X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę oby to nie była twa kulszowa to jest dziadostwo. Moja mama ma często i jej mocno współczuję bo po kolanach wtedy chodzi :(

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pamiętam raz w ciąży złapał właśnie taki bol nad posladkiem ale nie pamietam z której strony , ze wyprostować się nie mogłam , bolalo jak skurwysyn aż poplakalam się mimo , ze wytrzymała na prawdę na bol jestem i aż zdrentwiala mi cala noga , ustac nie mogłam , kolano wszystko , udo bolalo masakra ! Mama musiała mnie rozmasowac , tez mam nadzieje ze to nie to ale boli właśnie tam czasami: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Jak poranek u moich księżniczek ?! :)Ja wlasnie ogladam " ciążę z zaskoczenia" na tlc i zajadam sniadanko popijając cieplutka herbatka bo u mnie dziś chłodniej
    W nocy była meeeeeega wielka burza z przeogromna ulewa i tak jak kocham burze to dziś aż podskoczylam ok 3 w nocy ze strachu tak sieklo ... A oswoetlalo mi mieszkanie mimo zasłon jak cholera aż ledwo usnelam !
    Wgle obudzilam się z mega ogromnym bólem w klatce piersiowej niby po środku ale jednak ociupeczke dosłownie schodzi w prawo , nie mogę za mocno ręką ruszać prawo a na pewno nie gwałtownie bo boli a jak kichne to jakby rozrywało mi klatkę: ( nie wiem od czego to , może od kręgosłupa ale nic tam nie boli , klatki nie przebralam nic: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię burzę ale fakt jak pierdolnie to idzie się przestraszyć. :)
    Zakręcona już lepiej nic cię nie boli już. ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No boli cały czas kochana , boli: ( ale juz jakby przzwyczailam się do bólu wiec nie zwracam uwagi za mocno i tak w poniedziałek ide umówić się na wizytę to mu powiem odrazu , ze cos takiego mam bo albo od kręgosłupa mam to albo nerwica ! :/
    Podobno w ciąży takie rzeczy się wytegowuja najbardziej a my nie musimy wiedzieć o tym nawet wczesniej ...
    No można się przestraszyć , szczególnie jak przysypiasz albo Spisz haha ale tez lubię noo:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz o tym lekarzowi po co się męczyć. ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem powiem , :)
    Jakie plany na dziś , wypoczynkowe i obiadowe ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem muszę jechać na zakupy bo w lodówce tylko światło świeci :) A na obiadek dzisiaj mam grilla :P na dworze już mam w cieniu 33 st :|

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z ta temperaturą! Ja dzisiaj po udanych zakupkach- sukienka na wesele. Kuurde w brzuchu mieściłam się w 36, ale cycki nie wchodziły i musiałam wziąć 38 :/ trochę luźniutka no ale może będę dłużej nosić. Zakręcona pamiętasz jak pisałam, że mnie przepona boli? To wcale nie była przepona nawet lekarz powiedział, że to od kręgosłupa, właśnie miałam troszkę pod mostkiem. tylko mnie aż tak mocno nie bolało, no ale może to to samo...Mi przeszło po 3 dniach. A boli cię bardziej jak mocno oddychasz?

Zaliczyłam dzisiaj pierwsze ruchy :D Nie były to bąbelki tylko tak jakby mnie ktoś posmyrał, pogłaskał od środka tak nad samym spojeniem łonowym, trwało to może z 10 sekund i przestało. Ale bardzo przyjemne mizianie, nigdy czego,ś takiego nie czułam. To było jak przejechaliśmy po takich dziurach samochodem więc może go to wkurzyło i zaczął się miotać :D Ehh teraz będę znowu czekała z niecierpliwością.

rah lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, musiałam Was nadrobić :) my już po obiadku i zakupach i zaraz zwijamy się do rodziców mojego powrót jutro wieczór :)

Tygrysku i Zakręcona - chciałabym się kochać co 2 dni albo nawet 5 razy dziennie ale jest to nierealne bo my pracujemy cały czas na przeciwne zmiany, często jedynym czasem na <3 jest weekend. wiem wiem powiecie że jak wraca któreś z nas z pracy to można ... może i można ale nie każdy lubi jak się go budzi :/ ja w tym tygodniu sypiałam po 4 h dziennie i gdyby mnie obudził nawet pod pretekstem seksu na Mount Evereście to bym oka nie otworzyła :D

Zakręcona a gdzie tu widzisz <3 w 11 dniu? seks był w 10, 13 i 14 a potem w 21 dniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 15:01

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Masakra z ta temperaturą! Ja dzisiaj po udanych zakupkach- sukienka na wesele. Kuurde w brzuchu mieściłam się w 36, ale cycki nie wchodziły i musiałam wziąć 38 :/ trochę luźniutka no ale może będę dłużej nosić. Zakręcona pamiętasz jak pisałam, że mnie przepona boli? To wcale nie była przepona nawet lekarz powiedział, że to od kręgosłupa, właśnie miałam troszkę pod mostkiem. tylko mnie aż tak mocno nie bolało, no ale może to to samo...Mi przeszło po 3 dniach. A boli cię bardziej jak mocno oddychasz?

Zaliczyłam dzisiaj pierwsze ruchy :D Nie były to bąbelki tylko tak jakby mnie ktoś posmyrał, pogłaskał od środka tak nad samym spojeniem łonowym, trwało to może z 10 sekund i przestało. Ale bardzo przyjemne mizianie, nigdy czego,ś takiego nie czułam. To było jak przejechaliśmy po takich dziurach samochodem więc może go to wkurzyło i zaczął się miotać :D Ehh teraz będę znowu czekała z niecierpliwością.
    A łożysko masz na przedniej czy na tylnej ścianie ? No to teraz się wsluchuj ale nie zdziw się jak następne poczujesz dopiero za parę tyg:) Ja tak miałam , pierwsze smyranko w 14 tyg ale mega delikatne a później 16/18 tak jak pisalam . a boli mnie najbardziej jak leże , jak prostuje się wiesz

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w 10 , pomylilam się po prostu !??!!! ...
    A owulację wyznaczalas sobie sama ? No Ty masz ten problem ze wykres nie miarodajny przez to mierzenie tempki niestety no ale wiem , ze zmienić się nie da tego u Ciebie tu

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem na której, zapomniałam spytać. Właśnie Zakręcona też mnie bolało przy leżeniu i jak zmieniałam pozycję. Oby ci przeszło a jak nie to powiedz lekarzowi

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w poniedziałek dzwonie wiec i tak powiem i tak .
    Ale jak leże na bokach to tez mega boli , mam wrażenie ze to od kręgoslupa bo czasami jak karkiem krece to mnie klatka cmi mocniej .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jaka masakra na dworze :/ Leżę sobie na leżaku w cieniu a mąż grilluje :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko to przyjemny dzionek mówisz masz !? :)
    Ja właśnie wyszlam z wanny , wzielam kąpiel bo mnie strasznie plecy na dole nad tylkiem bola dziś ...klatka lekutko przeszła ale bez szału , wgle dziś strasznie dziwnie mi ale nie umie! opisać tego ! :(
    Co będziesz wcinac dobrego z grilla ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przygotowane szaszłyki skrzydełka świeżo złowionego sandacza mmm sąsiad mi dał więc się skuszę:) i kiełbaskę standardowo jeszcze zrobiłam surówkę z sałaty lodowej papryką pomidorem i zielonym ogórkiem a później idę z małżem nad jeziorko ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:

Myślisz ze to było juz to? Lekarze mówią, ze nawet doświadczone rodzicielki sa w stanie poczuć od 16 tygodnia bo wczesniej dziecko jest za malutkie.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ze w sukienkę 36 sie mieścisz to zazdroszczę;p ja sie w 44 juz nawet nie zmieszczę a za 1,5 miesiąca na wesele ide :/

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszcze się w swoje 38 jeszcze ale juz dość ciężko: P
    Najgorzej mam w piersiach , wszystko prawie ciasne ...

rah lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ