STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka23x wrote:Smag i jak jest @ ? U mnie cisza... Nic a nic.
-
SMag wrote:Dziewczyny co jeszcze mogę zbadać w piątek żeby w miarę ogarnąć czy wszystko jest ok. W planie w 4dc jest
Estradiol
LH
FSH
Prolaktyna
20.12 badałam morfologię, TSH, ft4, żelazo, magnez, wapń, alt, ast, ggtp, kreatyninę, potas, inr, bilirubinę, Alp - wszystko ok.
Mnie lekarz kazał zrobić takie w 3-4 dc. Owulację mam potwierdzoną.
prolaktyna, testosteron, SHBG, androstendion, test obciazenia glukoza (75g) z krzywą insulinową po 1 i po 2h, DHEAS, 17-OH-progesteron, kreatynina, ASPAT, ALAT
Powiedział mi też, że mam nie łykać Ovarinu, bo to jest suplement diety, nie jest przebadany, nie ma
naukowego potwierdzenia działania, a z pewnością nie pozostaje bez wpływu na organizm i może bardziej zaszkodzić niż pomóc. Powiedział, że powyższe badania przedstawią cały obraz sytucji. Więc ja bym na Twoim miejscu tego LH i FSH nie robiła.
Wyczytałam, że ten androstendion jest ważny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 08:23
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dziewczyny, dziś chyba będzie dobry dzień Na sikanym dużo mocniejsze krechy, @ nie przyszła, temperatura nie spadła (a nawet podrosła), byłam na becie ))
Ewelinaaaa, Cukierkowa, Magda - mbc, Karolcia27, MiSia :), NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ile wiary we mnie!
Niestety u mnie cień cienia nadal, mam wrażenie, że bledszy niż wczorajszy. Test tej samej firmy, więc może na tych testach będzie mi już zawsze wychodzić druga kreska :p Albo może to ciąża biochemiczna, skoro nie ciemnieje.
Podjadę na betę i progesteron może, żeby wiedzieć, czy w ogóle coś było, ale mówię wam, te bóle typowo na @ i to naprawdę mocne nie mogły wróżyć nic dobrego.
Dam znać jak będę miała wyniki.
Serena gratulacje, będzie piękna beta :*syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Dziewczyny ile wiary we mnie!
Niestety u mnie cień cienia nadal, mam wrażenie, że bledszy niż wczorajszy. Test tej samej firmy, więc może na tych testach będzie mi już zawsze wychodzić druga kreska :p Albo może to ciąża biochemiczna, skoro nie ciemnieje.
Podjadę na betę i progesteron może, żeby wiedzieć, czy w ogóle coś było, ale mówię wam, te bóle typowo na @ i to naprawdę mocne nie mogły wróżyć nic dobrego.
Dam znać jak będę miała wyniki.
Serena gratulacje, będzie piękna beta :*
Haniu, ja tam dalej trzymam kciuki,
Serena, gratulacje, dawaj znać jak betka!!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Podczytuję Was i czekam na te Wasze dwie kreski aż się zaczynam stresować
Ja będę testowała nie wiem kiedy jeszcze Poprzednie cykle po łyżeczkowaniu miałam 3x po 29dni, ostatni miał 31 dni i nie wiem kiedy mam się spodziewać w tym cyklu @. Gdyby był 29 dni to byłoby to 20.01 a jeśli 31 dni to 22.01.
Łudzę się że będę miała takie same objawy jak przy poprzedniej (ból piersi ok tydzień po owu i kilka dni przed terminem @ bóle podbrzusza) i wtedy miałabym jasność że to TO. Ale znając moje szczęście będzie inaczej i będę siedziała w stresie do 20-22.01
Owu miałam prawdopodobnie 5-6.01 bo piątego popołudniu kosmicznie bolał mnie jajnik (na 10 cykli boli w 9 więc wiem że to owu na 100%). Także teraz zostaje mi czekać..
Hania- ja miałam przy poprzedniej ciąży (niestety było puste jajo) tak, że w dniu @ test był kosmicznym bladziochem, nast dnia także, ale już trzeciego wyszedł dużo wyraźniej, że się nie dało go pomylić z niczym innym. Moja siostra miała dokładnie tak samo (teraz jej córa ma 3 msc), test w dniu @ niewidoczny wręcz, w nast dniu także i dopiero z krwi wyszło że beta jest +, a testy dalej blade Ja wierze że jesteś w ciąży, i bardzo Ci tego życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 08:35
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
30.12.2024 wizyta
-
Termin do ginka na 7 marca... Super
i to prywatne, tzn z opieki medycznej z pracy, nie NFZ
Na luty będę mieć do innej babeczki . Pójdę, co mi zależy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 08:35
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
SMag wrote:Termin do ginka na 7 marca... Super
i to prywatne, tzn z opieki medycznej z pracy, nie NFZ
Na luty będę mieć do innej babeczki . Pójdę, co mi zależy.
Pewnie idź, jeszcze dodam do tych hormonów, że androstendion i DHEA-S też Ci powiedzą o przedwczesnym wygaszaniu się jajników, podobnie jak ten stosunek LH do AMH, a do tego stwierdzą, czy nie masz utajonej niedoczynności tarczycy, czego LH i AMH Ci nie powie💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Haniu nie martw się na zapas, beta pokaże co i jak i progesteron też później porównamy :-* pamiętam, że miałaś testować 12.01 chyba więc poczekaj jeszcze, kup inny test i będziemy sikać razem:-P a ktory dziś dzień po owulacji?bo już nie pamiętam
Serena daj znać od razu jaką beta:-* trzymam kciuki:-*_Hania lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
No ja nie wiem kiedy powinnam testować, bo @ powinnam mieć 29.12 lub 30.12.
Miałam w 12 dc badanie i pęcherzyka nie było. Po drożności podobno okres może się spóźnić, szczególnie jak nie było owulacji więc tak czekam :p
12.01 miałam testować, bo minął 2 tyg od terminu @ i po zrobieniu bHCG mogę się zgłosić po luteinę na wywołanie okresu.
Wg moich kalkulacji jeżeli okres nie nadejdzie do jutra albo piątku miałam szansę na ciążę, bo ok 2 tyg wcześniej zaczęliśmy znowu
Tak więc dzisiaj może być 13 dpo, albo 12 dpo a może nawet 10 dpo, nie mam pojęcia kiedy mogłam mieć owulacje bo wmówili mi, że cykl bezowulacyjny :p
Poza tym wydaje mi się, że z testami coś jest nie tak, bo wczorajszy bladzioch jest trochę wyżej niż dzisiejszy, a kontrolna jest w tym samym miejscu. Wydaje mi się, że to jakiś błąd i tyle.
Ale bęte zrobię dla świętego spokoju W końcu do póki nie ma @...syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Dzięki Magda
Hania... Trzymam kciuki :*Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Hania trzymam kciuki i czekam na relacje!
U mnie chyba jednak owu nie było, po wczorajszym dużym wzroście dziś duży spadek. Do niczego to moje mierzenie temperatury jak tak wędruje po nocy. Ech dziewczyny cieszcie się spokojnym i nieprzerywanym snem póki możecie... -
Dzięki dziewczyny Siedzę jak na szpilkach, ale wyniki chyba będą dopiero popołudniu.
SMag a jaką masz opiekę medyczną, że tak długo czekasz? Ja mam LuxMed i mój gin choć mega oblegany to tak ok. miesiąca się czeka na wizytę. Ja właściwie umawiam zawsze ze dwie do przodu i co miesiąc się u niego pojawiam. Ale dwa miesiące to mega długo!!!