Styczniowe testerki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
-Monika- wrote:Nadey u Ciebie widziałam że od wczoraj zaczeły Tobie sutki boleć.
Kania u mnie też cisza, ale tak samo miałam w poprzednim cyklu, więc się nie nakręcam.U Ciebie pięknie poszybowała temp. w góre a u mnie stoi w miejscu.
obawiam się że to głównie zasługa dupka,boję się go odstawić za 5 dni,nie wiem czy te 10dni na regulowanie hormonów to absolutnie musi być tyle?bo w 11dpo beta nie wiem czy wyjdzie.Ja bez dupka już 5dpo miałam krwawienia a teraz nic!
żadnego plamienia więc miałam rację jak namawiałam gina że ma mi go przepisać bo plamienia na pewno przez niski progesteron!
teraz się boję..może przeciągne branie dupka do 13-14dpo i wtedy beta?nie zaburzy mi to cyklu?doradźcie ;-/ -
Jedna_z_Wielu wrote:Kochane powiecie mi coś? Jak to jest z tymi bardziej widocznymi żyłkami na piersiach jeszcze przed terminem małpy : zawsze są, czy też nie ?
ja mam zawsze
Pchelkaaa wrote:Hm ja rodzicom bym powiedziała na dzień babci i dziadka bo wiem że oni mnie wspierają i nikomu więcej nie powiedza. Teściowej bym nie powiedziała. O pierwszej ciąży powiedzieliśmy im w Wielkanoc to był chyba 24 marca, a na drugi dzień świąt już wiedzieli wszyscy ciotki i wujków bo teściowa ich obdzwonila chociaż prosiliśmy żeby nie mówiła (byl to 6 tc). Tak źle się czułam, wszyscy gratulowali. A dwa dni po świętach trafiłam do szpitala z krwawieniem i też wszyscy wiedzieli. Byłam taka zła na teściowa takich rzeczy się nie robi.
Pchelkaaa to faktycznie teściowa przegięła. Patrząc na Twój wykres, mam przeczucie, że jesteś w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 11:27
-
nick nieaktualny
-
wszamanka wrote:Któraś pytała czy przy dupku można progesteron robić, no więc można. Duphaston jest syntetyczny i nie wychodzi w badaniach, nie podwyższa też temp. Co innego luteina, ona zaburzy i wynik i pomiary
Ja pytałam Wszamanko dziękiję za odpowiedź,jutro biegnę zmierzyć proga -
marciaa wrote:Mi lejdi, 100% racji. Moja ginekolog jest ginekolog-cytolog. I mała nadzerke chce wyleczyć itd bo to powiązane z jej dziedziną. A jak pytałam o ciążę itd to mnie zbywala tylko ze nie trzeba planować to wyjdzie
marciaa dokładnie. może być ginekolog, który torbiel zoperuje albo cesarkę zrobi po mistrzowsku, ale o leczeniu niepłodności nie będzie wiedział za wiele/ nie zaangażuje się i na odwrótmarciaa lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
kania85 wrote:obawiam się że to głównie zasługa dupka,boję się go odstawić za 5 dni,nie wiem czy te 10dni na regulowanie hormonów to absolutnie musi być tyle?bo w 11dpo beta nie wiem czy wyjdzie.Ja bez dupka już 5dpo miałam krwawienia a teraz nic!
żadnego plamienia więc miałam rację jak namawiałam gina że ma mi go przepisać bo plamienia na pewno przez niski progesteron!
teraz się boję..może przeciągne branie dupka do 13-14dpo i wtedy beta?nie zaburzy mi to cyklu?doradźcie ;-/
Ja też mam ten dylemat bo miałam brac dupka 7 dni od 18dc do 25dc i odstawićwiec dzis wypadałby dzien odstawienia no i jakos tak wacham sie bo jak bym przeciagla te 3 dni co mi zostały w opakowaniu to byłby juz 12-13dpo. Też sie boje że jakby było cos na rzeczy to takie odstawienie źle wpłynie. A głupia nie zapytałam lekarza czemu 7 a nie 10 dni. Ktos ma jakiś pomysł? -
mi_lejdi wrote:marciaa dokładnie. może być ginekolog, który torbiel zoperuje albo cesarkę zrobi po mistrzowsku, ale o leczeniu niepłodności nie będzie wiedział za wiele/ nie zaangażuje się i na odwrót
Dlatego do niej już będę chodzić na fytologie itd no i jak już nie będę się starała to tak na kontrole -
Jedna_z_Wielu wrote:A jeżeli chodzi o objaw , to czy są konieczne? W sensie, że jeżeli ich nie ma to znaczy, że ciąży nie ma ?
Nie wiem czy dobrze się określiłam z pytaniem, ale licze na to, że tak
Nie... Żyłki nie są objawem 100% ciąży. Tak samo ich brak nie oznacza że ciąży mię mawszamanka, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
mi_lejdi wrote:Duphaston zawyża również! Rozmawiałam o tym z gin. Bo to się go bierze w końcu, żeby proga we krwi było więcej.
To tak jak z każdym lekiem czy suplementem. Na niski poziom witD, też bierzemy syntetyczną witD i poziom we krwi ładnie wzrasta.
ojojoj to już sama nie wiem,jak wynik będzie wysoki to sobie zrobię nadzieję a jak spadnie to nie wiem czy się pozbieram po 5 dniach nadzieji…dupa..nie robię!!!
cipka mnie dziś piecze….dostałam alergii na dupie -chyba płyn do płukania bo tylko na zewnątrz piecze…kuźwa a dzisiaj w aptece wypaliłam-macie coś na alergię dla kobiet w ciąży??hehe shiza ..fajnie tak było sekundę czuć się ciążowo -
Mam dziś wolne Słuchajcie podsyłam Wam coś, czytnijcie dla otuchy, ze ginekolog też przezywa to, co my Z tą dziewczyną studiowałam, była rok wyżej. Trochę podśmiewamy się z niej z kolegami z branży, bo jest dość petensjonalna i obnaża kawał swojego życia, ale chyba tez w ten sposób pomaga.
http://mamaginekolog.pl/kilka-faktow-o-mnie/smeg lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Kania, ja dalej będę uparcie twierdzić że dupek nie zaburza wyników, tak jak pisałam wcześniej sprawdziłam to na sobie
kania85 lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualny
-
mi_lejdi wrote:Mam dziś wolne Słuchajcie podsyłam Wam coś, czytnijcie dla otuchy, ze ginekolog też przezywa to, co my Z tą dziewczyną studiowałam, była rok wyżej. Trochę podśmiewamy się z niej z kolegami z branży, bo jest dość petensjonalna i obnaża kawał swojego życia, ale chyba tez w ten sposób pomaga.
http://mamaginekolog.pl/kilka-faktow-o-mnie/ -
nick nieaktualnymi_lejdi wrote:Mam dziś wolne Słuchajcie podsyłam Wam coś, czytnijcie dla otuchy, ze ginekolog też przezywa to, co my Z tą dziewczyną studiowałam, była rok wyżej. Trochę podśmiewamy się z niej z kolegami z branży, bo jest dość petensjonalna i obnaża kawał swojego życia, ale chyba tez w ten sposób pomaga.
http://mamaginekolog.pl/kilka-faktow-o-mnie/ -
srebrzysta wrote:dziewczyny dajcie miniature wykresu pod postem bo nie umie znalesc a bym zerkła z ciekawoscią Pchellka, aria40, jedna z wielu,mi lejdi
Klikasz na nicka i tam masz wykres udostępniony: tak i klikasz na to. Ja z kolei nie umiem dodać miniatury
Kania, mnie tez piecze -
marciaa wrote:Nie... Żyłki nie są objawem 100% ciąży. Tak samo ich brak nie oznacza że ciąży mię ma
Dziękuję za odpowiedzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 14:19
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
mi_lejdi wrote:Mam dziś wolne Słuchajcie podsyłam Wam coś, czytnijcie dla otuchy, ze ginekolog też przezywa to, co my Z tą dziewczyną studiowałam, była rok wyżej. Trochę podśmiewamy się z niej z kolegami z branży, bo jest dość petensjonalna i obnaża kawał swojego życia, ale chyba tez w ten sposób pomaga.
http://mamaginekolog.pl/kilka-faktow-o-mnie/
Fajnie pisze dziewczyna
A co ona urodziła się za granicą ?