STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Z OM wychodzi jakos 2 stycznia.wole pociagnac do stycznia bo maly będzie mial rok do tylu..chociaż wszyscy sie śmieją ze sie urodzi w dziadka urodziny (moj tesciu ma 27 grudnia właśnie ) no i kurcze całe święta będą w stresie nawet nie wiem czy jechać na święta do rodziców te 70km
-
Kochana osobiście bym nie jechała albo przygotowana była na poród w innej miejscowosci:) bo dwa dni przed porodem juz wszystko zdarzyć się może . Jak mały z USG na 27 wychodzi to nie sadze ze pociagniesz do stycznia , chyba ze za dobrze mu będzie w brzuszku hihi .
Generalnie to mały teraz zaczyna rosnąć swoja miara wiec TP może się jeszcze zmienić na wczesniejszy np albo pozniejszy:) spokojnie czekaj , narazie się nie zastanawiaj -
Hej:)
Nie było mnie tu kilka dni z powodu problemów osobistych, nadrobię zaraz co naskrobałyście, ale najpierw mam pytanie.
Mnyślicie, że widać byłoby już serduszko maluszka w 6tygodniu(a dokładniej w 5t3d)? To będzie 38 dzień cyklu i 24 dzień od owulacji? -
Niestety nie nastawiałabym sie ze bedzie cos widac. Najszybciej, z relacji swoich i znajomych, widac 6 tygodni po terminiie ostatniej @ (Ty masz 5 i 3dni) , poza tym spora czesc idzie wtedy i tez jeszcze nic nie widac. Dopiero po 7-8 tygodniu wiekszosc zobaczyła serduszko.
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Rah poczytałam dużo i jednak nie będę kombinowała i pójdę jak planowałam na początku - 6t5d. Dużo osób właśnie pisało, że widziało później serduszko, więc nie ma co się śpieszyć. Nie chcę się rozczarować w razie co,a wtedy mam nadzieję, że już coś będzie. Polska poczeka na mnie kilka dni
-
No wlasnie, jak dasz radę poczekac chwilkę to sie nie spiesz
bo potem niepotrzebne nerwy, a czemu nie widac, a czy aby na pewno jajo płodowe nie jest puste, a czy żyje itp. Niepotrzebny stres...a wiadomo ze kolejnego usg po 2 dniach raczej niej zrobisz.
-
No ja byłam w 5w0d to był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, nie było nawet zarodka a co dopiero serduszka! Lepiej się nie stresować.
Mordeczko oj to mamie stresu narobiłaś!Zakręcona pewnie pojadę tylko na Wigilię, a jeśli będę już miała jakieś mocne skurcze czy coś to zaproszę rodziców z dobytkiem tutaj. Tak we dwójkę to by było smutno nam..Chyba, że będzie już po wszystkim i będziemy we 3
Dobrze, że jeszcze niecałe pół roku na planowanie
Nudzi mi się, dzisiaj wizyta u gina, a jutro chyba sobie pojadę do Łodzi pooglądać wózki. W końcu burza u nas
-
No ładnie...
Ja tez sie miesiac wczesniej urodziłam z okropna żółtaczka. 3 tyg mnie naświetlali i i tak miałam podwyższony poziom bilirubiny jak wychodziłam...i w ogole nie mieściłeam sie do inkubatora bo byłam za duza jak na wcześniaka ! ;p -
Ja wczoraj kupilam z moim D małemu bluzę zajebista pikowana szara i łapki niedrapki a dziś body idziemy kupić bo fajna cenę w primarku znaleźliśmy 7 f za 7 par bodziakow nowych pięknych przecież. .
A reszta większą na koniec miesiąca przed samym moim wyjazdem do pl -
Tak właśnie zrobię, poczekam, bo tak jak piszecie nie chcę się dodatkowo stresować w razie co. Oby tylko wtedy jak pójdę już było wszystko pięknie widać
Dziewczyny a pytanie takie mam jeszcze, bo momentami mam strasznie duuuuużo białęgo, kremowego śluzu.. To normalne na tym etapie ciąży? Jestem zielona w tym temacie i się tak właśnie zastanawiam.