X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Mam coś opowiedzieć o sobie oki ;-) mam narzeczonego, mieszkamy w Anglii, Ja 2 lata, on 8 :-) staramy się o dziecko od około półtora roku lecz w tym było pół roku leczenia tabletkami antykoncepcyjnymi bo myśleli, że pobudza moje jajniorki do roboty ale zmarnowałam czas tylko, potem problemy z tarczyca się pojawiły, przytyłam 40 kg przez to, każda choroba świata mnie normalnie dopadła... Wzięłam się za leczenie wiec i stad brałam silne antybiotyki wiec ok 2 miesięcy znów przerwa od starań także włącznie kolo roku się staramy o babelka. Lekarz dał mi Clo na owulacje, za 1 podejściem z Clo udało nam się ale niestety nie na długo :-( porobiłam w końcówce 5 tygodnia... Strasznie mi z tym ciężko do tej pory i będzie pewnie zawsze. Schudłam 32 kg juz, zupełnie inaczej się czuje jak pozbylam się tych chorób, tarczyce unormowalam wiec niczym się martwić nie mogę... Teraz mam 3 cykl starań z Clo licząc z tym z poronienim. Jestem pracusiem który wyleguje się trzeci tydzień na urlopie hihi i to tyle w sumie o mnie. Znacie mnie juz na wylot :-p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie życzymy Tobie jak i Nam żeby się udało:*

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane bardzo :-)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi OVU pokazuję dni płodne od ostatniego dnia Starego Roku a kończą mi się 4.01 Nowego Roku :)
    Teraz mi przypadają nocki w pracy ale tylko 2 dni bo później mam wolne :)
    Więc będziemy z mężulkiem działać jutro zamawiam testy owulacyjne na allegro mam nadzieję że szybko dojdą i będę sprawdzać czy ovu się zbliża czy może już jest :)

A co tam u Was

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Jeśli pozwolicie to i ja się nieśmiało przyłącze, jestem z 10 stycznia :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Jeśli pozwolicie to i ja się nieśmiało przyłącze, jestem z 10 stycznia :)
    Serdecznie zapraszamy i Witamy w naszej grupie :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do Was takie pytanie.
    Kiedy kładziecie się wieczorem do łóżka i jak rano wstajecie czujecie takie dziwne ciągniecie w brzuchu ja nigdy tak nie miałam dopiero o 2-3 dni tak mam.Nawet jak robię siu siu to mnie tak ciągnie .

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak zwykle przy owulce. Mordeczka ta aukcja już zakończona ale sprzedawca nazywał się twójszkrab i było 30 testów owu i 5 ciążowych za 19,70. Kwiatuszek współczuje przejść...

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Ja mam tak zwykle przy owulce. Mordeczka ta aukcja już zakończona ale sprzedawca nazywał się twójszkrab i było 30 testów owu i 5 ciążowych za 19,70. Kwiatuszek współczuje przejść...
    Dzięki dzisiaj zamówiłam od MamyBABY 30 testów ovu plus 5 ciążowych za 19.70 także za 2-3 dni powinny przyjść pocztą:)
    Ale dziekuje za pomoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 16:39

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek, Zakręcona - witajcie w gronie Styczniówek :) Jest nas coraz więcej :)
    Ja dziś leniwie, wczoraj z przyjaciółką zrobiłyśmy 1,5 butelki wina i humor miałam od razu lepszy :) Mój mąż dojrzał do tego żeby mnie przytulić, wyrzuciliśmy z siebie wszystko i oczywiście się poryczałam. O ja głupia ;P Jest już ok.

Dziewczyny a mi znowu śluz płodny wrócił.. nie wiem o co chodzi, ale nie mierzę tempki ani nic więc nie wiem. Owu pewnie była 15-16 dnia.

Testy owu kupowałam też na allegro z 5 ciążowymi w zestawie. Takie paskowe, zwykłe. Przyszły na drugi dzień, także ekspresowo ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także czekam może we wtorek już będą:)
    Moka to dobrze że się sobie porozmawialiście rozmowy są potrzebne nie ważne czy te dobre czy te złe :) To chyba dobrze że wrócił śluz?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam nowe staraczki :)

Zakręcona...to faktycznie już sporo przeszłaś :*
    Jak znosiłaś Clo ? Miałaś robione zastrzyki z ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków ?

U mnie obecnie to już 14 cykl starań - w tym pierwszy cykl z Clo.
    Jestem tuż po owulce...i chyba zaczynam tykać jak bomba :)

kwiatuszek789 - a Ty jak długo się już starasz :* ?

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

W STYCZNIU URODZONE: !!!
    tygrys73
    Asiula86
    Buziulka
    Mordeczka
    Lenka@
    polska_dziewczyna
    bosa
    moka89
    Iwonaa11
    futuremama <3
    rah
    agniesja
    Another
    inezka
    Truskaffeczka
    ZakręconaOna
    kwiatuszek789

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Laseczki, a co do testów - to ja mam mnóstwo tych z allegro.
    Testy owulacyjne są na prawdę dobre.

Natomiast testów ciążowych nie miałam jeszcze okazji zweryfikować.
    Może styczeń okaże się łaskawy... :)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieję że w styczniu się uda :*
    Chciałabym dostać wymarzony prezent na urodziny dla siebie i męża:*:)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka - nie wiem czy dobrze czy nie. Nie będę szukać u siebie żadnych symptomów :P Jest to jest, i już. :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Mordeczka - nie wiem czy dobrze czy nie. Nie będę szukać u siebie żadnych symptomów :P Jest to jest, i już. :)
    Też tak myślę

moka89 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:

kwiatuszek789 - a Ty jak długo się już starasz :* ?

Lenka tak prawde mówiąc tak z normalnymi staraniami to 1cs. Od razu na CLO. Niedawno minął rok jak zaczełam leczyc niby PCOS (zdiagnozowane tylko usg), piłam inofolic, brałam dupka od uwaga! 5dc (dalaczego to w sumie nie wiem ale pewnie aby skrócic @ ale rozregulowalo mi to owulke i miałam okolo 34dc.) W wakacje poszłam do innego gina, który kazał mi przyjsc jak sie zdecyduje na dziecko. A że wiecznie odkładalismy z mezem ta decyzje ze wzgledu na moja prace bo jestem na zastępstwie, tak doczekaliśmy do grudnia. Stwierdziliśmy, ze nie ma na co czekać bo zawsze jest jakies 'ale'. W trakcie tego roku nie zabezpieczalismy sie ale z moimi cyklami i mega niskim libido ciezko trafic w owu wiec to działało jak naturana antykoncepcja :P

I tym sposobem czekam a rozwój tego cyklu bo testowac mogłabym w sumie w moje urodziny wiec prezent wymarzony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 18:43

klz9io4pkfldzhbc.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm tak wszystkie niecierpliwie czekamy na ten styczeń, ja obiecałam, że do miesiączki nie zatestuję, a będzie ona już za jakieś 12 dni, bo owulkę chyba mialam wczoraj.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys ladnie wyglada Twoj wykresik. Dobrze ze ja nie czekam na testowanie tylko najpierw na @ a jak ta sie spozni to wtedy zrobie test. Przez te kilka dni wolnego zaniechalam troszke mierzenie tempki i nie wiem czy juz byla owulka. W 7 dc pecherzyk 16mm mialam i ciekawosc mnie zżera co tam teraz sie dzieje :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ