Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania myślę, że nie bolało :)
    A to już była najwyższa pora, aby odpadł.
    Idze odpadł przedwczoraj też przy przewijaniu, jest lekki ślad od krwi, bo to się jeszcze będzie goić.

U nas się póki co sprawdza system usypianko koło 21, później budzę ja na 1 do jedzenia (tu byłby potencjał na dłuższe spanie i czekam aż będzie starsza to nie będę budzić), a później sama się budzi koło 4 i koło 7/8. Ale właśnie robimy jej od 21 już ciemność z malutką lampką, typowo pajac do spania i w śpiworek.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiel i usypianie ok 19:30-20, potem karmię około 23-23:30 i sama idę spać. Potem koło 2, 4-4:30 i wstajemy o 7.
    Powoli jakiś rytm tego zaczyna się kształtować i dopóki mała śpi ze mną w łóżku to karmię i śpimy dalej a gdy próbuję odłożyć do kołyski to robi się 2 godzinna impreza 🙈

Kania spokojnie, gdyby pępek nie był "gotowy" to żadnym sposobem byś go nie urwała. Ty po prostu mu troszkę pomogłaś 😬
    Nie martw się! Odpadł tylko martwy element więc na pewno nic nie bolało :)

Longanimity no właśnie i to jest paranoja z tymi rozmiarami z metki. Ciekawe ile ciuchów mam odłożonych razem z 56 i gdy je wyciągnę okażą się za małe 🙈

Lidka ma niesamowicie długie stopy i wszystkie pajacyki są dobre na długość i szerokość, rękawki ok ale ta część na stopę jest za krótka 🙈 ja nie wiem po kim takie syry ma 🙈

A co do urywania pępkow i innych rzeczy 🤣 Emilowi ruszał się ząb, już tak naprawdę mocno. I dziś rano przyszedł i mowi, że krew trochę jest i pokazuje mi, że zaraz wypadnie. Po czym wparowała Emma i mówi 'ja ci ułatwie" i wyrwała mu go w ułamku sekundy - nawet nie zdążyłam całej sytuacji ogarnąć jak już było po wszystkim 🙈 na starszą siostrę można liczyć, nie ma co 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2023, 10:56

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, potwierdzam to co pisały dziewczyny - na pewno nic nie bolało 😘. To był już właściwy moment po prostu. Podkrwawianie u nas też wystąpiło, także bez stresu.

Agentka, Iga jest całkiem łaskawa jak idzie o nocki. U nas 3,5 godziny to max, gdzie tam potencjał na więcej 😂. Oby tak pozostało, a wręcz było i lepiej 😘.

Sara, taka starsza siostra to skarb 💪🏻. Fajne masz te dzieciaki!

Karolak waży ok. 4,2 kg. Zakładamy jej 56/62. I z rozmiarami różnie, zależy od firmy. Są 62 na styk i 56 w których pochodzi 🤷🏻‍♀️. No, ale to normalne. Moja ośmiolatka też nosi ubrania różnych rozmiarów. I ja również!

Wiecie, zmiana metody leczenia blizny serio pomaga. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona do czwartkowej wizyty w szpitalu!

Odbębniliśmy obywatelski obowiązek. Nie wiem jak u Was, ale u nas niesamowita frekwencja! Chyba pierwszy raz stałam w kolejce az na zewnątrz! Szok, oczywiście pozytywny.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime cieszy, że z blizna lepiej :) Oby za chwile się udało w pełni opanować sytuacje, połóg się kończy to i niech dolegliwości idą precz 🤞

Tak, ja nie narzekam, Iga ładnie spi :) Wiadomo, że jak ma fazę aktywna w nocy to nie jestem zadowolona, ale obiektywnie jest naprawdę w porządku, oby była właśnie małym śpioszkiem (ja byłam 😄). Swoją droga ludzie mi mówią, że podobna do mnie i mam trochę ubaw, bo jak dla mnie to bobasy na tym etapie są podobne głównie same do siebie 😅 Ale zawsze mnie to bawiło, jak ludzie u takich maluszków się doszukują podobieństw do kogoś.

U nas tez kolejka, zapowiada się mega frekwencja, pytanie co ona oznacza dla wyniku… ale co by nie znaczyła to cieszy, bo to święto demokracji i oznacza, że coraz więcej osób ma potrzebę w tym uczestniczyć.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, super, że rana się goi 💪💪💪a z tymi rozmiarami to niestety tak jest, ja Filipowi nie zdążyłam założyć żadnych bodziaków na 56 z Sinsaya, bo jakieś takie zaniżone były.

Agentka, powiem Ci, że w tym momencie np widać że Filip jest mega podobny do mojej rodziny, właściwie, jak skóra zdjęta z mojego młodszego brata 😅 zobaczymy, jak będzie się zmieniał na przestrzeni czasu :)

Sara! Starsza siostra musi bratu pomoc, a w ogóle współtowarzyszenie podczas wypadania zęba jest konieczne :D ja też siostrze zęba pomogłam wyrwać... Huśtawką na podwórku xD czy do Twoich dzieci przychodzi wróżka zębuszka? ☺️

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png

Wysłany: 16 października 2023, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa! No i idąc wczoraj na wybory pierwszy raz zostawiliśmy Malucha samego! Znaczy no z babcią i dziadkiem 😅 i nie było nas 20 minut, ale zawsze to pierwszy raz 😅

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime super, że widać światełko w tunelu 😍 niech się goi!

U nas wybory na raty - Paweł był rano a ja wieczorem i miałam pusty lokal wyborczy więc szybko, sprawnie i przyjemnie 😬

Kania tak! Wróżka zębuszka istnieje u nas :D ale niezbyt bogata 🤣 dychę płaci za zęba 🤣
    Aczkolwiek dzisiaj była wtopa bo rano Emil wstał smutny, że jej nie było. Wczoraj mieliśmy tak okropny wieczór że totalnie zapomniałam. Na szczęście to było jeszcze po 6 i zdążyłam jak mył zęby 😅

Wczorajszy wieczór to była jakaś tragedia 😰
    Lidka wstała po 19 z drzemki, zjadła, chwilę się pogapila i wzięłam ją do kąpieli. Czyli wieczór jak wieczór. I potem zaczęła się jazda.
    Pisałam wam, że ona jest strasznie wrażliwa pod kątem przemęczenia i jeśli nie usnie w porę to zaczynają się płaczki i jest strasznie ciężko ją uśpić. Nie wiem co to było wczoraj i dlaczego, ale takiej masakry nie przypominam sobie NAWET z Emmą.
    Około 23 już tak piszczała, była gorąca, zanosiła się płaczem że autentycznie miałam myśl aby jechać na pogotowie że coś jej jest 😰 brzuszek był mięciutki, kup wczoraj zrobiła 5 więc to nie to. Oczy miała malutkie takie zmęczone ale była tak skrajnie przemęczona że przysypiała na kilkanaście sekund i budziła się z krzykiem 😰 próbowałam wszystkiego od noszenia, leżenia, bujania, śpiewania, kołysania 😰 koniec końców wykończone usnelysmy o 1... nie spala od 19 z hakiem prawie 6 h 😵 a dla niej optymalny czas to 1-1,5 h 😵
    Autentycznie moje morale podupadły bo takie jazdy to ja miałam z Emmą i myślałam (głupia ja), że jestem na tyle doświadczoną mamą, że nie będę miała takich problemów z uśpieniem dziecka 😵
    Poszłam spać głodna, bez kąpieli i zła na siebie z tej bezsilności. Jestem naprawdę zawiedziona sobą, że nie ogarniam na tyle aby dziecko było spokojne i szczęśliwe tylko musi wyć pół nocy. Ale ja naprawdę robię co mogę 🥵 trafił mi się wyjątkowy egzemplarz. Lidka jest okropnie wrażliwa na bodźce, na zmęczenie i naprawdę wszystko musi działać jak w szwajcarskim zegarku ale przy 4 dzieci w domu to jest praktycznie nieosiągalne 🙄

Dziś nasz debiut - Paweł o 6:30 pojechał do pracy a ja zostałam sama i musiałam calutką 4-ke zebrać i na 8 zawieźć do szkoły Emmę, Emila do przedszkola i Tolke na busa 🫣 cóż mogę powiedzieć.... musimy kilka rzeczy dopracować ale wszyscy zdążyli 💪

Naprawdę muszę sprawnie ogarnąć jakiś schemat dnia bo widzę, że Lidka tak samo jak Emma kiedyś potrzebuje rutyny i powtarzalności i na tygodniu jest 100x spokojniejsza i lepiej śpi a w weekendy to wszystko takie pogmatwane i jest jazda, płacz i zgrzytanie zębów 🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do ciuszkow. Lidka waży 3,7 kg i wczoraj do komody włożyłam rozmiar 56.
    I teraz zobaczcie, jak te bambiki są totalnie różne! Emma rozmiar 50 nosiła jeszcze przy wadze 4,5 kg! Ale Lidka jest szczupła i długa + ma niesamowicie długie stopki i te ciuchy niektóre są dla niej za krótkie ale przy tym wiszą jak worki.

Kania wspomniała o sinsayu - ich ciuchy właśnie są na szczupłe dzieci a np Emma z Emilem byli jak małe ludziki Michelin i uwielbiałam nexta bo ciuchy były krótkie ale dość szerokie. Na Lidke rzeczy z nexta są za luźne na szerokość 🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara mega współczuję wieczorne nocnej jazdy 😔 może wczoraj był jakiś gorszy dzień dla Lidki.

Mój mąż dzisiaj na 5.30 do pracy więc nie chciałam go budzić w nocy... a Zbysiu miał jakiś dzień i noc "nie odbije mi się i już, ale będę ulewał milion razy"... I o ile koło 1 w nocy jakoś ogarnęłam... tak koło 4.30 z piersi tradycyjnie nie bardzo, potem butelka nr 1 zmiana pampersa bo kupa... potem butelka nr 2, która trzeba przygotować więc młody się wkurza a jak się wkurza to mu się ulewa, po każdym karmieniu próba odbicia... na koniec jeszcze przebieranie mokrego ubrania no i ściąganie laktatorem mleka które w połowie mi się wylało na koszule bo w drugiej rece dziecko które próbuje uśpić 😵‍💫 i mimo odciągania pokarmu rano bolącą pierś... nigdy tak nie miałam jak regularnie odciągam... bo jak olałam któreś odciąganie to i owszem...
    Mąż w lrzyszlym tygodniu juz na późniejszą zmianę będzie chodził więc 4 noce jakoś mam nadzieję ogarniemy...
    A za 4 tygodnie już będzie dostawał tylko jedną butelkę, ale to będą ekspresowe karmienia 🙉

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity a próbowałaś odbijac na nodze? 🙈
    Ja Lidkę odbijam tylko jeśli słyszę że połknęła powietrze i ona w ogóle mi nie ulewa. Od narodzin ulała raz 😵‍💫
    Ale miałam takiego zapowietrzajacego się delikwenta 🫣 Emil bardzo łapczywie jadł przez co bekał i ulewał strasznie często. Bardzo nam się sprawdził sposób odbijania na mojej nodze + zmiana butelki.
    Ale jak wiadomo, każde dziecko inne i najpewniej sama odkryjesz jakiś wasz magiczny sposób :) ale podrzucam pomysł 🫣

A Lidka ogólnie jest przekochana i jeśli jest nakarmiona, wyspana i ma sucho to jest bardzo spokojna, stroi minki, rozgląda się. No ale wystarczy że jest odrobine zmęczona czy zrobi kupe to jest jazda bez ostrzeżenia na cały regulator 🙈
    W tym tygodniu będzie mata :) ciekawe czy jej się spodoba.

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara dane urodzeniowe: 3530 g i 56 cm :)

Wracam do wątku <3 :)

jeszcze co do nacięcia, to ważna sprawa, że zanim trafiłam na porodówkę (gdzie wzięłam tylko prysznic :P) spędziłam 2h na plastikowym krzesełku licząc te durne skurcze (niezbyt jeszcze bolały, ale plastikowe krzesełko mocno uciska jednak krocze...). Trochę mi smutno, że mnie nie wpuścili wcześniej na porodówkę na piłki chociażby, ale już trudno... położna środowiskowa mówiła, że ładnie to wygląda i fajnie się goi, nic mi nie przeszkadza póki co, oby tak zostało :) bo moje libido szaleje, to chyba nie te hormony teraz powinny się uaktywniać? :D

Kania, miałam pod tym prysznicem dokładnie Twoją historię w głowie! Ale całe szczęście, że nie musiałam z tymi bólami siedzieć tyle godzin :D

Nadrabiając widziałam tematy temperaturowe, mamy z tym problem. Nie działa nam ogrzewanie, wczoraj mąż z sąsiadem wieczorem próbowali to ogarnąć, dzwonili też do zarządcy i nic nie wskórali... póki temperatura nie spadała poniżej 20 stopni było w porządku, ale robi się nieciekawie, dogrzewamy klimą :/

Karmimy się piersią, mała wstaje co 2,5-3h, chociaż wczoraj wieczorem była małym oszustem i wyłudzaczem mleczka, na szczęście miałam z poprzedniego karmienia 30 ml w kolektorze i dopchała tym. Wg książek nie powinna mieć jeszcze aż takiej pojemności żołądka, ale jest jak dziura bez dna :D Wspomagałam się femaltikerem, chyba dobrze, skoro jest taka mocno głodna. Niestety podaliśmy jej też smoczek - nie sposób zdjąć jej spodnie do przewijania bez strasznego wycia, po którym trudno ją uspokoić. Nawet położne nie mają super sposobu na nią, ma bardzo silny odruch ssania, więc żadnych wyrzutów sumienia nie mamy ;)

Nam ulała w szpitalu raz (była na wieczornej toalecie - oczka, pępuszek, zmiana ubranek) i wróciła okropnie upłakana, zapowietrzona. Dałam jej pierś, żeby uspokoić i skończyło się to takim ulaniem, że nie mogła złapać oddechu :O dziewczyna obok dzwoniła po pielęgniarki a ja ze łzami w oczach obracałam 2 dniowe dziecko na ręce na brzuch i stukałam w te plecki. Na szczęście szybko załapała, ale ogólnie pobyt w szpitalu pod względem samodzielnej opieki nad dzieckiem wspominam bardzo źle, nie dało się zrobić fajnego rytmu, przez obchody, szczepienia itp. W domu jak są 4 ręce i rytm dostosowany do dziecka jest cudownie :D póki co :D i teraz po jedzeniu lekko ją dźwigam na ręce i poklepuje po plecach chwilkę, czasem odbije, czasem nie, ale póki co nie ulewa w domu :)

aleo_ lubi tę wiadomość

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was składała wniosek o macierzyński i rodzicielski? Czy dobrze liczę, że bardziej się opłaca najpierw 100% a później 70 niż od razu 81,5 na rok?

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka tak, to się opłaca bardziej + jeszcze inflacja to już wgl... ale zostać za rok z 70% obecnego to tak trochę mało 🙄 ja wezmę jednak 81,5 🫣

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara odbijamy też na kolanie... ja mam wrażenie jakby u nas się zaczynał pierwszy skok rozwojowy bo od wczoraj nie chce spać w dzień, a dzisiaj to prawie nieodkładalny... no chyba że to przez pogodę... generalnie chyba nas to zmotywuje do chusty...

Agentka ja złożyłam na cały rok i nawet dzisiaj dostałam list że mam przyznane do 20.09.24 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity teoretycznie pierwszy skok wypada jakoś na 6 tydzień ale kto to wie 🫣
    Ja dziś odebrałam chustę kółkowa z paczkomatu, czekam na długą 😁😁😁
    Oj polubimy się

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara internety mówią że 4-5 tydzień 🤷‍♀️ Ja nie twierdzę że to napewno to bo może mieć gorszy dzień poprostu 😉 okaże się za niedługo 😁

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytalam kadrową i ona twierdzi, że wychodzi bardzo podobnie. Też mnie trochę te 70% przeraża, ale 81 też 😂 bo mam wrażenie, że będę tak i tak mega stratna…
    Ale może kwestia przyzwyczajenia.

Byliśmy u fizjoterapeuty- pan mówi, że nie ma nic niepokojącego, jest lekka preferencja tej prawej strony, więc ja rozmasował, ale nie ma szczególnych napięć w ciałku. Główkę też powinna swobodniej zacząć odkładać, jak to napięcie z lewej strony zniknie.
    Wypłakała się na maxa, jak ją uciskał, biedulka, ale wiem, że to dla jej dobra 🙈

Mój mąż z kolei się okazuje, że ma cieliakie…słabo widzę diete w jego wykonaniu…

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka no to super wieści ❤️
    A mężowi współczuję 😰 niestety dieta jest kluczowa ale doskonale wiem, jak ciężko ją utrzymać. Ja mimo choroby zapalnej jelit jem rzeczy, których nie powinnam a potem zdycham. Dlatego podziwiam longanimity za jej konsekwencje

A ja trafiłam 🫣 minutę po wrzuceniu Lidki w chustę 🫣 czekam na długą bo kółka nie nadają się na noszenie dłuższe niż pół godziny

IMG-20231016-200339.jpg

Kania_czubajka, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

Wysłany: 16 października 2023, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, współczuję Ci wczorajszej nocki. Oby to chustonoszenie pomogło 🤞 no i pięknie wyglądasz! Sexi mama 🔥

Agentka, dobre wiadomości u fizjo. Kurde, ja się też noszę z zamiarem zapisania Filipka do fizjo. Tak próbowałam podnosić go jak trzeba, poprawnie i w ogóle. Oglądałam tyle filmików, jak to robić a finalnie to okazało się, że raz- moje warunki fizyczne nie pozwalają na te poprawne podnoszenia, bo najzwyczajniej w świecie brakuje mi przedramion, a dwa...jak podnieść właściwie dziecko, które z nerwów jest napięte jak struna.

Co do diety,to tak, ciężko utrzymać. A ja miałam utrzymywać tylko te dietę cukrzycowa w ciąży 😅 brak silnej woli.

Macierzyński też ustaliłam na rok, na 81.5 procent.

Longanimity, ja to też czytałam nawet, że i w trzecim tygodniu może być skok. Także to tak różnie chyba może się trafić 🤷

Dzisiaj mój synek też nieodkladalne, może to też wina pogody, bo lało u nas caaaly dzień, więc nie poszliśmy na spacerek. Spał dziś tylko na rękach lulany, odłożony do kokonu pospal raz 1.5 h. Wieczorem natomiast po myciu zrobił mi straszna awanturę, jak go brałam na ręce, to szukał cycyka, przystawiałam go, a on w nerwach się rzucał. Brał pierś do ust i naprawdę z wielkimi emocjami ją wyrzucał i krzyczał. To był inny rodzaj reakcji, niż ten, jak boli go brzuszek. W końcu P wziął Małego na ręce i w sekundę mój mały chłopiec spał. Nie wiem naprawdę, czy miał mnie dość przez cały dzień, czy to mój zapach sprawia, że kojarzy mu się to z jedzeniem, więc szuka cycka a jednak nie chce jeść. Próbowałam dać mu smoczek, ewidentnie mu nie pasuje, ten który mamy (NUK), więc zamówiłam Lovi. W środę będzie, próbujemy.

Powiem Wam też, że tak jak o bólu porodowym się mega szybko zapomina, tak samo szybko ją zapominam o płaczu mojego syna. Sekundę po tym, jak się uspokaja, już nie pamiętam tej afery, która kręcił :) umysł matki jest niesamowity.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania ej! Ja się czuję jak zmaltretowana mama a nie sexi mama 🤣
    Ale wiesz co, jeśli skok może być i w 3 tygodniu to napawa mnie nadzieją 🫣
    Lidka ogólnie jest wrażliwa bardzo ale od soboty to jest jakiś hardcore 🥵 naprawdę mam nadzieję, że to skok 🫣

U nas dzisiaj zimno jak cholera a Lidka wychodziła dziś z domu łącznie 4 razy 🫣
    Wyciągnęłam z fotelika ten lekki otulacz i założyłam voksi. Rano ma być przymrozek a my 7:40 wychodzimy 🙈
    Potem o 11 spacer a potem o 12:45 jedziemy po Emila, o 14:30 po Emmę.
    Szczerze, pod kątem wychodzenia z domu nienawidzę sezonu jesienno / zimowego. W lecie rach ciach klapki na nogi i dzieci gotowe a teraz 🙈 a w drzwiach robi się tłok jak w tramwaju 🫣

A co do smoczków to NUK ten z taką skośną końcówką? U mnie żadne z dzieci go nie lubilo 🙈 za to Lovi pasuje 😬
    Lidka bez smoczka by wisiała na cycku 24/7 więc daje bez wyrzutów 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2023, 23:08

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ