STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dea piwko takie facetowskie czy radlerki? Ja gorzkiego nie wypiję.
A imię Piotruś bardzo mi się podoba, bo jest trzystopniowe.
Zakręcona u nas w szpitalach podają znieczulenie od 4cm do 7cm, z tego co wiem leżysz sobie z ktg i co jakiś czas położna sprawdza rozwarcie i czasem sama pyta o ZO, ogólnie nie ma z tym problemu. Najgorzej, że niektóre dziewczyny nie są wytrrzymałe na ból, a przy 4cm zwykle jeszcze tak nie boli jak później i potem są złe bo już nie mogą dostać. Jak jesteś twarda kobita to próbuj bez, pewnie, że tak, ale ja tam się boję co bym wyczyniała bez znieczulenia
No dobra mój cwany syn ucieka prrzed detektorem..Słucham go po prawej stronie chwilę, za moment bąbel i odpływa na środek i za chwilę znowu przelewanko i na lewo. Gdzieś tam słyszałam, że dziecko nie lubi dopplera więc może dlatego ucieka, tak samo zesztą robi przy usg. Dlatego włączam tylko na chwilę i zostawiam go potem w spokoju. Mnie wystarczy tylko usłyszećWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 08:51
-
Hej Dziewczyny! Ja mam dzisiaj od rana niefajny dzień, nie dość że już od 8-ej na termometrze 28 st. to jeszcze tak mnie boli prawy kciuk, że nic nim nie mogę zrobić, tak jakbym go sobie zwichnęła ;(
Tygrysku, kto Ci kazał badać wzrok przed porodem? Ja też mam wadę -1,75 a nikt nic nie mówił o jakichś badaniach siatkówki...
Co do znieczulenia, ja pewnie też wzięłabym, ale położna ze szkoły rodzenia powiedziała nam, żeby w naszych lubelskich szpitalach nie spodziewać się zzo przez najbliższe 10 lat. Z tego co mówiła, przy każdej rodzącej cały czas musi być anestezjolog a nasze szpitale ich tylu po prostu nie mają... -
Tygrysku, nie stresuj się że masz małą miednicę bo jeszcze Ci się rozciągnie Ja cały czas czuję bóle rozciągania A najgorsze jest to, że już później nie wróci do dawnych rozmiarów a tak zawsze lubiłam swoją wąską pupę
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Hej, ale może to wcale tak nie wygląda- mam kuzynkę 33 lata, 5 porodów, bioderka jak u chłopca, 45kg wagi, a porody leciutkie nic jej nie zostało, ale też za bardzo się nie rozciągneła. Poczekaj aż schudniemy po porodzie i zobaczymy co ,,zostało"
Desperadoska też lubiię a co do wady wzroku to mi dwóch ginów już powiedziało, bo zawsze mnie widzą w okularach i pytali czy się zapisałam do okulisty, bo wzrok w ciązy jeszcze bardziej się psuje, więc warto jakoś z miesiąc, dwa przed porodem zbadać...
Ja poszukuję bezskutecznie szkoły rodzenia. -
Agniesja to lepiej spytaj albo od razu zapisz się, a potem do internisty po skierowanie.Co szkodzi sprawdzić, a to poważna sprawa.
U nas wybór spory, ale raczej płatnych. Bezpłatną znalazłam w łodzi od 17 we wtorki i nie wiem czy się dotelepiemy z Aleksandrowa w godzinę w te korki. Trzeba spróbować. Zapisy od 21 tyg. a chodzi sięod 25, myślę, że akurat. -
Nie muszę brać skierowania do okulisty, ale następnym razem zapytam gina, czy konieczna jest taka wizyta.
Właśnie sprawdziłam prognozę pogody, w niedzielę ma być u nas 22 st, już się nie mogę doczekać Muszę jeszcze jakoś przecipieć 3 dni i w końcu (mam nadzieję) wrócę do żywych
Tak, szkoła rodzenia od 25 tc to jest akurat, bo wcześniej się nawet o tych sprawach nie myśli (przynajmniej ja tak miałam). Moja ma trwać do końca sierpnia, więc jestem ciekawa, czy uda mi się być na wszystkich zajęciach -
Tygrysku wczesniej nie ma sensu szkoła rodzenia bo zapomnisz wszystko co Ci mówili do porodu:)
Ja miałam chodzić lecz wgle nie poszlam , w UK u mnie tego nie ma a w Pl będę po 30 tyg i juz zwyczajnie nie chce mi się chodzić , nie uważam to za konieczne , poradze sobie sama:) -
Powiem Ci, że to naprawdę fajna sprawa. Mi też tak się wydawało, że to w sumie niepotrzebne i dam radę bez tego i jakby nie to, że jest za darmo pewnie nie zdecydowałabym się na nią. Bardzo się cieszę, że tam trafiłam bo dowiaduję się dużo nowych i na pewno przydatnych rzeczy
Z tego co słyszałam, są też weekendowe kursy, więc możesz takich poszukać i pójść jak przyjedziesz od PL -
Ja tez chciałam sie nie zapisywać a teraz jestem bardzo zadowolonona, tym bardziej ze to szkoła przy moim szpitalu. Opowiadają jak to dokładnie u nas jest, co sie podaje, co sie dzieje, co podpisuje, doradzają, nakierowuja, no i mnóstwo informacji takich ogólnych. Juz mam kilka stron a4 zapisanych i mest az 16 spotkań po 2 godziny, bo w 5 to niestety wszystkiego nie przerobisz. A płacimy 400zl i nie żałuje. Jeszcze raz bym poszła
-
Laski Ja wiem , ze fajnie bo nie jedna chwali dziewczyna ale na sama końcówkę ciąży nie opłaca mi się pójść juz:) a poza tym tak jak rah napisała w 5 spotkań tego wszystkiego nie omowisz .Ja będę w Pl za miesiąc dopiero także strata czasu juz i nie chodzi o pieniądze bo zaplacilabym i chodziła jakbym ciążę w Pl prowadziła
Rah u mnie tez 400 zł kosztuje -
ZakręconaOna wrote:Tygrysku wczesniej nie ma sensu szkoła rodzenia bo zapomnisz wszystko co Ci mówili do porodu:)
Noo, też dlatego napisałam, ze akurat mi pasuje tylko od 21 muszę dzwonić żeby się zapisać aby były miejsca.
Zakręcona, a Tobie polecam http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/
Ja też sobie obejrzę :)Zawsze się coś dowiedzieć możnaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 11:02