X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 14 kg kochana ! :(
    Rośnie mega powoli właśnie , tu obcisla bluzka była , dokładnie ciut luzniejsza i ciąży nie widać: p
    No plus plus ale momentami już ciężko jest a jakby duży brzuch był to padam na cycki i nie wstaje: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jestem osamotniona, później razem będziemy zrzucać :D A może wcale nie będzie takiej potrzeby? Może nasze maluchy wyssą z nas wszystkie zbędne kilogramy, bez większych wyrzeczeń? :) Ahhhhh, ale się rozmarzyłam :D

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski znów jestem w szpitalu bo poplamilam, chyba wywolalam wilka z lasu. Dzwonilam do mpjego doktora i kazal mi jechac i jestem w Matce Polce. Mam nadzieje ze dostane zastrzyk, przebadaja mnie i wypuszcza. Prosilam zeby mnie dali na oddział mojego doktora ale nie wiem czy to ten oddział. Zakręcona nawet nie moge ppdejrzrc na komorce jak wyglądasz :(

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wrocisz do domku to zobaczysz .
    No widzisz więcej nie wywoluj tego wilka ! :(
    Będzie oki , oby dali zastrzyk ...
    Agnesja dzieci za dużo nie wysysają to bujda , musialabys nie jeść hehe bardziej latanie przy nich nas odchudza: p
    Ale i tak na dietke przejde , będę musiała bankowo nawet nie rozmarzam się hahaha: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku obyś wróciła szybciutko do domu. <3
    Ja już jestem po kolacji i zaraz idę z mężem podlać warzywka na ogródek :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie dziewczyny trafilam na oddział mojego doktora i sie spisalam z nim smsowo ze jutro do mnie przyjdzie :d ale ja go lubię:D

Zakręcona, Agniesja jak będziecie na cycku to moment zrzucicie!

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa laski to mit ze cycek zrzuca kilogramy ! :) hehe mysialoby się nie jeść wgle żeby zrzucić , dieta dla karmiacych nas odchodzi i latanie przy dziecku a nie to , ze maly lub mała będą cyca ssać:)
    Tygrysku a jak się czujesz ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta, cyc i ćwiczenia!:p bydzie dobrze.
    czuje sie okej nawet sie nie boje o małego bo wczoraj go widzialam a nic mnie nie boli.ide chyba spakuchnać napisze wam jutro co i jak po usg.branoc babki:))

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki , lec . Dobranoc: *

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkiego powrotu do domu Tygrysku! Nie chcę Cię martwić, ale w szpitalach przeważnie trzymają co najmniej 3 doby, żeby dostać kasę z NFZ :/

Nie wydaje mi się Zakręcona, że to mit. Moja siostra cioteczna po 4-5 m-cach karmienia zrzuciła 18 z 20kg, które przytyła w ciąży. Mówi, że wcale nie zmieniła diety, dalej wpiernicza słodycze i wcale nie ćwiczy :P Nawet w książkach szybszy powrót do formy wymieniają jako jeden z pozytywów karmienia piersią :) Ja tam w to wierzę.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie zajęcia ze szkoły rodzenia mieliśmy z doradcą laktacyjnym. Babka mówiła, że w okresie karmienia piersią zwiększa się zapotrzebowanie kaloryczne do nawet 500 kcal dziennie, więc jak jesz normalnie to chcąc nie chcąc schudniesz, poza tym nie ma czegoś takiego jak dieta dla karmiących. Nie możesz jeść tylko surowych ryb i mięsa oraz serów pleśniowych (czyli to co w ciąży), poza tym wszystko :) o ile oczywiście dziecko nie jest alergikiem. Ja liczę, że moje nie będzie, bo my nie mamy na nic uczulenia :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Agniesja zgodzę się z Tobą. Moja kuzynka w czasie ciąży przytyła 25 kg podczas karmienia piersią bardzo szybko to zrzuciła a u mnie w rodzinie każda kuzynka jak i siostra po ciąży tak miały ;) Więc ja w też to wierzę

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Agnesja Ja to dieta nazywam:) a przy karmieniu nie wolno pewnych rzeczy jeść jak chce się zapobiec w większości kolka u dziecka , bola brzucha , wzdęcia ciągłym.
    Nie je się np. Tłustego rosołu , zupe wgle , powinno się jeść gotowane , duszone i pieczone a nie smażone , gazowanego się nie powinno pić , wszystko wchłania dziecko również i jemu bol się sprawia i tyle .
    Każda ma swoje zdanie w tym temacie , nie ma co spierać się i dyskutować za mocno:)
    Jak się czujecie laski tak odbijając od tematu juz ?
    Ja właśnie zjadlam śniadanie , noc mam nie przespana prawie wcale bo ciągle siku latalam a co najlepsze ze wgle nie pilam przed snem !!!
    Dziś mały zasunal mi przy śniadaniu takiego kopa , ze aż tablet z reki wypuscilam , tak zabolalo od pępka promieniowanie do cipki tzn jednorazowe poszło , Agnesja mógł na jakiś nerw naskoczyć ? Bo wierci się jak szalony a czuje jak cały aż się przekręca

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak myślałam, że pewnych rzeczy jeść nie można (pikantnych, kapusty, smażonych), ale co innego powiedziała doradczyni laktacyjna :) Wszyscy byliśmy zdziwieni, kiedy powiedziała, że to nie prawda, że dziecko ma kolkę przez to co zjemy :D Jeżeli np. coś zjesz i za pół godziny karmisz i dziecko płacze, trzeba to powtórzyć, czy faktycznie właśnie z tego powodu płakało, bo podobno nie taki jest powód :) Ja tam się nie znam, mówię tylko to co ostatnio usłyszałam od kompetentnej osoby i raczej na pewno sama to przetestuję ;)

U mnie dzisiaj zbawienny deszcz, całkiem inne powietrze i jest w końcu czym oddychać, tylko że niestety w domu dalej parów :( W nocy się obudziłam i myślałam, że już nie usnę, tak mi było duszno :(

Z tego co słyszałam Zakręcona, Maluszki czasami potrafią zadać bolesnego kopniaka, więc bardzo możliwe. Mój na szczęście jak na razie jest dość grzeczny i nie sprawia mamusi bólu :D

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sprawił dziś jeden a porządny ! Haha
    U mnie dziś taka kaszka na niebie , chłodniej ale popadać by mogło a najlepiej burza w nocy:)
    Obiad !? Co na obiad robicie ?
    Ja machne sobie jakąś zupke i karkoweczka miodowa z ziemniaczkami i mizeria

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona u mnie była burza o 12 w nocy po pierwszej się skończyła. :) Dzisiaj w ciągu dnia też ma być. Jest taka duchota że nie ma czym oddychać

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku oby i u mnie padało i burza była dziś:) najlepiej w nocy bo wtedy spis jak dziecko

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie akurat burza obudziła i zasnęłam gdy się skończyła. :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio tez obudził piorun popatrzylam chwile i zasnelam: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak zawsze mam. :) ale dzisiaj tak pizgało że nie mogłam zasnąć. :P

Gabrysia 5.02.2016 ❤
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ