X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Ewelinaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Witaj :) U nas też 4cs. Zabraliśmy się do roboty od wczoraj :D dziś test owu negatywny ale blada kreseczka była więc może coś ruszy :)
    jak tylko pożegnam się z @ też zabieramy się do roboty :) może tym razem się uda, musimy myśleć pozytywnie! :)

3jgx43r8qbfa8f9b.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Cukierkowa u Nas do owulacji i mniej więcej w jej okolicach staramy się co dwa dni, chociaż też czasami jesteśmy zmęczeni albo nie mamy ochoty, czasem po prostu padamy i zasypiamy (a szczególnie ja :) za to po owulacji mamy więcej spokoju i luzu:P ja za to mam największą ochotę przed i po @ :) a mój mąż jest dość wytrzymały, więc na szczęście nie kończy przede mną, zdarza się, że kończymy razem co najbardziej lubię:) właśnie zamówiłam żel Conceive i wiesiołka i będziemy działać:) wiesiołka bierze się tylko do owu? i ile tabl dziennie?

Meggie my też pierwsze Święta Bożego Narodzenia w nowym domku, z choinką, kupiliśmy już w tamtą sobotę i ubraliśmy od razu, a cieszyliśmy się jak małe dzieci:) i już od tygodnia się świeci:P mamy taką na pieńku a do tego pieseła i baliśmy, żeby gdzieś nie podsikiwał:P ale na szczęście choinkę ma w nosie:P
    Do ovu 6 tabletek dziennie i polecam pic dużo wody :)

Karolcia27 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę wpisanie na 11.01

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Dziewczyny... A czesto macie serduszkowanie przed owulacja? Zdarza Wam się tak, że np. Wam się nie chce lub po prostu partner kończy? Bo u mnie np. naprawdę rzadko serduszkujemy przed owulacja,ale przynajmniej zawsze oscyluję, żeby tuż przed owulacja jednak było... Pocieszcie mnie proszę, że nie każda ma codzienny seks podczas starań :(

Czyli czekasz do owulacji?
    Rozumiem, że mozna nie miec ochoty i sily, ale to jest najgorsze rozwiazanie bo czesto te owulacje mozna pominac, lub zrobic to za pozno.
    Z tego co przeczytalam (popraw mnie jak zle), nie robisz paskow owu i nie masz monitoringow. Skad w takim razie masz pewnosc, że owulacje występuja i kiedy?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy "walczyli" od 6 do 20 dnia cyklu. Co drugi dzień. Przy czym ten 6 dzień cyklu,to raczej nie był z myślą o dzidzi :) I zawsze wieczorem. Na dobranoc :) Czasami nam się nie chciało,troszkę się " zmuszaliśmy". Podziwiam pary,które walczą codziennie :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Czyli czekasz do owulacji?
    Rozumiem, że mozna nie miec ochoty i sily, ale to jest najgorsze rozwiazanie bo czesto te owulacje mozna pominac, lub zrobic to za pozno.
    Z tego co przeczytalam (popraw mnie jak zle), nie robisz paskow owu i nie masz monitoringow. Skad w takim razie masz pewnosc, że owulacje występuja i kiedy?

Raz miałam monitoring, co potwierdzilo, że wiem mniej więcej kiedy mam owulację. Do tej pory oscylowałam, żeby zbliżenia odbywał się tuż przed owulacja... głupie, nie? :/ Muszę zmienić podejscie...

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Raz miałam monitoring, co potwierdzilo, że wiem mniej więcej kiedy mam owulację. Do tej pory oscylowałam, żeby zbliżenia odbywał się tuż przed owulacja... głupie, nie? :/ Muszę zmienić podejscie...

Nie to ze głupie, tylko bardzo ale to bardzo zmniejszasz swoje szanse. Bo komorka jajowa zyje krotko, a plemniki nie zapladniaja jej natychmiast. Potrzebuja jeszcze jakiegos czasu, nie pamietam ile, aby w drogach rodnych dojrzec i dopiero wtedy mogą dostac sie do jajeczka.

Zanim zaczelam sie starac, to wszystkie kobitki w pracy mi radzily, starsze panie, dzieciate panie itp, zeby nie czekac wlasnie do owulacji, trzeba serduszkowac tak jak dziewczyny piszą od konca okresu do 2 dni po owu, najlepiej co 2 max 3 dzien. Wtedy nie przeoczysz owu, a plemniki beda mialy czas na zaplodnienie. One moga zyc w srodku do 5 dni. Wiec lepiej za wczesnie seks, niz za pozno.

NiecierpliwaOna, Karolcia27, Ewelinaaaa, tym_janek, Sung lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nie to ze głupie, tylko bardzo ale to bardzo zmniejszasz swoje szanse. Bo komorka jajowa zyje krotko, a plemniki nie zapladniaja jej natychmiast. Potrzebuja jeszcze jakiegos czasu, nie pamietam ile, aby w drogach rodnych dojrzec i dopiero wtedy mogą dostac sie do jajeczka.

Zanim zaczelam sie starac, to wszystkie kobitki w pracy mi radzily, starsze panie, dzieciate panie itp, zeby nie czekac wlasnie do owulacji, trzeba serduszkowac tak jak dziewczyny piszą od konca okresu do 2 dni po owu, najlepiej co 2 max 3 dzien. Wtedy nie przeoczysz owu, a plemniki beda mialy czas na zaplodnienie. One moga zyc w srodku do 5 dni. Wiec lepiej za wczesnie seks, niz za pozno.

Dzięki kochana. U nas bardziej rozchodziło się o to,że Mój bardzo dużo pracuje i nie zawsze mu "wychodzi",bo po prostu jest zmęczony, dlatego próbowałam serduszkowanie inicjować blisko owulacji, żeby go niekoniecznie stresować jeśli mu nie wyjdzie... Wczoraj z nim porozmawiałam, żeby w tym cyklu szykował się na to, że nie dam mu spokoju. Co drugi dzień musi być! ;) Teraz się uda!

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myslę, że co drugi dzień to tak najpewniej, żeby nie przeoczyć owu. Chociaz, fakt, czasami nie jest to latwe, głównie przez to zmęczenie praca, obowiązkami itp, u Nas jest często tak, że ja kładę się wcześniej, a moj mąż jeszcze siedzi do pozna. U mnie w tym cyklu (pierwszy starań) serduszkowalismy z reguły co drugi dzień, owu była monitorowana, a mimo to sie nie udało. Tyle, że bardzo wydłużyły mi się cykle, ten trwał ponad 40 dni - być moze wynikało to z tego właśnie.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam już niby śluz płodny :O 8 dc. Ale u mnie te cykle różną długość ciągle mają.

Jak to dobrze, że już święta za chwilę. Będę miała trochę wolnego między świętami a nowym rokiem, potem w styczniu ferie, muszę odpocząć, zrelaksować się trochę, bo tak to nigdy nie będzie maleństwa. A tyle dzisiaj cięzarnych widziałam! Mogłyby mnie zarazić. :D

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

starania wspomagane od 08.2020.

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 18:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż z tych co ciągle mają ochotę. Ostatnio źle się czuje, więc mieliśmy ze 2 tygodnie przerwy. Akurat to były tygodnie po owu. Ponieważ ja po owu mam małą ochotę a przed dużą to korzysta. Czyli normalnie jest tak, że pierwsze 2-3 tygodnie od 3dc (wtedy mi chęć chęć włącza) co 2 dni, czasem codziennie. Potem maks 2x w tygodniu.
    Na szczęście nie zdarzyło się jeszcze "na siłę", bo owu. Ale ja mu nie mówię o pozytywnych testach owu.

• Tekana Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    KAL zapisz mnie na 19.01. :)

2cs o rodzenstwo czas zaczac...

Powodzenia wszystkim :*

0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png

10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Tekana! :)

Tekana lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez swojemu nie mowilam o owu bo to go stresowalo i czul presje :p faceci lepiej sobie żyją w blogiej nieświadomości:)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszyłyście mnie ;) już myślałam że tylko mi się czasem nie chce co drugi dzień bo zmęczona jestem <3 ale chyba jestem normalna ;)

LISTA STARACZEK

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że tylko u nas tak rzadko

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było podobnie w szczęśliwym cyklu tylko dwa razy ;) A teraz mam libido na poziome -100 mąż podobnie sporo pracuje wraca padnięty wolimy się przytulić i iść spac :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    U nas było podobnie w szczęśliwym cyklu tylko dwa razy ;) A teraz mam libido na poziome -100 mąż podobnie sporo pracuje wraca padnięty wolimy się przytulić i iść spac :)

Ale Ty juz nie musisz :P teraz możecie sobie odpoczywać. Mam nadzieję, że dzisiaj mi wyślą te testy, najwyższa pora.

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę kamień z serca, kiedy czytam, że nie każda to robi co drugi dzień. To naprawdę podnosi mnie na duchu :)

Magda - mbc, SMag lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ