X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie ja mu też przypominam jak mi mówił w 7 tygodniu że postaramy się o następne bo już praktycznie byl wyrok ze nie ma serduszka a tutaj teraz to serduszko w wózku leży.
    No pepuszek szybko :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona nie wiem jak Ty to liczysz bo mój stosunek LH do FSH jest równo 0.38, PCOS nie mam i nigdy nie miałam jeśli o to chodzi! CLO biore żeby wywołać owu bo jak już pisałam wcześniej po operacji moje jajniki są jakby "obumarłe" i trzeba im pomóc.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana liczy się ile masz LH w FSH , masz duże FSH i przez to powinnas zrobić jeszcze dodatkowo rezerwę jajników ...
    LH masz 4 coś a FSH prawie 12 więc to jest prawie 3 .
    Ja miałam pco więc wiem jak to się dzieje , oblicza itp , leczylam to ponad dwa lata , nie musisz się denerwowac i wykrzykniki stawiać bo coś napisałam . Z tego co napisalas Ja tak twierdzę bo znam temat pco dobrze i tych badań ... ja miałam LH do fhs 1,9 i miałam mega problem ...
    Ja na pco też bralam właśnie po to clo tylko bez dodatków , może Ty powinnas właśnie dodatkowo inofolic albo coś w tym stylu zacząć brać , może masz za słabe endo przy owulacjach jedź orzechy , wino pij i wiesiołek lykaj lub len mielony pij ... Może masz jakąś niedomoge ciałka żółtego i nie może się zagniezdzic zarodek ?! Nie wiem , luteine powinnas brać może . To są dobre rady a nie naskakiwanie na Ciebie a Twój post jest dość dziwnie skonstruowany jakbys nakrzyczeć chciała na mnie że pomyslalam w ta stronę . Pomagasz sobie clo wiadomo , najwidoczniej to za mało bo coś innego jeszcze trzeba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:59

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Tak dokładnie ja mu też przypominam jak mi mówił w 7 tygodniu że postaramy się o następne bo już praktycznie byl wyrok ze nie ma serduszka a tutaj teraz to serduszko w wózku leży.
    No pepuszek szybko :)
    A no właśnie , poczekaj może kochana jakiś czas i przypomnij mu na spokojnie :-) pewnie zmieni zdanie . :-)) patrząc jak Marcelek rośnie pewnie zapragnie rodzeństwa dla niego

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo na pewno zmieni zdanie prędzej czy później. :)
    Ja od 3 godzin męczę się z bólem krzyża a mąż za masażystę robi

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Anka83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-) Mój mąż też swego czasu nie chciał słyszeć o drugim dziecku ;-) Z resztą były takie problemy z zasypianiem i spaniem, że zgadzalismy się tym temacie ;-) Później obydwoje doszliśmy do tej decyzji :-) Miłego dnia :-)

km5sdf9hy0ig5cgk.png
    mhsv3e5eyxpv2hl6.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dzieli się LH przez FSH i mój wynik to 0,38 i to świadczy o niewydolności przysadki co najwyżej. i nigdy nie spotkałam sie z innym liczeniem nawet profesor w Krakowie tak mi liczył choć mówił że to jest stara metoda i to było modne 10 lat temu. Nie chce na nikogo krzyczeć ale już nie raz pisałam że nie mam PCOS!!!!! I inofolic na mnie nie działa bo już go piłam. Łykam cały czas wiesiołek i teraz od półtora miesiąca ovarin (który jest lepszy niż inofolic) i endo mam dobre. U mnie jest problem w czymś innym ale nie bede tego powtarzać w każdym poście. Każdy ma inne problemy. Nic znikam na te fora na których można porozmawiać o problemach i nikt nikomu nic nie narzuca...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea robisz problem z niczego ... Nie pamiętałam zwyczajnie , że boerzesz wiesiołek a inofolic na Ciebie nie działa , wybacz mam swoje życie i staram się pamiętać o waszych przypadłościach ale jak się tego mi nie uda to wystarczy poprawić a nie mieć pretensji wiele .
    Chcesz idź , nikt nie będzie Cię trzymal bo już po raz drugi uciekać od Nas chcesz jak ktoś cokolwiek Ci powie . Przykro , że w ten sposób o tym forum piszesz bo Ja nie zauważyłam żeby! Ktoś komuś coś narzucał a rozmawiał normalnie i wyjaśniał sprawy . Powodzenia
    Może i źle Ją obliczylam , może mój błąd ale to nie znaczy żeby trzeba być tak wrogo nastawionym bo ktoś Ci coś źle napisał .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 11:02

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea nie ma o co się gniewać. :/ wiadomo że każda z nas ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie i równocześnie się pomylić...
    Dzień dobry do mnie znowu powróciła boląca i cierpnąca ręka a już myślałam że nie wróci. :/ w nocy bolał krzyż że nie wiedziałam w jaką pozycję się położyć żeby mi ulżyło. :(

Zakręcona Oskarek słodki misiu z niego. :)
    Ja chce już rodzić, chyba mnie depresja przedporodowa zaczyna brać

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko ale u ciebie soe przepowiada ten porod. Ale pociesze cie bo ja przed porodem mialam bole krzyzowe i w czasie miesiaczek i wszyscy mowili ze na pewno będą w czasie porodu a wcale ich nie bylo. Zycze ci tego

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona więc zanim napiszesz coś to pomyśl czy dobrze piszesz bo możesz komuś zrobić krzywdę. a w kilku postach mi piszesz że mam PCOS a ja Ci mówie że nie mam więc jak dla mnie jest to narzucanie. przepraszam jeśli się mylę. popatrz też na swoje wyniki może ktoś Ci źle policzył? myśle o tym by zrobić teraz prolaktyne i progesteron w 19dc (bo tylko tak będę mogła zrobić) i tyle w tym miesiącu bo brak funduszy.

dlatego chce stąd uciec po raz kolejny bo widze że moja osoba jest tu ignorowana a poza tym już nie pasuje do towarzystwa ponieważ zostałam ja i Girl które nie mamy dzieci. więc ten wątek pomału już nie jest dla staraczek.

Mordeczko Tobie kochana życzę zdrowia i wytrwałości oraz lekkiego porodu ;)

• Anka83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, nikt Cię nie ignoruje. Ja nie wypowiadam się na tematy o które pytasz, bo nie mam o tym pojęcia. A źle doradzać nie chce...

km5sdf9hy0ig5cgk.png
    mhsv3e5eyxpv2hl6.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie w czasie miesiączki nie miałam bóli krzyżowych :/ kto wie może podczas porodu będę miała takie i takie bóle nie wiadomo...
    Dea przecież nikt z tego wątku Cię nie wyrzuca my też byłyśmy staraczkami i wiemy jak było ciężko. :/ Walcz do końca i nie poddawaj się. ! <3 Dziękuję kochana za miłe słowa. <3

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea rozmawiamy nie tylko na temat dzieci a również i na różne inne więc nie mów że ktoś Cię ignoruje ... ja nie powiedziałam , że MASZ pco tylko że możesz mieć , krzywdę Ci zrobilam że napisałam że możesz mieć pco ? No wybacz ale to już jest śmieszne :-//
    Nie będę więcej dyskutować , powiedziałam co miałam powiedzieć bez sensu dalej drążyć temat .
    Tygrysku jejku zazdroszcze porodu bez boli krzyżowych , Ja miałam prawie same !krzyżowe masakra . Mordeczko życzę Ci też porodu bez krzyżowców. Mnie krzyż na koniec ciąży dwa razy mocno zabolal i mowie a może nie będzie ich przy porodzie a jednak. :-p
    Mordeczko niedługo już koniec kochana , nie całe 3 tyg zostały a nie wiadomo kiedy Gabi się zdecyduje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mogę się spodziewać bóli krzyżowych przy porodzie hmm będę musiała to znieść. :)
    Ja po obiadku zaraz umyje naczynia mąż odkurzy i się położę bo nie mamy planów na dzisiaj a jeszcze mąż dzisiaj nocki zaczyna :/

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko na wszystko trzeba być przygotowanym . . . możesz mieć lecz nie musisz , w każdym bądź razie nie życzę ich :-)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Mordeczko ale u ciebie soe przepowiada ten porod. Ale pociesze cie bo ja przed porodem mialam bole krzyzowe i w czasie miesiaczek i wszyscy mowili ze na pewno będą w czasie porodu a wcale ich nie bylo. Zycze ci tego
    może więc i ja unikne jakiś cudem w czasie porodu..

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka83 wrote:
    Dea, nikt Cię nie ignoruje. Ja nie wypowiadam się na tematy o które pytasz, bo nie mam o tym pojęcia. A źle doradzać nie chce...
    to tak jak ja. Wolę przemilczeć niż wprowadzć zamieszanie na temat o ktorym pojecia nie mam

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea Anka i Ona maja racje..ja tez mialam to szczęście ze staralam sie tylko pol roku ijedyne w czym moge doradzic to conceive plus na poprawe sluzu którego nie mialam i leczenie zbyt wysokiego tsh. Co tu moge poradzic skoro mi sie udało gdy tylko odstaeilam wiesiolki costagnusy i inne cuda. Mialam dosc niskk progesteron i wysoka prolaktyne do tego podejrzenie endo. A jednak sie udalo.i wierze ze tobie tez sie uda bo nie o takich historiach byla juz mowa! Fakt jest ze najwiecej moga ci tu podpowiedzieć lenka i Asiula ktore akurat odpoczywaja od forum i właśnie zakręcona ktora zmagala sie z wieloma problemami. Nie miej nam za zle bo nie chcemy ci mieszac w glowach. Wszystkie dobrze ci zyczymy! Budujace jest to ze aktywnie zaczęłas walczyc. Badasz sie i dzialasz. A my trzymamy kciuki. Nie gniewaj sie bo chcemy zebys czula sie tu dobrze.

ZakręconaOna, Anka83, Lenka@ lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona ty juz z trojka z przódu! Czas zapierdziela

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ