Styczniowe testerki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Udało mi się zapisać do mojego ulubionego gina na 31 stycznia, polowałam na wizytę chyba od miesiąca Miałam iść dzisiaj do innego, ale odwołałam wizytę po tym jak dorwałam tamtego Jak dobrze pójdzie, to może za miesiąc już będzie wtedy co oglądać A jak nie, to i tak muszę zrobić cytologię
Gosia1989, Lady Savage lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
A ja Wam powiem, że nie miałam praktycznie rozciągliwego śluzu w tym miesiącu
Może to przez kawę? piłam codziennie 1.
Mój mąż twierdzi, że po cynku i selenie ma jakby gęstszą spermę.
A mnie dziś zaczynają pobolewać piersi jak w początkach fazy lutealnej, a przecież wg gina pęcherzyk ma pęknąć jutro.
Nic już z tego nie rozumiem, powiem Wam, że jestem już zmęczona tym analizowaniem i cieszę się już na 2 fazę. I w ogóle mam dosyć, zmęczenie materiału. Lecę do Londynu imprezować u znajomych14.04.2018 Théo -
Hello. Poprzedni okres spóźnił mi się tydzień a program nadal trzyma się przypuszczalnie wersji owulacji od 15dc jak co miesiąc. Dziś 9dc. Ale Czas leci. Jutro już 2017 będzie 9 lat różnicy ; )10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
mi_lejdi wrote:A ja Wam powiem, że nie miałam praktycznie rozciągliwego śluzu w tym miesiącu
Może to przez kawę? piłam codziennie 1.
Mój mąż twierdzi, że po cynku i selenie ma jakby gęstszą spermę.
A mnie dziś zaczynają pobolewać piersi jak w początkach fazy lutealnej, a przecież wg gina pęcherzyk ma pęknąć jutro.
Nic już z tego nie rozumiem, powiem Wam, że jestem już zmęczona tym analizowaniem i cieszę się już na 2 fazę. I w ogóle mam dosyć, zmęczenie materiału. Lecę do Londynu imprezować u znajomychmi_lejdi lubi tę wiadomość
-
Rosax3 piękny awatar! Patrzymy i się inspirujemy
Lola tulę. Myślę, że jak będzie rozsądny gin, to włączy Duphaston, to lek, który właściwie niczym nie grozi, a może pomóc. Ja w tym miechu oznaczę proga i ewentualnie włączę od przyszłego miesiąca.Lola83 lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Laseczki ja nie jestem w temacie....nigdy nie słyszałam o infolicu czy Inofemie,to suplement który bierzecie zamiast kwasu foliowego?ma wspomagać owulkę? bo już przecież zwykły kwas foliowy pełni taką rolę a te saszetki są strasznie drogie więc zastanawiam się czy to nie chwyt producenta?
-
To nie jest zamiast kwasu foliwoego.
To jest suplement, który zawiera głównie inozytol - potocznie nazywany witaminą płodności, gdyż wspomaga działanie układu rozrodczego zarówno kobiet jak i mężczyzn. W google znajdziesz dużo o inozytolu.
A dodatkowo w składzie mają kwas foliowy, różne vit i mikroelementy (w zależności od preparatu).
Po prostu jest to wygodniejsze zażywanie jednego preparatu niż kilku jednocześnie.
Ja od 2 cykli biorę rano 1 tab. ovarin i 1 tab. vit D a wieczorem jedną saszetkę inofemukania85 lubi tę wiadomość
-
Lola83 wrote:Wesolo u Was, ale troche sie pozale.
Faktycznie musiala byc ta ciaza biochemiczna. Bol jaki przezylam dzisiaj w nocy byl nie do ogarniecia. Szczegolnie bol w plecach. Wilam sie jak przy porodzie. Juz chcialam jechac na ip.
Mysle sobie, ze moze mam za niskiego proga. Myslicie, ze lekarz wypisze mi duphaston bez badania poziomu progesteronu? W I ciazy bralam caly I trym.
Ale zaczynam nowy cykl:(
Lola kochana ściskam mocno
Ponoć do 20% zapłodnień kończy się poronieniem,ciąza biochemiczna to może być po prostu puste jajo lub wadliwe genetycznie.Spójrz na to z tej dobrej strony-chcesz mieć zdrową dzidzię.Ten mechanizm chroni nas przed zachodzeniem w ciąże gdzie zarodek jest uszkodzony.
Także o niczym to nie świadczy i nie powinnaś się tym zamartwiać
Jeśli minęło od pozytywnej bety więcej niż 10tyg to trzeba łyżeczkować (Ciebie to nie dotyczy)
Ale jeśli mocno boli-lepiej skonsultuj to z ginem
Lola83 lubi tę wiadomość
-
Existenz wrote:Hello. Poprzedni okres spóźnił mi się tydzień a program nadal trzyma się przypuszczalnie wersji owulacji od 15dc jak co miesiąc. Dziś 9dc. Ale Czas leci. Jutro już 2017 będzie 9 lat różnicy ; )
u nas od jutra 8lat różnicy
córcia z 2009 roku
-
Dziekuje za mile slowa. Cala noc mocno bolalo, juz mielismy jechac na ip, ale rano juz bylo lepiej. Teraz boli duzo mniej. Tylko bardzo malo jest krwawienia, nie wiem, czy to juz po wszystkim...
Jeśli chodzi o picie kawy i sluz to nie moze byc prawda, ja sie zapijam niestety kawa niestety, a ze sluzem nie ma problemu zadnego
Troche dol, bo mam dzisiaj urodziny i tak jakos smutnoPiotruś
Helenka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA co do kawy to dobrze, że nie ma jako takiego wpływu bo ja też straszny kawosz jestem
Choć słyszałam, że przeszkadza w próbach i nie wiem jak bardzo?
I Jeszcze dziewczyny pytanko, w sumie dwa :
Jak zażywacie kwas foliowy ( w jakiś sposób można nadrobić), zaczęłam go przyjmować po.przerwie ( 1 tabl. na dzień).
Drugie pytanie to jak zażywacie magnes? ( ja mam ten magne b6).
Aha i przepraszam, że się wciełam w wątek bez pytania i przywitania, ale czytam Was i w sumie jakoś tak się swojsko czuje
Także witam Was wszystkie -
Wreszcie Was nadrobilam
Chyba i ja zakupie testy ovu skoro tyle z Was z nich korzytsa, tyle ze raczej nie zdaze juz zamowic wiec kupie w rossmanie. Korzystała ktoras z nich? Dzis 11dc, a ja od 16 mam brac luteine. Jakos bardzo nakrecilam sie na ten cykl, chyba niepotrzebnie
-
Mi gin kazał brać kwas 2 razy dziennie i nic poza tym wiec magnezu nie biorę ale myślę kupić.
Dziś przyszły testu ovu z allegro różowe. A co zrobiłam dziś (mam zamiar 2 razy dziennie) to mój 9dc a cykle mam 30dniowe wiec owu spodziewam się za tydzień a tescior pokazał blada kreske. To mój pierwszy raz z testami i choć wiem ze muszą być kreski identyczne by była owu to dziwi mnie ze tydzień przed juz się bladziocha pojawia. To normalne ?? 3 dni temu plamienie się skończyło po mega okresie10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Kwas foliowy biorę raz dziennie, kupiłam teraz jakiś zestaw witamin i minerałów dla kobiet panujących ciążę i tam też jest kwas foliowy, a magnez to tak jak sobie przypomnę, czasami raz dziennie czasami dwa, a czasami w ogóle;)
A ja mam takie pytanie. Czy jak miałam owulację normalnie, bez leków, ale po owu biorę dupka to czy w Nowym cyklu mogę zrobić badanie LH, FSH i estradiolu czy wynik będzie zaburzony?
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualnyDzięki za odpowiedzi, ja biorę magnez bo akurat mój gin zalecił ( bo wie jak uwielbiam kawę) nie zapytałam tylko o dawkowanie i zażywałam tak jak miałam zalecane jak w ciąży byłam W takim razie zacznę kwas f. brać dwa razy dziennie, a magnez z Wit b6 zostawię 3x.
Nie stety co do badań nie pomogę, przepraszam.