X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki. Sto lat mnie tu nie było :p Przepraszam, że Was opuściłam, ale jakoś ostatnio częściej zaglądam na fioletową, a jak już zawitałam tutaj to tyle nadziergałyście, że się pogubiłam. Mówić mi tu szybko jak wygląda sytuacja :D Jak dzieciaczki no i jak Wy mamuśki się czujecie :)

Moje dziecię rośnie jak na drożdżach. Na usg tydzień temu ważyła już 1900g. Cały czas dokazuje i brzuch żyje swoim życiem. Jest dość nisko i mam być grzeczna przez najbliższe 6 tyg, więc poleguję sobie co chwilę na kanapie,bo chodzenie mam ograniczyć. Jesteśmy prawie ready. Ciuszki poprane, bryka czeka, torba zaczyna się pakować, zostają jeszcze jakieś pierdoły typu poduszka do karmienia i za 6 tyg możemy rodzić. Strasznie mi się dłuży ;/
    buziaczki ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moooka gdzieś Ty była :p zaraz rodzisz i nam uciekasz tu. Malutka bardzo wymiarowa,ciekawe czy dobiegnie do trójki z przodu. U mnie synek, Marcel, tydzień temu mial 128gram i wymiary o tydzień większe. Zdrowiutki mimo przygód :)

Mordeczka lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobiegnie, dobiegnie - lekarza szacuje 3500-3600 ;P
    Świetne imię ;) Niech rośnie zdrowo ;)
    Ja oczywiście przez te skoki temperatur siedzę z kartonem chusteczek, kicham jak głupia ;/ Na szczęście gardło wyleczyłam jednego dnia tamtum verde

tygrys73 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Moka super że nas odwiedziłaś. ;)
    No to jeszcze chwileczka i powitamy "naszą" Gabrysie ;) Mam nadzieje że u mnie 30-tego też będzie Gabrysia. :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki w takim razie ;) Jest szansa, że już będzie ładnie widać ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No akurat 15 tydzień będzie więc kto wie :) niektóre na styczniowym wątku już wiedziały. ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc moka :)
    U mnie synek Oskar:) wazy 700 gram juz , jutro zaczynamy 26 tydzień:)
    Ja czuje się miarowo , dziś mam megaaaa leniucha :)
    Wyprawke zacznie my kompletować powoli od przyszłego tyg a Ty juz na ostatniej prostej hehe powodzonka

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz płeć można dość szybko poznać jak dziecko ładnie się ułoży i ma lekarz super sprzęt:) tzn nie mowie o 12 tyg ciazy np. Hehehe ale 15/16 to czemu nie:) a chlopaczki to juz wgle

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, zwłaszcza jak dziecko się nie wstydzi. Moje się nie wstydzilo to juz w 12 tygodniu poznałam :D

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - ostatnio lekarz mi opowiadał jak jedna para się na niego obraziła, bo miała być dziewczynka, a w 25 tyg siusiak się pokazał :D

Jak mi potwierdził płeć ze 3 razy, dopiero zabrałam się za wyprawkę :D Co ma być to będzie, grunt żeby było zdrowe ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha moka no co Ty , na niego się obrazlili ? Hahaha
    U mnie na USG w 16 tyg lekarka powiedziała , ze będzie laseczka chyba bo siusiaaka nie widać a w 18 tyg był chłopak , siusior pokazany i w szoku a chcielismy tez córeczkę a teraz nie zamienilabym na nic w świecie mojego pierdzioszka małego:) najważniejsze ze zdrowy dokładnie moka ! :)
    Mnie juz ok 3 raz powiedzieli ze będzie chłopak a jak siusiak nie znika to wiesz mogę działać hehe: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z dziewczynką zawsze większe ryzyko :D

Zakręcona to masz już wózek i łóżeczko? To słuchaj jeszcze tylko butelka i według mojego męża masz już całą wyprawkę XD A wózek sama wybierałaś?

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    No z dziewczynką zawsze większe ryzyko :D

Zakręcona to masz już wózek i łóżeczko? To słuchaj jeszcze tylko butelka i według mojego męża masz już całą wyprawkę XD A wózek sama wybierałaś?
    Hahaha tak i wsio a dziecko ubiore w worek: D
    Ah te chłopy . :D
    Sama wybrałam , mojemu się spodobał i sami mieliśmy kupić ale teściowa zobaczyła wózek i zrobiła prezent i zamówiła to wszystko co chciałam jeśli chodzi o wózek nie było słowa sprzeciwu:) a wybralam
    Camarelo Sevilla niebiesko szary:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super moka że już na ostatniej prostej ;)

Zakręcona nie musze jakichś specjalnych deklaracji od niego wyciągać. Mój jest typem dość niewylewnym więc raczej czekam aż sam coś powie. Byłam w szoku jak po niecałym roku znajomości się oświadczył :D no i poniekąd największą deklaracje że mnie kocha złożył rok temu u notariusza jak kupiliśmy wspólne mieszkanko :) na początku naszej znajomości w ogóle nie chciał dziecka i dość długo stosowaliśmy stosunek przerywany :/ nie naciskałam bo wiedziałam że pogorsze tym sytuacje :( ale od dłuższego czasu sam podjął decyzje że trzeba działać z pełną pompą :D

Mordeczka do rozmów on jest ciężki :( dzisiaj chwile rano po mojej nocce porozmawialiśmy ale nie powiedziałam mu na razie o badaniu nasienia, powiem mu na weekendzie. Zobacze czy da sie przekonać. Jeśli nie uszanuje to i tak jak mówi agniesja pójde na monitoring wezme CLO i niech sie dzieje co chce. Nie bede wariować i sama zanosić nasienia na badania zwłaszcza że w tym labo co mamy to zrobić chcą by dostarczyć nasienie w ciągu 20 minut. Może sam dojrzeje żeby to dla nas zrobić. Mówie do końca roku na spokojnie. Odpuszczam sobie, wszystko na luz, monitoring żeby wiedzieć co i jak i do przodu. Mordeczka gin jest super jeśli chodzi o wszystko. Przyjmuje na NFZ i od zawsze chce nam pomoc :) tylko w końcu doszedł do tego etapu że po mimo moich problemów chce zobaczyć co z moim partnerem. Jeśli pójde w sierpniu do niego bez badań nasienia to powiem wprost że narzeczony nie chce i tyle.

Super Tygrysku że wam sie tak udało. chociaż podejrzewam,że Twój mąż nie miał oporów przed pójściem na badanie.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea niestety może być tak , ze lekarz rozłożyć ręce może . Ja mam mega zajebista Panią ginekolog w Pl i ona pomagała , miałam clo itp ale powiedziała , ze bez narzeczonego badania nasienia dalej nie podziałamy a clo więcej niż pol roku nie wolno używać ale udało się zajść wiec nie zdarzylismy zrobic badania nawet .
    Bo wiesz lekarze chcą mieć tez poewnosc ze jest ok lub nie a tu jesteś tylko Ty ze tak powiem a maz pod znakiem zapytania wiec może powiedzieć ze jak ma walczyć z wami jak partner się uchyla niestety ale taka prawda: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona zobaczymy jak to będzie ale wiem na 99% że go nie przekonam do tego badania. Mówie może sam dojrzeje. Zadowolona jestem z monitoringu wtedy na 100% bede wiedziała co sie u mnie dzisje :) mówie nie mam parcia w tym roku. Na początku chciałam ale jednak lepiej mieć pewność że sie wróci do ciężkiej pracy fizycznej niż zostać o niczym w domu. W moim regionie jednak jest ciężko z pracą dla kobiet. A Misiek nie zarabia aż tyle by utrzymać nas w 3 :/

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rozumiem Dea rozumiem doskonale. :) bądźmy dobrej myśli

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ma być to będzie muszę też psychicznie troche odpuścić. Właśnie zbieram sie do koleżanki komputer jej naprawiać będzie "tylko" 5 dzieci :D

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Co ma być to będzie muszę też psychicznie troche odpuścić. Właśnie zbieram sie do koleżanki komputer jej naprawiać będzie "tylko" 5 dzieci :D
    Idź idź dobrze wpłynie na ciebie ze nie ma co plodzic się na sile bo można aż 5 zrobić hahahahahah: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea to Ty informatyk jesteś że komputery umiesz naprawić :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ