X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się na takie:
    https://www.sklep-julia.pl/produkt/drewniane-lozeczko-tapczan-z-szuflada-magda-biale-120x60cm/

I do tego ten materac:
    https://allegro.pl/oferta/materacyk-niemowlecy-dobranocka-60x120-hilding-9285224934

Biorę się za odkopywanie syfu w mieszkaniu, jak mi się nie chce 😅 a paczki i pudła zaraz mnie przygniotą…

Mam dziś wizytę o 16, ale to luxmedowska, więc nie spodziewam się odpalenia usg 🙄

Miłego dnia! 🌺💕

Kasio, Niuśka, Ancalime lubią tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziz jaki ja dziś mam spadek energetyczny.. Byłam rano w diagnostyce potem jakie lekkie zakupy wróciłam nastawiłam pranie umylma naczyń i jak mnie ścięło 😱 odplynełam na 30mn potem siadlam na kanapie i .... się popłakałam 🙈 klasyczna baba w ciąży... czy to już tak będzie 😅

Udanego dnia i powodzenia na wizytach 😘

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zjadłam na wieczór kiwi i biszkopty Milky Way i mała musiała się intensywnie tego nałykać, bo wydaje mi się, że po raz pierwszy miała czkawkę. Miałam takie drgania brzucha, że się początkowo wystraszyłam, że to jakieś skurcze 🙈 Wydaje mi się, że tak podskakiwała, bo klasyczne kopniaczki są jednak bardziej miejscowe, a tu cały brzuch miałam wrażenie, że pracuje.

Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka czkawka jest rytmiczna, po tym najłatwiej poznać :) Lidka ma już od dawna i często. Takie rytmiczne wzdrygiwanie odczuwam :)

Dziewczyny nadrobię zaraz. Lecę się kąpać bo za pół h Tolka będzie ale skończyłam 🥹
    Jestem tak zmordowana, ze mam ochotę się położyć i nie wstać 😆
    A jeszcze dom ogarnąć, obiad, potem tańce starszej.
    Jak nic, dzisiaj wieczorem jak Tola usnie, wjedzie zimny radler na tarasie 😅
    Zasłużyłam nawet na dwa! 😆

Mam spokój ... Na tydzień 🤣

IMG20230606125435.jpg
    IMG20230606125510.jpg
    IMG20230606125322.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 13:04

Meeg, Longanimity, Kasio, ELka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS fajne łóżeczko, bo z szuflada! To się mega przyda, zawsze takie zmarnowane miejsce było pod :D

Meeg, widziałam wczoraj taki filmik właśnie z kobietą w ciąży płaczącą,że mąż jej kazał iść na drzemkę i ona faktycznie zasnęła 🤣 ale mnie też tera, ścięło, tylko że na 2h 🫣 kręgosłup mnie bolal, bo sprzątałam sporo w papierach, na siedząco, wszamałam lunchyk i chyba dzisiejsza pogoda się też przyczyniła, bo pachnie teraz deszczem, wiec chyba dlatego się tak dobrze spało 🙄

Agentka poszalałaś że słodkimi rzeczami to szybko łykała zanim zagryziesz czymś słonym 🤣

Sara, należy Ci się 😁

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam łóżeczka z szufladą :)
    Starszaki mają już bez ale Tola śpi w łóżeczku ze szczebelkami (z tym, że 140x70) i zawsze w szufladzie trzymam zapasy kocyków, prześcieradeł.
    Dla Lidki też będę szukała z szufladą koniecznie. I bardzo lubię jak łóżeczko ma taką plastikową osłonkę na barierkach (moje dzieci są jak bobry i lubią memlać barierki 🤣)

Powiem szczerze, że to chyba dzisiaj były ostatnie podrygi koszenia. Czuję się fatalnie a Lidki nie czuje wcale 🙄 możliwe, że cały dzień biegałam i ją ululałam. Pewnie uaktywni się po kolacji jak się położę :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakarm ją owockami i czekoladką na kolację 😅

Kurcze, a kto będzie ogarniać ten Wasz trawnik teraz w takim razie? :o

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po :) 560g, czyli nadal w okolicach 50 percentyla idziemy. Szyjka spoko także mogę tańcować dalej😄
    Wód też mam więcej niż na połówkowych, bo się wcześniej przejmowałam. Na kolejną wizytę mam zrobić glukozę 🙄 Swoją drogą- uznał, że hemoglobina 10,5 w II trymestrze jest ok,bo pozostałe parametry krwi są w normach, nie będę się spierać, bo średnio mam ochotę na żelazo i dolegliwości z nim związane.
    Malutka w końcu pokazała buzię💖
    084-ABA9-B-11-A3-4785-99-F8-5939-E1-FC9-A4-F.jpg

Ancalime, Ogoorkowa, RiverS, Meeg, Kasio, Kania_czubajka lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcie! 😍🤩

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jaka słodziutka śpi sobie. Zazdroszczę takiego zbliżenia na buzie.🥰
    Ja jutro ma wizytye ale nawet nie liczę na jakieś fajne zdjęcie a o 3D to nawet nie marzę 😀

Swoją drogą ta technologia teraz to jest kosmos jak można dziecko w brzuchu takie malutkie tak dobrze zobaczyć!!!

Sara wez zapłacić jakiemuś sąsiadowi albo nastolatkowi żeby sobie dorobił i ci skosił raz na tydzień. Nie możesz tak się przeciążać bo sobie zaszkodzisz i wyjdzie w 3 trymestrze. Dbaj o siebie bo nikt tego za ciebie nie zrobi ❤

agentka93 lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ale słodzina 😍
    Co do hemoglobiny to ciekawe info bo mi bardzo poleciała i już się obawiałam, że lekarz zaleci żelazo (a jak wiecie, od początku ciąży walczę z okropnymi zaparciami)

Meeg taki był plan, ale wyobraź sobie... Chętnych brak! 😮‍💨 Każdy ma swoją robotę, obowiązki. Umówiony sąsiad miał przyjść. Prosiłam 3 dni aż się wkurzyłam i zrobiłam sama 🙄
    Plus jest taki, że to tylko wiosną jest taka masakra - później wchodzą upały, susza i ani ta trawa tak nie rośnie ani warzywniak nie zarasta w takim dzikim tempie :)

Właśnie skończyłam podlewać kwiaty i usiadłam 🙈 jeśli faktycznie aktywność w ciąży przekłada się na tempo porodu, to obym zdążyła buty założyć zanim urodzę 🤣🤣🤣

agentka93 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Wera1988 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka widzialam ze zostalam wywolana bardzo Was przepraszam ale nie mam czasu tu sie logowac za duzo to mi zajmowało ale u mnie wszystko dobrze dzidzi rosnie prawdopodobnie dziewczynka :)jestem 23 tygodniu rosniemy na ostatniej wizycie bylo 320 gram ruchy sa caly czas mam juz lozeczko i powoli kupuje dalej..:))) pozdrawiam Was serdecznie 😘

Meeg, agentka93 lubią tę wiadomość

Dominik 👦11.08.2010
    Nikola🧒12.12.2016
    Pusty pecherzyk 1.12.2021
    Miedzyszasie biochem
    Kropek 31.12.22♥️
    27.01.23 beta 21 prog 21
    30.01.23. Beta 120 prog 17
    1.02.23 beta 254,4 prog 16
    3.02.23 beta 732,2 prog 29

Leki pregna 1 ,luteina 2x100 ,magnez ,euthyrox 1/2 75
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, mała się ustawiła super a Pan Doktor się bardzo postarał, szukał dobrego ujęcia, bo pożaliłam się, że na połówkowych się nie chciała pokazać, a on „o nie, to ja się muszę postarać dzisiaj, aby pani nie myślała, że do jakiegoś amatora chodzi” 😁

Byłam dziś na chwilę się rozejrzeć po dużym sklepie z wózkami, fotelikami, akcesoriami itd. Przytłoczyło mnie to i wyszłam 😂

Meeg lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Meeg Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja wybrałam online w domu i do sklepow w stylu babyland nawet nie wchodze bo tego jest za duzo na 1 m2😉 w zasadzie wszystko researchuje najpierw w necie i też wózek kupię w necie a obejrze sobie na żywo w sklepie tylko.

Sara30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Wreszcie nadrobiłam zaległości forumowe 😁

Wera1988 witamy spowrotem! Dobrze że u ciebie wszystko dobrze :) odzywaj się czasem 😁

Sara jak czytam o tym ze wszystko na twojej głowie to mam ochotę się spakować i przyjechać ci pomóc. Tule do serduszka ❤️ powiem Ci szczerze że ja na twoim miejscu chyba bym zostawiła ten trawnik w pinechy aż zarośnie xd

Agentka ❤️piękna kruszynka❤️

Longanimity przykro mi z powodu przełożenia operacji. Dobrze że z jelitami obylo się bez szpitala. Kuruj się kochana ❤️

Kasio nam klimę dziś montowali. Zapytaj u dewelopera może wyrażą zgodę. U nas była potrzebna zgoda spółdzielni, ale to stary blok :)

Meeg mocne kciuki za wizytę może zobaczysz maleństwo na usg ❤️ co do snu i płaczu doskonale rozumiem. Ja dziś się spłakałam bo w zieleniaku nie było czereśni a miałam na nie ochotę 😂

RiverS łóżeczko piękne! Szuflada to jest żyćko! 😁

Co do materacy na szkole rodzenia polecali piankowo kokosowy albo kokos gryka ale przy gryce trzeba uważać żeby się nie zamoczył bo wtedy 24h musi schnąć i nie można na nim dziecka położyć bo się robale zalegna i zgnije. My łóżeczko dostaniemy od znajomych musimy dokupić teraz materac i będę szukać czegos dla alergików albo z pokrowcem dla alergików bo i ja i mąż jesteśmy alergikami i wolę dmuchać na zimne.

Na te wszystkie kokony rozki i inne cuda patrzyłam na jukki i na maylily ale nic nie kupiłam jeszcze. Czekam na remont i jak zrobimy młodemu pokój to zacznę kupować żeby mieć gdzie to układać. Mam nadzieję że uda się w lipcu to ogarnąć. Na sierpień chciałbym mieć już wszystko gotowe i spakowane torby do szpitala.

Muszę się pochwalić! Jak wiecie jestem otyła i długo nie czułam ruchów. Jak zaczęłam je czuć to było to raczej rzadko czasem jakiś kompniak albo smyranie po żebrach. Zaczynałam zapominac że on tam jest😂 Dziś pierwszy raz młody rozkręcił taką imprezę w brzuchu az mi zaczął brzuch podskakiwać❤️ normalnie aż się rozczuliłam ❤️

Przepraszam że mało się odzywam ale kuje do egzaminu i poprawiam projekt. Jestem przerażona a egzamin za niecałe 2 tyg 😢😢😢😢🤯

Buziaki Mamuśki ❤️ Trzymajcie się ciepło ❤️

Meeg lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora dasz radę, trzymamy kciuki🎓
    No i super ze juz czujesz swojego dżentelmena, teraz się zaczną akrobacje !😃
    Ja podobnie czekam na skończony pokoik i w nim będę mogła kompletować ciuszki i inne pierdółki.
    Nie chce się też obkupić wszystkim od razu bo jest plan na baby shower i już dostaje pytania na listę prezentów od koleżanek 😁
    Wy planujecie robić? Ja niespecjalnie chciałam ale akurat tak się składa że 19 sierpnia mma urodziny które idealnie wypadają w sobotę i stary mocno lobbuje żeby zrobić. Nawet zadeklarował że nam wszystko będzie grillowali przyygotuje namiot w ogrodzie, zrobi listę drinków które będzie można u niego zamawiać 🍹🍸🍷no to jak nie skorzystać z takiej oferty 😉

Nie wiem jak u was dziewczynybze senem czy coś lepiej czy tak jak ja będziecie się o 4/5 i zjadacie pierwsze śniadanie? 😅 bo ja tak mam dość często. Najgorzej że później mnie kładzie w dzień 😴

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg, ja nie jem - ale też z powodu cukrzycy mam wprowadzony nocny posiłek o 22 i w sumie jakoś głodu o tej czwartej nie czuję. Nie planujemy baby shower, w moim otoczeniu ten zwyczaj nie jest przyjęty - ale już zazdroszczę imprezy, szykuje się świetna zabawa 😍. Jak jeszcze mąż będzie drinki serwował, to już w ogóle nie ma się nad czym zastanawiać 😁.

Maiora, gratuluję ruchów ❤️. Cudowna sprawa, prawda? Oby nie rozpraszały Cię zbytnio przy nauce do egzaminu 🤞🏻. Jeszcze trochę i odetchniesz.

RiverS, łóżeczko świetne, aż się sama zastanawiam czy ja chcę na olx używki szukać 🙈. Szuflada mega praktyczna, a i opcja przerobienia na tapczanik kusi. Dobry wybór!

Wera, fajnie że się odezwałaś i że u Was w porządku. Może uda Ci się znaleźć czas w natłoku codziennych obowiązków aby częściej wpadać?

Sara, jesteś naszą heroską, naprawdę. Sama czasem czuję się przytłoczona rzeczywistością 'samotnej matki', a Ty do tego ogarniasz fundację i ogród. Kłaniam się nisko w uznaniu. Teraz daj sobie chociaż parę dni oddechu.

Agentka, niesamowite zdjęcie, piękne i rozczulające 😍. Daj namiary na lekarza, może wyśle swoją na szkolenie 😂. Piękna pamiątka. I naprawdę widać już, że w brzuchach mamy dzidziusie, etap krewetek już daaaawno za nami🥰.

Miłego dnia dziewczyny. Ja dziś do 16 w pracy, a potem zaczynam długi weekend. Pewnie nie do końca odpocznę (w pt mam najazd koleżanek młodej na chacie), ale zawsze to oderwanie głowy od obowiązków służbowych 😁.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, jaka piękna dziewczynka 🥰 rozczulające są te zdjęcia naprawdę.

Ja baby shower nie planuje. Planuje natomiast dziś kawkę z koleżanką , będzie miło na pewno :) tylko musze wcześniej wymyślic i przygotować jakiś obiad,bo po pracy ma przyjechać teściu coś robić z moim P.

Maiora- gratuluję ruchów! Piękny czas przed Tobą ❤️

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, malutka śliczna! Cudowne zdjęcie! 🥰 Co do uczucia przytłoczenia w sklepie dziecięcym - to mija! Na początku też tak miałam, później odbierałam sobie cel i jednego dnia oglądałam np. tylko łóżeczka, innego tylko tylko wózki 😁

Maiora, super że czujesz ruchy! 🥰 Ja już czuję ponad miesiąc a nadal mnie to zachwyca i rozczula... Najlepsza wieczorna rozrywka to obserwowanie brzuszka 🙂 miłej nauki do egzaminu, to już końcówka i zaraz będziesz wolna!

Meeg, jeju Twoja impreza zapowiada się cudownie! 🥰 Uwielbiam imprezy w ogrodzie! Ja baby shower nie będę robić, bo moje najbliższe koleżanki są rozrzucone po całej Polsce, a mieszkam w małym mieszkanku i nawet nie miałabym jak je przenocować. Mam nadzieję że jak kiedyś będę miała dom to imprezy w ogrodzie będą u mnie na porządku dziennym 😁
    Co do śniadania to jem o 7/8, ale też muszę sobie codziennie zrobić poobiednią drzemkę.

Miłego dnia Dziewczyny! Jakieś plany na długi weekend? My jedziemy do wujka w góry, planujemy wypad do Czech do jaskiń 🙂 póki co prognozy pogody raczej kiepskie, ale może się nie sprawdzą 😉

patrycja92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio tylko weź bluzę do tych jaskin bo wymarznięcie 😉 udanej wycieczki!

My długi weekend lokalnie. Jutro idziemy na grila do znajomych ale tak to planujemy ogarniać sypialnie, przyjechało łóżko do złożenia i będziemy powoli przeorganizowywyać pokoje i planować zabudowę biura żeby zwolnić pokoik dla młodej 🥰 nareszcie!

Sara30, Kasio lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ