STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej laski:)
Ale upał....
Oficjalnie chyba lekarze przyjmują ze po 6 miesiacu mozna wprowadzać inne pokarmy niz mleko. Tez bym nie dała marchewki 4 miesieczniakowi:) a na słoiczkach piszą, bo przeciez na tym zarabiają. Tak samo jak na milionie innych rzeczy dla dzieci, a biedne mamy czytają ze to takie super potrzebne, albo super zdrowe i kupują, bo chcą byc idealnymi mamusiami dla swoich pociech. Swoja droga tez bym nie dała " słoiczka" takiemu maluchowi. Mam nadzieje, ze z rok to niemal samo mleko, a potem sama bede papki robic, a nie ta sklepowa chemia:( -
Rah ja dawałam obiadki mojej siostrzenicy jak skończyła 6 miesięcy i to robiłam sama a był to ugotowany kawałek piersi z kurczaka 2 małe marcheweczki i 1 mały ziemniak oczywiście tego nie przyprawiałam to jak mi przestygło to brałam blender i to zmiksowałam i obiadek miała na kilka dni. Ja też bym nie dała swojemu 4 mies dziecku marchewki za wcześnie dużo za wcześnie
rah lubi tę wiadomość
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
ZakręconaOna wrote:Ona najważniejsze , ze babelkowi serduszko bije .
A nie kochaliscie się np. ?
Nie przedzwigalas się ?
Ale szczerze od kilku dni miałam złe przeczucia.
Ciekawe czy zrobią mi jeszcze jakieś USG przed wypisem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 11:24
-
Rah i tu się zgodze , Mamusie niektóre wierzą zbyt mocno chwyta marketingowym .
Ja nie mam zamiaru nigdy dziecku dawać tej chemi , dla mnie to jest chore ! Nie można w domu samemu zrobić cos dobrego ? Najzdrowiej ! Ja tak właśnie mam zamiast gotować dla dziecka w domu i tez po ok 6 miesiącu życia , dla mnie tez za wczesniej 3/4 miesiące na dawanie ale jak inni dają ok ! co mnie to , nie podwazam -
ona. wrote:właśnie nie, bo uważają na mnie w Polsce, nic mi nie pozwalają nosić czy się przemęczać.. Nie wiem skąd się to krwawienie wzięło:( Na szczęście ustało już..
Wiesz moglobyc tez tak , ze jakąś zyleczka poszła cos i stad to krwawienie . Juz się nie przejmuj , odpoczywaj ,leki bierz i bez stresu .! Jak nie ma juz krwawień a maluszek zdrów to dziekowac bogu
Mowilam ci żebyś za dużo źle nie myslala ! Psychika swoje robi kurczeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 11:25
-
ZakręconaOna wrote:To jak ustało to najwazniejsze kochana
Wiesz moglobyc tez tak , ze jakąś zyleczka poszła cos i stad to krwawienie . Juz się nie przejmuj , odpoczywaj ,leki bierz i bez stresu .! Jak nie ma juz krwawień a maluszek zdrów to dziekowac bogu
Mowilam ci żebyś za dużo źle nie myslala ! Psychika swoje robi kurcze
leżę, leżę, tylko na siku wstaje i tyle. Nudy w tym szpitalu jak choleraa. -
Kochana 2 raz w ciąży jestem przypominam i zdaje sobie z tego sprawę jak najbardziej ale zawsze najlepiej wtykac sobie do głowy będzie dobrze będzie dobrze , Ja wierze w jakiś sposób w to ze psychika ma wpływ na życie człowieka .
A tak apropo to Ty zaczynasz jutro 10 tydzień: o jeny ! Ale czas leciWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 11:34
-
Ona dopiero doczytałam. Dziewczyny dobrze mówią, nie stresuj sie!moze to jakas torbielki była czy cos, czasem sie robia przeciez. A niektóre kobiety maja normalny okres do 6 miesiąca!
-
ZakręconaOna wrote:Kochana 2 raz w ciąży jestem przypominam i zdaje sobie z tego sprawę jak najbardziej ale zawsze najlepiej wtykac sobie do głowy będzie dobrze będzie dobrze , Ja wierze w jakiś sposób w to ze psychika ma wpływ na życie człowieka .
A tak apropo to Ty zaczynasz jutro 10 tydzień: o jeny ! Ale czas leci
A no leci, leci
Wg USG przeskoczyłam kolejny dzień i już 2 dni do przodu jestem
rah wrote:Ona dopiero doczytałam. Dziewczyny dobrze mówią, nie stresuj sie!moze to jakas torbielki była czy cos, czasem sie robia przeciez. A niektóre kobiety maja normalny okres do 6 miesiąca!rah lubi tę wiadomość
-
Ona jest na pewno wszystko dobrze !
A co do USG jak bedziesz miała to USG przeziernosci karkowej ok 13 tyg to tam podadza ci według USG TP i nim juz się kieruj , podobno on jest najprawdziwszy nawet jak później czy na wczesniej będzie według USG:)
Tak slyszalam i nawet laski na pazdziernikowym mówiły ze lekarze im tak tłumaczyli:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 12:09