STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A Ja przed ciąża pracowalam to miałam zmiany 4 h na zmianę i brało się np. Po dwie , trzy dziennie wiec na 4 h miałam 20 minut przerwy . 3 przerwy 20 minut na 12 h:) dziwne wiem ale mnie pasowało hehe
Tym bardziej , ze Ja pracowalam przy komputerze , Ja siedzialam cały czas i i mój kręgosłup juz nie dawał rady po wielu miesiącach , czasami pracowało się 16 h to taka przerwa zeby rozchodzić to była świetna bo czasami na tulku usiąść nie dawalam juz rady: ( -
Dea na 8 godzin przysługuje 1 przerwa. ale ciesz że masz dwie.
Ja na 10 godzin pracy miałam 10 i 20 minutowe przerwy.
Zakręcona też przerąbane miałaśWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:36
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Praca przy kompie jest okropna. Powinno byv wiecej przerw a krotsze . My chyba dzis wychodzimy i będę wegetowac w domku. Stwierdzili ze 31 mm szyjka jest okej. Skurcze raz sa raz nie ma ale mam pilnować czy nie robią sie regularne. Ogólnie zmarwilam sie bo maly przedwczoraj wazyl 730g a wszędzie pisza zew 26tcto wazy okolo 900 co o tym myślicie?wcześniej byl ponad norme.
Mordeczko jak sobie radzisz z cukrzyca? Ja dzis poprosilam tu o zrobienie krzywej iczekam niecierpliwie na wyniki bo chyba mają byc z wypisem
Podczytuje was tu czasem i trzymam mocno kciuki
Śliczne dziecko maMoka. Rah, Zakrecona teraz dla was goracy czas wiec chuchamw kciuki i zaciskam
Mnie prosze syna zamrozić w brzuchu do grudnia!! -
Mordeczka , Tygrysek no ciężką ciężką bardzo prace miałam ale lubilam Ja swojego czasu:) później zaczela dwa kulszowa dawać się we znaki od takiego siedzenia , dupsko dretwialo okropnie , ledwo się wyprostować mogłam jak wstawalam szok . A pozniej ciąża wiec zwolnienie poszło od 8 tyg prawie i tyle , w ciąży bym nie wyrobila bo jak pracowalam nie cale 2 tyg w ciąży tam to myslalam , ze macice / miednicę jeden ciort mi porozrywa a przecież nie wolno tak więc zrezygnowalam .
Tygrysku Ciocia wróżka Ci mrozi synka:)
Pamietaj ze samo lezenie i jeszcze raz lezenie da Wam mozliwosci wytrzymania do grudnia ! dbajcie o siebie . A szyjkę masz ładna:) -
Tygrysiak Ja bym się taka maleńka różnica wagi nie przejmowala bo niestety ale to tylko USG ... Minimetr zjechany a dziecko wazy więcej lub mniej o 100,200 gram np. Także wiesz .
Mały na pewno nie schudl a przytyc jedynie mógł , uważam , ze wagę ma bardzo ładna na ten tydzień , to są tylko mniej więcej tabele centylowe określające wagę . jakby ważył z 1,5 kg juz w tym tyg to bym się martwiła ale nie tyle co nic różnica:) -
Dokładnie tak jak mówi Mordeczka , Marcel jest silny i urodzi się zdrowiutki .
Kochana dzieci rosną mniej więcej 100-300 /400 gram tyg:) wiec wiesz , najwięcej Marcel tych będzie ok 33 tydzień aż do końca:) także wiesz może jeszcze zadziwic Mamusie hihi .
Wiesz co Oskar miesiąc równy temu ważył 1809 gram ( ale wiadomo poprawka lekka bo to USG tylko) a teraz mniej więcej może ma z 2500 mam nadzieje , ze. Środę na wizycie będę miała USG i dowiem się na pewno ma ok 50 cm nie całych , a Twój Marcel jakie ma FL ( długość kości udowej) ??
Mój maluch jest taki duży juz , tak malo miejsca ma , ze ruchy ma juz dużo słabsze , bardziej tylko takie lekkie przeciągania .
Za godzinke mam spotkanie z położna , posłucham sobie serduszka , zapiszemy plan porodu , pogadamy o nim:)
-
Uu Mordeczka jak dawno na dworku nie bylam..i dlugo nie wyjde..przynajmniej nie musze kupowac jesiennego plaszcza ciazowego hahaha....
Zakrecona no to ladny osesek. Zazdroszcze ze mniej sie rusza bo moj to sttasznie i sie boje ze troche to on wywoluje te skurcze i ze sie okreci pepowina. Kovhana zobacze wyniki z usg przy wypisie jaka ma kosc udowa bo teraz nie wiem -
będzie dobrze dziewczyny. no przerwy u mnie w pracy takie nasz pan od bhp zarządził bo tak jak już kiedyś pisałam ciężko fizycznie pracuje i nie wyobrażam sobie żebym miała jedną przerwe. nikt by nie dał rady pomału zbieram się do pracy i czekam na rozwój @
-
No ci powiem Tygrysku że odkąd jestem w ciąży nie wychodzę na dwór jedynie co na zakupy z mężem jeżdżę ale w tym tygodniu jestem co najmniej dwie godzinki na dworze Wczoraj byłam nad jeziorem i dzisiaj chyba też pójdę a w sobotę chyba jedziemy z mężem do dużego zoo w PoznaniuGabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs