X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziedziczy najczęściej po Tacie i przed to dostanie i mały zastrzyk po porodzie , moja znajoma urodziła dziecko i miała właśnie również konflikt z dzieckiem
    A co do ciąży z konfliktem będziesz miała nawet jak dziecko odziedziczy po Tobie krew bo ty masz z partnerem ciążę nie z dzieckiem ,ze tak powiem i to jego krew łączy się z Twoja a drugie dziecko może juz mieć po ojcu i wtedy kicha , stad zastrzyki przecież zabezpieczajace by ciało nie odrzuciło płodu jako tzw. Zarazy

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do której robią u Ciebie badania ? U mnie do max 8 rano stad moje pytanie bo u was juz 9

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz powiedział, że właśnie jeśli dziecko ma rh- to nic się nie dzieje, a jesli rh+ to wtedy moje ciało tworzy przeciwciała, ktore ,,zabijają dziecko" ale dopiero przy drugiej ciąży gdy drugie dziecko również ma rh+ :) wyobraź sobie że mój tata ma dwójkę rodzeństwa i babcia z dziadkiem też mieli konflikt i kiedyś się czegoś takiego nie wykrywało, a na szczęście wszystki dzieci odziedziczyły po babci rh-! i są zdrowiutkie, cała trójka :) grupy krwi zbadano dopiero gdy urodził się mój tata i lekarz mówi do babci ,,o, pewnie pozostałe dzieci już nie żyją?" a babcia mówi ,,zyją, zdrowe" i się okazało, ze wszyscy mają rh-, nikt po dziadku nie odziedziczył. obym też miała takie silne geny. A ty chyba mówisz o tym że czasem organizm matki traktuje płód jako obcego bo ma geny ojca w 50% ale to nie ma nic wspól;nego z krwią, chociaż jest to też immunologia, wtedy prowadzi to do poronienia i to dużo tudniej się leczy.

a badań i tak dziś nie zrobię, bo muszę od nowa skierowanie dostać, dziś idę tylko na rozmowę z głupią recepcjonistką.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z głupia recepcjonistka mówisz heheh
    Słuchaj ja mowie tylko to co dwie znajome miały w ciazach z konfliktem:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tego wszystkiego na początku nie rozumiałam, ale musiałam się sporo naczytać i rozmawiać z lekarzem, wolę wiedzieć na czym stoję, skoro już mnie to dotyczy :(

Głupia recepcjonistka co przychodzę to sobie coś pisze, rozmawia z koleżanką i inne takie i nie zwraca na nikogo uwagi, pizda jedna.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj jej grzecznie czy w pracy jest czy z koleżanką na pogawedkach:)
    No tak , jak Ciebie dotyczy to każda informacja wazna . Ja na wielkie szczęście nie mam tego problemu ! :u

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie takie babska wkurzają..

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Trochę się nie odzywałam, ale musiałam ułożyć sprawy z mężem. Już teraz jest między nami lepiej, chociaż niestety mamy tendencję do zamiatania problemów pod dywan aż do następnej kłótni, gdzie znowu to wygrzebujemy itd. Być może za dużo czasu do tej pory spędzaliśmy razem i z nudów szukaliśmy problemów tam, gdzie ich nie ma, ale to się już na szczęście zmieni, bo mąż w końcu znalazł pracę (a nawet 2 i teraz ma dylemat którą wybrać) i od wczoraj jeździ i poznaje klientów w jednej z nich.

Niestety, ale nie uda mi się Was nadrobić, za dużo naskrobałyście :D Jakbym coś przegapiła to napiszcie proszę jeszcze raz :) Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze :)

Poza tym, wczoraj byłam na ponownym usg. W brzuszku Dawidka nadal jest niewielki deficyt, ale na szczęście nie pogłębia się i Mały urósł przez ostatni tydzień o prawie 300 g :) Jest sukces :D

tygrys73 lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja super że się odezwałaś :) Mam nadzieję, że teraz już między Wami będzie coraz lepiej :) A u Dawidka na pewno deficyt zniknie mały rośnie i się rozwija i to jest najważniejsze :)
    U mnie pogoda znowu straszna już jest 30 stopni w cieniu masakra :(

agniesja lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesja miałam dziś pisać do ciebie co się dzieje z Toba !!
    Jejku jak dobrze ze wszystko wyjaśnione i maleńki dobrze się ma:):)
    Jejku juz 31 tydzień: o ale zapitala

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i!e mały teraz wazy dokładnie ? 300 gram , super! :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Agniesja fajnie, że się odezwałaś i oczywiście bardzo się cieszę, że Dawcio rośnie zdrowo! Ale chyba jeszcze bardziej z tego, że z mężem się poprawiło.

No i u Ciebie już trójka z przodu aaa!!! już bym się srała :P

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku jeszcze trochę będziesz miała to samo :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka a ty zaraz po mnie ! :P nie no, lato szybko zleci, ale potem jesień to już się będzie ciągnąć. Szukając buty weszłam sobie do Dino na Piotrkowskiej, bo wiem, że tam bym mogła obejrzeć wózek, który mi się podoba, ale nie było i musiałam zamówić na magazyn. A jeśli mi si ę nie spodoba to nie muszę kupić. Na pewno nie kupię, bo ten sam wózek w Poznaniu kosztuje 160zł mniej, a mogę zamówić kurierem za darmo :p ale sobie dzięki temu obejrzę z bliska. Taka cwana Justyna :p Naprawdę mi się nudzi, muszę w końcu się wziąć za magisterkę. Co tam na obiad? ja wczoraj 4 godziny robiłam szaszłyki to mam jeszcz na jutro i pojutrze.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja carbonare mam na dziś Tygrysku:)
    Kochana no juz niedługo i Ty będziesz miała 3 z przodu: P
    A Ty cwaniaro z tym wozeczkiem hahaha

tygrys73 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm ale mi smaku narobiłaś! Muszę w piątek zrobić :D

Hihi a co, trzeba se radzić :P Mordeczko Ty jesteś z Poznania to polecam ci sklep Smile, bardzo duży wybor i super ceny.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ty Tygrysku, właśnie jesień zleci Ci najszybciej :) Mi teraz naprawdę czas zapitala, tygodnie uciekają nawet nie wiem kiedy... Ale jakoś nie boję się porodu i mam nadzieję, że tak zostanie :)

Teraz Maluch waży 1625 g Zakręcona :) Też się cieszę, że wszystko jest na dobrej drodze i dzięki za miłe słowa Laski :)

tygrys73, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, będzie dobrze Agniesja. Począwszy od września co chwilę będziemy którejś kibicować na porodówce, a Dei i Ance w szczęśliwym zajściu. Damy radę babeczki, silne jesteśmy

ZakręconaOna, Anka83 lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najsilniejsze:) dokładnie od września emocje porodowe nam tu wskocza hihi
    Agnesja faaaajnie , duży chlopaczek:)
    Mnie ciąża leci jak szalona dosłownie a po 20 tyg zapieprza wręcz tak jak Agnesja mówi , nie wiadomo kiedy te tygodnie umykaja , Ty kochana to juz odliczanie powoli: p
    Tygrysku a zrób zrób:) właśnie opedzlowalam talerzyk i mam jeszcze ochotę haha ale natrabilam się sokiem marchewkowym i pełna jestem !
    Jejku jak mały kopie mnie nisko przed chwila tak jakby siuski chciał mi wypchnąć gdzie byłam w WC 5 minut temu i muszę znów !
    Strasznie nisko osadzony ostatnio jest i jak kopie to mój pęcherz swiruje: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba nie jest przyjemne nie? Ja jeszcze kopniakow nie czuje ale niestety mój chyba tez nisko leży bo nieraz czuje taki ucisk i ide do toalety a tam prawie zero sików.

Dziewczyny wiem ze raczej nie chcecie znieczulenia ale warto wiedzieć ze od tego miesiąca w każdym szpitalu rodzaca ma prawo do zzo na życzenie i za darmo. :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ