STYCZNIOWE STARANIA
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny drogie powiedzcie mi jakie badania wykonuje sie przy problemach z zajsciem w ciaze? bo ja nawet nie wiem o co prosic lekarza w razie gdyby chieli mnie zbyc. nie konsultowalam sie tutaj jeszcze z zadnym lekarzem, wiec nie wiem jak oni tu podchodza do tego tematu. a tak przy okazji to jest tu moze ktos kto mieszka w anglii i ma doswiadczenia z lekarzami?
Meginka lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia
13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
Za 6 miesiecy staranka
-
Meginka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:Meginka wrote:jeeeeeeju dziewczyny dzisiaj na forum same smuty...
może jakieś dobre wiadomości ktoś ma??? piszcie coś optymistycznego bo zaraz Wam zacznę kawały opowiadac na poprawę humoru
poczekaj, poczekaj
niedługo już , nie długo, nie tak szybko
daj troszkę czasu
heh bo wiesz ja z tych niecierpliwych jestem
a u mnie @ siedzi jeszcze, brzuch mnie napiernicza, no ale jeszcze przez weekend się przemęczę a potem już pewnie sobie pójdzie iiiiiiii -> kolejne staranka
no Meginka widze, ze jestesmy na tym samym etapieMeginka lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia
13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
Za 6 miesiecy staranka
-
agula wrote:Meginka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:Meginka wrote:jeeeeeeju dziewczyny dzisiaj na forum same smuty...
może jakieś dobre wiadomości ktoś ma??? piszcie coś optymistycznego bo zaraz Wam zacznę kawały opowiadac na poprawę humoru
poczekaj, poczekaj
daj troszkę czasu
a u mnie @ siedzi jeszcze, brzuch mnie napiernicza, no ale jeszcze przez weekend się przemęczę a potem już pewnie sobie pójdzie iiiiiiii -> kolejne staranka
no Meginka widze, ze jestesmy na tym samym etapie
No Nie wiem jaką masz długośc cykli, bo ja bardzo krótkie, ok 24 dni, a teraz miałam 22 dni. Także owulke powinnam miec lada chwila
Już za parę dni -
nick nieaktualnyTo był mój pierwszy raz.
Wiedziałem, że też tego chcę.
Była piękna noc.
Byliśmy tylko we dwoje.
Jej oczy były niebieskie.
Jej skóra była ciepła.
Nie wiedziałem jak pieścić jej sutki, ale starałem się jak mogłem.
Słyszałem jej szybki oddech, lekko drżała, a serce biło mi coraz szybciej.
Po chwili biały nektar - popłynął.
Wiedziałem, że mi się udało.
Po raz pierwszy w życiu wydoiłem krowę!agula, иιєиσямαℓиα, Libra lubią tę wiadomość
-
Meginka wrote:agula wrote:Meginka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:Meginka wrote:jeeeeeeju dziewczyny dzisiaj na forum same smuty...
poczekaj, poczekaj
daj troszkę czasu
no Meginka widze, ze jestesmy na tym samym etapie
No Nie wiem jaką masz długośc cykli, bo ja bardzo krótkie, ok 24 dni, a teraz miałam 22 dni. Także owulke powinnam miec lada chwila
Już za parę dni
ja mam srednio 28 dni, a owulke to nie wiem kiedy mam, bo nie zauwazam u siebie plodnego sluzu nawet moze w ogole owulki nie mam?Endometrioza IV stopnia
Za 6 miesiecy staranka
-
agula wrote:dziewczyny drogie powiedzcie mi jakie badania wykonuje sie przy problemach z zajsciem w ciaze? bo ja nawet nie wiem o co prosic lekarza w razie gdyby chieli mnie zbyc. nie konsultowalam sie tutaj jeszcze z zadnym lekarzem, wiec nie wiem jak oni tu podchodza do tego tematu. a tak przy okazji to jest tu moze ktos kto mieszka w anglii i ma doswiadczenia z lekarzami?
Ja zaczęłam od zbadania hormonów i tarczycy, miałam też badanie u gina monitoring cyklu od tego zaczęłam a i mąż badanie nasienia -
nick nieaktualny
-
Aaaa, muszę odczytać ze 3 stronki, żeby znów się zdrożawszy w temacik, małe zamieszanko:-)
A tu dopiero 3 dc...kurcze i nadal myślę jaki test kupić, czy jeszcze na alle paskowe, czy ten Donna lub Afrodyta...
A mojemu m ostatnio synek się śnił...;* -
nick nieaktualnymaja2024 wrote:agula wrote:dziewczyny drogie powiedzcie mi jakie badania wykonuje sie przy problemach z zajsciem w ciaze? bo ja nawet nie wiem o co prosic lekarza w razie gdyby chieli mnie zbyc. nie konsultowalam sie tutaj jeszcze z zadnym lekarzem, wiec nie wiem jak oni tu podchodza do tego tematu. a tak przy okazji to jest tu moze ktos kto mieszka w anglii i ma doswiadczenia z lekarzami?
Ja zaczęłam od zbadania hormonów i tarczycy, miałam też badanie u gina monitoring cyklu od tego zaczęłam a i mąż badanie nasienia
http://www.pakiety.diag.pl/hormonalny_dla_kobiet,36.html
a potem jak już będziesz na tej stronie jest u góry po lewej w tabelce "zdrowo przez życie" jest jeszcze dla kobiet planujących ciążę ..tez możesz spojrzeć ...to są pakiety jakie robią - ale takie badania są podstawowe jeśli chodzi o problemy z poczęciem...agula lubi tę wiadomość
-
maja2024 wrote:agula wrote:dziewczyny drogie powiedzcie mi jakie badania wykonuje sie przy problemach z zajsciem w ciaze? bo ja nawet nie wiem o co prosic lekarza w razie gdyby chieli mnie zbyc. nie konsultowalam sie tutaj jeszcze z zadnym lekarzem, wiec nie wiem jak oni tu podchodza do tego tematu. a tak przy okazji to jest tu moze ktos kto mieszka w anglii i ma doswiadczenia z lekarzami?
Ja zaczęłam od zbadania hormonów i tarczycy, miałam też badanie u gina monitoring cyklu od tego zaczęłam a i mąż badanie nasienia
dzieki maja tarczyce mam w porzadku bo juz kiedys badalam. i to jest wszystko czy jakies inne badania tez robia?Endometrioza IV stopnia
Za 6 miesiecy staranka
-
nick nieaktualnyMała wrote:Aaaa, muszę odczytać ze 3 stronki, żeby znów się zdrożawszy w temacik, małe zamieszanko:-)
A tu dopiero 3 dc...kurcze i nadal myślę jaki test kupić, czy jeszcze na alle paskowe, czy ten Donna lub Afrodyta...
A mojemu m ostatnio synek się śnił...;*
ja miałam kasetkowe i są dobre a te drugie na dłużej ale choroba,jakiś wyjazd , stres i już zakłócony obraz... -
samira wrote:maja2024 wrote:agula wrote:dziewczyny drogie powiedzcie mi jakie badania wykonuje sie przy problemach z zajsciem w ciaze? bo ja nawet nie wiem o co prosic lekarza w razie gdyby chieli mnie zbyc. nie konsultowalam sie tutaj jeszcze z zadnym lekarzem, wiec nie wiem jak oni tu podchodza do tego tematu. a tak przy okazji to jest tu moze ktos kto mieszka w anglii i ma doswiadczenia z lekarzami?
a potem jak już będziesz na tej stronie jest u góry po lewej w tabelce "zdrowo przez życie" jest jeszcze dla kobiet planujących ciążę ..tez możesz spojrzeć ...to są pakiety jakie robią - ale takie badania są podstawowe jeśli chodzi o problemy z poczęciem...
dzieki samirka ja jestem ciekawa jak to tutaj dokladnie wyglada. wiem tylko tyle, ze przed uplywem pierwszego roku staran nie ma co isc do lekarza, bo odprawia z kwitkiem. tutaj strasznie ciezko sie do jakiegokolwiek specjalisty dostac i boje sie, ze nic tu nie zalatwiesamira lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia
Za 6 miesiecy staranka
-
nick nieaktualnyagula wrote:samira wrote:maja2024 wrote:agula wrote:dziewczyny drogie powiedzcie mi jakie badania wykonuje sie przy problemach z zajsciem w ciaze? bo ja nawet nie wiem o co prosic lekarza w razie gdyby chieli mnie zbyc. nie konsultowalam sie tutaj jeszcze z zadnym lekarzem, wiec nie wiem jak oni tu podchodza do tego tematu. a tak przy okazji to jest tu moze ktos kto mieszka w anglii i ma doswiadczenia z lekarzami?
a potem jak już będziesz na tej stronie jest u góry po lewej w tabelce "zdrowo przez życie" jest jeszcze dla kobiet planujących ciążę ..tez możesz spojrzeć ...to są pakiety jakie robią - ale takie badania są podstawowe jeśli chodzi o problemy z poczęciem...
dzieki samirka ja jestem ciekawa jak to tutaj dokladnie wyglada. wiem tylko tyle, ze przed uplywem pierwszego roku staran nie ma co isc do lekarza, bo odprawia z kwitkiem. tutaj strasznie ciezko sie do jakiegokolwiek specjalisty dostac i boje sie, ze nic tu nie zalatwie
jak oni wszystko paracetamolem załatwiają ...to co się dziwić... -
samira wrote:mykam dziw uszki bo kręgi szyjne odmawiają posłuszeństwa,do juterka ,stosunkowo miłej nocki
z tej stosunkowo udanej nocki to niektórzy mogą mieć nici ale tym, które nie mają @, owszem, takiej życzymy
ja też już spadam bo skrętu szyi dostanę- głupi nawyk siedzę bokiem przy kompie, a potem mnie szyja boli
Dobrej nocki kochaniutkiesamira, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
samira wrote:agula wrote:samira wrote:maja2024 wrote:agula wrote:dziewczyny drogie powiedzcie mi jakie badania wykonuje sie przy problemach z zajsciem w ciaze? bo ja nawet nie wiem o co prosic lekarza w razie gdyby chieli mnie zbyc. nie konsultowalam sie tutaj jeszcze z zadnym lekarzem, wiec nie wiem jak oni tu podchodza do tego tematu. a tak przy okazji to jest tu moze ktos kto mieszka w anglii i ma doswiadczenia z lekarzami?
dzieki samirka ja jestem ciekawa jak to tutaj dokladnie wyglada. wiem tylko tyle, ze przed uplywem pierwszego roku staran nie ma co isc do lekarza, bo odprawia z kwitkiem. tutaj strasznie ciezko sie do jakiegokolwiek specjalisty dostac i boje sie, ze nic tu nie zalatwie
jak oni wszystko paracetamolem załatwiają ...to co się dziwić...
no wlasnie i to mnie tutaj wkurzaEndometrioza IV stopnia
Za 6 miesiecy staranka
-
nick nieaktualnyMeginka wrote:samira wrote:mykam dziw uszki bo kręgi szyjne odmawiają posłuszeństwa,do juterka ,stosunkowo miłej nocki
z tej stosunkowo udanej nocki to niektórzy mogą mieć nici ale tym, które nie mają @, owszem, takiej życzymy
ja też już spadam bo skrętu szyi dostanę- głupi nawyk siedzę bokiem przy kompie, a potem mnie szyja boli
Dobrej nocki kochaniutkie
no właśnie o tym przed chwilą pisałam ,a ja mam w tym miejscu prosty zniesienie naturalnej lordozy ... -
ja muszę przyznać że moja pani doktor jak poszłam do niej z tym problemem to od razu zaczął działać i dal skierowanie na badania hormonów do szpitala w 3 dniu cyklu.
samira lubi tę wiadomość
"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
nick nieaktualny
-
Meginka wrote:moni_c wrote:DOberek u mnie @ powoli zbiera swe manatki i na m-c mnie opuszcza (choć mam nadzieję, że na 9 ).
Czas na prawdziwe styczniowe staranka
Tak na prawdę to chciałabym zajść w ciąże w lutym i urodzić bobasa w listopadzie U mnie w rodzinie same skorpiony albo byki
moni, ja tez tak kiedyś planowałam, że zajdę sobie w tym miesiącu , żeby urodziło się tego dnia itp teraz będę szczęśliwa jak w ogóle zajdę, nieważne kiedy uświadomiłam sobie że najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa, a nie to, kiedy się urodzi:) Także życzę II jak najszybciej
Heh, ja pamiętam jak planowaliśmy z 1 wszą ciążą. Myk- listopad, plany ze od grudnia heja...a tu zonk...w szoku byłam, że jak to...w końcu pomału sie zaczęłam uświadamiać, że aha napewno... i dopiero wyszedł czerwiec...też w szoku byłam bo myślałam, że nic z tego...ehh... . A tu znów sie szykuje chyba tak samo... Nie ma co planować tylko iść do przodu, mi później już było wszystko jedno:) -
samira wrote:Mała wrote:Aaaa, muszę odczytać ze 3 stronki, żeby znów się zdrożawszy w temacik, małe zamieszanko:-)
A mojemu m ostatnio synek się śnił...;*
ja miałam kasetkowe i są dobre a te drugie na dłużej ale choroba,jakiś wyjazd , stres i już zakłócony obraz...
znaczy się tych mikroskopów zakłócony??? Niby takie dobre...mysle do jutra i coś musze wymyślec, na allegro tego masa...