STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hm... Mam coś opowiedzieć o sobie oki mam narzeczonego, mieszkamy w Anglii, Ja 2 lata, on 8 staramy się o dziecko od około półtora roku lecz w tym było pół roku leczenia tabletkami antykoncepcyjnymi bo myśleli, że pobudza moje jajniorki do roboty ale zmarnowałam czas tylko, potem problemy z tarczyca się pojawiły, przytyłam 40 kg przez to, każda choroba świata mnie normalnie dopadła... Wzięłam się za leczenie wiec i stad brałam silne antybiotyki wiec ok 2 miesięcy znów przerwa od starań także włącznie kolo roku się staramy o babelka. Lekarz dał mi Clo na owulacje, za 1 podejściem z Clo udało nam się ale niestety nie na długo porobiłam w końcówce 5 tygodnia... Strasznie mi z tym ciężko do tej pory i będzie pewnie zawsze. Schudłam 32 kg juz, zupełnie inaczej się czuje jak pozbylam się tych chorób, tarczyce unormowalam wiec niczym się martwić nie mogę... Teraz mam 3 cykl starań z Clo licząc z tym z poronienim. Jestem pracusiem który wyleguje się trzeci tydzień na urlopie hihi i to tyle w sumie o mnie. Znacie mnie juz na wylot :-p
-
Mi OVU pokazuję dni płodne od ostatniego dnia Starego Roku a kończą mi się 4.01 Nowego Roku
Teraz mi przypadają nocki w pracy ale tylko 2 dni bo później mam wolne
Więc będziemy z mężulkiem działać jutro zamawiam testy owulacyjne na allegro mam nadzieję że szybko dojdą i będę sprawdzać czy ovu się zbliża czy może już jest
A co tam u WasGabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
A ja mam do Was takie pytanie.
Kiedy kładziecie się wieczorem do łóżka i jak rano wstajecie czujecie takie dziwne ciągniecie w brzuchu ja nigdy tak nie miałam dopiero o 2-3 dni tak mam.Nawet jak robię siu siu to mnie tak ciągnie .Gabrysia 5.02.2016 ❤
tygrys73 wrote:Ja mam tak zwykle przy owulce. Mordeczka ta aukcja już zakończona ale sprzedawca nazywał się twójszkrab i było 30 testów owu i 5 ciążowych za 19,70. Kwiatuszek współczuje przejść...
Ale dziekuje za pomoc :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 16:39
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Kwiatuszek, Zakręcona - witajcie w gronie Styczniówek Jest nas coraz więcej
Ja dziś leniwie, wczoraj z przyjaciółką zrobiłyśmy 1,5 butelki wina i humor miałam od razu lepszy Mój mąż dojrzał do tego żeby mnie przytulić, wyrzuciliśmy z siebie wszystko i oczywiście się poryczałam. O ja głupia ;P Jest już ok.
Dziewczyny a mi znowu śluz płodny wrócił.. nie wiem o co chodzi, ale nie mierzę tempki ani nic więc nie wiem. Owu pewnie była 15-16 dnia.
Testy owu kupowałam też na allegro z 5 ciążowymi w zestawie. Takie paskowe, zwykłe. Przyszły na drugi dzień, także ekspresowo -
Witam nowe staraczki
Zakręcona...to faktycznie już sporo przeszłaś :*
Jak znosiłaś Clo ? Miałaś robione zastrzyki z ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków ?
U mnie obecnie to już 14 cykl starań - w tym pierwszy cykl z Clo.
Jestem tuż po owulce...i chyba zaczynam tykać jak bomba
kwiatuszek789 - a Ty jak długo się już starasz :* ?
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
W STYCZNIU URODZONE: !!!
tygrys73
Asiula86
Buziulka
Mordeczka
Lenka@
polska_dziewczyna
bosa
moka89
Iwonaa11
futuremama
rah
agniesja
Another
inezka
Truskaffeczka
ZakręconaOna
kwiatuszek789
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Laseczki, a co do testów - to ja mam mnóstwo tych z allegro.
Testy owulacyjne są na prawdę dobre.
Natomiast testów ciążowych nie miałam jeszcze okazji zweryfikować.
Może styczeń okaże się łaskawy...
-
Lenka@ wrote:
kwiatuszek789 - a Ty jak długo się już starasz :* ?
Lenka tak prawde mówiąc tak z normalnymi staraniami to 1cs. Od razu na CLO. Niedawno minął rok jak zaczełam leczyc niby PCOS (zdiagnozowane tylko usg), piłam inofolic, brałam dupka od uwaga! 5dc (dalaczego to w sumie nie wiem ale pewnie aby skrócic @ ale rozregulowalo mi to owulke i miałam okolo 34dc.) W wakacje poszłam do innego gina, który kazał mi przyjsc jak sie zdecyduje na dziecko. A że wiecznie odkładalismy z mezem ta decyzje ze wzgledu na moja prace bo jestem na zastępstwie, tak doczekaliśmy do grudnia. Stwierdziliśmy, ze nie ma na co czekać bo zawsze jest jakies 'ale'. W trakcie tego roku nie zabezpieczalismy sie ale z moimi cyklami i mega niskim libido ciezko trafic w owu wiec to działało jak naturana antykoncepcja
I tym sposobem czekam a rozwój tego cyklu bo testowac mogłabym w sumie w moje urodziny wiec prezent wymarzonyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 18:43
-
Tygrys ladnie wyglada Twoj wykresik. Dobrze ze ja nie czekam na testowanie tylko najpierw na @ a jak ta sie spozni to wtedy zrobie test. Przez te kilka dni wolnego zaniechalam troszke mierzenie tempki i nie wiem czy juz byla owulka. W 7 dc pecherzyk 16mm mialam i ciekawosc mnie zżera co tam teraz sie dzieje