X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie 💩 po zabiegach, to ja się bałam siadać na kibelku po operacji żylaków na nodze, bo pierwsze cięcie jest w samej pachwinie na ok. 5 cm i jak siadałam to miałam wrażenie, że zaraz mi się ten szew rozejdzie :D

Trochę się zaczęłam też zastanawiać jak z tym bólem przy porodzie, bo 2 razy w życiu zdarzyło mi się zemdleć z bólu - taki nagły ostry ból w boku, prawdopodobnie pościskane kiszki podczas snu. Raz rano przed szkołą odjechałam w domu w kuchni i raz w środku nocy wstałam do WC i poczułam, że coś się dzieje, więc ze spuszczonymi majtami wstałam otworzyć jednak drzwi do wc i poczułam, że jednak dam rade dotrzeć do sypialni, bo w kibelku to rano by mnie wtedy-jeszcze-nie-mąż znalazł :P w środku nocy padłam na łóżko na brzuch, z gołym tyłkiem i jeszcze jak miałam resztki świadomości to sama siebie słyszałam, że mam pierzynę pod tchawicą i taki świszczący, ledwo łapany oddech, a przerażony wybudzony mąż siedział na łóżku i próbował ogarnąć co się dzieje w tym momencie i czy to nie sen :D ból znikał w parę minut i już nic mi nie było później tego dnia. Ale w sumie mam nadzieję, że nie zemdleję przy porodzie :O

Agentka, kurcze ja nie lubię daktyli... A dostałam ostatnio od teściowej paczkę jakichś premium sort, tylko mi to przed gardło nie przechodzi, słodki ulep :(
    co innego taki pączuś z Twojej fotki, jego chętnie bym zjadła :D

Kania jak na szaleństwo z taką kanapką, to super wynik! Może trzymana zwykle dieta + masło nieco pomogły w takim wyniku :D

Maiora, to już wynik praktycznie połowy docelowego dzidziusia! <3 Koniecznie zrób coś z kaszlem, bo jak się Mały przyzwyczai do takich dźwięków, to zamiast szumisia na zasypianie będziesz musiała szukać nagrań z kaszlem :D

Przyszło mi zamówienie z gemini, parę rzeczy wyprawkowych też było, ale głównie dla mnie. Faktycznie majty z canpola w dotyku gorsze niż horizony, ale spodziewałam się czegoś jeszcze innego w dotyku :P fanką nie zostanę :P
    Dzisiaj cały dzień się dobrze czułam, a nagle o 16 jak zjadłam zupę na obiad, to tak ciepło mi się zaczęło robić i w momencie zaczęłam puchnąć :O powentylowałam się wiatrakiem, ale nic to nie dawało, więc zimny prysznic, kremy i mgiełka do lodówki, żeby się jeszcze nieco wspomóc... Teraz jest mi przyjemnie, ale nogi opuchnięte :(

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora lajk za Malucha, ale zadbaj o siebie 🤞🍀

Ja po lyzeczkowaniu tez się zle czułam z 💩, także wyobrażam sobie, że po porodzie jest podobnie, bo to mocno w głowie siedzi.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa co do daktyli- ja za samymi tez nie przepadam, ale jakieś kulki mocy etc to już fajnie wchodzą :D

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, jejku jaka już ładna waga 😄 teraz Bobasy niesamowicie rosną 😍
    Mnie też cieszy jak kupie coś w super cenie, ale czasami mam wrażenie, ze mnóstwo wydaje niepotrzebnie z niewiedzy 😅 no plus robotę robi moja wizja pokoiki, gdzie nie wytrzymam jak coś będzie nie takie jak bym chciała 😜

Agentka, mam to samo żelazo i właśnie po przejściu na nie u mnie pojawiła się poprawa 😊 oby i Tobie posłużyło 😉
    Uparta Dziewczynka 😁 dobrze ze ma jeszcze czas na obrót, więc niech się ze spokojem namysli 😄mnie dzisiaj Leoś tak skopał po żebrach, że już nie wiem gdzie gorzej dostawać strzały 😆 a pomyśleć, że narzekałam, że tak mało aktywny dzisiaj 😅

agentka93 lubi tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to widzisz, ja miałam też łyżeczkowanie (akurat chodziło o polipa), później jeszcze jeden zabieg histeroskopowego usuwania i po żadnym nie czułam zupełnie nic :O pamiętam, że jeszcze chodził anestezjolog po południu po salach i się pytał, czy potrzebuję coś przeciwbólowego, a ja zupełnie nic nie czułam, więc włączyła mi się lampka "aha, na pewno chce sprawdzić, czy nie jestem wyłudzaczką środków przeciwbólowych" :D no ale w moim przypadku psychika była czysta...

a kulki mocy - może to jest jakieś rozwiązanie w sumie :P to niech poczekają jeszcze trochę do odpowiedniego tc :D

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daktyli też nie przełknę. W ogóle to nigdy nie stosowałam, ale słyszałam, że genialnie na wywołanie porodu działa "koktajl położnych". Kto wie? Może tym razem będzie potrzeba? 🙈

Maiora, Agentka, ale już duże kluseczki 😍😍😍 teraz jest ten etap gdy maluchy baaaaardzo idą w masę i te różnice pomiędzy wagą dzieci będą co raz większe. Wczoraj na wątku listopadowym dziewczyny wrzucały taką tabele z szacunkową wagą dziecka. Nie wiem czy widzialyscie... patrzyłam na nią i porównywałam z wynikami USG + waga urodzeniowa starszakow i całkiem nieźle się pokrywa :D

Ogoorkowa mocne upały u Was? U nas dziś znośnie... Może połóż się z nogami wyżej?

Co do kopniaków to ja od kilku dni zaobserwowałam zmianę aktywności małej. Tzn już co raz mniej kopie a więcej czuję takiego wypinania, rozciągania :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słyszałam o tym koktajlu, jeśli będzie za długo siedzieć to być może w akcie desperacji się skuszę :P tam jest olej rycynowy, więc to takie na przeczyszczenie... nie brzmi zachęcająco, ale po terminie nie wykluczam :D

wydaje mi się, że jest całkiem znośna temperatura, nawet wiatr jakiś przyjemny. Z nogami w górze leżałam przed obiadem i teraz też znowu tak leżę, ale zauważyłam, że w ciąży mi wolniej schodzi ta opuchlizna. Aaa i stopy mi się strasznie pocą :D nigdy nie miałam z tym problemu :P

Lidia korzysta póki jeszcze miejsca trochę ma :D

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Jeszcze lekarz mówi że młody już się obrócił ale jeszcze ma trochę miejsca więc może się przekręcać. Ja dzięki Bogu nie mam problemów z opuchlizną jeszcze i mam cichą nadzieję że mnie to ominie.
    Agentka 😂😂 rozbroilas mnie 😂😂 właśnie sobie wyobraziłam że przy sypianiu dziecka muszę kasłać bo nie zaśnie.

Apropo kaszlu lekarz mnie uświadomił że uporczywy kaszel moze wywołać skurcze i przedwczesny poród 🤔

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora tak, uporczywy kaszel może powodowac skurcze. Ja w ciąży z Tolą gdy leżałam w szpitalu w 32 TC okrutnie kaszlałam (co roku wiosną mam kaszel alergiczny) i właśnie to samo lekarze mówili, że trzeba jak najszybciej pozbyć się tego kaszlu. A inhalacje nie pomagają?

Ogoorkowa ja nigdy nie próbowałam tego koktajlu ale podobno to się robi z Kubusiem i tego oleju wcale nie czuć 🤔 termin mam na 27.09 a Paweł będzie w domu od ok 10.09 do 10.10. więc jeśli przenoszę (w co szczerze wątpię) to pewnie kilka dni po terminie się skusze na taki specyfik 😅

Swoją drogą pamiętam jak chciałam sobie wywołać pierwszy poród 🙈 był 42 TC a ja pucowalam okna, podłogi na kolanach, robiłam po kilka km spacery po górach, skakałam, był seks, masaż sutków i wszystkie inne pomysły z internetu... Dosłownie nic nie działało! Pewnego dnia wstałam rano i stwierdziłam, że ja to pierdziele, że przecież kiedyś w końcu muszę urodzić i zamierzam dziś odpoczywać, oglądać seriale i ogólnie MAM TO W DUPIE. I tego dnia zaczęłam rodzic 🤣🤣🤣

Ja właśnie odebrałam kolejnych 7 paczek z paczkomatu i tak leżą... Nie mam siły ich otworzyć 😒
    Dzisiejszy dzień dał mi mocno w kość 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 19:57

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Maiora tak, uporczywy kaszel może powodowac skurcze. Ja w ciąży z Tolą gdy leżałam w szpitalu w 32 TC okrutnie kaszlałam (co roku wiosną mam kaszel alergiczny) i właśnie to samo lekarze mówili, że trzeba jak najszybciej pozbyć się tego kaszlu. A inhalacje nie pomagają?

Ogoorkowa ja nigdy nie próbowałam tego koktajlu ale podobno to się robi z Kubusiem i tego oleju wcale nie czuć 🤔 termin mam na 27.09 a Paweł będzie w domu od ok 10.09 do 10.10. więc jeśli przenoszę (w co szczerze wątpię) to pewnie kilka dni po terminie się skusze na taki specyfik 😅

Swoją drogą pamiętam jak chciałam sobie wywołać pierwszy poród 🙈 był 42 TC a ja pucowalam okna, podłogi na kolanach, robiłam po kilka km spacery po górach, skakałam, był seks, masaż sutków i wszystkie inne pomysły z internetu... Dosłownie nic nie działało! Pewnego dnia wstałam rano i stwierdziłam, że ja to pierdziele, że przecież kiedyś w końcu muszę urodzić i zamierzam dziś odpoczywać, oglądać seriale i ogólnie MAM TO W DUPIE. I tego dnia zaczęłam rodzic 🤣🤣🤣

Ja właśnie odebrałam kolejnych 7 paczek z paczkomatu i tak leżą... Nie mam siły ich otworzyć 😒
    Dzisiejszy dzień dał mi mocno w kość 🥴
    No właśnie nie za bardzo odrywa mi się jakieś zielone dziadostwo 🤦‍♀️😭 powiem wam że trochę się przestraszyłam..

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, znajoma lekarka mówiła, że ponoć jeśli dzieci faktycznie słyszą jakies dzwieki w brzuchu, to później są do nich przyzwyczajone, dlatego kazała mi korzystać z mieszkania w centrum i wystawiać się na dźwięki głośnego miasta 😅 choć jak odwiedzam budowe i wszędzie jakieś kucie czy inne szlifowanie, to lekko nie ma w tym brzuchu 😅

Sara, ja nie mowie,ze czuć olej w smaku, ja bym mogła i łyżkę ot tak wypić, ale chodzi o działanie 💩🤡
    Paczki nie zając skoro już są odebrane 😁

Maiora lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    No właśnie nie za bardzo odrywa mi się jakieś zielone dziadostwo 🤦‍♀️😭 powiem wam że trochę się przestraszyłam..
    Wydaje mi sie,ze gorszy byłby suchy kaszel, on mocniej szarpie mięśnie. Jak mokry to chyba lepsza opcja 😘 ale oczywiście najlepiej zaleczyć 😉

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Maiora, znajoma lekarka mówiła, że ponoć jeśli dzieci faktycznie słyszą jakies dzwieki w brzuchu, to później są do nich przyzwyczajone, dlatego kazała mi korzystać z mieszkania w centrum i wystawiać się na dźwięki głośnego miasta 😅 choć jak odwiedzam budowe i wszędzie jakieś kucie czy inne szlifowanie, to lekko nie ma w tym brzuchu 😅

Sara, ja nie mowie,ze czuć olej w smaku, ja bym mogła i łyżkę ot tak wypić, ale chodzi o działanie 💩🤡
    Paczki nie zając skoro już są odebrane 😁
    To ja już wolę kasłać niż w nocy włączać młot udarowy 😂😂😂😂

Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wolała 😃😆
    Niby takie dzwieki mają tak nie wybudzać śpiących maluchów, np. Na spacerze jak tramwaj przejedzie obok, albo starsze rodzeństwo podczas swojej zabawy 🤷‍♀️

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o dźwięki to... Lidka będzie miała przewalone 😅
    Mam nadzieję, że się przystosuje 😅

Dobra. Paczki otworzone :D przyszła kura do karmienia - jednak się skusiłam i myślę, że się polubimy 😍

Przyszły prześcieradła do łóżeczka, kołyski i gondoli. Zamówiłam jednolite - brudny róż, szałwia i białe :)
    No i przyszły pieluchy tetrowe. Jestem zachwycona 😍 szukałam takich najwyższej jakości bo nic mnie w życiu tak nie wkurza jak pielucha tetrowa, której nie da się dobrze wyprasować 😅 widać i czuć tę gramaturę 😍 także zadowolona jestem z zakupów bardzo :D
    Jutro będzie otulacz do fotelika, potem kosz na pampersy i na końcu czekam na zestaw do łóżeczka 😍 i będzie wszystko

Pardon. Jeszcze nieszczęsny aspirator 😅
    Ale chyba po prostu kupię stacjonarnie w aptece jak będę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 20:55

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Natosia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Zgodzę się z Natosią i Sarą. U mnie też kosmetyki dla niemowląt na minimalnym poziomie. I bepanthen wjeżdżał awaryjnie. Tak to raczej przemywanie i tyle.

Pierwszy seks po porodzie to był jak powtórny pierwszy raz 😂. Podobny stres, niepewność 😁. Ale potem było już lepiej.

Za to po cesarce 💩 było strasznym przeżyciem. Tak samo jak każde kichnięcie. Trzeba było przyciskać bliznę, a i tak miałam wrażenie, że mnie rozrywa. Brrr! No, ale wszystko jest do przeżycia i ostatecznie przechodzi 🙂. Wymaga czasu i tyle.

Co do kasy, to ja mam podobnie. Przy pierwszej córze szalałam. A teraz to raz, że priorytety inne, a dwa, że zwyczajnie szkód mi hajsu na niektóre rzeczy. Przykładowo, mimo że na bank będą codzienne spacery, to jakoś olewam kwestie wózka - biorę ten co przy pierwszej i on w outlecie kosztuje 1100 😂. I jeszcze nie zamawiałam. W przewijak nie inwestuje w ogóle, podobnie w wanienkę na stelażu. Nie kupuje zawczasu laktatora - jak zmienię zdanie co do karmienia piersią, to zdążę dokupić. I też nie kupuje na zapas leków - apteki mam całodobowe blisko, a podobnie jak Sara wywaliłam część poterminowanych produktów. Ani to ekonomiczne, ani ekologiczne.

Za to nie oszczędzam na monitorze oddechu, foteliku do auta. Nie wyobrażam sobie nie mieć od początku inhalatora (u nas była sapka niemowlęca i pamiętam jak po nocy kupowaliśmy 'pierwszy lepszy'). Co kobieta to inne doświadczenie. Dla większości monitor będzie zachcianką, a inhalator tylko w razie choroby z lekami wziewnymi. Więc nie ma co się porównywać 🙂.

ostatni akapit to jak o mnie. Dla mnie trzy mega ważne przedmioty: monitor, fotelik i nebulizator.Szczęśliwie wszystko to mam:)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia jaki masz monitor oddechu i nebulizator tak z ciekawości? 🙂
    Jak twoim zdaniem monitor będzie się sprawdzal kiedy dziecko spo w dostawce? Nie wyłapie oddechu mamy?

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg, ja przy pierwszej córze miałam Babysense i bardzo fajnie się sprawdzał. Ale spala osobno w łóżeczku, nie na dostawce.

Dziewczyny, czy macie też problem z bezsennością? I jak sobie radzicie? Położyłam się ok.23, od 2 już nie śpię... Jak pomyślę o tym, że o 6 pobudka, to mi się płakać chce 😑. Jak potem w pracy funkcjonować 🥺? Unikam ekranu, dopiero przed kwadransem się poddałam i wzięłam tel w łapę. Jem zdrowo, więc to też nie to. Non stop uchylone okna, dbam o porcje ruchu dziennie. Nie mam więcej pomysłów...

Meeg lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg, znajomym 2x zapipczał w nocy jak spali a bobas byl w dostawce, może zależy od modelu, pewnie jakieś szanse są,ze zlapie rodzica... ale zupelnie nie wnikam w ten temat, bo po prostu dostaniemy od nich, wiemy,że działa 🫣

Ancalime, tulę mocno, ja od 4:30 się turlam, teraz też się poddałam i do telefonu... nie znalazłam sposobu, to pewnie przez hormony. Ale jak chodziłam jeszcze do pracy, to okropnie mnie to męczyło :( teraz mniej, wiadomo... w sobotę np. Wykorzystałam ten czas i pojechałam uchylić okna na budowie a potem na otwarcie Lidla (5:58 już pod drzwiami 😄)...

Sara, pochwal się kompletami jak już dzisiejsza reszta dotrze 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 05:34

Meeg lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa, ja w sumie nie wiem jak wykorzystać ten czas. Hałasować po mieszkaniu nie chce, aby nie budzić córki. Poza tym wciąż mam nadzieję, że zasnę i tak przerzucam się bezsensownie z boku na bok. Tragedia te hormony 😔

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ