Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    U mnie niestety negatyw :-( a tempka wyższa niż wczoraj 37.06. Nie wiem o co chodzi :-( @ nadal ani widu, ani slychu...
    No chyba że owulacja była później niż ci się wydaje.
    Mi w 10 dpo nie pokazał nic, a dopiero w 12dpo.

MiSia :) lubi tę wiadomość

Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

• Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Cześć dziewczyny! Mam bladziocha!! :D
    Przyznam się, że wczoraj zrobiłam też test ( a właściwie 4 w ciągu całego dnia :P) i widziałam cień cienia cienia, wysyłałam zdj sis i napawała mnie nadzieja bo ona też go widziała.
    Dzisiaj kreseczka jest nadal bladziutka ale bardziej widoczna niż ta z wczoraj :D
    Tak bardzo się cieszę, wiedziałam nie wiem skąd ale wiedziałam że w tym cyklu się uda! Czułam to jeszcze przed ovu..
    Ovu miałam późno bo w 20-21 dc, badalam szyjke więc wiem ze to mogło być tylko w tych dwóch dniach. Obecnie jest 12-13 dp. :D
    Super, gratulacje:*

Księżniczka styczeń 2013

• KAL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_mbc a Ty kiedy testujesz? Dziś 15 :)

MiSia gratuluję!!! :) super wiadomość :) styczeń pięknie rośnie w siłę :)

Akceptacja!
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Misia mierzyłas temperaturę ? Czy tylko testy owu ? Serduszkowanie w dniach owu ?:)

Serduszkowalismy na dzien badz dwa dni przed ovu 20\21 dc , nie mierzylam tempki w tym cyklu robilam testy ovu , ale wszystkie wykorzystalam zanim pokazalo mi ovu ( robilam od 13 dc , zwykle ovu byla w 17 dc ) po szyjce potrafie poznac kiedy jest , ale w tym cyklu nie byla jednoznaczna bo nie byla tak miekka jak zwykle. Najwieksze cechy plodnosci miała jednak moim zdaniem w 20 dc.

Co moge jeszcze powiedziec to od ovu co jakis czas kulo mnie w podbrzuszu albo raz w lewym jajniku , raz prawym do tego mam strasznie siwe wargi sromowe.

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Magda_mbc a Ty kiedy testujesz? Dziś 15 :)

MiSia gratuluję!!! :) super wiadomość :) styczeń pięknie rośnie w siłę :)
    KAL, dostałam rano @ więc już nie testuję :P
    Już mnie trochę to bawi, takie przepisywanie się z miesiąca na miesiąc i drażni zarazem.
    Ale staram się w nas wierzyć mocno :)
    Tyle dobrze, że w tym cyklu mam te badania i wizytę u gina, przynajmniej coś się będzie działo. A w marcu płodne wypadają mi akurat, jak będziemy na urlopie, więc jak już wtedy się nie uda, a badania będą ok to nie wiem, chyba spasujemy na trochę.

MiSia, gratulacje!!!!!!
    Karolcia, ja dalej trzymam kciuki &&, póki nie ma @ jest nadzieja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 08:33

Karolcia27, MiSia :) lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana bardzo lubię Twój post;-) mam takie same odczucia jak Ty;-) ale staram się myślec pozytywnie ;-) badania mam z tego miesiąca i wszystko okej, gina mam w czwartek ;-) Zaraz wrzucę swój wykres to napiszcie mi czy owu mogła być też w środę, bo OF wyznaczyło mi na wtorek.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f1c0a9c499b0ce9973f22522c05428ed.png

7v8r9n73wz5zsofj.png

• dorot Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich i mocno gratuluję każdej u której pojawiły się dwie kreski :-) A tym ktore wytrawale daza do celu życzę powodzenia :-) I trzymam kciuki aby i Wam się udało. U mnie jest 11dp mam bóle krzyża A @ przewiduje na piątek. Detektor wskazuje na 54% ciąży a temp utrzymuje sie na poziomie 37.2 jak myślicie czy bedzie za wczesnie aby testowac ?

Dorka
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Cześć dziewczyny! Mam bladziocha!! :D
    Przyznam się, że wczoraj zrobiłam też test ( a właściwie 4 w ciągu całego dnia :P) i widziałam cień cienia cienia, wysyłałam zdj sis i napawała mnie nadzieja bo ona też go widziała.
    Dzisiaj kreseczka jest nadal bladziutka ale bardziej widoczna niż ta z wczoraj :D
    Tak bardzo się cieszę, wiedziałam nie wiem skąd ale wiedziałam że w tym cyklu się uda! Czułam to jeszcze przed ovu..
    Ovu miałam późno bo w 20-21 dc, badalam szyjke więc wiem ze to mogło być tylko w tych dwóch dniach. Obecnie jest 12-13 dp. :D
    Gratulacje :) Trzymam kciuki za reszte :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • jestem_M Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, zrobiłam sikanca w pracy, i nic, jedna smutna kreska. Teoretycznie termin @ mam jutro. Chyba przestałam mieć nadzieję, że jakimś fuksem udało się i mi.
    Wszystkim "pozytywnym" serdecznie gratuluje i trzymam kciuki ze zdrowe ciąże!

1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratulacje :-)
    Zarażaj!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:

Teoretycznie mogła to być środa...

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Wydaje mi się że mogła to być środa :)

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    KAL, dostałam rano @ więc już nie testuję :P
    Już mnie trochę to bawi, takie przepisywanie się z miesiąca na miesiąc i drażni zarazem.
    Ale staram się w nas wierzyć mocno :)
    Tyle dobrze, że w tym cyklu mam te badania i wizytę u gina, przynajmniej coś się będzie działo. A w marcu płodne wypadają mi akurat, jak będziemy na urlopie, więc jak już wtedy się nie uda, a badania będą ok to nie wiem, chyba spasujemy na trochę.

MiSia, gratulacje!!!!!!
    Karolcia, ja dalej trzymam kciuki &&, póki nie ma @ jest nadzieja!

Magda nie dziwię się.. denerwujące to jest.
    Wybieracie się gdzieś na urlop ?;) Więc jak to mówią byle do marca w Twoim przypadku ;)

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Kochana bardzo lubię Twój post;-) mam takie same odczucia jak Ty;-) ale staram się myślec pozytywnie ;-) badania mam z tego miesiąca i wszystko okej, gina mam w czwartek ;-) Zaraz wrzucę swój wykres to napiszcie mi czy owu mogła być też w środę, bo OF wyznaczyło mi na wtorek.

Spojrzalam teraz na swój wykres to mi OF wyznaczył owulację w drugiej niższej temperaturze. Ale to chyba sugerował się pozytywnym testem owu..

LISTA STARACZEK

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane :-* naprawdę nie wiem co bym bez Was zrobiła:-* dajecie mi mega wsparcie ;-) może jestem głupia, ale nie mówiłam nic mężowi o negatywnie, nie chciałam żeby też przeżywał :-( jak @ nie przyjdzie, zatestuje jeszcze w środę i wtedy mu powiem.

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Dzięki kochane :-* naprawdę nie wiem co bym bez Was zrobiła:-* dajecie mi mega wsparcie ;-) może jestem głupia, ale nie mówiłam nic mężowi o negatywnie, nie chciałam żeby też przeżywał :-( jak @ nie przyjdzie, zatestuje jeszcze w środę i wtedy mu powiem.
    Trzymam mocno kciuki za 2 kreski i tule mocno.
    Ja akurat na wynikach, po południu będzie wynik bety więc wszystko się okaże.

Księżniczka styczeń 2013

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    U mnie niestety negatyw :-( a tempka wyższa niż wczoraj 37.06. Nie wiem o co chodzi :-( @ nadal ani widu, ani slychu...
    u mnie tez negatyw dzisiaj :-/ niestety znowu sobie uroilam ciaze :-((( trzeba sie pogodzic z tym.

860i3e5edambhnvb.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta daj od razu znać, na pewno będzie piękna :-*
    Paula30 a który to dzień po owulacji?@ Ci się spóźnia?Niestety też mi się wydaje, że ten cykl już stracony:-(

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Lisaveta_ Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    u mnie tez negatyw dzisiaj :-/ niestety znowu sobie uroilam ciaze :-((( trzeba sie pogodzic z tym.
    W końcu się uda, ja trzymam za was wszystkie mocno kciuki ❤️

Mam nadzieję, że testy nie kłamią i wynik z krwi wyjdzie pozytywny, bo trochę się boję.

Księżniczka styczeń 2013

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ