Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kciuki Longanimity! ✌️
Kiedyś miałyśmy tutaj dyskuje jeżeli chodzi o imiona dzieci już instenijace gdzieś w rodzinie lub znajomych i ja właśnie jestem w takiej sytuacji teraz 😀
Jeżeli zdecydujemy na 100 procent że będzie Emilka to okazuje się już jest jedna Emilka w rodzinie, kuzyn mojego P ma córeczkę w wieku szkolnym o tym imieniu. Zupełnie o tym zapomniałam bo my z nimi mamy raczej mały kontakt tak raz w roku kiedy jedziemy na groby to oni tam są u swoich rodziców na obiad z nami.
Mi to generalnie nie przeszkadza bo nazwisko jest inne ale nie jestem pewna czy im to będzie pasowało i mogą kręcić nosem że tak samo naszą córe nazwiemy.. nie znam ich aż tak dobrze szczególniej tej mamy 🙈 nie wiem czy to powinno się porozmawiać wcześniejniej z nimi czy im nie przeszkadza..czy zupełnie się tym nie przejmować. Aronoł!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2023, 18:24
-
Longanimity o zobacz, jest jakiś plusik sytuacji
Mam nadzieje, że Ci się synek ładnie pokaże.
Ja dziś przeczytałam na innej grupie o dziewczynie, która urodziła 24+0 (Maluszek ma tydzień i póki co jest coraz lepiej, szok dla mnie), do tego położna na szkole dziś opowiadała, jak wyglada początek porodu- skracanie szyki, wody itd i znowu zaczęłam schizować.
Dobrze, że jutro ta wizyta. Bardzo mnie ciekawi stan mojej szyjki po tych weselnych harcach 🙈
Pucz jak tam idzie odpoczywanie?
Sara, 2 miesiące to mi się wydaje przepaśćchyba bym nie wytrzymała i poszła gdzieś chociaz podejrzeć😅
Kania, kawał gościa! Ale jak patrzę w siatkę to rzeczywiście idealnie około 50 percentyla, niesamowite, jak dzieciaczki rosną w tych tygodniach.
Ogoorkowa masz mnie, jak tylko sytuacja pozwoli to będę cudowac z zajęciami na zwolnieniu, bo inaczej zalegnę na kanapie i mój mental siądzie.Ogoorkowa lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Meeg ja bym kompletnie na to nie zwracała uwagi. Przecież nie da się znaleźć imienia, którego nikt nie nosi
co innego, gdyby to była np córka siostry czy najlepszej przyjaciółki... Ale tak to bym się kompletnie nie przejmowała
Moja Emma urodziła się w 2016 r a rok później w rodzinie kolejna Emma. Ale to tak daleka rodzina, że kontakt mamy przy okazji wesel/pogrzebów i kompletnie mi to nie przeszkadza
Lidkę też mam w rodzinie. Co prawda to Pani 60+ i mieszka na drugim końcu Polski ale jednak
Wg mnie śmiało możecie nadawać Emilka i nie musicie się nikomu tłumaczyć czy pytać o zgodęprzecież Ci ludzie monopolu na imię nie mają 😉
Longanimity mocne kciuki ❤️✊
Agentka mnie najbardziej stresuje to, że powinnam dostać skierowanie na krzywą cukrową, receptę na luteinę. Samo USG u lekarza z łapanki mnie nie urządzi 🙄
Widzę 2 możliwości:
1. 30.06 będę jechała do Warszawy na konferencję i po prostu umowie się w ten dzień i "wstąpię" na wizytę w Lublinie 😅 zrobię USG + załatwię wszystkie kwestie wizytowe (ale to będzie i tak prawie 2 miesiące od ostatniej wizyty i ponad miesiąc od polowkowych).
2. Jutro/we wtorek za tydzień umowie się do takiej pani dr (kompletnie nie znam baby, nowa u Nas) na wizytę + USG i poprosze o skierowanie i receptę i do mojego gina pojadę na początku lipca.
Nie wiem, która opcja rozsądniejsza 🤷🏻♀️
Byłam dzisiaj z Emilem na pobieraniu krwi bo musiałam mu zrobić wyniki do zabiegu usunięcia migdałków. Był bardzo dzielny, sam usiadł na fotel, wyciągnął rękę i dał sobie pobrać krew jak dorosły 😁 oczywiście w nagrodę mógł sobie wybrać coś z szuflady "prezentów". Były breloczki, jakieś naklejki, tatuaże i dużo pierdolek.
Wiecie co wybrał?
Opaskę dla siostry 🥹
Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Czytałam opinie i niby ma bardzo dobre
Tylko nie wiem jak lekarze podchodzą do takiego wbijania się na pojedynczą wizytę w połowie ciąży 😮💨 ale z drugiej strony, czekać jeszcze ponad miesiąc, też nie bardzo 🙄
Przyjmuje we wtorki więc albo szłabym jutro albo za tydzień rano. I potem już na spokojnie 7.07 do swojego.
Dziewczyny, jeszcze taki off top wyprawkowy. Czy macie już upatrzone jakieś zestawy pościeli/kokony/prześcieradła etc tudzież sklep, gdzie to wszystko chcecie zamówić?
Ja już dostaje opuchlizny mózgowia od ilości sklepów i ofert 🤦🏻♀️😱 -
Ja bym szła jutro
jeśli wytłumaczysz dlaczego tak randomowo to myślę, że lekarz zrozumie + w sumie dla niej kasa to kasa
przynajmniej ja bym tak na to patrzyła
Nie planuje w ogóle pościeli szczerze mówiąc, na start sam śpiworek.
Meeg ja bym się nie przejmowała tym, że piąta woda po kisielu ma takie samo imięMeeg lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Meeg Klimka w domu to jest to 🤩 też mamy w nowym mieszkaniu, ale pewnie zanim się wprowadzimy to będzie po upałach 😥 a już teraz w mieszkaniu mamy tak gorąco czasem, że bez gaci śmigamy z mężem 😂
Longanimity 🤞❤️
Sara, śmigaj na ta wizytę, 2 miesiące bez żadnej kontroli przy Twoim aktywnym trybie życia to już za dużorobisz to dla dziecka, nie dla siebie ❤️ a brat na medal 😍 kurcze, piekne!
Agentka, a jakiej grubości śpiworek? Masz już coś upatrzonego?
Ja już złożyłam u siostry zamówienie na kokon ze strony jukki, bardzo dopytywała co może kupić dla małej, bo nie chce się z czymś dublować, a chce miec czas na wybor najslodszego wzoru 😂Meeg lubi tę wiadomość
-
Kania_czubajka wrote:Kolejna moja wizyta u mojego dr to będzie mój 30 TC! Szok naprawdę jak to leci... W międzyczasie , w przyszłym tygodniu ustalę trzecie prenatalne, ugadam się z położna.. i naprawdę będę musiała się wziąć za wyprawkę
Ja mialam robić wyprawkę w wakacje a jakimś cudem mam już całkiem spory karton rzeczy 😂 nie wiem, chyba będę zamawiać to do domu rodziców, bo oni mają miejsce, żeby to przechowywać póki co 🤣 -
Właśnie nie wiem jaka grubość, mamy też ciepło w mieszkaniu, ale to już jednak będzie jesień 🤔
W ogóle wrócił mi ból cyców 🙄 Przez 2 miesiące ostatnie był spokoj z tym 😜Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Ja torbę do szpitala już mam spakowaną 😂. Jakaś trauma po poprzednich pobytach na patologii ciąży chyba. Na bank będę musiała jeszcze parę razy ją kontrolnie przejrzeć, ale raczej spakowane co trzeba (włączając butelkę z filtrem, gacie poporodowe czy drobne przekąski 😂).
Meeg, ja również dołączam do głosów dziewczyn - nie przejmowałabym się, że ktoś ma tak na imię. Jeżeli dalej chcecie, bo może Wam się odwidzialo z tego powodu 🙂. Mąż się popisał z klimą 💪🏻. Ja mam klimatyzator. Funkcjonuje świetnie i się sprawdza, ale jednak dosyć głośne urządzonko.
Sara, zajęty czas u Ciebie, ale kto ma dopilnować organizacji jak nie Ty 😎. Brat na schwał. Co do wizyty, to również wydaje mi się, że 2 miechy to za dużo. Jak babka ma konkret opinie, to nawet się nie zastanawiaj. Ja do swojej chodzę głównie z abonamentu Luxmed. Raz nie miała miejsc i poszłam do innej. Tylko zapytała o powód. Wyjaśniłam, że brak miejsc u prowadzącej a nie chciałam zaniedbać wizyt i nie było problemu. Myślę że u Ciebie też spotka się to ze zrozumieniem.
Longanimity, kciuki niezmiennie zaciśnięte. Bardzo mi przykro, że są problemy organizacyjne - zupełnie jakbyś potrzebowała w swojej sytuacji dodatkowej dawki stresu 😔. Ale dziś ciesz się możliwością podglądnięcia Zbysia 🥰.
Agentka, może u Ciebie również zaczyna pomału produkować się siara? Ja przy pierwszej ciazy pierwszy 'wyciek' miałam chyba koło 30.tygodnia? A nawet jeśli nie, to przecież bóle wszelakie są (niestety) wpisane w nasz stan.
Ogoorkowa, jak to kartony u rodziców? Nie będziesz chciała wcześniej poukładać w szafce i się nacieszyć widoczkiem tych ubranek? Gwarantuję, że po porodzie nigdy nie będzie tak ładnie w szafkach jak przed 😂. Wiecznie będzie część w praniu, a część czekała na przeprasowanie i poskładanie 😂. Przynajmniej na początkowym etapie.
Ja dzisiaj mam dobry dzień. Odebrałam wyniki wymazów. Brak zarówno bakterii tlenowych, beztlenowych, jak i grzybów 💪🏻.
Dodatkowo w pracy zostalam dziś doceniona, a córka nie urządziła żadnej awanturki. Od razu świat bardziej różowy 🥰.Meeg lubi tę wiadomość
-
Agentka, no nie gadaj z tymi cyckami... Ja mam traumę po 1 trymestrze, jak na siku w nocy/rano biegałam trzymając je w rekach, bo bol był taki silny 😢 te śpiworki to grubsza sprawa, myślałam na początku,że są zimowe, letnie i ew. Przejściówki i tyle 🤣
Ancalime, dostajesz ode mnie order za tą torbę 🤩🥇
Wiesz co, przeprowadzka w wakacje nas czeka, więc nie mam miejsca na rzeczy dla dziecka 😅 także wszystkie mebelki itd pojadą prosto na nowe :p u mnie "wicie gniazdka" wjedzie na pełnej 🤣 -
Aaa no tak, zapomniałam że się przeprowadzacie. Tak, u Was wicie gniazdka będzie na całego 😁
Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Ancalime też pomyślałam o tej siarze, ale na razie „nie mam psychy” sprawdzać 😂😂😂 Apka mówi, że od 23 tc teoretycznie może się pojawić.
U mnie chyba mąż ma większa traumę, bo były niedotykalne w I trymestrze 🤣
Co do imion oprócz Igi mi jeszcze Nina zaczęła chodzić po głowie i z innej beczki- Danuta. Tu akurat dużo fajnych zdrobnień- podoba mi się, jak mówią „Danka”.
I takie jakoś mało spotykane chyba ostatnio imię. Ale mąż to w ogóle nie jest decyzyjny w tym aspekcie, wiec nie wiem czy nie zdecydujemy po porodzie.
Ogoorkowa ogólnie chyba wyprawka to jest grubszy temat- daje sobie 25 dni i zaczynam ogarniać, żeby nie było jaj później 😄Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Nie pokazali mi dziecka 😑 ale generalnie wszystko w porządku i ma jakieś 716g +/-105😉
Co do wyprawki to dostalam wczoraj jeszcze jedną torbę ciuszków od kuzynki z tego co patrzyłam rozmiary 68, 74 do tego rożek, wkładkę do wózka z ochraniaczem i też nie mam tego gdzie trzymać 😅
Nadal czekam na izbie... niedługo będzie 4h 😑Meeg lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity bo ja kojarzę, że Ty TP masz kilka dni po mnie- miałaś wcześnie owu czy po prostu Zbyś to taki duży mężczyzna
?
Bo zawsze jak się porównuje to jestem z 2 tygodnie do tylu mimo ze Mała się trzyma wokół +\~ 50 centyla 😁
Współczuje siedzenia na Izbie, a widzisz chociaz ile osób przed Tobą?Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Widziałyście? kolejne bliźniaki forumowe- na majowym 😄🌸
Kania_czubajka, Ancalime, Meeg, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka 😍 Danka jest ekstra!!! Ja uwielbiam takie imiona z jajem. Danka, Lidka kojarzą mi się z takimi fajnymi babeczkami i z jajem, i z jajami 😁
Wiecie co, zapisze się na wizytę na za tydzień. W tym tygodniu mam taki konkret zapieprz, że muszę liczyć każdą godzinę. Poza tym, od polowkowych nie minęły jeszcze nawet 2 tygodnie. A tak będzie akurat
Agentka tak tak, to moje "pościel" to taki ogólnik na wszystkie łóżeczkowe tekstylia typu kokony, rożki, prześcieradła czy co tam kto kupuje. Chciałabym aby wszystko było "z jednej parafii" a nie mogę znaleźć oferty, w której byłoby wszystko 🙄
Ancalime fajnie, że taki udany dzień. No i wyniki bomba!
Longanimity cudnie, że ze Zbysiem wszytko dobrze no ale... Mogliby się streszczać tam 🙄
Dziewczyny, co do grubości śpiworkow to ostatnio, dosłownie parę dni temu, chyba Namisa wrzucała na ich wątku taki schemat. Zaraz go znajdę w necie
Ja mam też rozkmine z tym, bo u mnie obydwie dziewczyny są zimowo-wiosenne a Emil z wczesnego lata i jednak w tym okresie wczesnoniemowlecym były upały. Po raz pierwszy będę miała takie maleństwo na zimę 😱 -
Dziewczyny jak wpiszecie w google grafice "grubość śpiworka do spania" to wyskakują grafiki ze schematami
Meeg lubi tę wiadomość
-
Sara mi na fb wyskakują reklamy do sklepu owieczka zerknij bo widzę że mają takie kompletne komplety
https://www.facebook.com/owieczkacompl
Agentka znam Ige i znam Dankę obie równe babeczki z pomysłem na siebie mega ogarnięte. Oba imiona mi się podobają wiec to już kwestia indywidualne co do Was bardziej pasuje 😉
Jeżeli chodzi o pakowanie walizki to Ancalime co tam masz w tej części dla mamy. Mój stary ciśnie bym maila na razie przynajmniej taka część dla siebie. Ale kiedy czytam ze ktos urodzil w 24 tygodniu to przeciez nasze dzieci..szok! Ja jeszcze nie mamm nic.
Muszę coś zapakować przynajmnije do szpitala ale tak szczerze to myślami że zrobię to gdzieś w 35 tyg dopiero🙈
Nie wiem czemu ale mam przeczucie że moja nie będzie się spieszyć i przed terminem nie wyjdzie . Zobaczymy jak się sprawdzi 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2023, 21:33