STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 wrote:Dziewczyny trzymajcie jutro kciuki :-*
Trzymam :*!Karolcia27 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zaczęłam mierzyć tempke na dole i strasznie wysoka - 36,71. Tzn może normalna, sama nie wiem bo w ustach ok 7dc to oscylowała w granicach 36.00 st
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 05:59
-
Karolcia27 wrote:U mnie niestety negatyw a tempka wyższa niż wczoraj 37.06. Nie wiem o co chodzi @ nadal ani widu, ani slychu...
-
Cześć dziewczyny! Mam bladziocha!!
Przyznam się, że wczoraj zrobiłam też test ( a właściwie 4 w ciągu całego dnia ) i widziałam cień cienia cienia, wysyłałam zdj sis i napawała mnie nadzieja bo ona też go widziała.
Dzisiaj kreseczka jest nadal bladziutka ale bardziej widoczna niż ta z wczoraj
Tak bardzo się cieszę, wiedziałam nie wiem skąd ale wiedziałam że w tym cyklu się uda! Czułam to jeszcze przed ovu..
Ovu miałam późno bo w 20-21 dc, badalam szyjke więc wiem ze to mogło być tylko w tych dwóch dniach. Obecnie jest 12-13 dp.Ewelinaaaa, SMag, ams, Karolcia27, Ineczka, pumka1990, 1000, karmelówka lubią tę wiadomość
-
MiSia :) wrote:Cześć dziewczyny! Mam bladziocha!!
Przyznam się, że wczoraj zrobiłam też test ( a właściwie 4 w ciągu całego dnia ) i widziałam cień cienia cienia, wysyłałam zdj sis i napawała mnie nadzieja bo ona też go widziała.
Dzisiaj kreseczka jest nadal bladziutka ale bardziej widoczna niż ta z wczoraj
Tak bardzo się cieszę, wiedziałam nie wiem skąd ale wiedziałam że w tym cyklu się uda! Czułam to jeszcze przed ovu..
Ovu miałam późno bo w 20-21 dc, badalam szyjke więc wiem ze to mogło być tylko w tych dwóch dniach. Obecnie jest 12-13 dp.MiSia :) lubi tę wiadomość
-
Gratulacje misia:-* chociaż jedna pozytywną wiadomosc :-* ja nie ukrywam, trochę się podlamalam, bo naprawdę myślałam, że się udało, ale jak widać moje objawy mnie zmylily:-( dobrze, że idę do pracy,bo bym chyba zwariowała w domu, myślę że jak w 13 dpo nic nie wyszło, nawet bladzioch to już nie mam na co liczyć.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:Gratulacje misia:-* chociaż jedna pozytywną wiadomosc :-* ja nie ukrywam, trochę się podlamalam, bo naprawdę myślałam, że się udało, ale jak widać moje objawy mnie zmylily:-( dobrze, że idę do pracy,bo bym chyba zwariowała w domu, myślę że jak w 13 dpo nic nie wyszło, nawet bladzioch to już nie mam na co liczyć.
-
Smag dziękuję :* w pierwszej ciąży nie robiłam bety, nie wiem czy będę teraz robić właśnie się zastanawiam Mam testy z allegro dlatego skocze na pewno po apteczny a później się ew zastanowię co dalej
-
Misia mierzyłas temperaturę ? Czy tylko testy owu ? Serduszkowanie w dniach owu ?
-
SMag wrote:Tulę mocno ;* kurcze...czasem wszystko jest książkowo, dużo serduszek i reszta objawów a tu dupa to chyba najbardziej dobija... ;*
No dokładnie no nic...w nowym cyklu zmieniam strategie i w okresie owulacji serduszkujemy codziennie:-) w czwartek mam gina więc zobaczymy co tam się dzieje, mam nadzieję, że to nie torbiel bo to byłby najgorszy jak dla mnie scenariusz
A jak @ nie przyjdzie to spróbuję jeszcze zrobić test w środę. Dzisiaj robiłam o czułości 25, ale to już chyba sama siebie oszukujeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 07:17
MiSia :) lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
A co do objawów to mnie od 3 dnia po ovu bolały piersi po bokach i ogólnie zrobiły się większe po szyjce wiedziałam że coś się kroi bo zawsze po ovu zostawiła wysoko ale na tyle żeby swobodnie ja dostać, była w miarę miękka i lekko otwarta a tu po ovu ok 5 dnia zaczęła się obniżać, raz była nisko twarda i zamknięta a raz ciut wyżej i taka jakby rozplaszczona i leciutko otwarta. Ogólnie szyjka zrobiła mi się szersza, w pochwie mam zdecydowanie mniej miejsca niż zawsze no i czuć że to wszystko razem z macica jest dużo niżej. Wczoraj czubek szyjki był twardy i zamknięty a wyżej już wszystko rozpulchnione.
Mam nadzieję że będziecie coś z tego wiedziały, może komuś pomogę
Gdzieś kiedyś przeczytałam że jak jest inaczej niż zawsze to jest dobrze -
Karolcia27 wrote:No dokładnie no nic...w nowym cyklu zmieniam strategie i w okresie owulacji serduszkujemy codziennie:-) w czwartek mam gina więc zobaczymy co tam się dzieje, mam nadzieję, że to nie torbiel bo to byłby najgorszy jak dla mnie scenariusz
A jak @ nie przyjdzie to spróbuję jeszcze zrobić test w środę. Dzisiaj robiłam o czułości 25, ale to już chyba sama siebie oszukuje
Będzie dobrze :*Karolcia27, MiSia :), 1000 lubią tę wiadomość
-
Allende wrote:Hej,
bywa bardzo różnie, u każdej z nas inaczej. Ja dla przykładu nie obserwuję u siebie płynu w zatoce douglasa nigdy, co oznacza, że mógł być widoczny nawet tylko przez 15 min po owu ale akurat wtedy nie miałam usg (wg mojej gin może się utrzymywać od kilku minut do kilku dni) Odpowiadając więc na Twoje pytanie - to prawda, ale czy u Ciebie akurat, nie wiadomo.
Do wszystkich dziewczyn - bo widzę, że temat ten się często pojawia - wysoki progesteron nie świadczy o na pewno występującej owulacji. Co najwyżej mówi o pęcherzyku, który dojrzewał. Czy ten pęcherzyk pękł w taki sposób aby uwolnić komórkę jajową - to można stwierdzić jedynie na obrazie usg, tak na pewno. Żadne wykresy temperaturowe nie pomogą, ponieważ nawet jak pęcherzyk nie pęknie to temperatura wzrasta. Inaczej mówiąc, wysoka temperatura w II fazie cyklu też nie mówi o 100% odbytej owulacji. Kłucie w jajniku? no owszem, może świadczyć o owulacji, ale również może być efektem powstałej torbieli krwotocznej w wyniku niepękniętego pęcherzyka. Tak więc, nawet jeśli progesteron jest wysoki i bolało coś w jajniku a do tego tempka jest wysoka - bez potwierdzenia na usg, nie ma pewności, że to owu. Przykro mi, że Was tak studzę, ale dzielę się swoimi osobistymi doświadczeniami i ostatnim wykładem na ten tamat mojej bardzo mądrej pani doktor. Może komuś pomoże, żeby się nie nakręcać za bardzo w pewnych momentach, a podejść racjonalnie
P.S. dla wszystkich zafasolkowanych w styczniu (i nie tylko) wielkie gratki! i powodzenia na dalsze etapy
Mnie też lekarz powiedział, że tylko monitoring potwierdza owulację
Dziękuje Ci za odpowiedź!💙11.06.2019
💙 05.08.2021