X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie ja mu też przypominam jak mi mówił w 7 tygodniu że postaramy się o następne bo już praktycznie byl wyrok ze nie ma serduszka a tutaj teraz to serduszko w wózku leży.
    No pepuszek szybko :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona nie wiem jak Ty to liczysz bo mój stosunek LH do FSH jest równo 0.38, PCOS nie mam i nigdy nie miałam jeśli o to chodzi! CLO biore żeby wywołać owu bo jak już pisałam wcześniej po operacji moje jajniki są jakby "obumarłe" i trzeba im pomóc.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana liczy się ile masz LH w FSH , masz duże FSH i przez to powinnas zrobić jeszcze dodatkowo rezerwę jajników ...
    LH masz 4 coś a FSH prawie 12 więc to jest prawie 3 .
    Ja miałam pco więc wiem jak to się dzieje , oblicza itp , leczylam to ponad dwa lata , nie musisz się denerwowac i wykrzykniki stawiać bo coś napisałam . Z tego co napisalas Ja tak twierdzę bo znam temat pco dobrze i tych badań ... ja miałam LH do fhs 1,9 i miałam mega problem ...
    Ja na pco też bralam właśnie po to clo tylko bez dodatków , może Ty powinnas właśnie dodatkowo inofolic albo coś w tym stylu zacząć brać , może masz za słabe endo przy owulacjach jedź orzechy , wino pij i wiesiołek lykaj lub len mielony pij ... Może masz jakąś niedomoge ciałka żółtego i nie może się zagniezdzic zarodek ?! Nie wiem , luteine powinnas brać może . To są dobre rady a nie naskakiwanie na Ciebie a Twój post jest dość dziwnie skonstruowany jakbys nakrzyczeć chciała na mnie że pomyslalam w ta stronę . Pomagasz sobie clo wiadomo , najwidoczniej to za mało bo coś innego jeszcze trzeba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:59

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Tak dokładnie ja mu też przypominam jak mi mówił w 7 tygodniu że postaramy się o następne bo już praktycznie byl wyrok ze nie ma serduszka a tutaj teraz to serduszko w wózku leży.
    No pepuszek szybko :)
    A no właśnie , poczekaj może kochana jakiś czas i przypomnij mu na spokojnie :-) pewnie zmieni zdanie . :-)) patrząc jak Marcelek rośnie pewnie zapragnie rodzeństwa dla niego

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo na pewno zmieni zdanie prędzej czy później. :)
    Ja od 3 godzin męczę się z bólem krzyża a mąż za masażystę robi

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Anka83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-) Mój mąż też swego czasu nie chciał słyszeć o drugim dziecku ;-) Z resztą były takie problemy z zasypianiem i spaniem, że zgadzalismy się tym temacie ;-) Później obydwoje doszliśmy do tej decyzji :-) Miłego dnia :-)

km5sdf9hy0ig5cgk.png
    mhsv3e5eyxpv2hl6.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dzieli się LH przez FSH i mój wynik to 0,38 i to świadczy o niewydolności przysadki co najwyżej. i nigdy nie spotkałam sie z innym liczeniem nawet profesor w Krakowie tak mi liczył choć mówił że to jest stara metoda i to było modne 10 lat temu. Nie chce na nikogo krzyczeć ale już nie raz pisałam że nie mam PCOS!!!!! I inofolic na mnie nie działa bo już go piłam. Łykam cały czas wiesiołek i teraz od półtora miesiąca ovarin (który jest lepszy niż inofolic) i endo mam dobre. U mnie jest problem w czymś innym ale nie bede tego powtarzać w każdym poście. Każdy ma inne problemy. Nic znikam na te fora na których można porozmawiać o problemach i nikt nikomu nic nie narzuca...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea robisz problem z niczego ... Nie pamiętałam zwyczajnie , że boerzesz wiesiołek a inofolic na Ciebie nie działa , wybacz mam swoje życie i staram się pamiętać o waszych przypadłościach ale jak się tego mi nie uda to wystarczy poprawić a nie mieć pretensji wiele .
    Chcesz idź , nikt nie będzie Cię trzymal bo już po raz drugi uciekać od Nas chcesz jak ktoś cokolwiek Ci powie . Przykro , że w ten sposób o tym forum piszesz bo Ja nie zauważyłam żeby! Ktoś komuś coś narzucał a rozmawiał normalnie i wyjaśniał sprawy . Powodzenia
    Może i źle Ją obliczylam , może mój błąd ale to nie znaczy żeby trzeba być tak wrogo nastawionym bo ktoś Ci coś źle napisał .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 11:02

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea nie ma o co się gniewać. :/ wiadomo że każda z nas ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie i równocześnie się pomylić...
    Dzień dobry do mnie znowu powróciła boląca i cierpnąca ręka a już myślałam że nie wróci. :/ w nocy bolał krzyż że nie wiedziałam w jaką pozycję się położyć żeby mi ulżyło. :(

Zakręcona Oskarek słodki misiu z niego. :)
    Ja chce już rodzić, chyba mnie depresja przedporodowa zaczyna brać

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko ale u ciebie soe przepowiada ten porod. Ale pociesze cie bo ja przed porodem mialam bole krzyzowe i w czasie miesiaczek i wszyscy mowili ze na pewno będą w czasie porodu a wcale ich nie bylo. Zycze ci tego

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona więc zanim napiszesz coś to pomyśl czy dobrze piszesz bo możesz komuś zrobić krzywdę. a w kilku postach mi piszesz że mam PCOS a ja Ci mówie że nie mam więc jak dla mnie jest to narzucanie. przepraszam jeśli się mylę. popatrz też na swoje wyniki może ktoś Ci źle policzył? myśle o tym by zrobić teraz prolaktyne i progesteron w 19dc (bo tylko tak będę mogła zrobić) i tyle w tym miesiącu bo brak funduszy.

dlatego chce stąd uciec po raz kolejny bo widze że moja osoba jest tu ignorowana a poza tym już nie pasuje do towarzystwa ponieważ zostałam ja i Girl które nie mamy dzieci. więc ten wątek pomału już nie jest dla staraczek.

Mordeczko Tobie kochana życzę zdrowia i wytrwałości oraz lekkiego porodu ;)

• Anka83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, nikt Cię nie ignoruje. Ja nie wypowiadam się na tematy o które pytasz, bo nie mam o tym pojęcia. A źle doradzać nie chce...

km5sdf9hy0ig5cgk.png
    mhsv3e5eyxpv2hl6.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie w czasie miesiączki nie miałam bóli krzyżowych :/ kto wie może podczas porodu będę miała takie i takie bóle nie wiadomo...
    Dea przecież nikt z tego wątku Cię nie wyrzuca my też byłyśmy staraczkami i wiemy jak było ciężko. :/ Walcz do końca i nie poddawaj się. ! <3 Dziękuję kochana za miłe słowa. <3

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea rozmawiamy nie tylko na temat dzieci a również i na różne inne więc nie mów że ktoś Cię ignoruje ... ja nie powiedziałam , że MASZ pco tylko że możesz mieć , krzywdę Ci zrobilam że napisałam że możesz mieć pco ? No wybacz ale to już jest śmieszne :-//
    Nie będę więcej dyskutować , powiedziałam co miałam powiedzieć bez sensu dalej drążyć temat .
    Tygrysku jejku zazdroszcze porodu bez boli krzyżowych , Ja miałam prawie same !krzyżowe masakra . Mordeczko życzę Ci też porodu bez krzyżowców. Mnie krzyż na koniec ciąży dwa razy mocno zabolal i mowie a może nie będzie ich przy porodzie a jednak. :-p
    Mordeczko niedługo już koniec kochana , nie całe 3 tyg zostały a nie wiadomo kiedy Gabi się zdecyduje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mogę się spodziewać bóli krzyżowych przy porodzie hmm będę musiała to znieść. :)
    Ja po obiadku zaraz umyje naczynia mąż odkurzy i się położę bo nie mamy planów na dzisiaj a jeszcze mąż dzisiaj nocki zaczyna :/

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko na wszystko trzeba być przygotowanym . . . możesz mieć lecz nie musisz , w każdym bądź razie nie życzę ich :-)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Mordeczko ale u ciebie soe przepowiada ten porod. Ale pociesze cie bo ja przed porodem mialam bole krzyzowe i w czasie miesiaczek i wszyscy mowili ze na pewno będą w czasie porodu a wcale ich nie bylo. Zycze ci tego
    może więc i ja unikne jakiś cudem w czasie porodu..

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka83 wrote:
    Dea, nikt Cię nie ignoruje. Ja nie wypowiadam się na tematy o które pytasz, bo nie mam o tym pojęcia. A źle doradzać nie chce...
    to tak jak ja. Wolę przemilczeć niż wprowadzć zamieszanie na temat o ktorym pojecia nie mam

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea Anka i Ona maja racje..ja tez mialam to szczęście ze staralam sie tylko pol roku ijedyne w czym moge doradzic to conceive plus na poprawe sluzu którego nie mialam i leczenie zbyt wysokiego tsh. Co tu moge poradzic skoro mi sie udało gdy tylko odstaeilam wiesiolki costagnusy i inne cuda. Mialam dosc niskk progesteron i wysoka prolaktyne do tego podejrzenie endo. A jednak sie udalo.i wierze ze tobie tez sie uda bo nie o takich historiach byla juz mowa! Fakt jest ze najwiecej moga ci tu podpowiedzieć lenka i Asiula ktore akurat odpoczywaja od forum i właśnie zakręcona ktora zmagala sie z wieloma problemami. Nie miej nam za zle bo nie chcemy ci mieszac w glowach. Wszystkie dobrze ci zyczymy! Budujace jest to ze aktywnie zaczęłas walczyc. Badasz sie i dzialasz. A my trzymamy kciuki. Nie gniewaj sie bo chcemy zebys czula sie tu dobrze.

ZakręconaOna, Anka83, Lenka@ lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona ty juz z trojka z przódu! Czas zapierdziela

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ