X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Wiem co czujesz, mam to samo. Niby sie nie nastawiałam na styczeń a jednak mocno sie zdolowalam po kolejnym negatywnym teście... Ryczalam i wczoraj, i dzis, i pewnie jutro tez mnie weźmie ;) byle do następnego cyklu, powodzenia w lutym :)
    Ciebie też mocno tulę.

Sung lubi tę wiadomość

Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

• 1000 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta_ wrote:
    Ciebie też mocno tulę.

Dzieki :* gratuluje dwoch kresek i wszystkiego dobrego zycze :)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaaa wrote:
    Cześć, gratuluję wszystkim zafasolkowanym :) a za resztę trzymam kciuki

Ja muszę postarać się przestać tyle o tym wszystkim rozmyślać. Myślałam, że kolejna jedna kreska nie wywoła we mnie ogromnego smutku i na spokojnie, z optymizmem przejdę do kolejnego cyklu.. ale dotknęło mnie to i to bardzo. Męża nie ma w domu, a ja siedzę i ryczę. Trzeba się ogarnąć, bo to w niczym nie pomoże.

Wszystkiego dobrego dziewczyny :)
    Wiem co czujesz:* też się niby nie nastawiałam a bolało jak cholera jak przyszła @...zawsze jednak jest ta nadzieja i wiara że może jednak się udało. Też dużo o tym myślę.. za dużo. I głupie myślenie że chciałabym urodzić w tym samym roku co siostra, a tak naprawdę co to za różnica ? Pół roku w tą czy w tą.. ważne żeby ciąża była zdrowa i dzieciątko.
    Trzeba jakoś bardziej na luzie do tego podchodzić mimo wszystko. Choć łatwiej mówić niż zrobić...

Ewelinaaaa lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Wiem co czujesz, mam to samo. Niby sie nie nastawiałam na styczeń a jednak mocno sie zdolowalam po kolejnym negatywnym teście... Ryczalam i wczoraj, i dzis, i pewnie jutro tez mnie weźmie ;) byle do następnego cyklu, powodzenia w lutym :)
    Również tulę :*

1000 lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

• Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza???

Księżniczka styczeń 2013

• 1000 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Smag :*
    SMag wrote:
    Wiem co czujesz:* też się niby nie nastawiałam a bolało jak cholera jak przyszła @...zawsze jednak jest ta nadzieja i wiara że może jednak się udało. Też dużo o tym myślę.. za dużo. I głupie myślenie że chciałabym urodzić w tym samym roku co siostra, a tak naprawdę co to za różnica ? Pół roku w tą czy w tą.. ważne żeby ciąża była zdrowa i dzieciątko.
    Trzeba jakoś bardziej na luzie do tego podchodzić mimo wszystko. Choć łatwiej mówić niż zrobić...

Pewnie ze to bez znaczenia czy pol roku w ta czy w ta, jednak ja osobiście okropnie sie boje, ze nigdy nie bede mama. Wiem, ze kilka miesięcy staran to żaden dramat, ale skoro moje badania i wyniki okej, badania męża tez w miarę okej, to ja juz mam wizje ze bedziemy jedna z tych par, ktore nie wiadomo czemu nie mogą miec dzieci. Brrrrrr... Jak przestac sobie wkręcać takie rzeczy? :/

No nic, musimy sie jakos wziąć w garść i sie nie poddawać :) Plus jest taki ze te ponure dni przychodzą tylko na chwile a przez resztę cyklu wszystkie jestesmy raczej pozytywnie nakręcone i nie smecimy ;)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta_ wrote:
    A co tu taka cisza???

A jak reakcja męża ? :-)

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Dziewczyny, skoro ostatnia miesiączkę miałam 12.12.2017 to teraz we wtorek zacznie się 6 tydzień ciąży ? Dobrze to policzyłam ? To moja pierwsza ciąża w która sama jeszcze nie wierze i nie jestem pewna jak to wyznaczyć. Kiedy mam się umówić do lekarza ? Jest możliwość, ze usłyszę bijące serduszko jeśli umowie się w tym tygodniu?
    To jesteś w ciąży dzień przede mną :) Raczej nie zobaczysz jeszcze serduszka, nie nastawiaj się na to za bardzo ;) Ja idę na USG 19go, mam nadzieję, że wszystko w porządku. 27go liczę, że zobaczę już bijące serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 17:22

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    A jak reakcja męża ? :-)
    Cieszy się. On przeczuwał, że się udało. Przez 10 dni ❤️ i jakoś tak nie skupialiśmy się na tym, że dziecko. Ja nie mierzyłam temperatury, żadnych testów owulacyjnych. W sumie to ostatni raz ❤️ w nowy rok rano a później ja wyjechałam i jakoś jak mnie zaczęło kłóć we wtorek 2 stycznia to mówię, super ja mam owulację a mojego brak i nic z tego nie będzie. A tu taka niespodzianka.

ams, pumka1990 lubią tę wiadomość

Księżniczka styczeń 2013

• ams Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta_ wrote:
    Cieszy się. On przeczuwał, że się udało. Przez 10 dni ❤️ i jakoś tak nie skupialiśmy się na tym, że dziecko. Ja nie mierzyłam temperatury, żadnych testów owulacyjnych. W sumie to ostatni raz ❤️ w nowy rok rano a później ja wyjechałam i jakoś jak mnie zaczęło kłóć we wtorek 2 stycznia to mówię, super ja mam owulację a mojego brak i nic z tego nie będzie. A tu taka niespodzianka.

az sie wzruszylam jak czytalam :)

Gratulacje !!! :)

Ja od jutro chyba zaczne nowy cykl... (po prawie 40 dniach...) czuje, ze @ puka do mych drzwi...

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • SMag Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta_ wrote:
    Super ;)

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Dzieki Smag :*

Pewnie ze to bez znaczenia czy pol roku w ta czy w ta, jednak ja osobiście okropnie sie boje, ze nigdy nie bede mama. Wiem, ze kilka miesięcy staran to żaden dramat, ale skoro moje badania i wyniki okej, badania męża tez w miarę okej, to ja juz mam wizje ze bedziemy jedna z tych par, ktore nie wiadomo czemu nie mogą miec dzieci. Brrrrrr... Jak przestac sobie wkręcać takie rzeczy? :/

No nic, musimy sie jakos wziąć w garść i sie nie poddawać :) Plus jest taki ze te ponure dni przychodzą tylko na chwile a przez resztę cyklu wszystkie jestesmy raczej pozytywnie nakręcone i nie smecimy ;)
    Dokładnie... Są złe myśli i jakoś trzeba je odpędzać żeby za bardzo się negatywnie nie nakręcać...bo to tylko pogarsza sytuacje.
    Bądźmy dobrej myśli ;*
    Zostaniemy mamami :) <3

1000 lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

• Madame_butterly Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://zapodaj.net/c267e13662bc3.jpg.html
    Pozytywny czy mi się wydaje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 18:29

Paula_30 lubi tę wiadomość

28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • MARIKA12 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:

Dla mnie tak

18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    pozytywny

Księżniczka styczeń 2013

• SMag Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Tak :) działajcie :)

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszło moje zamówienie z apteki :D kurier się rozchorował i dziś rozwozili
    Jaram się jak pochodnia :D

LISTA STARACZEK

• Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dziewczyny przyszło moje zamówienie z apteki :D kurier się rozchorował i dziś rozwozili
    Jaram się jak pochodnia :D
    a co zamówiłaś??

Księżniczka styczeń 2013

• Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nagle mam ochotę na słodkie, mam nadzieję, że to nie wróży nic złego. Ogólne bym mogła dziś jeść cały dzień. Jutro rano idę betę zrobić i później w środę.

Księżniczka styczeń 2013

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super ;-) mój A. też już się nie może doczekać, w zasadzie to już o tym marzy od dawna, ale tak jak kiedyś już pisałam ja jakoś nie bylam jeszcze gotowa, a tu nagle przyszedł taki instynkt - nie wiem czy Wy też tak miałyście? U mnie jak grom z jasnego nieba, oświeciło mnie, że właśnie teraz chce mieć dziecko :-) ja się jakoś kiepsko czuję, @ na szczęście dalej nie widać a to już plus:-P ale jakieś żołądkowe sprawy tzn od południa jakoś mi niedobrze, przed chwilą kupiłam cole aż chociaż zwykle jej nie pije, ale gazowane więc może coś mi się polepszy:-)

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ