Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testerki 2017
Odpowiedz

Styczniowe testerki 2017

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    mam dość :(
    własnie dowiedziałam sie że była mojego M. jest w ciąży. Dopiero co slub wzieła latem, pewnie sie starać nie musiała wcale. Nic mnie dawno tak nie dobiło- jestem rozwalona na milion kawałków.W dodatku mysle że on o tym wie i mi specjalnie nic nie powiedział.Dziewczyny w robocie plotkowały a pode mna ugieły się kolana......Może gdyby ją wybrał wtedy...... wiecie ;( :( :(

przestań tak mówić!!
    wybrał Ciebie bo jesteś lepsza :)
    trochę dłużej się postaracie i się Wam uda :**

• Katiś Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej powiedzcie mi jak jutro zmierzyć temp. Zazwyczaj mierze o 7, a jutro muszę wstać o 5.00 czy będzie miarodajna? Czy moze być nizsza/wyzsza?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Ty od samego początku wiedzialaś że bedziesz miała coreczke :D Tylko że ty miałaś spadki w odstepie, nie jeden po drugim :D Zobaczymy jutro co z tego wyniknie ;-)
    Dziewczyny i mnie też dziwny spadek a do tego dziś zapomniałam zmierzyć rano

11 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    mam dość :(
    własnie dowiedziałam sie że była mojego M. jest w ciąży. Dopiero co slub wzieła latem, pewnie sie starać nie musiała wcale. Nic mnie dawno tak nie dobiło- jestem rozwalona na milion kawałków.W dodatku mysle że on o tym wie i mi specjalnie nic nie powiedział.Dziewczyny w robocie plotkowały a pode mna ugieły się kolana......Może gdyby ją wybrał wtedy...... wiecie ;( :( :(
    No proszę... nawet tak nie myśl, niech bedzie w ciąży. Jak ja bym przejmowała się byłymi mojego M. to dawno bym zwariowała :P :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Dziewczyny i mnie też dziwny spadek a do tego dziś zapomniałam zmierzyć rano
    Kochana z 4 temp cięzko jest cokolwiek wywnioskować :D Póki co ciesz się ciąża :D

• Swan Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wiedzialam,ze to dziewczynka:-). I teraz tez chce na corke celowac tylko musi mi sie cykl unormowac bo inaczej noe da rady.

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiadomo co z zakoconą, meginką, skrzydlatą, Marta95?

Smeg i srebrzysta? Co z testowaniem?

A jutro teoretycznie testować ma Evve, Emily89, -Monia-, Ania, i theagnes27

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Kochana z 4 temp cięzko jest cokolwiek wywnioskować :D Póki co ciesz się ciąża :D
    bylam na monitoringu i nie mialam potrzeby mierzyc a i tak mierzenie nic nie daje bo po ciagu skoku temp dopiero mozna wyznaczyc owulacje, a na monitoringu dokładniej widac:P a mierze czy faza lutealna sie utrzymuje...bo wiadomo ze jak spadfnie to @

11 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny a wiadomo co z zakoconą, meginką, skrzydlatą, Marta95?

A jutro teoretycznie testować ma Evve, Emily89, -Monia-, Ania, i theagnes27
    Ja jutro nie testuje bo owulacja mi się przesuneła, zatestuje w niedziele :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    bylam na monitoringu i nie mialam potrzeby mierzyc a i tak mierzenie nic nie daje bo po ciagu skoku temp dopiero mozna wyznaczyc owulacje, a na monitoringu dokładniej widac:P a mierze czy faza lutealna sie utrzymuje...bo wiadomo ze jak spadfnie to @
    No ciężlo cokolwiek powirdzięć z tego wykresy temp. cały czas idzie w dół, ale to może dlatego że mierzyłas o innej porze, zobaczymy jutro tak samo i u mnie :D

Uparciuszek lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam termometr jutro będę mierzyć dwoma ;) Obaczymy co wyjdzie jak do poniedziałku nie przyjdzie to robię test

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania dzieki za odpowiedz
    Swan.. Powiem jak to wygląda z mojej strony a wiec bardzo subiektywnie: dla mnie starania były i czasem nadal są wykanczające psychicznie, uciążliwe, ograniczają mnie i najchętniej rzucilabym tym w kąt, ale nie mogę bo lata lecą a ja żyję w bezdzietnym małżeństwie, mam męża który kocha i pragnie dzieci, ja zresztą tak samo o tym marzę, nigdy nie byłam w ciąży więc nie mam wyjścia - muszę walczyć, rozumiem także kobiety ktore starają sie o drugie dziecko, nie chciałabym aby moje było smutnym jedynakiem , ale kuuurcze gdybym miała trójkę dzieci to rzucilabym starania w cholerę i cieszyła się dużą rodziną którą mam a nie zadreczala sie temperaturami, wizytami, owulacjami i nie tracilabym na to energii tylko na pielegnacje tego co mam. Bo dzieci widzą ze mama sie martwi i to ich nie uszczesliwia.
    Oczywiście to są moje odczucia, nie chce Cię urazić w żaden sposób ale moze jakoś to rozjaśni Ci sposob postrzegania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 17:01

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Swan Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha tu nie chodzi tylko o mnie i moje pragnienia. Chodzi o mojego syna, nie wiem czy czytalas, ale ma autyzm. Jedynym lekiem dla niego sa komorki macierzyste. To jest jego szansa. Moge mu pomoc, albo zrezygnowac.

AiCha4811 lubi tę wiadomość

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie doczytałam, w takim razie rzeczywiście możesz być rozdarta. No cóż nie wiem jak Ci doradzić, jedyne co moge to powiedzieć co ja robie gdy jestem rozdarta : ide do kościoła lub przed obraz Matki Boskiej i modlę się, do Niej o wstawiennictwo a do Boga o drogowskaz, żeby mnie popchnal w dobrą stronę, dał jakis znak co zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 17:17

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha licze, ze nowenna pompejanska rozwiaze moj dylemat... Finansowo nas stac, ale nie wiem czy podolam. Z drugiej strony boje sie, ze bede wyrzucac sobie to, ze nie pomoglam synowi choc mialam mozliwosc.

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci współczuję takiej sytuacji, wstawię sie w dzisiejszej modlitwie za Tobą, mam nadzieję że natchnie Cie w najbliższym czasie myśl co zrobić.

Dziewczyny a ja czekam na wyniki proga, ale beda chyba jutro , tzrymajcie kciuki :-*

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Cie prosze o to AiCha, trzeba mi tego bardzo. Decyzja jest bardzo trudna...

AiCha4811 lubi tę wiadomość

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Rano straciłam nadzieję, ale @ przez cały dzień nie przyszła, więc może jednak zatestuję... Spadek temp był o 0,2 stopnia, a właśnie sprawdziłam, ze w poprzednim cyklu w dniu małpy był aż o 0,5. Może dziś to przez tę nieprzespaną noc.

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swan, też się pomodlę :*

• Swan Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Marcia:-). Jestescie kochane.

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ