularneWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 14:29
-
Sara tylko ze tamci mieli miejsce za sobą i to sporo 🥴
A ja mam wrażenie że Zbysiu ulewa jak mu czymś do nosa psikne... wcześniej tak było po isonasinie a przed chwilą zwykła woda morską... może go drażni jak spływa po gardle 🤷♀️👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity, super, że zakup udany, Zbysiu akurat na wiosnę będzie śmigał w nowej furze 😁
W ogóle kusicie tymi spacerówkami 😅 ja póki co planuje używać tej co mamy w zestawie z gondolą, ciekawe jak się sprawdzi...poki co z opinii w internecie wiem tylko, że jest mała 😁 aleeee jakby co wczoraj odkryłam, że 200 m ode mnie otwierają Bobo wózki...czyzby przeznaczenie? 🤣
Haha dr mruk brzmi zacnie 😁 widze, że ostqtnio nie trudno trafić na specyficzne przypadki. Tak apropo naszej ostatniej wizyty to ta dr jest już tak znana że swoich 'ciekawych' opinii, że szok. Fizjo opowiadała, że jak byli i niej rodzice z dzieckiem z zespołem downa to naskoczyła na nich, że po co chodzą z nim do fizjoterapeuty i go męczą skoro i tak będzie miał obniżone napięcie. 🙉
Agentka, Iga jaka towarzyszka 😅 shopping z mama od małego ☺ dobrze, że nie ma nic przeciwko - ja bym się chyba nie odważyła na taka wyprawę, ale ja ogólnie mało gdzie Poldzia zabieram niż na spacer 🤪
Co do ubranek to lubię basici z Zary i H&M - tutaj głównie kopertowe, albo te co starczają na dłużej z podwójnymi zatrzaskami, bo te najbardziej klasyczne to czasami mają wkurzające rękawy.
No i jak na łowach dorwe Next albo Lindex to też czad, bo one wlansie mają fajny materiał i wypadają wąskie.
Sinsay i Pepco sobie już odpusciłam jakiś czas temu, bo albo sztywne albo jakieś takie szmatowate 😅
Sara, kto wie, moze to początek lepszego spanka 😁 tak czy siak każda lepsza noc napewno Tobie się przyda ☺
Poldziu ostatnio też tam jak spał nie 21.30 do 8 tak zaczął się budzić już ok. 6.30 i dzisiaj zasloniłam mu rolete zewnętrzna, żeby bardziej czuł klimat nocny, jak już się robi jasno 😅
U nas RD chyba nie idzie jakoś za specjalnie 😜 mamy dwa dni za sobą i Poldziu niespecjalnie dał się porwać w wir nowych smaków 😅 w pierwszy dzień dostał awokado, w drugi marchewkę...jedno i drugie raczej wypluwał, chociaż dzisiaj możliwe, że coś z tej marchewki jednak trafiło do brzuszka 🙈 chyba, jak będę w sklepie to też wezmę jakie słoik, bo one mają taka delikatna konsystencje to może prędzej się skusi 🤔 od rana gotowałam mu marchewkę na parze, kroiłam w słupki, dusiłam widelcem, tarłam przez sitko, żeby miał różne konsystencje i...no cóż 🤪 mam wrażenie, że lepiej smakuje mu własną skarpetka niż cokolwiek jadalnego 🙉
No i wkurza mnie trochę, że nie mogę Poldzia posadzić w krzesełku, bo napewno byłoby nam wszystkim wygodniej 😜 ale wczoraj już przyszło to chociaż tak testowo raz spróbujemy, od razu my asymetria się nie pogłębi 🙃
Dziewczyny co kupowałyscie na ząbkowanie? Chciałam już się w coś zaopatrzyć, a tyle tego, że aż niewiadomo co zamówić ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 19:09
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍