X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testerki 2017
Odpowiedz

Styczniowe testerki 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 świetne wiadomości❤️

• Pikselka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspaniale! i dziękujemy za wirusy :)

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwszą w życiu owulacje po clo i wtedy właśnie zaszlam. Teraz nie mam takiego ciśnienia i chcę spróbować z metforminą, daje sobie jeszcze z nią 5 m-cy i sięgam po clo.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia piękna wiadomość!!!

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikselka wrote:
    Mi_lejdi, odkąd dowiedziałam się (pod koniec 5cs) o "problemie" mojego niemęża to trochę rozmyślałam o tych statystykach i wydaje mi się, że Twoja gin może mieć rację. Przecież rzadko która para robi badania w pierwszych kilku/kilkunastu cyklach, a jeśli już to badają się częściej kobiety.

Pikselka a jak wygląda leczenie Twojego niemęża?

Spioch mój M to sam mi zproponował badanie nasienia. Byłam w szoku. Powiedział, że spoko, nie ma z tym problemu, a jak może coś zrobić to już by chciał to wiedzieć. Ale on jest takim mocnym, pozytywnym człowiekiem. A ja mam jakąś blokadę. Ja wiem, że ponad 50% facetów ma dzisiaj słabe nasienie, a i tak większość jest w stanie zapłodnić. Postanowiłam, że odłożymy do marca.

<3 14.04.2018 Théo <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Hej kobitki, wpadłam powiedzieć że trzymam kciuki za jutrzejsze testerki i wysyłam wiruski, łapcie wszystkie ~~~~~~
    Dziś byłam na becie, wynik 1861, w sobotę zrobię powtórkę żeby sprawdzić przyrost.

Gratulacje!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie w klinice. Z CLO wychowałam 3 pęcherzyki w wielkości 18-20 mm. Endo 10 mm. Dzis 12 dc. Lekarz przewiduje ovu na sobotę popołudniu niedziele rano. Od jutra przez 3 dni działamy. W sobotę zastrzyk ovitrelle. I czekamy na efekty ;)

anciaa, dobuska, Pchelkaaa, kaka470, mi_lejdi, zakocona, wszamanka, JednazWielu, AiCha4811, sloneczkowa mama, Anulka0407, Gosia1989, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Fruska Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia super gratuluje! :-)
    Ja zaszłam w pierwsza ciaze w 3cs a teraz mam 4cs wiec dluzej. Myslalam ze z drugim szybciej pojdzie i to był bład :-( ciekawe ile cykli jeszcze przede mną... jakos czuje ze sie teraz nie udało :-(
    Pozdrawiam i kibicuje każdej z Was!!

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla uda się teraz!!!

Madziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Pikselka a jak wygląda leczenie Twojego niemęża?

Spioch mój M to sam mi zproponował badanie nasienia. Byłam w szoku. Powiedział, że spoko, nie ma z tym problemu, a jak może coś zrobić to już by chciał to wiedzieć. Ale on jest takim mocnym, pozytywnym człowiekiem. A ja mam jakąś blokadę. Ja wiem, że ponad 50% facetów ma dzisiaj słabe nasienie, a i tak większość jest w stanie zapłodnić. Postanowiłam, że odłożymy do marca.

Mi lejdi moj maz tez sam to zaproponował. Ale to było już jakiś czas temu a z powodu tego ze gina mam dopiero za 3 tyg nie ma co czekać dłużej ;-) wiec dzis go uswiadomie ze jedziemy. U nas taki problem akurat ze w naszej mielscowosci jest jedno laboratorium w ktorym pracuje tesciowa (wszystkie analityczki znają go doskonale od małego, takie ciocie) wiec badanie nasienia musimy zrobic w innym miescie aby czul sie komfortowo ;-)
    ps. mój maz jest cudownym facetem, trafił mi sie naprawdę cudny mąż bo ja to zolza jestem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 22:19

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też mówi o badaniu nasienia, póki co bierze Fertilman i wzmacnia żołnierzy. :)

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania85 wrote:
    Lola a jak teraz się czujesz po tej biochemicznej?

Kania juz 10 dzien mam krwawienie i jestem zalamana, bo nie wiem co bedzie dalej...

Tez czuje, ze przez te 3 lata stracilam na jakosci, dodatkowo strasznie sie denerwowalam po owu. Nie wiem jak mam sie wyluzowac.

Z mojej osobistej statystyki wynika, ze osoby majace wiedze kiedy jest owulacja i starajace sie bez wspomagania zachodza do 6mcy. Rok uwazam juz za dlugi okres.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki ;) mam pytanie czy może być tak że jest dużo śluzu płodnego a owulacji jednak nie ma? czy to zawsze idzie w parze? Bo u mnie powinna być wczoraj ovu a tu tylko śluz i nic poza tym. A zawsze mnie cycki rwały no i jajnik. a tu cisza jak nie wiem.
    Zapisałam się wczoraj na laparo i kładę się 26.01 i zobaczymy co tam mam w brzuchu. chyba że stanie się ogromny Cud i jednak zaciążę w tym miesiącu. ;)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_lejdi, na koncie mamy 'dopiero' jedno badanie ze słabym wynikiem, więc za radą mojego gin powtórzymy po 3 miesiącach i wtedy w ruch pójdzie androlog i pełna diagnostyka. Teraz niemąż dba o siebie i prawidłową produkcję armii :D Łyka profertil, nie przegrzewa "się", je lepiej, odstawił nawet te- naprawdę mocno okazjonalne- piwa...

Mamy cały czas próbować i choć gin nie dał wielkich szans i nie ukrywał, że sprawa wygląda bardzo słabo, to na odchodne opowiedział o pacjentce, której ciążę właśnie prowadzi, a która zaszła z wynikiem morfologii partnera na poziomie 1%.

Nie robię sobie wielkich nadziei, ale w końcu nie potrzebuję 100% zdrowych plemników tylko jednego ;) i dużo szczęścia ;)

mi_lejdi lubi tę wiadomość

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla trzymam kciuki! Musi sie w końcu udać!

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) mam pytanko dot. śluzu po owulacji, bo w tym cyklu po owu mam strasznie dużo śluzu gęstego, białego, kremowego (w poprzednich cyklach też był, ale nie aż tyle) i zastanawiam się czy to że piłam (1wszy raz od tego cyklu codziennie) wiesiołka do owu a przez cały cykl siemię lniane może mieć na to wpływ?

3i49gu1r7dpjlown.png
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Hej:) mam pytanko dot. śluzu po owulacji, bo w tym cyklu po owu mam strasznie dużo śluzu gęstego, białego, kremowego (w poprzednich cyklach też był, ale nie aż tyle) i zastanawiam się czy to że piłam (1wszy raz od tego cyklu codziennie) wiesiołka do owu a przez cały cykl siemię lniane może mieć na to wpływ?

Tez mam tak samo a wiesiołka w tym cyklu wcale nie brałam. To raczej nie od wiesiołka.

• Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) kto dziś testuje? Dawajcie bo jakoś mało tych dzidziusiow na liście ;)

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U mnie spadek temperatury :(

• Ewka90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa wrote:
    Witam się z rana :) kto dziś testuje? Dawajcie bo jakoś mało tych dzidziusiow na liście ;)

Ja jeszcze tydzień muszę czekać eh dłuży mi się strasznie, ale póki co temperatura ładnie się trzyma :)

3i49gu1r7dpjlown.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ