Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Longanimity ile Zbyś waży? Bo w szoku jestem z tym rozmiarem Iga ma nadal 56, zakładam, że całą zimę przechodzi w 62 w tym tempie
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Longanimity właśnie dzieci są różne. Niektóre najpierw stękają i jecza a dopiero potem syrena. Inne, tak jak Lidka, odpalają się bez ostrzeżenia 😅
Agentka Lidka wazy 4,8 kg a dziś ma na sobie body z Lindexa 50/56 😆 ogólnie 56 nosi ale piżamki 62 bo ma bardzo długie stopy i z tego najszybciej wyrasta -
5kg a zmierzyli go na 64cm 🤷♀️ używam już przedłużek do niektórych bodziakow... ale spodnie czy leginsy są w brzuszku ok ale nogawki ciut długie... szczerze to nie mam pojęcia po kim on tak rośnie... 🙉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
W 56 rękawki były w większości za krótkie więc nawet przedłużek się nie opłacało używać... nie wiem jak z pajacami bo ostatnio zakladmy body+leginsy... niektóre bodziaki też odkładam bo ciężko przecisnąć przez głowę więc stwierdziłam że nie będziemy się męczyć.👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Sara Zbyś czasem zaczyna od pomlaskiwania albo pchania rączek do buzi ale ostatnio bardzo szybko zaczyna się płacz... może to przez skok... jeszcze trochę i będzie kapował jak zobaczy butelkę 😅👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Mój kluseczek 6 kilo, a zmierzony ostatnio dwa tyg temu na 58 cm. Nosi 62, ale niektóre już odkładam, zwłaszcza bodziaki, bo właśnie w kroku krótkie ale chyba po prostu się naciągają na brzuszku 😅🤣 56 nosił 3 tygodnie i zaczęłam zakładać mu 62.
Słuchajcie, moja psiapsi pojechała rodzić 🥹 -
Zbysiu zaczął od 50 które nosił ze 3tyg potem 56 ... a 62 to mi się wydaje że jakoś niedługo nosi 🤷♀️ ale dobrze bo na 68 mamy sporo świątecznych 😜👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Aaaa i mam jeszcze krótką historyjkę o moim mężu 😅
Po 2x zmiany pieluchy z wielką kupą nadal nieogarnął że trzeba dziecku ściągać skarpetki... a najlepsze że dzisiaj były żółte więc nie wiadomo czy brudne ale stwierdzil że dla pewności wrzuci je do prania 💪Kania_czubajka lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Karola waży 4,8 kg, ale nie mam najmniejszego pojęcia ile mierzy. Zakładam jej 62. Mam wrażenie, że strasznie szybko wyrosła z 56, choć na dobrą sprawę nosiła je 2 miesiące.
Sara, co powiedział chirurg?
Mi dziś zdjęli szwy z komentarzami, że niespełniły swojej roli. Mam dalej oczyszczać rany octeniseptem, stosować moczki z 10% roztworu chlorków sodu oraz stosować sutriheal forte. Wizyta za 2 tygodnie, ponoć jak się nic nie zmieni to umówią mnie na wycięcie kawałka blizny, oczyszczenie i powtórne szycie. Jako że słyszałam to już z 5x to się nawet nie przywiązuję do tej wizji 😜.
Kania, będziesz miała towarzystwo do spacerów z wózkiem oraz możliwość wymiany doświadczeń! Ale fajnie! Kciuki za psiapsi.
Agentka, Iga to póki co okruszek, ale moje (małe w sumie, z jedną jednostką) doświadczenie ze starszą córką pokazało że dzieci rosną skokowo. Na przykład miałam wrażenie, że z 68 przeszła od razu na 80, pomijając 74 po drodze -
O to to! Mi np Tola praktycznie pominęła 92 i wskoczyła w 98 a i co najciekawsze - u mnie np to, jakie dzieci były w niemowlęctwie kompletnie nie ma przełożenia na to jakie są teraz. Emil to był wielki pulpet. Urodził się ogromny i przez pierwszy rok był ogromny. Na pół roczku ważył ok 10 kg 🤯🤯🤯 obecnie jest drobniutki i chudy 😆 Tola za to w wieku 2 lat wyglądała jak 9 miesięczne niemowle i to takie niedożywione a obecnie ma niecałe 5 lat a wazy 22 kg 😅 długo była pod siatką ze wzrostem a obecnie jest na 25 centylu
Chirurg stwierdził że to zmiana o charakterze naczyniowym ale do usunięcia. Nie jakoś pilnie ale trzeba to zrobić bo jest defektem kosmetycznym i wygląda słabo + szybko rośnie.
Piszę te wiadomość od popołudnia bo festiwal darcia małej gęby rozpoczęty 🥵
Ja ją normalnie za okno zaraz wystawie 🙈 -
Longanimity, popieram dziewczyny - dałaś Zbysiowi to co najlepsze, teraz musisz zadbać o siebie bo dla niego zdrowa, szczęśliwa mama jest na pewno najważniejsza 😘 uwielbiam historie o Twoim mężu 😅
Sara, dobrze że chirurg usunie zmianę Emila, najważniejsze że to nic groźnego!
Ancalime, współczuję przejścia z powikłaniami... Bardzo długo to trwa, bardzo jesteś przez to pokrzywdzona 🙁 ściskam!
Agentka, Sara, mówiłam że mnie namówicie na chustę 😅 miałam już spotkanie z doradcą chustonoszenia, pożyczyła nam chustę na 5 dni i teraz się przymierzam do zakupu. Zastanawiam się czy nie poczekać do Black Friday, może zrobią jakieś promocje 🤔
U nas wszystko dobrze. Helenka coraz bardziej kontaktowa. Martwi mnie jedynie waga, bo wczoraj ją zważyłam na wadze kuchennej i było 4740g. Poprzednio była ważona 1,5 tygodnia temu przez CDL na innej wadze i ważyła 4620. Bardzo mały przyrost 🙁 no ale jest rozkoszna, gaworzy sobie, uśmiecha się, ogólnie na głodną nie wygląda. Muszę koniecznie wrócić do budzenia ją w nocy na karmienie bo ostatnio już 6h przesypiała.
Co do antykoncepcji - my nie będziemy korzystać, prawie 4 lata usilnych starań i dopiero IVF pomogło, nie sądzę żeby miałoby się udać naturalnie zajść... 🥲 A jak się przytrafi to będę się bardzo cieszyć mimo że chciałam troszkę poczekać z drugim dzieckiem. W klinice czekają na nas jeszcze 3 zarodki, ale są słabszej klasy niż Helenka, mają niższy potencjał na implantację 🙁 -
Kasio ja bym się kompletnie nie przejmowała wagą bo Lidke ważyłam na wadze niemowlęcej w domu we wtorek wieczorem i było 4570g a kilka godzin później w przychodni 4750 g 😅 nie uwierzę, że przez noc przybrała 200g 😆
To kwestia kalibracji wagi więc te pomiary można porównywać ale robione na tej samej wadze!
I zobacz, nasze dziewczynki są w tym samym wieku, urodziły się z praktycznie taką samą wagą urodzeniową i ważą bardzo podobnie moim zdaniem nie masz się czym martwić
A co do chusty to ja z całego serca polecam ci kupić używaną. Uzywana jest już "złamana" i ten materiał stokroć lepiej pracuje jak już jest wymiętolony X razy
Mi wczoraj Lidka usnęła o 20:30 przy piersi na leżąco i do 21:30 spała z cyckiem w buzi i nie dała wstać. Po czym się obudziła mając oczy jak 5 zł 🙈🙈🙈
Udało mi się ją spacyfikować i o 22:30 obydwie usnelysmy już w łóżku. Nie wiem ile razy w nocy karmiłam ale dużo 🥵
Wstala o 7:15 ale bez płaczek tylko na wesoło
Odprowadziłysmy Tole na busa i byłyśmy na spacerze o 8 🙈 ale usnęła i właśnie udało mi się ją przełożyć do łóżeczka 😁
-
Co tu tak cicho?
U nas wczoraj jakiś przełom (mam nadzieję, że to koniec skoku 😁) bo Lidka marudziła mniej niż zwykle i wieczorem, choć usypianie trwało 1,5 godziny to było bez krzyków, wrzasków. W ogóle jakaś spokojniejsza jest nocka z miliardem pobudek ale od rana jest spokojna choć śpi tyle co nic 😅
Rano obudził nas krzyk dzieci pt "śnieeeeeeg" 😁 tak więc starszaki od 1,5 h bawią się w śniegu a Tolka w domu z glutem po kolana. Jeszcze na dodatek ja zachęcona ostatnim razem odciagnelam jej aspiratorem i wywołałam taki krwotok, ze w sekundę ją zalało 😏
Nie wiem czy wy też tak macie, ale uwielbiam ten klimat w domu jak na dworze jest biało 😃 cały dom w środku inaczej wygląda. -
Hej dziewczyny!
Mam straszne wyrzuty sumienia że się nie odzywam. Na swoje usprawiedliwienie mam tyle że życie bez męża z dzieckiem = brak czasu na cokolwiek 🤦♀️
Sara i Ancalime nie wiem jak wy to robiłyście.
Ogolnie na codzień nie jest źle ale jak mały dostaje kolki i płacze przez kilka godzin to wysiadam i płaczę razem z nim.
Przyszłam do Was z takim pytaniem.
Jakie szczepionki wybrałyście?
-
Ja zaczęłam pisać że udało mi się uśpić i odłożyć Zbysia do wózka u dziadków... ale nie zdążyłam kliknąć a on już się obudził 🙈
Maiora my szczepiliśmy 5w1 chyba się nazywało pentaxim.
Myślę nad zakupieniem jeszcze jednej butelki bo polubiliśmy się z aventem a mamy ją jedną (mniej mu wycieka bokiem niż z lansinoha) ale te małe mają tylko 125ml ... I chyba wezmę odrazu tą większą tylko smoczek wymienię jeszcze 🙉
Zbysiu kończy dziś 8 tygodni 😊
Wczoraj założyłam mu pajaca 62... I stopki ma za długie 😅 a że dostaliśmy taki świąteczny to babcia stwierdziła że zrobi z tego pajaca bez stopek 😁
Sara zazdro śniegu... u nas snieg z deszczem na chwile a teraz sam deszcz... więc szaro buro 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 13:07
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
U nas tez sniegu brak
Ale może na jarmark się przejdziemy, jak mąż się da namówić. Strasznie mnie to wkurza, że on nie rozumie, że ja siedzę cały tydzień w domu z małym człowiekiem i nie mam z kim pogadać i na maxa mnie ciągnie do ludzi czy jakichś atrakcji.
Maiora ja podziwiam to bycie samej 🙈 jak Mała ma kiepski dzień to można szału dostać, jak się jest samej, a chociaz jest perspektywa, że za kilka godzin się to zmieni.
Ale aktualnie jesteśmy w słonecznej fazie, po tym ciężkim dniu ostatnio przedwczoraj i wczoraj było super- ładnie zasypiała, zero płaczu w sumie, nawet głowa była chętnie myta Przedwczoraj wymyśliliśmy konkurs „kto odłoży na sen nocny” 😅 i wygrał mąż za 4 razem, a wczoraj ją odłożyłam i za pierwszym już pyklo🤞 i nocka marzenie 21:30-1-6-9:30 ❤️Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
U nas dziś pogoda lux! Troszeczkę mrozu z nocy ale piękne słońce świeci ☺️ mały maratończyk śpi w wózku, a ja łażę po mieście i jem paluszki jutro mąż jedzie, musi mi przygotować wszytsko ładnie w kotłowni, żebyśmy nie zamarzli.
Mały sypia w domu bardzo niewiele w dzień. Dziś jak się obudził o 7:30, to od 9 była akcja usypianie. Wygląda to tak, że jak go wezmę do usypiania, próbuje podać pierś to jest mega darcie, że on nie chce, pomimo że ciamla rękę i widzę, że głodny. Muszę to przeczekać, do pierwszego przysniecia. Zasypia, resetuje się xd otwiera oczy po minucie i chce jeść. Dopiero wtedy można go dostawić 😅 nie wiem, jak to działa, ale zawsze to samo. Potrzebuje kilku minut resetu. Dlatego wiem, że nie ma co go odkładać, jak zaśnie za pierwszym razem, bo się obudzi do jedzenia, chociaż 2 min wcześniej proponowałam mu pierś i z awantura ją odrzucił. Charakterek ...
Longanimity, Ancalime, Maiora, agentka93 lubią tę wiadomość
-
Kania lubię za zdjęcie ❤️ też może wrzucę jakaś aktualizacje zaraz 😊
Mi już parę razy udało się uśpić młodego leżącego w dostawce a dzisiaj drugi raz w kokonie... ale to nie oznacza że naprwno będzie długo spał w ciągu dnia 😅
Wykorzystuje to że on tak chce usypiać bo na przyszłość będzie nam łatwiej, ale żeby nie było że jest idealnie bo w ciągu dnia najlepiej śpi na mnie 🤷♀️ więc jak tylko mam czas a widzę że jest przemęczony to wykorzystuje żeby odespał na mnie 😊👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Kania_czubajka, Ancalime, agentka93 lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Jaki świąteczny Zbyś 🥰 przystojny kawaler
Agentka , ja mam taką potrzebę do ludzi, ale najlepiej na dworze na spacerze, bo wtedy mały ładnie śpi albo sobie leży i ogląda albo u nas w domu. Jak mamy gdzieś do kogoś jechać, to mnie strzela wręcz,bo wiem, że mały tam nie zaśnie i będzie sajgon... Nawet u dziadków tak jest.