STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 wrote:Cukierkowa u Nas do owulacji i mniej więcej w jej okolicach staramy się co dwa dni, chociaż też czasami jesteśmy zmęczeni albo nie mamy ochoty, czasem po prostu padamy i zasypiamy (a szczególnie ja za to po owulacji mamy więcej spokoju i luzu:P ja za to mam największą ochotę przed i po @ a mój mąż jest dość wytrzymały, więc na szczęście nie kończy przede mną, zdarza się, że kończymy razem co najbardziej lubię właśnie zamówiłam żel Conceive i wiesiołka i będziemy działać wiesiołka bierze się tylko do owu? i ile tabl dziennie?
Meggie my też pierwsze Święta Bożego Narodzenia w nowym domku, z choinką, kupiliśmy już w tamtą sobotę i ubraliśmy od razu, a cieszyliśmy się jak małe dzieci:) i już od tygodnia się świeci:P mamy taką na pieńku a do tego pieseła i baliśmy, żeby gdzieś nie podsikiwał ale na szczęście choinkę ma w nosie:PKarolcia27 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Cukierkowa wrote:Dziewczyny... A czesto macie serduszkowanie przed owulacja? Zdarza Wam się tak, że np. Wam się nie chce lub po prostu partner kończy? Bo u mnie np. naprawdę rzadko serduszkujemy przed owulacja,ale przynajmniej zawsze oscyluję, żeby tuż przed owulacja jednak było... Pocieszcie mnie proszę, że nie każda ma codzienny seks podczas starań
Czyli czekasz do owulacji?
Rozumiem, że mozna nie miec ochoty i sily, ale to jest najgorsze rozwiazanie bo czesto te owulacje mozna pominac, lub zrobic to za pozno.
Z tego co przeczytalam (popraw mnie jak zle), nie robisz paskow owu i nie masz monitoringow. Skad w takim razie masz pewnosc, że owulacje występuja i kiedy?
-
Myśmy "walczyli" od 6 do 20 dnia cyklu. Co drugi dzień. Przy czym ten 6 dzień cyklu,to raczej nie był z myślą o dzidzi I zawsze wieczorem. Na dobranoc Czasami nam się nie chciało,troszkę się " zmuszaliśmy". Podziwiam pary,które walczą codziennieWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
edwarda20 wrote:Czyli czekasz do owulacji?
Rozumiem, że mozna nie miec ochoty i sily, ale to jest najgorsze rozwiazanie bo czesto te owulacje mozna pominac, lub zrobic to za pozno.
Z tego co przeczytalam (popraw mnie jak zle), nie robisz paskow owu i nie masz monitoringow. Skad w takim razie masz pewnosc, że owulacje występuja i kiedy?
Raz miałam monitoring, co potwierdzilo, że wiem mniej więcej kiedy mam owulację. Do tej pory oscylowałam, żeby zbliżenia odbywał się tuż przed owulacja... głupie, nie? Muszę zmienić podejscie...
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Raz miałam monitoring, co potwierdzilo, że wiem mniej więcej kiedy mam owulację. Do tej pory oscylowałam, żeby zbliżenia odbywał się tuż przed owulacja... głupie, nie? Muszę zmienić podejscie...
Nie to ze głupie, tylko bardzo ale to bardzo zmniejszasz swoje szanse. Bo komorka jajowa zyje krotko, a plemniki nie zapladniaja jej natychmiast. Potrzebuja jeszcze jakiegos czasu, nie pamietam ile, aby w drogach rodnych dojrzec i dopiero wtedy mogą dostac sie do jajeczka.
Zanim zaczelam sie starac, to wszystkie kobitki w pracy mi radzily, starsze panie, dzieciate panie itp, zeby nie czekac wlasnie do owulacji, trzeba serduszkowac tak jak dziewczyny piszą od konca okresu do 2 dni po owu, najlepiej co 2 max 3 dzien. Wtedy nie przeoczysz owu, a plemniki beda mialy czas na zaplodnienie. One moga zyc w srodku do 5 dni. Wiec lepiej za wczesnie seks, niz za pozno.NiecierpliwaOna, Karolcia27, Ewelinaaaa, tym_janek, Sung lubią tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Nie to ze głupie, tylko bardzo ale to bardzo zmniejszasz swoje szanse. Bo komorka jajowa zyje krotko, a plemniki nie zapladniaja jej natychmiast. Potrzebuja jeszcze jakiegos czasu, nie pamietam ile, aby w drogach rodnych dojrzec i dopiero wtedy mogą dostac sie do jajeczka.
Zanim zaczelam sie starac, to wszystkie kobitki w pracy mi radzily, starsze panie, dzieciate panie itp, zeby nie czekac wlasnie do owulacji, trzeba serduszkowac tak jak dziewczyny piszą od konca okresu do 2 dni po owu, najlepiej co 2 max 3 dzien. Wtedy nie przeoczysz owu, a plemniki beda mialy czas na zaplodnienie. One moga zyc w srodku do 5 dni. Wiec lepiej za wczesnie seks, niz za pozno.
Dzięki kochana. U nas bardziej rozchodziło się o to,że Mój bardzo dużo pracuje i nie zawsze mu "wychodzi",bo po prostu jest zmęczony, dlatego próbowałam serduszkowanie inicjować blisko owulacji, żeby go niekoniecznie stresować jeśli mu nie wyjdzie... Wczoraj z nim porozmawiałam, żeby w tym cyklu szykował się na to, że nie dam mu spokoju. Co drugi dzień musi być! Teraz się uda!Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Ja też myslę, że co drugi dzień to tak najpewniej, żeby nie przeoczyć owu. Chociaz, fakt, czasami nie jest to latwe, głównie przez to zmęczenie praca, obowiązkami itp, u Nas jest często tak, że ja kładę się wcześniej, a moj mąż jeszcze siedzi do pozna. U mnie w tym cyklu (pierwszy starań) serduszkowalismy z reguły co drugi dzień, owu była monitorowana, a mimo to sie nie udało. Tyle, że bardzo wydłużyły mi się cykle, ten trwał ponad 40 dni - być moze wynikało to z tego właśnie.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
A ja mam już niby śluz płodny 8 dc. Ale u mnie te cykle różną długość ciągle mają.
Jak to dobrze, że już święta za chwilę. Będę miała trochę wolnego między świętami a nowym rokiem, potem w styczniu ferie, muszę odpocząć, zrelaksować się trochę, bo tak to nigdy nie będzie maleństwa. A tyle dzisiaj cięzarnych widziałam! Mogłyby mnie zarazić.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój mąż z tych co ciągle mają ochotę. Ostatnio źle się czuje, więc mieliśmy ze 2 tygodnie przerwy. Akurat to były tygodnie po owu. Ponieważ ja po owu mam małą ochotę a przed dużą to korzysta. Czyli normalnie jest tak, że pierwsze 2-3 tygodnie od 3dc (wtedy mi chęć chęć włącza) co 2 dni, czasem codziennie. Potem maks 2x w tygodniu.
Na szczęście nie zdarzyło się jeszcze "na siłę", bo owu. Ale ja mu nie mówię o pozytywnych testach owu. -
Pocieszyłyście mnie już myślałam że tylko mi się czasem nie chce co drugi dzień bo zmęczona jestem ale chyba jestem normalna
-
U nas było podobnie w szczęśliwym cyklu tylko dwa razy A teraz mam libido na poziome -100 mąż podobnie sporo pracuje wraca padnięty wolimy się przytulić i iść spac
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:U nas było podobnie w szczęśliwym cyklu tylko dwa razy A teraz mam libido na poziome -100 mąż podobnie sporo pracuje wraca padnięty wolimy się przytulić i iść spac
Ale Ty juz nie musisz teraz możecie sobie odpoczywać. Mam nadzieję, że dzisiaj mi wyślą te testy, najwyższa pora.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko