X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg z tymi wodami też nie koniecznie tak jest ze musisz jechać odrazu, właśnie położna mówiła dzisiaj że jak nie ma skurczu to nawet 12h można jeszcze poczekać w domu. Wolałabym nie jechać wcześniej bo tam akurat przyjmują ale zostawiają na patologii póki się nie rozkręci, w tym drugim który zostanie rezerwowym jak na ktg nie piszą się regularne skurcze to odsyłają do domu 🤷‍♀️ także co szpital to inne podejście 😉

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Meeg z tymi wodami też nie koniecznie tak jest ze musisz jechać odrazu, właśnie położna mówiła dzisiaj że jak nie ma skurczu to nawet 12h można jeszcze poczekać w domu. Wolałabym nie jechać wcześniej bo tam akurat przyjmują ale zostawiają na patologii póki się nie rozkręci, w tym drugim który zostanie rezerwowym jak na ktg nie piszą się regularne skurcze to odsyłają do domu 🤷‍♀️ także co szpital to inne podejście 😉
    Tak i my o tym wiedzieliśmy ze szkoły rodzenia 😉 nawet do 18h mówili że trzeba się zgłosić do szpitala ale oboje wiedzielismy że juz nie zaśniemy i zgodnie wolelismy aby dzidzia była pod obserwacją pod ktg po tym co się wydarzyło tydzień wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2023, 21:10

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg co do kąpieli to może spróbujcie pokombinować z temperaturą? U mnie żadne z trójki dzieci nie lubilo "książkowej" temperatury 😅

Longanimity takie wyjście do domu zaraz po porodzie to jest super opcja ALE weź jedną rzecz pod uwagę i spróbuj się wcześniej dowiedzieć jak to wygląda w twoim szpitalu, bo w większości szpitali jeśli wyjdziesz z maluszkiem do domu a np na drugi dzień okaże się z jakiegoś powodu, że maluszek musi wrócić do szpitala to... wraca sam jako pacjent bez mamy. Ty oczywiście możesz być ale wtedy jesteś "normalnym rodzicem" przy łóżku dziecka. A wierz mi, siedzenie na taborecie dobę po porodzie może być lekko dyskomfortowe. Są szpitale, które "anulują" wypis i wracasz z dzieckiem razem. W niektórych są też hotele dla mam ale ilość miejsc jest ograniczona i np jak Tola leżała na OIONie po porodzie to dostałyśmy pokój w hoteliku po około tygodniu dopiero i tam warunkiem było minimum 30 km od szpitala + wyłączne KP bo jakoś musieli te matki wybierać ze względu na małą liczbę miejsc. Wez to pod uwagę 🙂

A ja brałam dluuugi prysznic po którym skurcze się nasiliły 🤐 ciekawe czy mnie zmęczy i puści w nocy czy w końcu coś ruszy. Okropnie bolą mnie uda i pachwiny a to u mnie objaw już taki "wylotowy". Jakbym miała typować to jutro jest nasz dzień 😅 ale Lidka ma czas do 10 się zdecydować bo potem przyjeżdżają znajomi i ja nie będę gotować na darmo 🤣

ELka, agentka93, RiverS, Meeg, Maiora lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, codziennie podglądam czy kolejne Maluszki decydują się na przyjęcie na świat i coś nam się chyba szykuje w koncu jakiś wysyp po tej dłuższej ciszy 😄

Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia odnośnie sytuacji z mężem ☺ nie jest ostatecznie tak dramatycznie, mamy swoje spiny, ale też napewno jest dużo lepiej niż w trakcie tego największego kryzysu jeszcze w ciąży 😉 mąż naprawdę się stara pomagać przy Małym jak tylko może, chociaż dzisiaj wrócił już do pracy, więc teraz powoli czeka nas jeszcze inna rzeczywistość 😄

Odnośnie kąpieli to nam położna radziła przede wszystkim, żeby nalewać więcej wody niż jest teoretycznie zalecane, bo często dzieci są niespokojne, bo w połowie są w wodzie, a w połowie nie i zwyczajnie jest im zimno 😉 nie wiem czy to faktycznie działa czy Leoś lubi kąpiele od tak poprostu, ale od pierwszego razu jest bardzo spokojny w trakcie ich trwania 🙃

Hej Wirtualne Ciocie ☺🐻
    IMG-20230913-213134.jpg

RiverS, Longanimity, agentka93, Meeg, Kania_czubajka, ELka, Maiora, Ogoorkowa, Ancalime, Niemampomyslunanick, Kasio lubią tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara biorę wiele rzeczy pod uwagę 😉 moja znajoma tam rodziła i wyszła do domu i bardzo zadowoleni byli. Ale decyzji i tak nie mogę podjąć narazie żadnej bo to wszystko okaże się dopiero po porodzie, także to narazie jest jedną z opcji.
    Ale pamiętam ze brałaś pod uwagę porod domowy tylko zrezygnowałaś przez kasę i właśnie położna mówiła że to jest właśnie taka trochę opcja jakby poród w domu 😉

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja pisałam o tym powrocie bo niedawno siostra przyjaciółki była w takiej sytuacji. Wyszła z maluszkiem do domu po kilku godzinach a potem weszła żółtaczka i malutka musiała wrócić do szpitala. I wtedy już nie trafiła razem z mamą do szpitala tylko normalnie do dziecięcego na oddział noworodkowy. I tak mi się po prostu skojarzyło jak wspomniałaś o tej żółtaczce. Ale fakt, żeby wrócić do domu to wszystkie wyniki muszą być b. dobre.

Pucz Leoś jest cudowny 😍 i te czarne oczy 😍

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz jaki on jest śliczny 😍😍 piękne zdjęcie!!
    Jakiej wanienki używacie? Nam znajomy Pawła bardzo polecał ta wanienka Shnuggle i ja mamy ale jak dla mnie to ona się nie nadaje dla noworodka bo nie zapewnia pozycji leżącej.

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg, ja dużo wymyślałam z wanienką i skonczyłam z najzwyklejszą Tegą na stojaku 😜 dokupiłam do niej wkładke dla noworodka, ale nie używamy, bo wygodniej nam bez 😉 połozna też tak polecała, pokazała jak dobrze chwycić Małego pod główka i rączka, żeby leżał stabilnie, do tego tetra na dno i póki co nam się to sprawdza ☺

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime miło,że pamiętałaś :D 2843 g, szyjka "mocarna, wysoko, nigdzie się nie szykuje póki co" - co jest dla mnie bardzo dobrą wiadomoscia jak na razie 😅

Agentka, ale mama zgasiła kolegę 🤣 super Babka 😁 fajny ten dresik! :) kurcze, muszę sprawdzić, jak stan mojego trenczu, bo mam taki oversizowy, ściągany paskiem, to może da radę się dopiąć 😅 zupełnie nie widać tych 16 kg u Ciebie :o może waga jakaś lewa?

Kasio, ale zgrabna Mamuśka ❤️ oby faktycznie to było ostatnie zdjęcie w dwupaku, skoro tego chcesz :D ale możesz też robić codziennie,żeby złapać najbardziej ostatnie z ostatnich 😁

Meeg daj znać co położna zaproponuje z karmieniem ❤️

Longanimity ważne, żebyś Ty się dobrze czuła w wybranym szpitalu 😉 to pewnie razem z zespołem położnych jest połową sukcesu 👌

Pucz, Leoś jest śliczny! Rzadko dzieci mają takie ciemne włoski i oczy tak wcześnie 😍

Ja oczywiście na patrolu, spałabym jeszcze, ale zgaga dala o sobie znać, musiałam wstać po tabletki i się rozbudziłam 😵‍💫 teraz też młoda się obudziła, więc póki nie przestanie fikać i wypinać pupkę to mam pospane 😜

agentka93, Ancalime lubią tę wiadomość

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj oszlala i nie spi od 4, najwdzona przebrana, otulona zabawiona i kołysana druga godzinę. Juz siebie zdążyłam uśpić na fotelu a ona dalej gimnastyka 😅

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg ja pamiętam, że przy Emmie i Emilu jak dzieci nie spały kamiennym snem to ja też nie 😅 a przy Tolce? Brałam ją do łóżka, kładłam obok w kokonie nakarmioną, przebraną, z zadowoleniem patrzącą w sufit i.... szłam spać 🤐🤐🤐 🤣🤣
    Procedura "usypiania" strasznie zżera mi nerwy.

Ja wczoraj wieczorem miałam już takie skurcze nieprzyjemne, że myślałam, że coś się rozkręci ale nie na tyle bolesne aby jechać (choć byliśmy w pogotowiu). Paweł był mocno zmęczony więc stwierddzil, że albo idziemy spać albo jedziemy do szpitala. Wybrałam łóżko no bo myślę, że przecież porodu nie prześpię. Za to noc przespałam 😅
    Witamy kolejny dzień z fałszywymi skurczami 🤣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg współczuję! Najgorzej, jeśli Tobie się mocno chce spać, a Mała szaleje 🙈

Sara, a moze wsuwaj daktyle i może wiesiołek dopochwowo? Już nie wiem jak Ci ulżyć i zachęcić Lidkę 🤣

Mi się dzisiaj nieźle spało, ok. 1,5 h przerwy i spałam dalej, póki ktoś nie puścił teraz głośno muzyki na placu pod oknami (ostatnie noce w centrum miasta, wytrwam... 🙄). Ale i tak super wynik 😁
    Wiecie, że wczoraj był nasz ostatni obiad na starym mieszkaniu? ;> dzisiaj odbieram kanapę i będzie montaz luster, w międzyczasie układam rzeczy kuchenne i smażę kotlety na poporodowe zapasy i obiad, po pracy dojeżdża mąż i działamy dalej ;>

Ancalime lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wiesz, mi jakoś ekstremalnie nie zależy aby ona się rodziła już. Po prostu moje ciało ma już dość skurczów, bóli.
    Nigdy nie musiałam stosować żadnych wspomagaczy i zawsze rozkręcalo się samo więc zakładam że i teraz tak będzie. Muszę tylko odbebnic procedurę końcówkową.

A kiedy pierwsza noc na nowym? 😁

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która dzisiaj rodzi? Kania? Maiora meldujcie 😁

U mnie potworny ból nóg wszedł i od rana jakieś skurcze 🤦🏻‍♀️ czyli dzień jak co dzień 🫣

Zaraz sprzątam w domu i lecę na zakupy bo znajomi przyjeżdżają na cały dzień. A o 15 mam wywiadówkę 🥸

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rodzę jeszcze 😅 aleee mama dziś mi powiedziała, że mam spuchnięte usta. A czytałam ostatnio o tym spuchnięcia gdzieś na wątku, nie wiem, czy nie na fioletowej, że to też objaw wydzielania się oksytocyny. Więc może dzisiejszej nocy? :D 13sty już minął,już mogę rodzić w każdy dzień. Nawet ten 17 mi pasuje 😅

Tak to żadnych objawów nie ma 🤷

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Melduje się! U mnie na razie bez zmian oprócz tego że mam straszny spadek nastroju. Sama nie wiem dlaczego ale płakać mi się chce i wgl jakaś wkurwiona jestem... Bóle miesiączkowe i bolące plecy nadal nie regularnie choć pojawiają się częściej. Aczkolwiek nie aż tak żeby to liczyć.. Leżę jeszcze w łóżku ale mam plan coś porobić bo jak kolejny dzień spędzimy ze starym na kanapie to chyba oszaleje..

Ogoorkowa strasznie się cieszę że za chwilę będziecie w nowym domu ❤️ pamiętaj żebyś zapamiętała pierwszy sen z nowego miejsca podobno się sprawdza ❤️

Kania jak u Ciebie sytuacja na froncie?

Sara ja mam wrażenie że u ciebie co dzień to nowy objaw 😂 może powinnaś sprawdzić w necie co jeszcze ci zostało do "odhaczenia" z objawów porodu i wtedy będziemy wstanie wyliczyć ile dni Lidka będzie jeszcze się z Tobą bawić w kotka i myszkę 😂 A tak na serio to mega współczuję. Mnie męczą te miesiączkowe bóle a ty tak się męczysz już tyle czasu, jesteś mega dzielna babka 😘

Meeg współczuję nocki ❤️ uśmiech Ady wynagradza wszystko ❤️

Pucz Leoś jest przepiękny i ma śliczne czarne oczka ❤️ co do relacji z mężem cieszę się że jest lepiej niż w tym kryzysie i trzymam za Was mocno kciuki.

Ancalime bardzo spodobał mi się pomysł z kolacją ❤️ podkradne go po porodzie na pewno ❤️ Czekamy na nowe fotki Karolinki ❤️

BTW dopadł mnie kolejny stres związany z życiem z dzieckiem na pokładzie. Otóż niesamowicie się boję tego że się z moim starym pozagryzamy 🤦‍♀️ tzn inaczej ja jestem nerwus a on z kolei rzadko okazuje emocje i boję się że go wykończę nerwowo i nas zostawi 🤦‍♀️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg ja się wcale nie dziwie, że od razu pojechaliście. Mój Stary by też zarządził natychmiastowy desant po odejściu wód ;)
    On już teraz czeka aż mnie położą, regularnie pyta czy mierzyłam Małej tętno, czy jest dobre i czy się na pewno rusza.
    Już się zastanawiał czy temu sensorowi snu będzie można na pewno ufać. Także myślę, że to będzie w jego wykonaniu szaleństwo, ale nie chce tego gasić. Wole go za bardzo zaangażowanego niż za mało.

Ogoorkowa obawiam się, że waga dobra, bo w gabinecie 😅 w domu się nie ważę wcale. Też nie wiem, gdzie to wszystko siedzi, czuje się trochę opuchnięta, ale nie powiedziałabym, że jest mnie 1/3 więcej a ponoć jest 😅

Ja dziś nawet dobra noc, poza dwoma wstankami na sika to całkiem się wyspałam.

Może jakimiś detalami się zajmę jeszcze, a pod wieczór idę z kumpelą na miasto do jakiejś knajpki pokorzystac poki się da :)

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora takie wahania nastroju przed porodem to taki standardowy objaw. Najazd dziwnych myśli, zmartwień. Pamiętaj, że wszystko się ułoży ❤️ zawsze musi.
    A ja z objawów przedporodowych mam już komplet 🤣 jak już mnie uda bolą to jest już wszystko 🤣 teraz czekamy na regularną akcje porodową a nie fałszywki 😁 ale jakoś w ogóle mnie to nie stresuje :) aczkolwiek miałam przeczucia co do dzisiejszego dnia a jednak nic się nie zapowiada bardziej niż przez ostatnie 2 tygodnie. Jednak Lidka bardzo spokojna od wczoraj. Czuję ruchów dużo ale już nie są takie agresywne i narwane ❤️
    Dziś mam za to jakiś przypływ energii. Ugotowałam kompot, szykuje właśnie obiad, wysprzatalam calutki dom ❤️
    Ogólnie dobry dzień mam dziś. U Ciebie jutro też będzie lepiej :) takie huśtawki są normalne w ostatnich tygodniach ciąży 😘

Kania też czytałam o tych opuchniętych ustach ale sama nigdy tego nie doświadczyłam 🤔 albo nie zauważyłam?
    Oczywiście trzymam kciuki aby u Ciebie był to objaw rychłego rozwiązania ❤️

A gdzie Agentka? Szykuje nam niespodziankę?
    Dobra, widzę, że jest i ma się świetnie 😁
    Zrelaksuj się kochana wieczorem ✊😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 10:56

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora co do tych obaw to nic dziwnego. To jest potężna zmiana, mam taką sinusoidę- od mega stresu czy to się w ogóle uda, ta transformacja w rodziców po myśli, że „ej, tyle ludzi niezbyt ogarniętych ma dzieci i jakoś żyją to dlaczego mamy nie dać rady”:p

A np aktualnie w głowie mam mix pt. „Ekscytacja, nostalgia, że to ostatni dni w domu i smuteczek czy mój pies nie pomysli, że go zostawiłam”.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka jeżeli chodzi o sensor snu to ja tak jak Ancalime mam Babysense 7 i jest blisko łóżka i działa bez zarzutu. Wielokrotnie zapomniałam go wyłączyć podnosząc dzidzie i po kilku sekundach zaczynał wycie. Nie wyłapuje mojego oddechu itp jedyne co to kiedy dotykamy łóżeczka a mała jest na rękach to wtedy wyczuwa rękę.
    Uzywamy cała dobę nie tylko w nocy❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 13:17

agentka93, Ancalime lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ