X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy z koncertu,potem byliśmy u znajomych.koleżanka w ciąży a lekarze dawali marne szanse bo ma chora tarczyce i jest po chemii

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni czuje sie ciężka / pełna . Ale to głownie po jedzeniu. Jajnik lewy pobolewa a prawy od czasu do czasu. Ale nie mam w głowie ze to pewnie przez ciaze ... Chociaż tyle. Czasami mam lekkie skurcze macicy

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Anka83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam po imprezie:-) Dzisiaj jeszcze poprawiny:-) Mały wczoraj na początku trochę marudził i przeszkadzał mu hałas i zamieszanie, a później sobie smacznie spał:-) I przeszedł samego siebie, bo spał ciągiem bez jedzenia 7 godzin:-) A ja oczywiście się martwiłam że będzie głodny :-> Miłego dnia:-)

km5sdf9hy0ig5cgk.png
    mhsv3e5eyxpv2hl6.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania spał tyle bo chciał dac rodzicom zatańczyć pare kawałków :)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sen. Pierwszy raz śniło mi sie ze zrobiłam test i wyszedł negatywny ... Pare dni wcześniej śnił mi sie pozytywny ... Ech chyba dalej w podświadomości siedzi mi to w głowie . Oby było na odwrót
    P. S jeszcze śniło mi sie ze bete chciałam zrobic i musiałabym czekać do niedzieli /poniedziałku na wynik a był wtorek albo środa

Ale najlepsze jest to ze nie myśle o ciąży czy w niej jestem a i tak o tym śnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 11:26

dxomanli5dlutv4a.png
  • Anka83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Ania spał tyle bo chciał dac rodzicom zatańczyć pare kawałków :)
    Dea, chyba tak :-)
    Wczoraj też na początku trochę marudził, a później sobie spał i nic mu nie przeszkadzało :-) Chyba w domu też muszę głośna muzykę włączać :-P

Dea28 lubi tę wiadomość

km5sdf9hy0ig5cgk.png
    mhsv3e5eyxpv2hl6.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Mordeczko super. Napewno wam posłuży nawet dłużej Niż rok i drugi bejbus też Się zalapie hihi

Dea no niestety tarczyca to BARDZO WAZNy hormon. Co do chemi to nie wiem za bardzo, wiadomo.ze organizm po tym ma spustoszenie w sobie:( lecz wiem ze sporej ilości kobiet się.udalo.no cóż trzymam mocne kciuki za kolezanke

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona właśnie myślałam o takim wózku co i do drugiego bejbusia się nada :)
    Co tam dziewczynki ? U nas wszystko w porządku Gabi właśnie sobie śpi ja już mam posprzątane dziś na obiad zapiekanka makaronowa. :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie Mordeczko :-)
    Ja dziś caaaaaly dzień porządki w domu, wypieprzylam połowę rzeczy które mi zalegaly, posprzatalam wszystko. Upieklam ciasto czekoladowe z budyniem i poleww czekoladowa, pizze dla D, dla mnie i Oskarka warzywka i teraz mały drzemie to lecę Z mamą na Skype pogadać. Jejku jeszcze 2,5 tygodnia i Witaj Polsko <3 doczekać się nie mogę odwiedzin

Dea powiedz jak usg maluchów, co wyszło w końcu z tą waga ich?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam wizytę u mojego gina ale bez usg i zasugerował że jak będzie w poniedzialek podczas usg różnica w wadze to skieruje mnie na patologie ciąży do szpitala wojewódzkiego. Wkurzyłam sie. Pojechałam popołudniu na usg do ordynatora z miejskiego szpitala i moi chłopcy ważą 740 i 840g u niego. Mówi że nic nie widzi. Zawsze bliźnięta są mniejsze. Jedyne co to wiekszy ma pępowine dwunaczyniowa i mówił by co 2 tygodnie chodzić na usg i obserwować serduszko no i można by było pojechać do Krakowa na echo serca. Na razie sie wstrzymam, poobserwuje co i jak u dwóch lekarzy. No i szyjka... mogłaby być dłuższa jeśli spadnie na około 25mm to chętnie by założył pessar.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak 2,5 to nie jakaś przeogromna szczególnie przy dwójce. Oszczędzaj się i obserwuj. No właśnie czyli tamten lekarz albo zasial panike albo chłopaki nadrobily... Oczywiste jest to, że Bliźniaki będą mniejsza zawsze.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj wzięłam ostatnia tabletkę duphastonu i czy jak zrobię bete w pon to to nie będzie za późno żeby znowu zacząć go brać ? Tzn na dobra sprawę nawet nie wiem czy faktycznie mam niski po owu bo lekarz wtedy kazał mi zbadać 22 dc a przy moim naturalnym cyklu jeszcze wtedy nie było po owulacji... Zastanawiam sie czy dziś albo jutro nie iść zbadać progesteronu co wy na to ? Dziś jest 12 dpo

dxomanli5dlutv4a.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl na spokojnie zbadaj wszystko w poniedziałek ;)

Zakręcona mój gin ma też stary sprzęt i nie zdziwiłabym sie gdyby sie pomylił troszke co do tej wagi. Ale nawet ten z super sprzętem 4d co byłam mówi że nigdy sie nie da dokładnie zważyć. Zastanawia mnie ta pępowina. U mojego nigdy nie było z tym problemów a ten niby wyczaił że jeden ma pępowine dwunaczyniową. Zapytam mojego jeszcze raz w poniedziałek o to.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea ale pepowina to nie kwestia genetyczna. Wiele dzieci się z taką rodzi :-)

Girl na spokojnie wszystko, po co w ogóle będziesz progesteron badać? Progesteron żeby wynik był prawidłowo zrobiony musi być robiony w 6-8 dpo a najlepiej 7 bo wartość jest najwyższa. Nie wystarczy Ci sama beta? Duphaston trzyma się tydzień jeszcze w organizmie po.odstawieniu więc za późno nie będzie. Ja brałam Duphaston, zaszlam nie wiedząc o tym i 11 dni nie brałam, dowiedziałam się o Ciąży i zaczelam od nowa także nie szalej z badaniami bo to bez sensu

Dea28 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo nie wiedziałam ze trzyma sie aż tydzień . To w takim razie faktycznie zrobię w poniedziałek bete. Moze w następnym cyklu zrobię progesteron po owu bo jestem strasznie ciekawa czy faktycznie mam niski tylko tym razem będę badać po potwierdzonej owu . Tylko jakbym zrobiła np 3 dpo to w wynikach będę miec prawidłowa wartość ? Wiem ze nie będzie najwyższa ale moze będzie wiadomo czy jest prawidłowy

dxomanli5dlutv4a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlansie pamiętam jak lekarz mi mówił, że prawidłowy wynik progesteronu to tak jak pisałam 6-8 dpo a najlepiej 7 bo osiąga wartość najwyższą i oni jakoś po tym sprawdzają. Lepiej zrób 7 dpo

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko boje sie ze jak wtedy zrobię to w razie co będzie za późno na pierwsza tabletkę a inaczej tez nie mam szans tego zbadać bo następny cykl będzie moim ostatnim z clo. Resztę będzie mnie na klinikę kierował

dxomanli5dlutv4a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będzie za późno, duphaston jest albo na podtrzymanie ciąży albo wywołanie okresu. Tu nie ma na co być zapozno bo dopiero ok 7_-10 dpo może dojść do zagnieżdżenia więc nawet nie ma co wtedy jeszcze podtrzymywać

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak to zrobię tak jak piszesz chyba ze nowego cyklu nie będzie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 16:37

dxomanli5dlutv4a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nie było :-)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ