X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, ja dziś wizytuje, gdzieś ta informacja przepadła chyba na forum :D 15:30 dziś u mojego dr, nie mogę się doczekać, aż mi powie ile ten mój chlop już waży 😅

Edit: od pewnego czasu próbuje zrobić zdjęcie dla zaktualizowania stanu brzuszkowego i co cykne,to wydaje mi się, że tu nic nie widać😅 ale podrzucam

IMG-20230605-094132.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2023, 09:43

Kasio, Ancalime, RiverS, Ogoorkowa, agentka93, Meeg, Pucz lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, ale masz słodki malutki brzuszek! 🥰 Miejsca w autobusie bym Ci chyba nie ustąpiła bo nie byłabym pewna czy to ciąża czy takie masz kształty 😅

age.png

Wysłany: 5 czerwca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mi nikt nie ustępuje, ani w tramwaju,ani w kolejce do Biedronki xD haha

Wydaje mi się, że to jest zasługą dosyć szerokich bioder. Dziecko wpada w miednicę i się nie rozpycha póki co po brzuchu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2023, 09:58

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Kania, nie jestem jedyna z brzuchem typu czy to ciąża czy większy obiad 😁 ciekawe kiedy wyskoczą nam piłeczki, ale w sumie z takim wygodniej się chyba żyje 😅

Powodzenia na wizycie!

Do mnie dziś przychodzi łóżeczko. Jedziemy oglądać w tygodniu dwa domy, bo kolega od którego mieliśmy kupować dom rozstal sie z narzeczoną i jednak sie nie wyprowadza, także weekend przepłakałam, bo to był faktycznie dom marzeń 😢 może się uda przed październikiem wyprowadzić, a jak nie to dopiero styczeń/luty 🫤

Oddaje też dziś magisterkę, także zaraz z głowy i tylko obrona zostanie 💪 więc wezmę się za ogarnianie domu i rzeczywistości, bo od stycznia to była walka o przetrwanie tak naprawdę, więc syf straszny. No i jutro jadę po tkaniny, będę szyła sukienki żeby mieć w czym latem chodzić, bo w spodnie sie nie dopinam już, a wszystkie „swoje” sukienki mam albo krótkie albo dopasowane.

Agentka, teraz to już z górki! Wszyscy pewnie zaraz będą w nastroju urlopowym albo zaganiani w związku z zakończeniem roku, także super moment na zwolnienie tempa! 😁

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio wrote:
    Longanimity, a zapchane zatoki są dyskwalifikacją do operacji? Jeśli tak to trzymam kciuki żeby przeszły i żebyś mogła podejść w terminie! 🤞

Do operacji nie ale do znieczulenia już tak, istnieje wtedy większe ryzyko powikłań i anestezjolog poprostu nie zakwalifikuje do narkozy.

Zaraz będę nadrabiać weekend bo musiałam sobie zrobić przerwę... psychicznie mnie te wszystko bardzo podłamało... a jeszcze nie mogłam dodzwonić się do szpitala poinformować że jestem chora... ale starałam się racjonalnie podejść do sprawy że skoro raz mi odwołali przez chorobę to teraz będzie to samo a nie chce mi się skończyć to przeziębienie... I uwaga... pan z ochrony który odbierał w sb tel podał mi zły numer 😑 przed chwilą się dodzwoniłam ale mam dzwonić do swojego lekarza ustalić nowy termin...
    A tak poza tym to dostałam też skierowanie do szpitala bo prawdopodobnie mam zaostrzenie choroby jelit i dlatego przeziębienie nie chce przejść... także staram się wszystko jakoś ogarnąć i się okaże niebawem czy konieczna będzie hospitalizacja w związku z tym czy tylko dadzą jakieś zalecenia...

Ale za to Zbyś bryka cały czas w brzuszku jakby chciał dać znać że u niego wszystko dobrze 🥰

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png

Wysłany: 5 czerwca 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, Longanimity, biednemu to zawsze wiatr w oczy... Rozumiem, że musiałaś odpocząć. Wszytskie tu trzymamy kciuki, żeby się u Ciebie poprawiło 🤞🤞🤞

A Zbyś niech dokazuje! :) To najlepszy dowód, że mu dobrze :)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania fakt, malutki brzusio :) Tez bym się zastanawiała.
    Mnie przedwczoraj pierwszy raz pani przepuściła, pech chciał, że kupowałam whisky dla mojego taty, musiałam patusiarsko wyglądać 😂

Longanimity w tych wszystkich zawirowaniach podejrzewam, że Zbysio daje Ci dużo nadziei na lepsze jutro 🍀

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka dokładnie tak! Zbyś jest teraz najważniejszy ale jego zdrowie zależy od mojego więc muszę zrobić wszystko żeby o siebie zadbać i zawalczyć 😉
    Wczoraj miałam psychicznie ciężki dzień i mąż miał jechać na ryby ale powiedziałam mu żeby ze mną został bo chyba się zapłacze z tej bezradności (bardziej bezradność weekendowa bo nic się nie da załatwić i takie zawieszenie). Także dzisiaj już parę rzeczy się udało ogarnąć, powoli do przodu 💪

A co do brzuszków ciążowych to dzisiaj do brania krwi byłam zaraz po maluszku takim kilku miesięcznym i w końcu w przychodni powiesili kartkę z info ze kobiety w ciąży mają pierwszeństwo!

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka, ja coś czuję, że Ty na tym "wolnym" będziesz jak mały robocik się kręcić i zawsze coś znajdziesz sobie do roboty :D Ja aktualnie się czuję uwiązana, bo mąż musiał iść do biura a dzisiaj będzie kurier z paroma rzeczami łazienkowymi, jutro z grzejnikiem :/ więc rano przed 7 byłam w lidlu, teraz jest 11:30 a ja zaraz 2gie pranie kończę, poprasowałam, porobiłam trochę porządków w rzeczach i roślinkach na ogródku... muszę sobie szanować roboty :P
    A co do kupowania alkoholu w ciąży, to mocno się zastanawiałam ostatnio nad piwem 0,0% w knajpie ostatnio, ale stwierdziłam, że nie będę sobie strzelać w kolano i siedzieć z brzuchem i przy kuflu w ogródku knajpy... żeby jednak tak przechodniów nie kusić do komentarzy, żeby się nikt nie gapił :/

Kasio - a nie możesz ich trochę postraszyć tymi terminami wizyt dla kobiet w ciąży? Dno oka akurat okulistycznie w ciąży jest jednak dość ważnym badaniem, bo może się okazać, że wyjdziesz ze wskazaniem do CC...

Kania piękny brzusio <3 ale też bym Ci chyba nie ustępowała jeszcze miejsca :D ja mam tak ze swoim, że jak się oglądam w lustrze, to wielki, okrągły, czuję się jak bańka wstańka. Robię fotkę i magicznie się wypłaszcza :D Kciuki za wizytę! :)

RiverS kciuki za domy :) kurczę, szkoda, że ciągle się Ciebie czepiają jakieś takie głupie historie :( co do syfu w domu, to my na 32 m2 mieszkamy sobie z kartonami z armaturą, bazą do fotelika (w weekend wyjedzie do moich rodziców na przechowanie) i od jutra z grzejnikiem łazienkowym xD tego mam nadzieję, pozbędziemy się w przyszłym tygodniu, ale realnie daję nam jakieś 2,5 tygodnia wspólnego mieszkania :D przejść się nie da :P I super, że potrafisz sobie sama coś uszyć! :O ale zazdroszczę!

Longanimity Kochana :* a nie mogą Cię wyhospitalizować na te jelita, załagodzić to i przeziębienie i od razu przenieść na onko? Koordynator leczenia nie mógłby spróbować tak podziałać? :( przecież ileż można próbować, a tu zaraz musisz nabrać sił przed wizytą na porodówce :O dobrze, że Zbyś bryka chociaż na pocieszenie <3

Sara, Ty to zawsze zasiejesz we mnie jakieś ziarenko niepewności :D teraz musiałam posprawdzać wszystkie szpitale w okolicy z tymi porodami do wody (nie wiem jeszcze co mi do głowy przyjdzie :P)! Coraz mocniej doceniam miejsce, w którym mieszkam, że wszystkie porodówki w mieście mają super oceny, porody do wody, jednoosobowe porodówki, TENSy i inne cuda do zmniejszania bólu... Coś, co wydawało mi się standardem, bo żyję sobie w bańce tego miasta okazuje się nie takie oczywiste w innych szpitalach...
    Przy okazji, widziałam na październikowych, że masz już fotelik :) na co padł wybór? :)

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa z tym że to 2 różne szpitale, niby w tym w którym byłam na jelita jest oddział onko ale mój lekarz pracuje w innym więc wolałabym żeby jednak on mnie zoperował 🤷‍♀️ nadal liczę że hospitalizacja nie będzie potrzebna ale muszę się w końcu dodzwonić... a jak nie to na IP będę musiała jechać...

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby człowiek wiedział, ale jednak się łudził, że ta cała kompleksowa opieka onkologiczna i koordynatorzy tego leczenia będą w stanie działać pomiędzy placówkami, żeby opracować najbardziej korzystne leczenie dla pacjenta :/ kolejny wielki program, który dobrze wygląda tylko na papierze :/

Też mam nadzieję, że uda się to załagodzić bez pobytu w szpitalu :(

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg no to fantastyczna niedziela 😍 wręcz idealna 😍

Kasio pierwsze dwa porody miałam w wodzie ale niestety na samą ostatnią fazę musiałam wyjść (duża waga noworodka była przeciwwskazaniem).
    Na pewno jeśli będę miała możliwość urodzić do wody, nie będę się nawet zastanawiała :)
    Ekstra, że już macie mebelki 😍 już się robi tak poważnie 😍

Kania przepraszam, gdzieś mi umknęło 🙄
    A brzuszek śliczny. Zgrabniutki :)

RiverS najważniejsze, że uporalas się z tym i oddałaś 🎉 a po obronie już całkowicie będziesz mogła odpocząć :)
    Jeśli chodzi o dom, to może jeszcze akurat trafi się równie dobra albo lepsza oferta? Trzymam za to mocno kciuki ❤️✊

Longanimity tak strasznie mi przykro, że znowu trzeba przełożyć. Niby rozum wie, że to najrozsądniejsze i jedyne wyjście ale domyślam się, że bardzo chciałabyś to mieć już za sobą 😔 tulę mocno i oby udało się jak najszybciej dodzwonić i ogarnąć jelita bo tak jak mówisz, to wszystko działa kaskadowo :/

Agentka oj ja też nienawidzę kupowania alkoholu w ciąży 🙄 a jeszcze mieszkam na wsi więc mogę zapomnieć o anonimowości... potem byłby temat do plotek na tydzień. Mój mąż pali i gdy przyjeżdża to choćby nie wiem jak prosił, to papierosów mu nie kupię bo mi głupio 🙄

Ogórkowa postawiliśmy na kiddy. To był mój pierwszy wybór, potem trochę się wahałam ale koniec końców postanowiłam nie kombinować 🙈

Mnie mało bo mam nieziemskie urwanie dupy. Przed chwilą weszłam do domu, nadrabiam jedząc śniadanie i za chwilę biegnę dalej. Przed konferencją jest jakiś armagedon 🙄 z jednej strony wszystkie ustalenia z hotelem, z drugiej z prelegentami, z trzeciej animatorki, z czwartej uczestnicy.... I każdy czegoś ode mnie chce 🙈🙈
    Jutro mam kilka spotkań z potencjalnymi sponsorami (potrzebuje jeszcze trochę kasy na organizację 🙈). W sobotę urodziny Emila - 14 dzieci u nas. Muszę wszystko ogarnąć, udekorować, przygotować prowiant 🙄 w międzyczasie trawnik, ogródek, wszystko się prosi o podlubanie. A to jeszcze wizyta w piątek, a to jeszcze tamto 🙄
    Od lipca będzie spokojnie bo skupie się na wyprawce i operacji "Wicie gniazda" 😁
    Teraz chce tylko przeorganizować pokoje dzieciaków aby móc już powoli układać te rzeczy bo w garderobie już się nie da kroku zrobić 🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, jaki malutki brzuszek 🥰 niby nasze chłopaki rosną tak bardzo podobnie, a ja w porównaniu z Tobą to mam wielką kulke 🤣
    Często przepuszczają mnie w kolejkach, a ostatnio nawet miałam sytuację, że Dziewczyna, która wychodziła że sklepu podchodzi i pyta czy mnie nie chcieli przepuscić, to mówię no wie Pani - nawet nie pytałam, postoje 😁 a ta poleciała i na początku kolejki ich tam poucza, że mają mnie wpuścić, bo tu z 10 osób czeka i jak to tak w ciąży mam stać 🙈 więc no chyba naprawdę muszę wyglądać jak słoń 😅
    Powodzenia na wizycie 😊🍀

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie udało mi się dodzwonić więc muszę jechać na IP... zależy mi żeby jeszcze dzisiaj bo jeśli dostanę encorton to bierze się go rano... ale nadal liczę że dostanę zalecenia I do domu... chociaż wiem że w ciąży to oni dmuchają na zimne więc torbę zaraz idę pakować 😮‍💨
    Sara dokładnie tak się czuję.
    Ogoorkowa niby koordynatorka kontaktowała się że szpitalem bo operacje mam w innym niż pierwotnie się leczę... ale termin i miejsce załatwiał lekarz z tego co wiem 🤷‍♀️ no niestety to polskie realia bo koordynatorką jest od opieki onko a moje jelita to inna historia 😑

Rivers pamiętam tą ulgę po oddaniu pracy mgr 😅 już prawie wakacje 😁

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lipa 😒 musiałam odwołać wizytę z piątku bo dopiero dostałam wiadomość, że Toli przedszkole zamknięte.
    A każdy kolejny piątek mam zajęty aż do 7 lipca 🙄

Nie wiem czy nie umówić się do mojego ex gina

Edit: mój ex gin też przyjmuje tylko w piątki 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Także wleci mi ponad 2 miesiące pomiędzy wizytami 😒
    Chyba że pójdę na samo USG do jakiegoś pierwszego z brzegu lekarza 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2023, 14:34

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻

Wysłany: 5 czerwca 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie, mój chłopak ma 746 gram +-110 g :) dr powiedział, że jest takiej średniej wielkości.

Ogólnie wszytsko w porządku, zalecił brać magnez, przepisał receptę na szczepienie na krztusiec- to już u swojego lekarza rodzinnego mam załatwić. Na następną wizytę, za cztery tyg, czyli 4 lipca mocz,morfologia i hbs.

Wg wagi u u lekarza schudłam kilogram między wizytami... Nie jest to raczej prawda, ale niech tak będzie.

Spojrzał też do tej mojej książeczki cukrowej i powiedział, że takie wyniki to nie wyniki wgl, żeby sobie głowy nie zaprzątać mocno tą cukrzyca. Dietę trzymać ale się nie fiksować.

Aa zdj nie mam, mam zdjęcie pustej przestrzeni z wodami płodowymi 😅🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2023, 16:53

Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania no to lekarz mistrz fotografii 😂 a w czasie usg brykal sobie, czy spał? Mam nadzieję, że chociaż na ekranie pooglądałaś 🥰

age.png

Wysłany: 5 czerwca 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba to było zamierzone zdjęcie, bo coś tam mierzył :D spał chyba, ładnie był widoczny kręgosłup :D

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, extra! Filip rośnie wzorcowo ciekawe czy na kolejnej wizycie już będzie kilogram czy jeszcze nie 😀
    Ja mam pewne obawy co do mojej wagi bo ostatnio zbyt sobie dogadzam 😉 ale młoda chyba lubi kiedy matka poje dobroci bo aż brzuch mi podskakuje po serniczku na zimno 😍

Mój P. To jest chlopak na medal🎖 muszę wam powiedzieć że mam z nim dobrze.
    Zamówił dzis klimę do domu bo mamy mieszkanie cały dzień nasłonecznione i bardzo dużo okien wiec latem jest dramat. Ostatnie dni zaczęły się upały wiec szybką decyzją, reaserch w necie i będzie się chłodzić latem ❤️

Ancalime, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam sobie na IP na wyniki krwi i na konsultacje ginekologiczną więc obejrzę sobie dzisiaj Zbysia 🥰 przynajmniej jakiś plus 😁 proszę o kciuki żeby skończyło się zaleceniami i do domku 🤞

Meeg klima super opcja, my mamy mieszkanko na poddaszu głównie od strony południowo wschodniej i jak narazie mamy klimatyzator a i tak dużo daje w upały 😎 a w ciąży I to na końcówce to mogłaby być masakra 🥵
    Teraz nam robią remont i będziemy mieć 2 pokoje w na północ więc jak będzie masakra w nocy to tam będę spać 😅 bo zakładam że jeszcze z miesiąc im to zajmie.

Kania niby średniej wielkości a już prawie 1kg 😮 ale to leci 😁

Meeg lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ