STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie to właściwie pierwszy świadomy cykl, wcześniej się nie zabezpieczalismy. Kupiłam sobie testy owulacyjne, bo mam problemy z prolaktyna i nie wiem czy w ogóle mam owulacje.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Ja testów owulacyjnych też jeszcze nie używałam. Pytałam swojej Pani ginekolog czy warto, powiedziała, że mogę spróbować, ale nie zawsze to zdaje egzamin. Jak w tym cyklu się nie uda, to chyba wypróbuję te testy w kolejnym cs. Póki co mamy starać się bez spinania. Za dużo o tym myślę i przeżywam każdy negatywny test. Od kiedy zaczęliśmy starania cykle mi się rozregulowały i wydłużyły, wszystko siedzi w naszych głowach, które by chciały, żeby to było już
-
tym_janek wrote:Małe sprostowanie, jak już powołujemy się na mamaginekolog. Dokładny cytat brzmi: "Największe szanse na zajście w ciążę, jest to dość dobrze udowodnione naukowo, jest wtedy kiedy para współżyje – co dwa góra trzy dni- PRZEZ CAŁY CYKL.", a kolejny dokładny cytat brzmi "Nie wstajemy chociaż 15 minut po… leżymy sobie spokojnie i jak kochająca para się przytulamy.". Źródło: https://mamaginekolog.pl/zrobic-zeby-zrobic/
Czyli w ramach sprostowania seks co 2 dni przez cały cykl, a nie od 8/9 dnia do 23 dnia cyklu. I leżymy min. 15 min, a nie minimum 30 Jak już się na jakieś źródło powołujemy to bądźmy proszę dokładne Tak, wiem, przez to moje czepialstwo pewnie część z Was już mnie nie polubi...
to prawda - Twoje cytaty są dokładne,
ale ja na swoje potrzeby zmodyfikowałam to jak powyżej, czyli dokładnie co dwa dni uprawiam sex 8/9-23dc w pozostałe już nie tak regularnie. Plus leżę 30 min na wszelki wypadek.
P.S. ja dalej Cię lubiętym_janek lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
tym_janek wrote:Osobiście uważam, że jest takim źródłem informacji jak każdy inny ginekolog. Wie dużo w swojej dziedzinie, stara się być na bieżąco, ale jest też człowiekiem, więc zdarza jej się pomylić lub czegoś nie wiedzieć. Więc jest to lepsze źródło niż totalnie przypadkowa strona internetowa, nie wiadomo przez kogo pisana lub inna losowa osoba z ulicy.
Moim zdaniem najpewniejszym źródłem informacji są artykuły naukowe, no ale do tych nie każdy ma dostęp, nie każdy ma też podstawy niezbędne do zrozumienia zagadnienia i nie każdy zna język angielski medyczny na tyle aby swobodnie je czytać (bo większość jednak jest w języku angielskim). Poza tym badania są różne i trzeba umieć je porównywać i mieć jeszcze na to wszystko czas Ja jak mam akurat wolne i mam taką chęć to się zagłębiam w różne tematy, no ale kto co lubi
A jakie są twoje sprawdzone źródła informacji? Może polecisz coś fajnego
Zgadzam się, mamaginekolog jest lek. ginekologiem a do tego sama ma problemy z zachodzeniem i utrzymaniem ciąży więc wiedza, którą przekazuje nie jest tylko (niestety) teoretyczna!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja tam też leżałam ok 15 min z dupą do góry :p
Testy owu wcale nie wyszły, a jednak ciąża jest - zatem średnio polecam, tylko się denerwowałam.
Robiłam dziś drugi raz bete i super póki co to wygląda.
Ja proponuje ovarin i seks rano
no i koniecznie zbicie prolaktyny, ja brałam 3 tyg bromergon i się udało...
Powodzenia dziewczyny !!!!!!!!Magda - mbc, tym_janek lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:Ja tam też leżałam ok 15 min z dupą do góry :p
Testy owu wcale nie wyszły, a jednak ciąża jest - zatem średnio polecam, tylko się denerwowałam.
Powodzenia dziewczyny !!!!!!!!
Ja właśnie jeszcze nie miałam
badanej, ale 8.01 mam gina więc ruszam z badanimi i zobaczymy jak to pójdzie💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja mówię do mojego, że musimy rano, a on nie lubi haha. Kupiliśmy pierwsza wspólną choinkę, mam nadzieję że za rok o tej porze na jej miejscu będzie stało łóżeczko.
tym_janek lubi tę wiadomość
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
MeggiGirl wrote:Ja mówię do mojego, że musimy rano, a on nie lubi haha. Kupiliśmy pierwsza wspólną choinkę, mam nadzieję że za rok o tej porze na jej miejscu będzie stało łóżeczko.
-
Ewelinaaaa wrote:Witam wszystkie staraczki Czy można do Was dołączyć? Testować będę ok. 12.01. Z mężem staramy się o pierwsze dzieciątko. To będzie nasz 4 cs.
Życzę wszystkim staraczkom, aby nowy rok był dla nas tym szczęśliwym i abyśmy w końcu ujrzały te dwie wymarzone kreseczki! -
Paulinaaa wrote:Ja tam też leżałam ok 15 min z dupą do góry :p
Powodzenia dziewczyny !!!!!!!!
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualnyU mnie natomiast w szczęśliwym cyklu seksik był rzadziej niz te kilka cykli poprzedzajacych, również rano a czasem wieczorem. Do dzis nie wiem kiedy ta owulacja mogla być I właśnie w ostanim odpuscilam i sie nie staralam wiec i nie lezalam z dupa do góry jak wcześniej kiedy i tak bez efekty te starania byly. Jak ma być to będzie. A prolaktyne mialam w górnej granicy normy ale tu sie tak szybko lekow na to nie daje.
-
Leżenie moze pomoc ale na pewno nie jest to przepis na ciążę. Mam koleżanki, które w ogóle nie lezaly, zaraz po chodzily na silke, jechaly do pracy itp i dzieci maja. Takze jak ma się zajść to się zajdzie.
U mnie seks byl codziennie od okresu do 3dni przed owu, głównie na noc. Udalo się w 2cs.Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej kobitki:* witam wszystkie i przechodzę do Was kochane, bo niestety dostałam dzisiaj @ i nici z grudniowego testowania:( ale wierzę, że w styczniu się uda. Na czas okresu odpuszczam mierzenie tempki, przynajmniej się jutro wyśpię4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
U nas choinka ubrana, ciekawe jak kicia zareaguje na nią, mam nadzieję, że nie będzie rozrabiała haha. Wreszcie mogę trochę odpocząć. Ja to nie wiem czy mi się kiedykolwiek uda zajść - mam ostatnio mega stres w pracy.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Dziewczyny... A czesto macie serduszkowanie przed owulacja? Zdarza Wam się tak, że np. Wam się nie chce lub po prostu partner kończy? Bo u mnie np. naprawdę rzadko serduszkujemy przed owulacja,ale przynajmniej zawsze oscyluję, żeby tuż przed owulacja jednak było... Pocieszcie mnie proszę, że nie każda ma codzienny seks podczas starańBasia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa u Nas do owulacji i mniej więcej w jej okolicach staramy się co dwa dni, chociaż też czasami jesteśmy zmęczeni albo nie mamy ochoty, czasem po prostu padamy i zasypiamy (a szczególnie ja za to po owulacji mamy więcej spokoju i luzu:P ja za to mam największą ochotę przed i po @ a mój mąż jest dość wytrzymały, więc na szczęście nie kończy przede mną, zdarza się, że kończymy razem co najbardziej lubię właśnie zamówiłam żel Conceive i wiesiołka i będziemy działać wiesiołka bierze się tylko do owu? i ile tabl dziennie?
Meggie my też pierwsze Święta Bożego Narodzenia w nowym domku, z choinką, kupiliśmy już w tamtą sobotę i ubraliśmy od razu, a cieszyliśmy się jak małe dzieci:) i już od tygodnia się świeci:P mamy taką na pieńku a do tego pieseła i baliśmy, żeby gdzieś nie podsikiwał ale na szczęście choinkę ma w nosie:P4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
My ogólnie rzadko to robiliśmy. Po pracy padamy jak kawki, teraz D. ma więcej ochoty, oby mu się nie wyczerpały zapasy do owulacji haha.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko