STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No dziedziczy najczęściej po Tacie i przed to dostanie i mały zastrzyk po porodzie , moja znajoma urodziła dziecko i miała właśnie również konflikt z dzieckiem
A co do ciąży z konfliktem będziesz miała nawet jak dziecko odziedziczy po Tobie krew bo ty masz z partnerem ciążę nie z dzieckiem ,ze tak powiem i to jego krew łączy się z Twoja a drugie dziecko może juz mieć po ojcu i wtedy kicha , stad zastrzyki przecież zabezpieczajace by ciało nie odrzuciło płodu jako tzw. Zarazy -
A mi lekarz powiedział, że właśnie jeśli dziecko ma rh- to nic się nie dzieje, a jesli rh+ to wtedy moje ciało tworzy przeciwciała, ktore ,,zabijają dziecko" ale dopiero przy drugiej ciąży gdy drugie dziecko również ma rh+
wyobraź sobie że mój tata ma dwójkę rodzeństwa i babcia z dziadkiem też mieli konflikt i kiedyś się czegoś takiego nie wykrywało, a na szczęście wszystki dzieci odziedziczyły po babci rh-! i są zdrowiutkie, cała trójka
grupy krwi zbadano dopiero gdy urodził się mój tata i lekarz mówi do babci ,,o, pewnie pozostałe dzieci już nie żyją?" a babcia mówi ,,zyją, zdrowe" i się okazało, ze wszyscy mają rh-, nikt po dziadku nie odziedziczył. obym też miała takie silne geny. A ty chyba mówisz o tym że czasem organizm matki traktuje płód jako obcego bo ma geny ojca w 50% ale to nie ma nic wspól;nego z krwią, chociaż jest to też immunologia, wtedy prowadzi to do poronienia i to dużo tudniej się leczy.
a badań i tak dziś nie zrobię, bo muszę od nowa skierowanie dostać, dziś idę tylko na rozmowę z głupią recepcjonistką. -
Ja też tego wszystkiego na początku nie rozumiałam, ale musiałam się sporo naczytać i rozmawiać z lekarzem, wolę wiedzieć na czym stoję, skoro już mnie to dotyczy
Głupia recepcjonistka co przychodzę to sobie coś pisze, rozmawia z koleżanką i inne takie i nie zwraca na nikogo uwagi, pizda jedna. -
Hej dziewczyny! Trochę się nie odzywałam, ale musiałam ułożyć sprawy z mężem. Już teraz jest między nami lepiej, chociaż niestety mamy tendencję do zamiatania problemów pod dywan aż do następnej kłótni, gdzie znowu to wygrzebujemy itd. Być może za dużo czasu do tej pory spędzaliśmy razem i z nudów szukaliśmy problemów tam, gdzie ich nie ma, ale to się już na szczęście zmieni, bo mąż w końcu znalazł pracę (a nawet 2 i teraz ma dylemat którą wybrać) i od wczoraj jeździ i poznaje klientów w jednej z nich.
Niestety, ale nie uda mi się Was nadrobić, za dużo naskrobałyścieJakbym coś przegapiła to napiszcie proszę jeszcze raz
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze
Poza tym, wczoraj byłam na ponownym usg. W brzuszku Dawidka nadal jest niewielki deficyt, ale na szczęście nie pogłębia się i Mały urósł przez ostatni tydzień o prawie 300 gJest sukces
tygrys73 lubi tę wiadomość
-
Agniesja super że się odezwałaś
Mam nadzieję, że teraz już między Wami będzie coraz lepiej
A u Dawidka na pewno deficyt zniknie mały rośnie i się rozwija i to jest najważniejsze
U mnie pogoda znowu straszna już jest 30 stopni w cieniu masakraagniesja lubi tę wiadomość
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Jejku Agniesja fajnie, że się odezwałaś i oczywiście bardzo się cieszę, że Dawcio rośnie zdrowo! Ale chyba jeszcze bardziej z tego, że z mężem się poprawiło.
No i u Ciebie już trójka z przodu aaa!!! już bym się srałaagniesja lubi tę wiadomość
-
Mordeczka a ty zaraz po mnie !
nie no, lato szybko zleci, ale potem jesień to już się będzie ciągnąć. Szukając buty weszłam sobie do Dino na Piotrkowskiej, bo wiem, że tam bym mogła obejrzeć wózek, który mi się podoba, ale nie było i musiałam zamówić na magazyn. A jeśli mi si ę nie spodoba to nie muszę kupić. Na pewno nie kupię, bo ten sam wózek w Poznaniu kosztuje 160zł mniej, a mogę zamówić kurierem za darmo :p ale sobie dzięki temu obejrzę z bliska. Taka cwana Justyna :p Naprawdę mi się nudzi, muszę w końcu się wziąć za magisterkę. Co tam na obiad? ja wczoraj 4 godziny robiłam szaszłyki to mam jeszcz na jutro i pojutrze.
-
Co Ty Tygrysku, właśnie jesień zleci Ci najszybciej
Mi teraz naprawdę czas zapitala, tygodnie uciekają nawet nie wiem kiedy... Ale jakoś nie boję się porodu i mam nadzieję, że tak zostanie
Teraz Maluch waży 1625 g ZakręconaTeż się cieszę, że wszystko jest na dobrej drodze i dzięki za miłe słowa Laski
tygrys73, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Najsilniejsze:) dokładnie od września emocje porodowe nam tu wskocza hihi
Agnesja faaaajnie , duży chlopaczek:)
Mnie ciąża leci jak szalona dosłownie a po 20 tyg zapieprza wręcz tak jak Agnesja mówi , nie wiadomo kiedy te tygodnie umykaja , Ty kochana to juz odliczanie powoli: p
Tygrysku a zrób zrób:) właśnie opedzlowalam talerzyk i mam jeszcze ochotę haha ale natrabilam się sokiem marchewkowym i pełna jestem !
Jejku jak mały kopie mnie nisko przed chwila tak jakby siuski chciał mi wypchnąć gdzie byłam w WC 5 minut temu i muszę znów !
Strasznie nisko osadzony ostatnio jest i jak kopie to mój pęcherz swiruje: p -
To chyba nie jest przyjemne nie? Ja jeszcze kopniakow nie czuje ale niestety mój chyba tez nisko leży bo nieraz czuje taki ucisk i ide do toalety a tam prawie zero sików.
Dziewczyny wiem ze raczej nie chcecie znieczulenia ale warto wiedzieć ze od tego miesiąca w każdym szpitalu rodzaca ma prawo do zzo na życzenie i za darmo.