Styczniowe Groszki :) (2015)
-
WIADOMOŚĆ
-
Matleena ogólna morfologia, przeciwciała na Toxoplasmoze, Cytomegalie, różyczkę, hormony (cała gama) cytologia, usg piersi, pochwy (czy jak ono tam się nazywa) to zajmie Ci kilka dni więc spokojnie Masz tylko na hormony i usg określony przedział dni cyklu
-
nick nieaktualny
-
Aktualna lista:
01 – Iwonaa11, Lena83(?)
02 –
03 – Matleena
04 – Mini_Mouse
05 – Misi@, Gosiacu, Mandi:)
06 – Feśka, Kitaja
07 – zuzzi, zwei_kresken
08 – kama005
09 –
10 –
11 – majka92, agus3004
12 –
13 –
14 –
15 – lauda.
16 –
17 – bosa
18 –
19 – ewa81
20 –
22 – Fatim
23 –
24 –
25 –
26 –
27 –
28 –
29 –
30 –
31 –
http://wrzucaj.net/images/2014/10/07/pobrane_1.jpg W styczniu pokazało się ... Groszków http://wrzucaj.net/images/2014/10/07/pobraneUfESK.jpg
Legenda:
test pozytywny
test negatywny
http://wrzucaj.net/images/2014/09/05/imagesJLMIf.jpg okres
(grafika by Czarnula )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 22:51
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do różyczki jeszcze. Ja również jak prawie każda dziewczynka byłam szczepiona przeciw rożyczce. Jednak w tamtym roku zachorowałam na nią. Po 10 latach od zaszczepienia. W poradni chorób zakaźnych mój przypadek potraktowali poważnie bo miałam kontakt z dwiema ciężarnymi przed wysypem. Lekarz poza tym powiedział że w sumie dobrze że zachorowałam bo większość kobiet żyje w przeświadczeniu, że jak raz były zaszczepione to to wystarczy. A nie wystarczy i dlatego to taka poważna sprawa przed podjęciem starań
-
nick nieaktualnyA i mi ginekolog zalecił badanie ogólne moczu jeszcze oprócz morfologii i hormonów. I bardzo dobrze bo akurat bezobjawowo przechodzilam zakażenie bakteria e.coli. a w ciąży może ona odpowiadać za poronienia lub poważne wady rozwojowe.
powodzenia, Matleena -
Ciekawe, to co piszesz Feska:) Jak bylam w lekarza na pierwszej wizycie ciazowej, to przeciwcial na rozyczke nie kazala mi badac, bo bylam szczepiona i nie ma potrzeby... Zmienilam lekarza, zapytam na najblizszej wizycie co o tym mysli.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Matleena no niestety tak wyszło. Co prawda @ wciąż brak no ale ok. Jutro jak dam radę o @ nie będzie to pójdę na betę. Bo już mnie to wnerwia!
Moj M. Mi wczoraj powiedział, że wg niego nie mam objawów ciążowych. Nosz jaki miły on czasami jest!!!! -
Witam Was, nie bede sie jeszcze zapisywac bo nie wiem kiedy moge spodziewac sie @.
Mnie w koncu nawiedzila po 40dniach @, pierwszy raz sie z niej tak ciesze bo oficjalnie zaczynamy starania, mam tylko nadzieje, ze ten cykl nie bedzie 40dniowy, tylko chociaz max ok 32dni to magia swiat zrobi swoje i prezent pod choinke bedzie tylko dowiemy sie o nim w styczniu:-)
Nie nastawiam sie specjalnie, bo to malo prawdopodobne ze sie uda, ale nadzieje mozna miec.
W pracy mnie dzisiaj wnerwili, bo mialam miec weekend wolny a w niedziele ide jednak i zaczynam maraton. Jak zaczne w ta niedziele to pracuje do nastepnej niedzieli wlacznie:/ tak to jest jak sa braki kadrowe.
Przepraszam za narzekanie:* Trzymajcie sie dziewczyny cieplutko i niech magia swiat na Was zadziala zeby bylo duzo fasolek w styczniu!