X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    U nas w ostatnim cyklu było podobnie :D po owulacji posucha ale zaczęliśmy nowy maraton ;)
    Karolcia prowadzisz wykres i nie udostępniasz czy nie prowadzisz na OF ?

Prowadzę, prowadzę, oczywiście do momentu zablokowania przez OF, ale też po owu nie mierzyłam we wszystkie dni tempki, zaraz udostępnie:) wkurza mnie strasznie, że tak wymyślili, mam wrażenie, że przez to mniej osób będzie tu zaglądać. Przynajmniej u mnie było tak, że jak wstawałam uzupełniałam wykres, a później forum. Teraz ściągnęłam sobie jakąś apkę na telefon, ale nie jest tak fajna jak OF, a potrzebuję mieć wszystko w jednym miejscu.
    Serena, racja, możesz poprosić na recepcji u gina o wypisanie samej recepty, widziałam, że u mojego kosztuje to 20 zł.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego czasu, serduszko tylko wczoraj, leki nadal biorę te same, nadal ból i wrażliwość piersi, zmęczenie, trochę ból @, plus jakby troszkę mi niedobrze, ale do wytrzymania, ale to chyba coś wczoraj zjadłam. Tempka wczoraj 37.14, a dzisiaj 37.00.

f1c0a9c499b0ce9973f22522c05428ed.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 12:04

7v8r9n73wz5zsofj.png

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Dziewczyny, zapytam też tutaj: czy któraś z Was ma niepotrzebny Duphaston na sprzedaż? Mam jeszcze 1 opakowanie, ale to nie wystarczy do wizyty... A nie chcę za bardzo ustalać kolejnej wcześniej niż ten 30.01 bo znów nic nie będzie widać na usg i będę się stresować i przechodzić to samo co poprzednio... :(
    a ile tabletek ci braknie bo cos mam ale nie wiem ile?

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Mam nadzieję że naturalnego to nie dotyczy. Tzn z tego co wiem nie dotyczy.

Mi temp raz się trzyma, raz spada przed okresem. Ostatnie 5 cykli spadała w dzień okresu.

Hania a ile miałaś progesteron?

Wiesz co nie mam pojęcia aż tak się nie zagłębialam w temat ale chyba zaczne no bo jakby nie patrzec u mnie również jest ryzyko. A co dziwne matka nigdy żadnych tabletek anty nie brala, nie miala żadnych spiral itd i mnie karmiła piersia także to chyba nie ma wpływu az tak, jak masz miec to dostaniesz:/
    Uważać należy w wieku okolomenopauzalnym z tymi lekami stymulacjami to niewskazane bo wszystko juz sie przygotowuje do wyciszenia, tak onkolog stwierdził. Co lekarz to opinia.

• SMag Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Prowadzę, prowadzę, oczywiście do momentu zablokowania przez OF, ale też po owu nie mierzyłam we wszystkie dni tempki, zaraz udostępnie:) wkurza mnie strasznie, że tak wymyślili, mam wrażenie, że przez to mniej osób będzie tu zaglądać. Przynajmniej u mnie było tak, że jak wstawałam uzupełniałam wykres, a później forum. Teraz ściągnęłam sobie jakąś apkę na telefon, ale nie jest tak fajna jak OF, a potrzebuję mieć wszystko w jednym miejscu.
    Serena, racja, możesz poprosić na recepcji u gina o wypisanie samej recepty, widziałam, że u mojego kosztuje to 20 zł.

Moim zdaniem przejadą się na tym abonamencie. Zawsze się szuka bezpłatnych i tańszych form. Napewno spadnie im ilość użytkowniczek wykresów. Ja mam teraz 3 apki :D Clue, Flo i Ovuview. Każda ma jakieś plusy i minusy. W Clue nie widzę funkcji wykresu, chyba nie ma. W Ovuview jest fajny czytelny wykres, natomiast ogólnie najlepsza jest dla mnie Flo.

Ja mam jeszcze z 50dni abonamentu tutaj więc póki co spoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 12:40

LISTA STARACZEK

• Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam drugi test, bo nie wierzyłam do konca. I na drugim jest też 2 kreska. Chyba do mnie dociera, że się udało.
    https://zapodaj.net/b76153731d025.jpg.html - to ten drugi test, zrobiony chwilę temu.

dorot, MiSia :), pumka1990, Paula_30 lubią tę wiadomość

Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

• Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/8ed571793c2d1.jpg.html
    A tu dwa testy, ten u góry to ten z teraz, a ten na dole to z rana.

Więc raczej 2 testy się nie mylą. I to nawet z popołudniowego siusiania.

jestem_M, MiSia :), pumka1990, ams lubią tę wiadomość

Księżniczka styczeń 2013

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że się nie mylą:) jeszcze raz gratulacje:) a robiłaś testy o jakiej czułości?Dzisiaj był Twój termin @?

7v8r9n73wz5zsofj.png

• happywife Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, skoro ostatnia miesiączkę miałam 12.12.2017 to teraz we wtorek zacznie się 6 tydzień ciąży ? Dobrze to policzyłam ? To moja pierwsza ciąża w która sama jeszcze nie wierze i nie jestem pewna jak to wyznaczyć. Kiedy mam się umówić do lekarza ? Jest możliwość, ze usłyszę bijące serduszko jeśli umowie się w tym tygodniu?

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Oczywiście, że się nie mylą:) jeszcze raz gratulacje:) a robiłaś testy o jakiej czułości?Dzisiaj był Twój termin @?
    Termin przypada mi na 16 stycznia, o ile cykl znów będzie 30 dniowy. Ostatnie miałam 28 dni, ale ten co był teraz to był 30 dni, i owulacja była 17dc. A nie wiem jaka czułość, pink test express i jakiś Check&go kupione w rosmannie oba strumieniowe.

Księżniczka styczeń 2013

• Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Dziewczyny, skoro ostatnia miesiączkę miałam 12.12.2017 to teraz we wtorek zacznie się 6 tydzień ciąży ? Dobrze to policzyłam ? To moja pierwsza ciąża w która sama jeszcze nie wierze i nie jestem pewna jak to wyznaczyć. Kiedy mam się umówić do lekarza ? Jest możliwość, ze usłyszę bijące serduszko jeśli umowie się w tym tygodniu?
    Najlepiej 6-7 wtedy powinno już być widoczne serducho. Nawet7-8 może być.

Księżniczka styczeń 2013

• happywife Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z tygodniem ? Wg miesiączki 6?

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    A co z tygodniem ? Wg miesiączki 6?
    A wpisz sobie w kalkulator w internecie, tak będzie najlepiej. Bo ja sama się gubię, a już jestem po jednej ciąży.

Księżniczka styczeń 2013

• jestem_M Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta_ wrote:
    https://zapodaj.net/8ed571793c2d1.jpg.html
    A tu dwa testy, ten u góry to ten z teraz, a ten na dole to z rana.

Więc raczej 2 testy się nie mylą. I to nawet z popołudniowego siusiania.
    Gratuluję!
    A czy brzuch Cię boli cały czas? Czy czujesz się trochę jak na @ czy jednak zupelnie inaczej?Nie pamiętam jak się czułam w poprzedniej ciąży i już jestem skolowana mocno - bardzo boje się rozczarowania .. Ale tyle pozytywów tu na forum i ze ja wiąże z jutrzejszym sikaniem nadzieję!

1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem_M wrote:
    Gratuluję!
    A czy brzuch Cię boli cały czas? Czy czujesz się trochę jak na @ czy jednak zupelnie inaczej?Nie pamiętam jak się czułam w poprzedniej ciąży i już jestem skolowana mocno - bardzo boje się rozczarowania .. Ale tyle pozytywów tu na forum i ze ja wiąże z jutrzejszym sikaniem nadzieję!
    Powiem Ci tak, pobolewa mnie co jakiś czas, jajnik również. I czuję się jak by miała być@. Trzymam kciuki za jutro.

Księżniczka styczeń 2013

• Ewelinaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, gratuluję wszystkim zafasolkowanym :) a za resztę trzymam kciuki

Ja muszę postarać się przestać tyle o tym wszystkim rozmyślać. Myślałam, że kolejna jedna kreska nie wywoła we mnie ogromnego smutku i na spokojnie, z optymizmem przejdę do kolejnego cyklu.. ale dotknęło mnie to i to bardzo. Męża nie ma w domu, a ja siedzę i ryczę. Trzeba się ogarnąć, bo to w niczym nie pomoże.

Wszystkiego dobrego dziewczyny :)

3jgx43r8qbfa8f9b.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife cize liczy sie od pierwszego dnia ostatniejn @ ;)
    Lisaveta jeszcze raz gratuluje i w koncu uwierz w swoje szczescie !! ;)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaaa wrote:

Ja muszę postarać się przestać tyle o tym wszystkim rozmyślać. Myślałam, że kolejna jedna kreska nie wywoła we mnie ogromnego smutku i na spokojnie, z optymizmem przejdę do kolejnego cyklu.. ale dotknęło mnie to i to bardzo. Męża nie ma w domu, a ja siedzę i ryczę. Trzeba się ogarnąć, bo to w niczym nie pomoże.

Wiem co czujesz, mam to samo. Niby sie nie nastawiałam na styczeń a jednak mocno sie zdolowalam po kolejnym negatywnym teście... Ryczalam i wczoraj, i dzis, i pewnie jutro tez mnie weźmie ;) byle do następnego cyklu, powodzenia w lutym :)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaaa wrote:

Tule mocno

Księżniczka styczeń 2013

• Ewelinaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 - może zrobimy naszym mężczyznom walentynkową niespodziankę :)

Lisaveta_ - dzięki Kochana, Tobie życzę nudnej ciąży, zdrowo rośnijcie :)

1000 lubi tę wiadomość

3jgx43r8qbfa8f9b.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ