X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki. Sto lat mnie tu nie było :p Przepraszam, że Was opuściłam, ale jakoś ostatnio częściej zaglądam na fioletową, a jak już zawitałam tutaj to tyle nadziergałyście, że się pogubiłam. Mówić mi tu szybko jak wygląda sytuacja :D Jak dzieciaczki no i jak Wy mamuśki się czujecie :)

Moje dziecię rośnie jak na drożdżach. Na usg tydzień temu ważyła już 1900g. Cały czas dokazuje i brzuch żyje swoim życiem. Jest dość nisko i mam być grzeczna przez najbliższe 6 tyg, więc poleguję sobie co chwilę na kanapie,bo chodzenie mam ograniczyć. Jesteśmy prawie ready. Ciuszki poprane, bryka czeka, torba zaczyna się pakować, zostają jeszcze jakieś pierdoły typu poduszka do karmienia i za 6 tyg możemy rodzić. Strasznie mi się dłuży ;/
    buziaczki ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moooka gdzieś Ty była :p zaraz rodzisz i nam uciekasz tu. Malutka bardzo wymiarowa,ciekawe czy dobiegnie do trójki z przodu. U mnie synek, Marcel, tydzień temu mial 128gram i wymiary o tydzień większe. Zdrowiutki mimo przygód :)

Mordeczka lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobiegnie, dobiegnie - lekarza szacuje 3500-3600 ;P
    Świetne imię ;) Niech rośnie zdrowo ;)
    Ja oczywiście przez te skoki temperatur siedzę z kartonem chusteczek, kicham jak głupia ;/ Na szczęście gardło wyleczyłam jednego dnia tamtum verde

tygrys73 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Moka super że nas odwiedziłaś. ;)
    No to jeszcze chwileczka i powitamy "naszą" Gabrysie ;) Mam nadzieje że u mnie 30-tego też będzie Gabrysia. :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki w takim razie ;) Jest szansa, że już będzie ładnie widać ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No akurat 15 tydzień będzie więc kto wie :) niektóre na styczniowym wątku już wiedziały. ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc moka :)
    U mnie synek Oskar:) wazy 700 gram juz , jutro zaczynamy 26 tydzień:)
    Ja czuje się miarowo , dziś mam megaaaa leniucha :)
    Wyprawke zacznie my kompletować powoli od przyszłego tyg a Ty juz na ostatniej prostej hehe powodzonka

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz płeć można dość szybko poznać jak dziecko ładnie się ułoży i ma lekarz super sprzęt:) tzn nie mowie o 12 tyg ciazy np. Hehehe ale 15/16 to czemu nie:) a chlopaczki to juz wgle

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, zwłaszcza jak dziecko się nie wstydzi. Moje się nie wstydzilo to juz w 12 tygodniu poznałam :D

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - ostatnio lekarz mi opowiadał jak jedna para się na niego obraziła, bo miała być dziewczynka, a w 25 tyg siusiak się pokazał :D

Jak mi potwierdził płeć ze 3 razy, dopiero zabrałam się za wyprawkę :D Co ma być to będzie, grunt żeby było zdrowe ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha moka no co Ty , na niego się obrazlili ? Hahaha
    U mnie na USG w 16 tyg lekarka powiedziała , ze będzie laseczka chyba bo siusiaaka nie widać a w 18 tyg był chłopak , siusior pokazany i w szoku a chcielismy tez córeczkę a teraz nie zamienilabym na nic w świecie mojego pierdzioszka małego:) najważniejsze ze zdrowy dokładnie moka ! :)
    Mnie juz ok 3 raz powiedzieli ze będzie chłopak a jak siusiak nie znika to wiesz mogę działać hehe: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z dziewczynką zawsze większe ryzyko :D

Zakręcona to masz już wózek i łóżeczko? To słuchaj jeszcze tylko butelka i według mojego męża masz już całą wyprawkę XD A wózek sama wybierałaś?

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    No z dziewczynką zawsze większe ryzyko :D

Zakręcona to masz już wózek i łóżeczko? To słuchaj jeszcze tylko butelka i według mojego męża masz już całą wyprawkę XD A wózek sama wybierałaś?
    Hahaha tak i wsio a dziecko ubiore w worek: D
    Ah te chłopy . :D
    Sama wybrałam , mojemu się spodobał i sami mieliśmy kupić ale teściowa zobaczyła wózek i zrobiła prezent i zamówiła to wszystko co chciałam jeśli chodzi o wózek nie było słowa sprzeciwu:) a wybralam
    Camarelo Sevilla niebiesko szary:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super moka że już na ostatniej prostej ;)

Zakręcona nie musze jakichś specjalnych deklaracji od niego wyciągać. Mój jest typem dość niewylewnym więc raczej czekam aż sam coś powie. Byłam w szoku jak po niecałym roku znajomości się oświadczył :D no i poniekąd największą deklaracje że mnie kocha złożył rok temu u notariusza jak kupiliśmy wspólne mieszkanko :) na początku naszej znajomości w ogóle nie chciał dziecka i dość długo stosowaliśmy stosunek przerywany :/ nie naciskałam bo wiedziałam że pogorsze tym sytuacje :( ale od dłuższego czasu sam podjął decyzje że trzeba działać z pełną pompą :D

Mordeczka do rozmów on jest ciężki :( dzisiaj chwile rano po mojej nocce porozmawialiśmy ale nie powiedziałam mu na razie o badaniu nasienia, powiem mu na weekendzie. Zobacze czy da sie przekonać. Jeśli nie uszanuje to i tak jak mówi agniesja pójde na monitoring wezme CLO i niech sie dzieje co chce. Nie bede wariować i sama zanosić nasienia na badania zwłaszcza że w tym labo co mamy to zrobić chcą by dostarczyć nasienie w ciągu 20 minut. Może sam dojrzeje żeby to dla nas zrobić. Mówie do końca roku na spokojnie. Odpuszczam sobie, wszystko na luz, monitoring żeby wiedzieć co i jak i do przodu. Mordeczka gin jest super jeśli chodzi o wszystko. Przyjmuje na NFZ i od zawsze chce nam pomoc :) tylko w końcu doszedł do tego etapu że po mimo moich problemów chce zobaczyć co z moim partnerem. Jeśli pójde w sierpniu do niego bez badań nasienia to powiem wprost że narzeczony nie chce i tyle.

Super Tygrysku że wam sie tak udało. chociaż podejrzewam,że Twój mąż nie miał oporów przed pójściem na badanie.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea niestety może być tak , ze lekarz rozłożyć ręce może . Ja mam mega zajebista Panią ginekolog w Pl i ona pomagała , miałam clo itp ale powiedziała , ze bez narzeczonego badania nasienia dalej nie podziałamy a clo więcej niż pol roku nie wolno używać ale udało się zajść wiec nie zdarzylismy zrobic badania nawet .
    Bo wiesz lekarze chcą mieć tez poewnosc ze jest ok lub nie a tu jesteś tylko Ty ze tak powiem a maz pod znakiem zapytania wiec może powiedzieć ze jak ma walczyć z wami jak partner się uchyla niestety ale taka prawda: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona zobaczymy jak to będzie ale wiem na 99% że go nie przekonam do tego badania. Mówie może sam dojrzeje. Zadowolona jestem z monitoringu wtedy na 100% bede wiedziała co sie u mnie dzisje :) mówie nie mam parcia w tym roku. Na początku chciałam ale jednak lepiej mieć pewność że sie wróci do ciężkiej pracy fizycznej niż zostać o niczym w domu. W moim regionie jednak jest ciężko z pracą dla kobiet. A Misiek nie zarabia aż tyle by utrzymać nas w 3 :/

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rozumiem Dea rozumiem doskonale. :) bądźmy dobrej myśli

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ma być to będzie muszę też psychicznie troche odpuścić. Właśnie zbieram sie do koleżanki komputer jej naprawiać będzie "tylko" 5 dzieci :D

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Co ma być to będzie muszę też psychicznie troche odpuścić. Właśnie zbieram sie do koleżanki komputer jej naprawiać będzie "tylko" 5 dzieci :D
    Idź idź dobrze wpłynie na ciebie ze nie ma co plodzic się na sile bo można aż 5 zrobić hahahahahah: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea to Ty informatyk jesteś że komputery umiesz naprawić :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ