X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wracamy od kardiologa. Na EKG nam się trafił pusty gabinet a do pani doktor po prostu się wbiłam na orzeczenie, mając w dupie niezadowolone miny uczestników kolejki 😅

W badaniach wszystko stabilnie, nic nowego nie wypłynęło więc żyjemy sobie dalej :)

Za to nalatałam się, parę razy podniosłam Tolke i skurcze znowu się nasilają 🥴

I tak w ogóle witam się w 39 tygodniu 🤩

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po spotkaniu z położna i ktg. Na początku zapisu chłopiec spał i był bardzo płaski zapis tętna. Położna go szturchneła, żeby się obudził, żeby wykluczyć niedotlenienie. Ale po szturchanku już się obudził i ruszał i zapis był prawidłowy :)

Już się na kolejne wizyty nie umawiałyśmy, mam jej dać znać jak urodzę ;)

W ogóle to naprawdę wspaniała kobieta, dużo mi wsparcia dała. Powiedziała, że wie że dam sobie radę, że po rozmowach ze mną widzi, że jestem przygotowana psychicznie do tego porodu, że mam spokojną głowę i że sie nie martwi o mnie ;) naprawdę dużo mi dały te spotkania z nią.

Trochę mi przykro w środku, że zostało mi 5 dni w sumie na urodzenie, przed położeniem do szpitala pewnie... mam nadzieję, że dzidziuś się sam zdecyduje wyjść :)

ELka, Sara30 lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, jeśli dobrze kojarzę to dziewczyny z wcześniejszych wątków, jak było wszystko ok to dopiero 41+ szły do szpitala na wywołanie.

Sara, super, że tak się udało sprawnie 🤞🍀

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝

Wysłany: 13 września 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak też czytałam, ale tu się trafi akurat tak, że mojego prowadzącego lekarza nie ma, bo pojechał na urlop. I pójdę na wizytę w poniedziałek do zupełnie obcej lekarki... ciekawe, co będzie mi kazała zrobić.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara super że wszystko dobrze i się udało w miarę szybko ogarnąć wizytę 💪

Kania super że takie fajne wsparcie w położnej!
    Ja wczoraj musiałam zrobić wykład mojej mamie że to ona powinna mnie wspierać i mówić że dam radę a nie szukać problemów... z jednej strony wiem że robi to z troski ale z drugiej dostaje impuls że może rzeczywiście nie dam rady... tak właśnie może działać nadopiekuńczość rodziców i tego bardzo chciałabym uniknąć w wychowaniu Zbysia. Wiem że wielu rodziców chce uchronić dzieci przed wszelkim złem tego świata (i moja mama do nich należy) ale nie ma takiej opcji , nie wszystko możemy kontrolować. Ważniejsze jest żeby nauczyć dziecko radzić sobie z emocjami i dać narzędzia do radzenia z problemami.

A tak poza tym to złożyliśmy wczoraj przewijak, oczywiście nasluchalam się narzekań mojego męża 😅 ale tylko jeden błąd zrobiliśmy, a gdyby nie ja byłoby ich więcej 😜 moja robota kończyła się na czytaniu instrukcji i podawaniu odpowiednich śrubek, tyle że musiałam ustąpić i okna były praktycznie zamknięte żeby nie wlecialy komary przez co było duszno więc nie mogłam włączyć wiatraka bo mąż się upocił i przecież by go zawiało 😑 więc skończyłam z opuchnietymi stopami 😵‍💫 zostało przykręcić uchwyty (to mnie powstrzymało przed przełożeniem ciuszków)
    No i nie mogę zapomnieć o fachu mojego męża... bo niby zaczął się drażnić na żarty bo brakło jakieś 10 cm zeby przewijak się zmieścił między pozostałymi meblami i mu mówię że przecież przesunie półkę ze sprzetem wędkarskim i będzie git 🤷‍♀️ No i że moglby go trochę ogarnąć bo się zaczyna rozprzestrzeniać... no i foch że mu każde wyrzucać wszystko i że byłabym szczęśliwa jakby się tego pozbył (heloł gdzie on to wyczytał między wierszami? Jak mu próbuje coś zasugerować to nigdy nie ogarnia)
    Także u mnie wahania nastrojów ma mój mąż 😂
    Z resztą muszę mu dzisiaj powiedzieć że pierniczył glupotym bo ja lubię z nim jeździć na ryby! I coś mi się wydaje że jedną z pierwszych naszych randek bez dziecka będzie wędkowanie na łódce!

A co do paznokci to ja mam takie fale... albo maluje co 2 tyg albo przez dłuższy czas mam naturalne (japoński manicure też jest super).

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania mi mój doktorek mówił, że jeśli nie urodzę do terminu to mam zrobić KTG w terminie i pokazać się w 40+2 ale jeśli z Lidką wszystko będzie ok to będziemy czekać i damy jej jeszcze tydzień. Wszystko tak naprawdę zależy od stanu zdrowia matki, dobrostanu dziecka i innych czynników :) więc nie ma się co martwić na zapas bo tak jak te 2 tygodnie przed to termin, tak i po nim :)

Longanimity bardzo ważną rzecz piszesz. Też myślę, że musimy nauczyć dzieci żyć i radzić sobie w świecie zamiast chronić je przed wszystkimi i wszystkim bo te dzieci kiedyś będą dorosłymi i lepiej dla nich by były zaradne.
    Głupi przykład - Emma teraz poszła do 1 klasy. Jej grupa z przedszkola, która spędziła ze sobą kilka lat została rozdzielona na pół. Jak się domyślacie, nie wszystkim dany podział pasował i szczerze? Z przerażeniem obserwowałam ile matek leciało do dyrekcji z prośbą o zmianę grupy ich dziecka bo... najlepszy kolega jest w drugiej klasie 😳
    Pod tym kątem Emma trafiła fatalnie, były łzy bo jej najlepsze 4 koleżanki trafiły do A a ona sama do B. Ale postanowiłam, że nie bede interweniować. Zdecydowanie wolę by moje dziecko nauczyło się, że nie na wszystko mamy wpływ, że czasem trzeba się dopasować a poznawanie nowych ludzi jest super! Nie chce uczyć dzieci, że są pepkami świata wokół których wszyscy będą skakać bo za X lat mogłoby ich spotkać przykre zderzenie z rzeczywistością. Troska, zapewnienie bezpieczeństwa, rozmowa, tłumaczenie różnych sytuacji - TAK. Nadopiekuńczości mówię nie 🫣
    Ważne aby dzieci umiały same budować swoje poczucie bezpieczeństwa w świecie a nie całe życie chować się za plecami mamusi, bez której nie podejmą żadnej decyzji 😰 a naprawdę, znam dorosłych ludzi, którzy bez zapytania mamy boją się pierdnąć 🤦🏻‍♀️ dziecko jest dzieckiem bardzo krótko, przede wszystkim wychowujemy dzieci na dorosłych i musimy uzbroić je we wszystkie narzędzia tak, aby potem w dorosłym życiu umiały sobie radzić w każdej sytuacji. Ja absolutnie nie krytykuje Twojej mamy longanimity bo to prawdopodobnie jest poza jej kontrolą, tak jak moja mama odleciała na przeciwny biegun - owszem, nauczyła mnie radzić sobie w życiu ale zapomniała po drodze jednak o elemencie "wsparcia". Ja marzę o tym, by moje dzieci za 10, 20, 30 lat ufały mi i wiedziały, że zawsze mogą na mnie liczyć ale ja za nich życia nie przeżyje i muszą umieć sami radzić sobie z problemami, konfliktami.

Dziewczyny, wróciłam do domu i mam takie jebitne skurcze, że mnie pot oblewa 😬 nalatałam się po tym szpitalu, nastałam, w samochodzie wytelepało i nieźle wchodzą 🙄 położyłam się na trochę zanim dzieci wrócą bo jak stoję to czuję jak mi mała napiera na 🍑
    Nie sądzę by to było "to" bo zawsze jak zaczynał się poród to zaczynałam plamić czopem z krwią a tu czysto. Chyba, że coś się będzie rozkręcać ale póki co jestem wypruta jak po maratonie 🙄
    Jutro wywiadówka, w piątek Emila laryngolog, potem we wtorek wywiadówka, w środę badania Toli przed zabiegiem. Czyli mam okienko w weekend 🤣

Maiora, Kania, Kasio wy to się meldujcie tak co 3 h 🤣 bo o ile u mnie narzekanie na skurcze nikogo już nie dziwi i nie rajcuje, tak u Was może akurat weźmie raz a porządnie 😁

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, bardzo przyklaskuje temu co zrobiłaś w sprawie klasy Emmy. Moja mama miała takie samo podejście, ona to nazywa „zimny chów”, ale ja z perspektywy naprawdę jestem wdzięczna, że latała w moim imieniu co chwila z czymś :P
    Jak narzekałam, że nikogo nie znam to mi odpowiadała krótko „No to poznasz” i wiedziałam, że nie ma co dyskutować o fanaberiach 😂
    Raz jedyny wstawiła się za mną w szkole, ale to już nauczyciel przegiął, nie chciałam chodzić na chór i zagroził, że obniży mi ocenę z zachowania. A ja naprawdę nienawidziłam gościa i nie sprawiało mi przyjemnosci śpiewanie, w tych samych godzinach miałam kółko teatralne, które było super. Jak wparowała do dyrektorki po tekstach tego ziomka to temat chóru się zakończył szybciej niż się zaczął.

Ja mam dziś twardnienia od rana, ale przypuszczam, że to ten rodzaj skurczy, które większość z Was ma od kilku tygodni, a mnie łaskawie oszczędzały:)

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity lubię czytać historie z Twoim mężem w roli głównej 😅 wiem, że to na pewno musi być irytujące, ale jego podejście do wielu spraw czyni z niego dość barwną postać.
    Mój ma na połowie pokoiku Małej kącik gamingowy i myślę, że będzie mu bardzo trudno się z nim rozstać, jak przyjdzie pora na przeniesienie jej ze spaniem do swojego pokoju. Nie wiem, jak to wtedy rozwiążemy.
    On chodzi i mówi, że trzeba kupić dom, ale wiadomo, nie jest to taka prosta sprawa 😄

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• RiverS Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bóle krzyżowe na maksa, pakowanie torby i ogarnianie segregatora ciążowego.
    No i jak to wszystko układałam i przebierałam to zrobiło mi się mega mega smutno, bo zawsze chciałam być w ciąży, od kiedy pamietam było to moje marzenie, i jak patrzę na notatki z 6 tygodnia to widzę tą ekscytację. A ja ostatnie miesiące wspominam mega traumatycznie - wymioty, zmęczenie, kryzys psychiczny. No i teraz siedze i płacze nad tą utraconą wizją ciąży jako pełnego radości czasu oczekiwania i ekscytacji, ciepła i bliskości. I jest mi strasznie smutno, bo nie wiem czy po tym jak znoszę tą ciąże zdecydujemy sie kiedykolwiek na drugie dziecko (a zawsze rozmawialiśmy o trójce). I jakoś tak nie wiem co mam ze sobą zrobić, uderzyło mnie to wszystko teraz.

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS to są emocje i hormony dodatkowo 🍀 a życie często weryfikuje nasze plany, zrobisz tak, aby było dobrze i zdrowo dla Ciebie, co wcale nie będzie oznaczało żadnej porażki, wręcz przeciwnie ❤️

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rivers trzymaj się🤞 daj sobie przestrzeń na wszystkie emocje! Ponoć mimo szczęście jakim jest narodzone dziecko kobieta może też przeżywać tak jakby żałobę bo tym że już nie jest w ciąży 🤷‍♀️ to wszystko jest trudne emocjonalnie.

My dzisiaj może pojedziemy zobaczyć porodówkę (o ile będzie wolna) i oczywiście nie kto inny jak mój mąż (barwna postać 😂) pyta czy już wiem gdzie będę rodzić żeby nie było paniki jak mi wody odejdą 🙈 więc poza tym że nie wiem to zapytałam go czy ma jakieś wątpliwości że i tak będę panikować że to już 🙉 chociaż może to nie będzie pytania się emocje będą na pewno🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Sara, bardzo przyklaskuje temu co zrobiłaś w sprawie klasy Emmy. Moja mama miała takie samo podejście, ona to nazywa „zimny chów”, ale ja z perspektywy naprawdę jestem wdzięczna, że latała w moim imieniu co chwila z czymś :P
    Jak narzekałam, że nikogo nie znam to mi odpowiadała krótko „No to poznasz” i wiedziałam, że nie ma co dyskutować o fanaberiach 😂
    Raz jedyny wstawiła się za mną w szkole, ale to już nauczyciel przegiął, nie chciałam chodzić na chór i zagroził, że obniży mi ocenę z zachowania. A ja naprawdę nienawidziłam gościa i nie sprawiało mi przyjemnosci śpiewanie, w tych samych godzinach miałam kółko teatralne, które było super. Jak wparowała do dyrektorki po tekstach tego ziomka to temat chóru się zakończył szybciej niż się zaczął.

Ja mam dziś twardnienia od rana, ale przypuszczam, że to ten rodzaj skurczy, które większość z Was ma od kilku tygodni, a mnie łaskawie oszczędzały:)

No to możemy sobie z Twoją mamą rękę podać. Ja krzywdy swoim dzieciom zrobić nie dam i jeśli faktycznie, byłaby sytuacja w której ta "walka" jest potrzebna to zagryze 😈😈😈
    Ale nie czaje kompletnie jak np mamy interweniują w konflikty nafochanych 7-latek albo tak jak z tą klasą. A tekst "no to poznasz" to jakby ten... z ust wyjęty 🤣

RiverS trzymaj się kochana ❤️ to już końcówka a hormony, które teraz robią burzę w naszych głowach dotykają nawet najbardziej stabilne emocjonalnie kobiety. Pamiętaj też, że KAŻDA ciąża jest inna i nie jest powiedziane, że kolejna również będzie dla ciebie tak trudna.

Dla mnie każda kolejna ciąża jest łatwiejsza psychicznie / emocjonalnie ale trudniejsza fizycznie.

Dziewczyny, u mnie coś się chyba dzieje. Nie mogę się ruszyć, nie mogę chodzić tak mi mała napiera 😳😳😳 możliwe, że jak poleżę to się cofnie i dolegliwości znikną ale... wczoraj wam pisałam o tym jak to mnie nie boli spojenie i kręgosłup? No to ten.... nieaktualne 🤣🤣🤣

Emma dziś w skowronkach bo dostała 6-ke za czytanie czytanki przed całą klasą 🥹
    Mały kujonek 😅

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 13 września 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszy mnie mega czytanie o Emmie :) jesteś na pewno z niej mega dumna 🥹

Sara, no jest środek tygodnia, jest dzień a nie noc, więc Twoje warunki zostały spełnione. Może Lidka chce nam się pokazać w końcu! 🥰 trzymam kciuki!

Ja co trzy godziny mam meldować? Zgłaszam się zatem, jestem w dwupaku, skurczy brak 🤣 dziś chyba na obiadek zamówimy pizzę, ma przyjść w odwiedziny 16letnia siostrzenica mojego P. W ogóle to myślimy, żeby ją poprosić na chrzestna 🥰 (znaczy no jak już się dogadamy, czy ten chrzest w ogóle ma być 🤣). Położna kazała mi się relaksować, odpoczywać, więc tak zrobię ;)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, super,że wszystko w porządku u lekarza ❤️
    Emma jest świetna 😍 a ten, no Lidka to może w końcu do nas idzie? 😁 Może poskacz na piłce, albo przejedź się autem jeszcze trochę 🤔🫣

Kania, ja myślę, że nie wyśle Cie do szpitala w 40+0 🤞 skoro się dobrze czujesz, to po co? 😘

Longanimity mój chłop też ma większe wahania nastrojów niz ja 😅 I też ze mną lepiej idzie mu składanie niż beze mnie 🙈

RiverS też miałam inne wyobrażenia o ciąży, że na koncowce sobie leżę, nic nie muszę robić i tylko głaszcze brzuszek 😵‍💫

Ja rozpakowałam worki z ubrankami od koleżanki, część rzeczy z metkami, nawet taki śliczny kombinezon z c&a z metką 😍 w weekend piorę! 😁

Mam pytanko meblowe: czy ktoś ma komodę Malm i na niej przewijak i mocował to do ściany? 🤔 Bo ona wtedy jest strasznie daleko od ściany 🤔

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się obudziłam z posniadaniowej drzemki. 😂 Idę ogarnąć kuchnie bo w mieszkaniu dziada i baby brak (zawsze jest syf jak stary się pojawia na horyzoncie, bo on jest strasznym balaganiarzem a ja niecierpie sprzątać) bo o 15 przychodzi pan z gazowni 😂.
    Od 10 - 12 miałam kilka skurczy tak plus minus co 30 min ale przysnęłam i przeszło 😂 nic się nie nasila. Poza tym ja już Wam mówiłam ja dziś nie rodzę no moja położna jest na szkoleniu 😂😂😂

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara powiem Ci tak gdyby nie twoje poprzednie przygody i to że to 4 ciąża to już bym była w drodze do szpitala na twoim miejscu... Może na wszelki wypadek ogarnij opiekę 😂

Sara30 lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa tak czysto praktycznie - komodę montujemy do ściany aby wspinające się dziecko nie pociągnęło za szuflady. Noworodek tego nie zrobi 😅 podejrzewam , że zanim dziecko zacznie się wspinać to zrezygnujecie z przewijaka.

Skurcze są nieregularne, co jakieś 10-15 minut ale za to mooooocne. Naprawdę mocne 😳😰
    Dla mnie idealnie by było aby rozkręciło się tak, aby jechać albo ok 20 (bo Tola już śpi i nie ogarnie mojego braku) albo z rana 😅 a 14 września to idealna data

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, jak Lidka w życiu będzie taka niezdecydowana, jak w brzuchu to będziesz miała sporo emocji z córą 😂
    Trzymam kciuki, aby się określiła 😄

Ogoorkowa ja właśnie nie znalazłam na to dobrego sposobu i to mnie ostatecznie przekonało do przewijaka wolnostojącego z wanienką, ale gdybym się zdecydowała to pewnie też bym zaczekala z przykręceniem do czasu aż dziecko nie będzie bardziej obrotne i pewnie już za duże na przewijak.
    Btw otoczenie robiło głupie miny, jak o tym mówiłam, a teraz przychodzą i „ooo, ale porządny ten przewijak!” 🤣 No niemożliwe, przecież miał to być głupi pomysł, bo „nikt takiego nie ma” 😜

Umówiłam ktg w piątek na 9, to akurat w połowie drogi między wizytą, a szpitalem :)

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, wlansie pamiętam rozmowy tutaj o przykręcania mebli, jutro paxa przykręcamy, to i można by było malma machnąć, ale właśnie nie ma jak 😅

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka to nie wina dziecka 🤣 to mój zwalony organizm 🤣 tak jak Maiora pisze, GDYBY to nie 4 poród to autentycznie już bym była w drodze do szpitala. Ale ja wiem, że tak mam dluuugo przed porodem, wiem, że moje ciało po prostu tak robi 🤷🏻‍♀️
    Plus jest taki, że jak ta macica tak konkretnie ćwiczy to potem mam naprawdę dobre 100% naturalne porody bez ingerencji. W życiu nie miałam oxy, nacięcia, jakiegokolwiek przyspieszania akcji itd. Fazy parcia przy 1 porodzie - 22 minuty a przy Toli - 5 min 😅 także chociaż tutaj plus. Morduje się całą końcówkę ale potem sam poród leci sam gładko :) oby tak było i tym razem :)

Agentka super. Pisz od razu po 🍀
    Mi przeszło przez myśl aby skoczyć na KTG jutro rano jeśli skurcze dalej będą.
    Ale one są dziś bardzo nieregularne. Od godziny 11 są mocne (najsilniejsze jak dotąd) ale raz co 7-9 min, potem co 10-15, potem na pół godziny znikają i wracają 🤷🏻‍♀️ ja bardziej zwracam uwagę na natężenie bólu bo ta regularność już przy Toli bardzo mnie zmyliła

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ