X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się na takie:
    https://www.sklep-julia.pl/produkt/drewniane-lozeczko-tapczan-z-szuflada-magda-biale-120x60cm/

I do tego ten materac:
    https://allegro.pl/oferta/materacyk-niemowlecy-dobranocka-60x120-hilding-9285224934

Biorę się za odkopywanie syfu w mieszkaniu, jak mi się nie chce 😅 a paczki i pudła zaraz mnie przygniotą…

Mam dziś wizytę o 16, ale to luxmedowska, więc nie spodziewam się odpalenia usg 🙄

Miłego dnia! 🌺💕

Kasio, Niuśka, Ancalime lubią tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziz jaki ja dziś mam spadek energetyczny.. Byłam rano w diagnostyce potem jakie lekkie zakupy wróciłam nastawiłam pranie umylma naczyń i jak mnie ścięło 😱 odplynełam na 30mn potem siadlam na kanapie i .... się popłakałam 🙈 klasyczna baba w ciąży... czy to już tak będzie 😅

Udanego dnia i powodzenia na wizytach 😘

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zjadłam na wieczór kiwi i biszkopty Milky Way i mała musiała się intensywnie tego nałykać, bo wydaje mi się, że po raz pierwszy miała czkawkę. Miałam takie drgania brzucha, że się początkowo wystraszyłam, że to jakieś skurcze 🙈 Wydaje mi się, że tak podskakiwała, bo klasyczne kopniaczki są jednak bardziej miejscowe, a tu cały brzuch miałam wrażenie, że pracuje.

Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka czkawka jest rytmiczna, po tym najłatwiej poznać :) Lidka ma już od dawna i często. Takie rytmiczne wzdrygiwanie odczuwam :)

Dziewczyny nadrobię zaraz. Lecę się kąpać bo za pół h Tolka będzie ale skończyłam 🥹
    Jestem tak zmordowana, ze mam ochotę się położyć i nie wstać 😆
    A jeszcze dom ogarnąć, obiad, potem tańce starszej.
    Jak nic, dzisiaj wieczorem jak Tola usnie, wjedzie zimny radler na tarasie 😅
    Zasłużyłam nawet na dwa! 😆

Mam spokój ... Na tydzień 🤣

IMG20230606125435.jpg
    IMG20230606125510.jpg
    IMG20230606125322.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2023, 13:04

Meeg, Longanimity, Kasio, ELka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS fajne łóżeczko, bo z szuflada! To się mega przyda, zawsze takie zmarnowane miejsce było pod :D

Meeg, widziałam wczoraj taki filmik właśnie z kobietą w ciąży płaczącą,że mąż jej kazał iść na drzemkę i ona faktycznie zasnęła 🤣 ale mnie też tera, ścięło, tylko że na 2h 🫣 kręgosłup mnie bolal, bo sprzątałam sporo w papierach, na siedząco, wszamałam lunchyk i chyba dzisiejsza pogoda się też przyczyniła, bo pachnie teraz deszczem, wiec chyba dlatego się tak dobrze spało 🙄

Agentka poszalałaś że słodkimi rzeczami to szybko łykała zanim zagryziesz czymś słonym 🤣

Sara, należy Ci się 😁

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam łóżeczka z szufladą :)
    Starszaki mają już bez ale Tola śpi w łóżeczku ze szczebelkami (z tym, że 140x70) i zawsze w szufladzie trzymam zapasy kocyków, prześcieradeł.
    Dla Lidki też będę szukała z szufladą koniecznie. I bardzo lubię jak łóżeczko ma taką plastikową osłonkę na barierkach (moje dzieci są jak bobry i lubią memlać barierki 🤣)

Powiem szczerze, że to chyba dzisiaj były ostatnie podrygi koszenia. Czuję się fatalnie a Lidki nie czuje wcale 🙄 możliwe, że cały dzień biegałam i ją ululałam. Pewnie uaktywni się po kolacji jak się położę :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakarm ją owockami i czekoladką na kolację 😅

Kurcze, a kto będzie ogarniać ten Wasz trawnik teraz w takim razie? :o

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po :) 560g, czyli nadal w okolicach 50 percentyla idziemy. Szyjka spoko także mogę tańcować dalej😄
    Wód też mam więcej niż na połówkowych, bo się wcześniej przejmowałam. Na kolejną wizytę mam zrobić glukozę 🙄 Swoją drogą- uznał, że hemoglobina 10,5 w II trymestrze jest ok,bo pozostałe parametry krwi są w normach, nie będę się spierać, bo średnio mam ochotę na żelazo i dolegliwości z nim związane.
    Malutka w końcu pokazała buzię💖
    084-ABA9-B-11-A3-4785-99-F8-5939-E1-FC9-A4-F.jpg

Ancalime, Ogoorkowa, RiverS, Meeg, Kasio, Kania_czubajka lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcie! 😍🤩

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jaka słodziutka śpi sobie. Zazdroszczę takiego zbliżenia na buzie.🥰
    Ja jutro ma wizytye ale nawet nie liczę na jakieś fajne zdjęcie a o 3D to nawet nie marzę 😀

Swoją drogą ta technologia teraz to jest kosmos jak można dziecko w brzuchu takie malutkie tak dobrze zobaczyć!!!

Sara wez zapłacić jakiemuś sąsiadowi albo nastolatkowi żeby sobie dorobił i ci skosił raz na tydzień. Nie możesz tak się przeciążać bo sobie zaszkodzisz i wyjdzie w 3 trymestrze. Dbaj o siebie bo nikt tego za ciebie nie zrobi ❤

agentka93 lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ale słodzina 😍
    Co do hemoglobiny to ciekawe info bo mi bardzo poleciała i już się obawiałam, że lekarz zaleci żelazo (a jak wiecie, od początku ciąży walczę z okropnymi zaparciami)

Meeg taki był plan, ale wyobraź sobie... Chętnych brak! 😮‍💨 Każdy ma swoją robotę, obowiązki. Umówiony sąsiad miał przyjść. Prosiłam 3 dni aż się wkurzyłam i zrobiłam sama 🙄
    Plus jest taki, że to tylko wiosną jest taka masakra - później wchodzą upały, susza i ani ta trawa tak nie rośnie ani warzywniak nie zarasta w takim dzikim tempie :)

Właśnie skończyłam podlewać kwiaty i usiadłam 🙈 jeśli faktycznie aktywność w ciąży przekłada się na tempo porodu, to obym zdążyła buty założyć zanim urodzę 🤣🤣🤣

agentka93 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Wera1988 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka widzialam ze zostalam wywolana bardzo Was przepraszam ale nie mam czasu tu sie logowac za duzo to mi zajmowało ale u mnie wszystko dobrze dzidzi rosnie prawdopodobnie dziewczynka :)jestem 23 tygodniu rosniemy na ostatniej wizycie bylo 320 gram ruchy sa caly czas mam juz lozeczko i powoli kupuje dalej..:))) pozdrawiam Was serdecznie 😘

Meeg, agentka93 lubią tę wiadomość

Dominik 👦11.08.2010
    Nikola🧒12.12.2016
    Pusty pecherzyk 1.12.2021
    Miedzyszasie biochem
    Kropek 31.12.22♥️
    27.01.23 beta 21 prog 21
    30.01.23. Beta 120 prog 17
    1.02.23 beta 254,4 prog 16
    3.02.23 beta 732,2 prog 29

Leki pregna 1 ,luteina 2x100 ,magnez ,euthyrox 1/2 75
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, mała się ustawiła super a Pan Doktor się bardzo postarał, szukał dobrego ujęcia, bo pożaliłam się, że na połówkowych się nie chciała pokazać, a on „o nie, to ja się muszę postarać dzisiaj, aby pani nie myślała, że do jakiegoś amatora chodzi” 😁

Byłam dziś na chwilę się rozejrzeć po dużym sklepie z wózkami, fotelikami, akcesoriami itd. Przytłoczyło mnie to i wyszłam 😂

Meeg lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Meeg Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja wybrałam online w domu i do sklepow w stylu babyland nawet nie wchodze bo tego jest za duzo na 1 m2😉 w zasadzie wszystko researchuje najpierw w necie i też wózek kupię w necie a obejrze sobie na żywo w sklepie tylko.

Sara30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Wreszcie nadrobiłam zaległości forumowe 😁

Wera1988 witamy spowrotem! Dobrze że u ciebie wszystko dobrze :) odzywaj się czasem 😁

Sara jak czytam o tym ze wszystko na twojej głowie to mam ochotę się spakować i przyjechać ci pomóc. Tule do serduszka ❤️ powiem Ci szczerze że ja na twoim miejscu chyba bym zostawiła ten trawnik w pinechy aż zarośnie xd

Agentka ❤️piękna kruszynka❤️

Longanimity przykro mi z powodu przełożenia operacji. Dobrze że z jelitami obylo się bez szpitala. Kuruj się kochana ❤️

Kasio nam klimę dziś montowali. Zapytaj u dewelopera może wyrażą zgodę. U nas była potrzebna zgoda spółdzielni, ale to stary blok :)

Meeg mocne kciuki za wizytę może zobaczysz maleństwo na usg ❤️ co do snu i płaczu doskonale rozumiem. Ja dziś się spłakałam bo w zieleniaku nie było czereśni a miałam na nie ochotę 😂

RiverS łóżeczko piękne! Szuflada to jest żyćko! 😁

Co do materacy na szkole rodzenia polecali piankowo kokosowy albo kokos gryka ale przy gryce trzeba uważać żeby się nie zamoczył bo wtedy 24h musi schnąć i nie można na nim dziecka położyć bo się robale zalegna i zgnije. My łóżeczko dostaniemy od znajomych musimy dokupić teraz materac i będę szukać czegos dla alergików albo z pokrowcem dla alergików bo i ja i mąż jesteśmy alergikami i wolę dmuchać na zimne.

Na te wszystkie kokony rozki i inne cuda patrzyłam na jukki i na maylily ale nic nie kupiłam jeszcze. Czekam na remont i jak zrobimy młodemu pokój to zacznę kupować żeby mieć gdzie to układać. Mam nadzieję że uda się w lipcu to ogarnąć. Na sierpień chciałbym mieć już wszystko gotowe i spakowane torby do szpitala.

Muszę się pochwalić! Jak wiecie jestem otyła i długo nie czułam ruchów. Jak zaczęłam je czuć to było to raczej rzadko czasem jakiś kompniak albo smyranie po żebrach. Zaczynałam zapominac że on tam jest😂 Dziś pierwszy raz młody rozkręcił taką imprezę w brzuchu az mi zaczął brzuch podskakiwać❤️ normalnie aż się rozczuliłam ❤️

Przepraszam że mało się odzywam ale kuje do egzaminu i poprawiam projekt. Jestem przerażona a egzamin za niecałe 2 tyg 😢😢😢😢🤯

Buziaki Mamuśki ❤️ Trzymajcie się ciepło ❤️

Meeg lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora dasz radę, trzymamy kciuki🎓
    No i super ze juz czujesz swojego dżentelmena, teraz się zaczną akrobacje !😃
    Ja podobnie czekam na skończony pokoik i w nim będę mogła kompletować ciuszki i inne pierdółki.
    Nie chce się też obkupić wszystkim od razu bo jest plan na baby shower i już dostaje pytania na listę prezentów od koleżanek 😁
    Wy planujecie robić? Ja niespecjalnie chciałam ale akurat tak się składa że 19 sierpnia mma urodziny które idealnie wypadają w sobotę i stary mocno lobbuje żeby zrobić. Nawet zadeklarował że nam wszystko będzie grillowali przyygotuje namiot w ogrodzie, zrobi listę drinków które będzie można u niego zamawiać 🍹🍸🍷no to jak nie skorzystać z takiej oferty 😉

Nie wiem jak u was dziewczynybze senem czy coś lepiej czy tak jak ja będziecie się o 4/5 i zjadacie pierwsze śniadanie? 😅 bo ja tak mam dość często. Najgorzej że później mnie kładzie w dzień 😴

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg, ja nie jem - ale też z powodu cukrzycy mam wprowadzony nocny posiłek o 22 i w sumie jakoś głodu o tej czwartej nie czuję. Nie planujemy baby shower, w moim otoczeniu ten zwyczaj nie jest przyjęty - ale już zazdroszczę imprezy, szykuje się świetna zabawa 😍. Jak jeszcze mąż będzie drinki serwował, to już w ogóle nie ma się nad czym zastanawiać 😁.

Maiora, gratuluję ruchów ❤️. Cudowna sprawa, prawda? Oby nie rozpraszały Cię zbytnio przy nauce do egzaminu 🤞🏻. Jeszcze trochę i odetchniesz.

RiverS, łóżeczko świetne, aż się sama zastanawiam czy ja chcę na olx używki szukać 🙈. Szuflada mega praktyczna, a i opcja przerobienia na tapczanik kusi. Dobry wybór!

Wera, fajnie że się odezwałaś i że u Was w porządku. Może uda Ci się znaleźć czas w natłoku codziennych obowiązków aby częściej wpadać?

Sara, jesteś naszą heroską, naprawdę. Sama czasem czuję się przytłoczona rzeczywistością 'samotnej matki', a Ty do tego ogarniasz fundację i ogród. Kłaniam się nisko w uznaniu. Teraz daj sobie chociaż parę dni oddechu.

Agentka, niesamowite zdjęcie, piękne i rozczulające 😍. Daj namiary na lekarza, może wyśle swoją na szkolenie 😂. Piękna pamiątka. I naprawdę widać już, że w brzuchach mamy dzidziusie, etap krewetek już daaaawno za nami🥰.

Miłego dnia dziewczyny. Ja dziś do 16 w pracy, a potem zaczynam długi weekend. Pewnie nie do końca odpocznę (w pt mam najazd koleżanek młodej na chacie), ale zawsze to oderwanie głowy od obowiązków służbowych 😁.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, jaka piękna dziewczynka 🥰 rozczulające są te zdjęcia naprawdę.

Ja baby shower nie planuje. Planuje natomiast dziś kawkę z koleżanką , będzie miło na pewno :) tylko musze wcześniej wymyślic i przygotować jakiś obiad,bo po pracy ma przyjechać teściu coś robić z moim P.

Maiora- gratuluję ruchów! Piękny czas przed Tobą ❤️

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, malutka śliczna! Cudowne zdjęcie! 🥰 Co do uczucia przytłoczenia w sklepie dziecięcym - to mija! Na początku też tak miałam, później odbierałam sobie cel i jednego dnia oglądałam np. tylko łóżeczka, innego tylko tylko wózki 😁

Maiora, super że czujesz ruchy! 🥰 Ja już czuję ponad miesiąc a nadal mnie to zachwyca i rozczula... Najlepsza wieczorna rozrywka to obserwowanie brzuszka 🙂 miłej nauki do egzaminu, to już końcówka i zaraz będziesz wolna!

Meeg, jeju Twoja impreza zapowiada się cudownie! 🥰 Uwielbiam imprezy w ogrodzie! Ja baby shower nie będę robić, bo moje najbliższe koleżanki są rozrzucone po całej Polsce, a mieszkam w małym mieszkanku i nawet nie miałabym jak je przenocować. Mam nadzieję że jak kiedyś będę miała dom to imprezy w ogrodzie będą u mnie na porządku dziennym 😁
    Co do śniadania to jem o 7/8, ale też muszę sobie codziennie zrobić poobiednią drzemkę.

Miłego dnia Dziewczyny! Jakieś plany na długi weekend? My jedziemy do wujka w góry, planujemy wypad do Czech do jaskiń 🙂 póki co prognozy pogody raczej kiepskie, ale może się nie sprawdzą 😉

patrycja92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio tylko weź bluzę do tych jaskin bo wymarznięcie 😉 udanej wycieczki!

My długi weekend lokalnie. Jutro idziemy na grila do znajomych ale tak to planujemy ogarniać sypialnie, przyjechało łóżko do złożenia i będziemy powoli przeorganizowywyać pokoje i planować zabudowę biura żeby zwolnić pokoik dla młodej 🥰 nareszcie!

Sara30, Kasio lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ