Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak się urodziłam o 8:50 tak mama dopiero o 14 mnie zobaczyła a jak się urodziłam to ważyłam 3350 :)
    U mnie dzisiaj na chwilę obecną jest 23 stopnie ale jest taki zaduch że szok

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona tak to jest normalne na początku ciąży :) Też tak miałam. :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ona tak to jest normalne na początku ciąży :) Też tak miałam. :)
    To dobrze :) Jestem spokojniejsza :) Bo ostatnio to tak mnie zalało w pracy, że zanim mogłam do toalety pójść się bałam, że to może @ :(
    Nie chciałam internetów czytać, bo tam wiadomo jak różne informacje można znaleźć, a nie chciałam się stresować.

u mnie też póki co 23 stopnie, ale jest duchota prze okrutna. Dobrze, że mam wiatrak, bo inaczej bym padła.

A co do rodzenia się, to ja jedyna z rodzeństwa urodziłam się w terminie :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie tak w terminie się urodzić. :)
    Ja znam taką rodzinę gdzie ojciec z matką brali ślub 25.06 pierwsze dziecko urodziło się rok po ślubie 25.06 następne też się urodziło tej samej daty i na końcu bliźniaczki też z 25.06 wszystkie dzieci obchodzą tego dnia urodziny i dodatkowo rodzice rocznicę ślubu. :) To jest dopiero "celność" ;)

rah, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • rah Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Rah hahaha to ładnie ! Aż taki klocuszek bylas ?! :)
    Mordeczko to pięknie , mama się wyckerpiala z bólu i stresu kurcze !
    Tygrysku z USG czy bez ? Bo z tego co wiem to ostatnio mialas ?!!!
    3100 ale az 54 cm miałam w 36 tygodniu :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byłaś za długa na inkubator pewnie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 11:14

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Fajnie tak w terminie się urodzić. :)
    Ja znam taką rodzinę gdzie ojciec z matką brali ślub 25.06 pierwsze dziecko urodziło się rok po ślubie 25.06 następne też się urodziło tej samej daty i na końcu bliźniaczki też z 25.06 wszystkie dzieci obchodzą tego dnia urodziny i dodatkowo rodzice rocznicę ślubu. :) To jest dopiero "celność" ;)
    Nieźle :D

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O maatko Mordeczko, ale normalnie cię urodziła i to pośladkowo?? Co ze ze stycznia takie niegrzeczne baby są ? :P Ja też byłam dupą odwrócona haha!! Ale zrobili mamie cesarkę, bo wiedzieli no i jestem z terminu. Dobrze dziewczyny, że nic wam się zlego nie stało :)

Ona. tak, jest dużo wydzieliny, a teraz w 4 miesiącu mam jeszcze więcej.

Zakręcona dziś już bez usg, podam mu kartkę z parametrami i zdjęciami małego z piątku. Jak kupujesz bodziaczki to warto zwracać uwagę czy mają guziki przy szyjce, wtedy łatwiej się zakłada, a dzieciaki niektóre nie lubią tego wciskania przez szyjkę.

ŁAPKI NIEDRAPKI <3 love :P hihi w Pepco są różne kolory, ale nie mogę się zastanowić ktory wybrac, chyba biały najlepszy, bo neutralny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 11:32

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    To byłaś za długa na inkubator pewnie? :)
    Dokładnie :) tym bardziej ze 30 lat temu te inkubatorki to tez inne były :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    O maatko Mordeczko, ale normalnie cię urodziła i to pośladkowo?? Co ze ze stycznia takie niegrzeczne baby są ? :P Ja też byłam dupą odwrócona haha!! Ale zrobili mamie cesarkę, bo wiedzieli no i jestem z terminu. Dobrze dziewczyny, że nic wam się zlego nie stało :)

Ona. tak, jest dużo wydzieliny, a teraz w 4 miesiącu mam jeszcze więcej.

Zakręcona dziś już bez usg, podam mu kartkę z parametrami i zdjęciami małego z piątku. Jak kupujesz bodziaczki to warto zwracać uwagę czy mają guziki przy szyjce, wtedy łatwiej się zakłada, a dzieciaki niektóre nie lubią tego wciskania przez szyjkę.

ŁAPKI NIEDRAPKI <3 love :P hihi w Pepco są różne kolory, ale nie mogę się zastanowić ktory wybrac, chyba biały najlepszy, bo neutralny :P
    Ja tez mam problem z kolorami, białe sa śliczne ale wyobraź sobie wielogodzinne odmaczanie mleka, kaszki, rzygowinek, kupek, smaków no i naturalnej "szarości" ktora ciuszki nabywają bo przeciez proszki dla dzieci nie sa wybielające :)
    Poki co mamy troche jasnych, ale w paseczki, kropeczki, wzorki ale duzo zielonych jasnych, ciemniejszych, niebieskich, turkusowych, szarych. Takich na których nie widac kazdego syfu ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku tak mama mnie normalnie urodziła bez żadnej cesarki :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku Ja wiem wiem , Ja malo co kupie z takimi przez głowę:) a łapki mam 3 pary białe jak na razie:)
    Rah to taka normalna bylas wydaje mi się:) ale jak na tamte czasy to faktycznie moglas się nie mieścić do inkubatora haha
    Mordeczko taki klocuszek ! <3
    Ona normalne i to nie tylko na poczatku ciąży:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziadek jak się urodził miał prawie 5 kg :P

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Ja wiem , ze są takie przypadki ale to juz przegiecie bez jaj , prababcia nie miała cukrzycy ciazowej ? :p
    Mojego ojczyma ojciec podobno urodził się 5.600 gram czujesz ? Klocek jak nie wiem !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem :) masakra jaki klocek :P Jak się urodził to wyglądam na 3-4 miesięczne dziecko :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie ! Nic pociechy z malenstwa 50 cm hahahaha: p
    Noe no ale poważnie to takie dzieci wydaje mi się ze cukrzycowe są jednak juz

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, byłam niemal normalnej wielkości bo miesiac przed porodem dzieci sa niemal donoszone. Ale i kubatory miały chyba 50cm na takie malutkie wcześniaki, bo zazwyczaj dzieci urodzone kilka tyg wczesniej były jednak krótkie ;p

Moj kuzyn jak sie urodził miał praiwe 6 kg, a drugi 4 kg ale miał 61 cm.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeejku jakie duże :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie Rah , matko kloce ! :D

rah lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale klocki, masakra tyle kilogramów urodzić :D

Uspokoiłyście mnie z tym śluzem :) Dziękuję :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ