Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testerki 2017
Odpowiedz

Styczniowe testerki 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie przeczytałam to co pisałaś i się zgodze. Do tej pory tylko podczytywałam grudniowy wątek i listopadowy ale do dupy jest sytuacja, że dziewczyny zaciążają a te starające mają gdzieś idą na fiolet i nie zaglądają. oCzywiscie nie wszystkie tak robią ale większość. Troche to smutne ze zostawiają dziewczyny ktore ich tak wspierały zupełnie same.

Ja mam dziś 8 dc ale jestem chora, dodatkowo przedswiateczny szał sprzatania zaraz bedzie akcja kuchnia dodatkowo jeszcze studiuje wiec ogarniam szkole i nawet nie mysle o staraniach. pewnie w tym miesiacu znow nie wyjdzie bo nawet nie ma kiedy się starać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mozecie to wpiszcie mnie na testowanie na 23 stycznia

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiLejdi. Ja chyba potrzebuje czegos wiecej niz chwilowego wsparcia.
    Testujemy prawie razem. Trzymam kciuki za Ciebie.

Spioch. Rozumiem Cie. Ciezko jest zlapac balans pomiedzy wyluzowaniem a diagnozowaniem i jeszcze tak, zeby stracic jak najmniej czasu.

Kokarda. Czesto wlasnie z cykli kiedy nie ma czasu na starania sa ciaze ;)
    Dziekuje za zrozumienie. Sa watki, gdzie dziewczyny starajace i zaciazone wspieraja sie razem. Ten akurat ma inna specyfike i trzeba to zaakceptowac. Na dzis przestalo mi to wystarczac.
    Koncze jednak ze smeceniem, na spokojnie sobie wszystko przemysle :)

spioch lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)

Zapiszcie mnie proszę na testowanie 09.01.

Mocno trzymam kciuki za nas wszystkie i przesyłam pozytywne myśli do Was.

Mój 5cs.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, niestety mam dzisiaj bardzo ciężki dzień i muszę trochę zająć myśli.Wrócę tu po świętach.

Wam dziewczyny życzę Ciepłych, Spokojnych Świąt spędzonych w gronie rodzinnym. Aby minęły Nam wszystkim miło. Aby wszystkie z was odpoczęły psychicznie od wszelkich problemów. No i oczywiście życzę Sobie oraz Wam aby ten cykl, był dla nas cyklem wyjątkowym i oby jak najwięcej fasolek zostało z nami pokazując w 2017 roku dwie kreski. A potem wszystkie spotkamy się na porodówkach we wrześniu osobiście lub myślami... Dużo buziaków :*

Annie1981 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpioch dziękujemy i wzajemnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Śpioszku i wzajemnie! <3 Trzymaj się cieplutko.

• KarolaFasola Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u was ?
    Kurcze, mam nadzieje ze u mnie owu bedzie ok 14 dc bo moj bedzie dopiero od srody :(
    Zebysmy zdazyli...

16udgov3pp3xggo2.png
    Marcysia i Julek <3 <3 22.08.2017.-1780g 43cm, 1550g 42cm

26tyg+0dni ok. 780g 770g
    27tyg+4dni ok. 950g 970g
    29tyg+5dni ok.1100g
    31tyg+6dni ok.1300g(ch) 1500g(d)

10.10.2014. Aniołek 11 tc [*]
  • Migracja Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie proszę o wpisanie na 16 stycznia z góry dziękuję pozdrawiam i powodzenia !;)

graphics-worms-675324.gif
    Aniołek 26.03.2013 [*]....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    Dziewczyny przepraszam, niestety mam dzisiaj bardzo ciężki dzień i muszę trochę zająć myśli.Wrócę tu po świętach.

Trzymaj się ciepło i szybko wracaj:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 22:15

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, :) dziewczyny nie znikają z forum, nie wszystkie, ja utrzymuję kontakt nadal z sierpniówkami i wrześniówkami na facebooku, jeszcze trochę i będą dzieciaki 2 lata świętować :) a jak się zmieniły, najpierw test, potem pierwsze zdjęcie z usg, filmiki z ruchów brzucha :) miło wspominam ten czas, i dziękuje temu kto wymyślił różową i fioletową stronę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie już dziś lepsze samopoczucie i w ogóle. Chyba mój stan wraca do normy bo już tempka spadła na 36,5 a nie nagle 37,0. Wczoraj z mężem pierwszy raz serduszkowalismy od chyba dwóch tygodni. Trochę mnie zaskoczył bo stwierdził że jak będzie dziecko to będzie. Powiedział że on jako tako bardzo teraz dziecka nie pragnie ale jeśli ją chce to możemy się starać nadal. I nie wiem jak te słowa traktować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zeszlismy na temat wpadki.stwierdził że w małżeństwie to nie wpadka. Nikt nam tego przecież nie zarzuci...
    Jak mi mówię żeby jednak się zabezpieczyć bo biorę antybiotyk i nie chce wpadki to właśnie tak powiedział i stwierdził żebym nie szukała problemów tam gdzie ich nie ma.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Annie, :) dziewczyny nie znikają z forum, nie wszystkie, ja utrzymuję kontakt nadal z sierpniówkami i wrześniówkami na facebooku, jeszcze trochę i będą dzieciaki 2 lata świętować :) a jak się zmieniły, najpierw test, potem pierwsze zdjęcie z usg, filmiki z ruchów brzucha :) miło wspominam ten czas, i dziękuje temu kto wymyślił różową i fioletową stronę.
    Chce wlasnie znalezc taki watek. Bylam juz na testowaniu pazdziernikowym, listopadowym i grudniowym i wszystkie zaciazone zniknely. Moze na fioletowa strone, ale przeciez ja tam nie pojde skoro testy wiecznie negatywne.

Spioch. Wesolych swiat i powodzenia :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laydy Savage dzięki za dodanie do listy testerek :) Jeju, jak to dziwnie brzmi :) Jeszcze 2 miesiące temu mówiłam, że narazie nie będziemy myslec o dziecko bo kończe w przyszłym roku magisterkę, w wakacje planujemy dośc spory remont mieszkania... Do tego poczatki pierwszej ciąży miałam przymusowo leżące więc obawiam się powtórki a przecież synek jest i nim trzeba się zająć no i zawsze mówiłam, że drugie wtedy jak pierwsze będzie już bez pieluchy :P i co?? i sobie można planowac a przychodzi moment, który zmienia wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 09:15

• Fruska Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek ja tez sie troche boje poczatkow ciaży z moim prawie rocznym synem nie wiem jak bede sie czuc. Przy takim maluchu ciezko sobie odpoczac jak sie jest samym. Po porodzie mowilam ze juz nie chce dzieci :-P a jednak szybko zapomnialam o tym bolu i chce drugie. Mam nadzieje ze podołam.

Annie jestem z Toba. Razem pojdziemy na fioletowa strone tym razem :-) musi sie udac!

AnaR dopiero teraz zauwazylam ze nawet rodziłysmy w ten sam dzien :-) fajnie

Spioch Wesołych i spokojnych Świąt! Pozdrawiam

Gosia1989, spioch, Annie1981, Kamelkowo lubią tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poród akurat miałam super więc ból mi nie straszny, gorzej było z karmieniem ale nastawiam się, że za drugim razem pokarmie dłużej :P

Jeśli uda mi się zajść w ciąże do lutego to synek będzie miał 2 latka i 4 miesiące.

Teraz ma kontakt codzienny z kuzynką 5 miesiączna i ja uwielbia. Chodzi do niej i daje jej buziaka, jak zapłate to biegnie i patrzy co się dzieje albo woła jej mamę że ma przyjść :) Po domu chodzi i woła "Zosia" heheh. To jedno z niewielu słów, które wymawia wyraźnie :) Generalnie jest cudowny!! <3

Fruska lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Chce wlasnie znalezc taki watek. Bylam juz na testowaniu pazdziernikowym, listopadowym i grudniowym i wszystkie zaciazone zniknely. Moze na fioletowa strone, ale przeciez ja tam nie pojde skoro testy wiecznie negatywne.

Spioch. Wesolych swiat i powodzenia :)

Proszę bardzo :) nasz wątek nadal istnieje i dziewczyny się odzywają https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/grudzien-wspanialy-prezent-pod-choinke,4787,2357.html?sd=1

i tutaj :P ale tutaj nie będziesz mieć dostępu -> tu się odzywają wszystkie dziewczyny, bo przez facebook jest łatwiej. -> https://www.facebook.com/groups/712126575595943/?fref=ts

Annie1981 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam pisać na OVU potem skok na fioletowa strone mocy i tam po kilku miesiacach przeniosłysmy się na facebooka i lipcówki 2015 nadal istnieja :)

spioch lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Proszę bardzo :) nasz wątek nadal istnieje i dziewczyny się odzywają https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/grudzien-wspanialy-prezent-pod-choinke,4787,2357.html?sd=1

i tutaj :P ale tutaj nie będziesz mieć dostępu -> tu się odzywają wszystkie dziewczyny, bo przez facebook jest łatwiej. -> https://www.facebook.com/groups/712126575595943/?fref=ts
    Dziekuje. Zajrze tam.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ