X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testerki 2017
Odpowiedz

Styczniowe testerki 2017

Oceń ten wątek:
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączę do Was ponieważ też zamierzam testować w styczniu, jestem stymulowana clo+gonal ;)
    edka85 mi akurat owulacja wypadnie z pewnością 25.12 także właśnie mało komfortowo :/

Gosia1989 lubi tę wiadomość

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madzia_ witamy ;-)

Dziewczyny pytanie z innej beczki: zauważyłam, ze sporo dziewczyn które sie starają biorą Acard. Na co on ma wpływ?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Też mogę wziąć takie trojaczki :) A w święta (o ile nie zaszłam w ciążę, hehe) to pewnie będę miała @. Może to i lepiej, że akurat na ten czas. W okresie świątecznym przy rodzinie to tak trochę trudno byłoby baraszkować :D

2 lata temu miałam dostać okres 24 grudnia xD i ku mojemu zaskoczeniu XD nie dostałam XD haha

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch wrote:
    Hej Madzia_ witamy ;-)

Dziewczyny pytanie z innej beczki: zauważyłam, ze sporo dziewczyn które sie starają biorą Acard. Na co on ma wpływ?

Acard niby dobrze wpływa na endometrium ;)
    u mnie chyba aż za bardzo bo nie mogę sobie poradzić z krwawieniem chyba aż za bardzo rozrzedził mi krew :/

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My święta spędzamy w 4. Ja, mąż i dzieci. Dzieci pójda spać, więc spokojnie można się kochać ;-)

spioch, Annie1981 lubią tę wiadomość

p19ucsqvnm5skatr.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Hmm, no tak :P tylko OF mi wyznacza dni płodne zawsze tak samo, obliczając na podstawie długości cyklu, który wpisałam w ustawieniach. czyli 30 dni, a jeszcze nigdy tak nie było ;) najchętniej niczego bym tam nie wpisywała, bo na razie było różnie.

Ostatni cykl 28 dni, w tym II faza- 14 dni. Może wreszcie się uregulował?
    A ja nie wpisywałam długości cyklu, bo po odstawieniu anty nie byłam w stanie tego przewidzieć. OF sam spekuluje i mniej więcej to się pokrywa.
    28 dni to książkowo :)
    mi_lejdi wrote:
    Ej i też mam w Sylwestra ;) Może % i luz zdziałają cuda? ;)
    Ja liczę na ten poświąteczny odpoczynek i luz :)

Madzia_. Witaj :) A ja tam bym chciała w święta owu, ale mam po i też dobrze ;)

spioch. Jest jakiś zespół, którego nazwy nie pamiętam, który rozrzedza krew i powoduje poronienia. Acard pomaga donosić ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 11:12

mi_lejdi lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest zespół antyfosfolipidowy

Annie1981 lubi tę wiadomość

p19ucsqvnm5skatr.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, próbowałam wykasować długość cykli, ale program nie pozwala.

Proszę o wpisanie mnie na 13 stycznia :) na przekór dacie :)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Ja nie jestem przesądna, 13 może wręcz przynieść szczęście :)
    Dwa miesiące czekałam na wizytę u GP i odbyła się akurat 13-go grudnia. Wyszłam z niej jak na skrzydłach, dostałam wszystko co chciałam, a nawet więcej, więc na pewno nie jest to data pechowa ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Annie, próbowałam wykasować długość cykli, ale program nie pozwala.

Myślę, że nawet przyniesie Ci szczęście!

• AnaR Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami. Zaczęliśmy starania o rodzeństwo dla naszej corki:) poproszę o wpisanie mnie na 8

Gosia1989 lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR. Witaj i powodzenia :)

Nawiedziła mnie dziś @, więc jestem z Wami już oficjalnie :) Cykl trwał tylko 24 dni a faza lutealna 12, mam nadzieję, że to jest ok.
    Proszę o wpisanie mnie na 11 stycznia.

MiLejdi, tak jak mówiłaś poczułam ulgę i człowiek w końcu przestaje się ze sobą kopać. Nowy cykl, nowe nadzieje :) Dalej pracuję nad pozytywnym myśleniem i wizualizacjami. Roślince dzięki temu się udało, więc i mi sie uda :)

spioch, mi_lejdi lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej czekam na okres :/ boje sie, ze znow cos sie zrypalo i nie dostane :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę szperam informacji, trochę się wkręciłam na forum. Do tej pory tyle rzeczy nie wiedziałam!! Jestem w takiej niewiedzy...

Znalazłam badania, z różnych okresów czasu. W drugiej fazie cyklu mój progesteron wynosi od 8-9 ng/ml. Czy jest to za mało? Powinno być wiecej? Macie jakies sposoby na naturalne podniesienie tego hormonu?

Jeśli w tym cyklu nie zaskoczę, wybieram sie do ginekologa z pełnym pakietem badań i o wiele większą wiedzą bo to już 8cs i boje sie ze to sie o wiele wiele bardziej przedłuży... :( niestety jestem z małej mieściny, lekarzom nie chce się wychylać. Sami nic od siebie nie chcą robić jak się człowiek sam nie dowie... :/

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spioch. Nie znam się niestety na wynikach badań. Sama odbieram wyniki progesteronu w przyszłym tygodniu i nie wiem czego się spodziewać.
    Czytałam, że herbata z pokrzywy podnosi poziom proga, ale nie wiem czy to prawda i na ile.
    Jeżeli chodzi o badania to ja jak najbardziej jestem za. Diagnozowanie trwa, tak samo jak ewentualne leczenie, więc trzeba zacząć działać wcześnie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Fruska Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie widze ze mamy tak samo długie cykle tez mam najczesciej 25 dni choc teraz mialam 26 wiec szaał :-) pewnie podobnie wypada nam owulacja, kalendarz mi wyliczyl na 28 grudnia.

AnaR witaj, widze ze bylas styczniowka 2016 tak jak i ja :-) mam nadzieje ze wszystkie znajdziemy sie na wrzesniowkach 2017!!

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska wrote:

AnaR witaj, widze ze bylas styczniowka 2016 tak jak i ja :-) mam nadzieje ze wszystkie znajdziemy sie na wrzesniowkach 2017!!

Też mam taką nadzieje:)

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się! @ w odwrocie, myśli trochę zebrane, wiec można przystąpić do działania ;) 7cs czas zacząć :P Proszę o wpisanie na 15/01 z tym, że jak zwykle to bardzo bezpieczny termin :)

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja od dziś zaczęłam mierzyć tempke. Zobaczymy co bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to że biorę antybiotyk i jestem jeszcze chora może podwyższyć temperaturę.? Mam dziś 37,0 a taką tempke mam tylko po owulacji

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ