Styczniowe testerki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam pierwszą w życiu owulacje po clo i wtedy właśnie zaszlam. Teraz nie mam takiego ciśnienia i chcę spróbować z metforminą, daje sobie jeszcze z nią 5 m-cy i sięgam po clo.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Pikselka wrote:Mi_lejdi, odkąd dowiedziałam się (pod koniec 5cs) o "problemie" mojego niemęża to trochę rozmyślałam o tych statystykach i wydaje mi się, że Twoja gin może mieć rację. Przecież rzadko która para robi badania w pierwszych kilku/kilkunastu cyklach, a jeśli już to badają się częściej kobiety.
Pikselka a jak wygląda leczenie Twojego niemęża?
Spioch mój M to sam mi zproponował badanie nasienia. Byłam w szoku. Powiedział, że spoko, nie ma z tym problemu, a jak może coś zrobić to już by chciał to wiedzieć. Ale on jest takim mocnym, pozytywnym człowiekiem. A ja mam jakąś blokadę. Ja wiem, że ponad 50% facetów ma dzisiaj słabe nasienie, a i tak większość jest w stanie zapłodnić. Postanowiłam, że odłożymy do marca.
14.04.2018 Théo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa po wizycie w klinice. Z CLO wychowałam 3 pęcherzyki w wielkości 18-20 mm. Endo 10 mm. Dzis 12 dc. Lekarz przewiduje ovu na sobotę popołudniu niedziele rano. Od jutra przez 3 dni działamy. W sobotę zastrzyk ovitrelle. I czekamy na efekty
anciaa, dobuska, Pchelkaaa, kaka470, mi_lejdi, zakocona, wszamanka, JednazWielu, AiCha4811, sloneczkowa mama, Anulka0407, Gosia1989, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Niesia super gratuluje!
Ja zaszłam w pierwsza ciaze w 3cs a teraz mam 4cs wiec dluzej. Myslalam ze z drugim szybciej pojdzie i to był bład ciekawe ile cykli jeszcze przede mną... jakos czuje ze sie teraz nie udało
Pozdrawiam i kibicuje każdej z Was!! -
nick nieaktualnymi_lejdi wrote:Pikselka a jak wygląda leczenie Twojego niemęża?
Spioch mój M to sam mi zproponował badanie nasienia. Byłam w szoku. Powiedział, że spoko, nie ma z tym problemu, a jak może coś zrobić to już by chciał to wiedzieć. Ale on jest takim mocnym, pozytywnym człowiekiem. A ja mam jakąś blokadę. Ja wiem, że ponad 50% facetów ma dzisiaj słabe nasienie, a i tak większość jest w stanie zapłodnić. Postanowiłam, że odłożymy do marca.
Mi lejdi moj maz tez sam to zaproponował. Ale to było już jakiś czas temu a z powodu tego ze gina mam dopiero za 3 tyg nie ma co czekać dłużej wiec dzis go uswiadomie ze jedziemy. U nas taki problem akurat ze w naszej mielscowosci jest jedno laboratorium w ktorym pracuje tesciowa (wszystkie analityczki znają go doskonale od małego, takie ciocie) wiec badanie nasienia musimy zrobic w innym miescie aby czul sie komfortowo
ps. mój maz jest cudownym facetem, trafił mi sie naprawdę cudny mąż bo ja to zolza jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 22:19
-
kania85 wrote:Lola a jak teraz się czujesz po tej biochemicznej?
Kania juz 10 dzien mam krwawienie i jestem zalamana, bo nie wiem co bedzie dalej...
Tez czuje, ze przez te 3 lata stracilam na jakosci, dodatkowo strasznie sie denerwowalam po owu. Nie wiem jak mam sie wyluzowac.
Z mojej osobistej statystyki wynika, ze osoby majace wiedze kiedy jest owulacja i starajace sie bez wspomagania zachodza do 6mcy. Rok uwazam juz za dlugi okres.Piotruś
Helenka
-
Hej babeczki mam pytanie czy może być tak że jest dużo śluzu płodnego a owulacji jednak nie ma? czy to zawsze idzie w parze? Bo u mnie powinna być wczoraj ovu a tu tylko śluz i nic poza tym. A zawsze mnie cycki rwały no i jajnik. a tu cisza jak nie wiem.
Zapisałam się wczoraj na laparo i kładę się 26.01 i zobaczymy co tam mam w brzuchu. chyba że stanie się ogromny Cud i jednak zaciążę w tym miesiącu. -
Mi_lejdi, na koncie mamy 'dopiero' jedno badanie ze słabym wynikiem, więc za radą mojego gin powtórzymy po 3 miesiącach i wtedy w ruch pójdzie androlog i pełna diagnostyka. Teraz niemąż dba o siebie i prawidłową produkcję armii Łyka profertil, nie przegrzewa "się", je lepiej, odstawił nawet te- naprawdę mocno okazjonalne- piwa...
Mamy cały czas próbować i choć gin nie dał wielkich szans i nie ukrywał, że sprawa wygląda bardzo słabo, to na odchodne opowiedział o pacjentce, której ciążę właśnie prowadzi, a która zaszła z wynikiem morfologii partnera na poziomie 1%.
Nie robię sobie wielkich nadziei, ale w końcu nie potrzebuję 100% zdrowych plemników tylko jednego i dużo szczęściami_lejdi lubi tę wiadomość
wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r. -
Hej:) mam pytanko dot. śluzu po owulacji, bo w tym cyklu po owu mam strasznie dużo śluzu gęstego, białego, kremowego (w poprzednich cyklach też był, ale nie aż tyle) i zastanawiam się czy to że piłam (1wszy raz od tego cyklu codziennie) wiesiołka do owu a przez cały cykl siemię lniane może mieć na to wpływ?
-
Ewka90 wrote:Hej:) mam pytanko dot. śluzu po owulacji, bo w tym cyklu po owu mam strasznie dużo śluzu gęstego, białego, kremowego (w poprzednich cyklach też był, ale nie aż tyle) i zastanawiam się czy to że piłam (1wszy raz od tego cyklu codziennie) wiesiołka do owu a przez cały cykl siemię lniane może mieć na to wpływ?
Tez mam tak samo a wiesiołka w tym cyklu wcale nie brałam. To raczej nie od wiesiołka. -
nick nieaktualny