STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaBS wrote:Poczytajcie sobie tutaj- to rzetelna wiedza ginekologa
https://mamaginekolog.pl/czym-sie-rozni-szczegolowe-usg-ciazy-od-zwyklego-usg-ciazy/
https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/
https://mamaginekolog.pl/nipt-czyli-badania-wolnego-plodowego-dna-z-krwi-matki/
Dzięki!Czesiowa lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja chyba nie jestem jeszcze gotowa na tę wiedzę Poczekam na 2 kreski i wtedy będę analizować możliwości.
Tak mi się marzyło urodzić dziecko przed listopadem, a moja spóźniająca się @ mi to uniemożliwi
Znacie jakieś sposoby szarlatańskie na wywołanie tej małpy?syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Ja chyba nie jestem jeszcze gotowa na tę wiedzę Poczekam na 2 kreski i wtedy będę analizować możliwości.
Tak mi się marzyło urodzić dziecko przed listopadem, a moja spóźniająca się @ mi to uniemożliwi
Znacie jakieś sposoby szarlatańskie na wywołanie tej małpy?
A co do @ ? Może winko ? Pół butelki ?
A czytałam ostatnio że herbatka z czarnej malwy przyspiesza @ ale nie wiem czy to sprawdzoneWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 11:38
-
_Hania wrote:Ja chyba nie jestem jeszcze gotowa na tę wiedzę Poczekam na 2 kreski i wtedy będę analizować możliwości.
Znacie jakieś sposoby szarlatańskie na wywołanie tej małpy?Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
happywife wrote:Kochane, jak wiecie byłam wczoraj powtórzyć betę,żeby zobaczyć czy dobrze przyrasta i jak się okazało wzrost jest o 96% po 48h. Myślicie, żeby pójśc jeszcze raz na betę sprawdzić czy wszystko dobrze się rozwija? Może panikuje, ale to moja pierwsza ciąża w dodatku nie spodziewałam się, że tak szybko się uda i jestem totalnie skołowana. Poziom bety przyrasta dobrze póki co, ale ja cały czas się martwię, że coś może się stać. Moja ciąża jest bardzo wczesna, bo hcg 48,7 i zastanawiamy się z mężem kiedy powiedzieć rodzicom i teściom. Mąż chciał już wczoraj, ale nie uważacie, że to za wcześnie? Na weekendzie jest dzień babci i dziadka i tak nas kusi pochwalić się, ale sama nie wiem. Co myślicie?
Jeśli Cię to uspokoi to zrób jeszcze raz betę
Ja robiłam chyba 4 razy.
Co do tego kiedy powiedzieć.... chyba nie ma dobrego momentu. Ja chcialam bardzo czekać do serduszka albo dłużej. Ale mąż mi wytłumaczył, że nawet jeśli coś pojdzie nie tak jak powinno to i tak rodzice się o tym dowiedzą. I mogą mieć do nas żal, że nie wiedzieli wcześniej i nie mogli tego przeżywać z nami. -
DZiewczyny powiedzcie mi co sądzicie (oczywiście zdjęcie nie oddaje tego jak widać na prawdę bo kolor jest jasny róż ) 8 stycznia na wizycie kontrolnej po terminacji ciąży w 14t6 dni był duży pęcherzyk owulacyjny (oczywiście seruszkowismy z przyzwoleniem lekarza nie musieliśmy czekać ) było to 21 dni po porodzie i beta wyszła już 2 z haczykiem teoretycznie nie wiem kiedy powinnam dostać okres ale tak jak miałam cykle przed ciąża to za 2 3 dni zrobiłam dzisiaj test a tam tak
https://zapodaj.net/3caf54ebc77ea.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 12:24
pumka1990, MiSia :) lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:DZiewczyny powiedzcie mi co sądzicie (oczywiście zdjęcie nie oddaje tego jak widać na prawdę bo kolor jest jasny róż ) 8 stycznia na wizycie kontrolnej po terminacji ciąży w 14t6 dni był duży pęcherzyk owulacyjny (oczywiście seruszkowismy z przyzwoleniem lekarza nie musieliśmy czekać ) było to 21 dni po porodzie i beta wyszła już 2 z haczykiem teoretycznie nie wiem kiedy powinnam dostać okres ale tak jak miałam cykle przed ciąża to za 2 3 dni zrobiłam dzisiaj test a tam tak
https://zapodaj.net/3caf54ebc77ea.jpg.html -
Mała_Mii wrote:DZiewczyny powiedzcie mi co sądzicie (oczywiście zdjęcie nie oddaje tego jak widać na prawdę bo kolor jest jasny róż ) 8 stycznia na wizycie kontrolnej po terminacji ciąży w 14t6 dni był duży pęcherzyk owulacyjny (oczywiście seruszkowismy z przyzwoleniem lekarza nie musieliśmy czekać ) było to 21 dni po porodzie i beta wyszła już 2 z haczykiem teoretycznie nie wiem kiedy powinnam dostać okres ale tak jak miałam cykle przed ciąża to za 2 3 dni zrobiłam dzisiaj test a tam tak
https://zapodaj.net/3caf54ebc77ea.jpg.html
Ja tez widzę, ale po swoich kreskach zalecałabym ostrożny entuzjazm Skocz na betę jak masz możliwość, a jeżeli nie - powtórz test jutro, kreska powinna być już wyraźniejsza Trzymam kciuki!syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Napewno powtórzę fiuuu dobrze ze ktoś jeszcze widzi bo myślałam ze to wytwór mojej wyobraźni hehe . Mam nadzieje ze fasolka jest )[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Napewno powtórzę fiuuu dobrze ze ktoś jeszcze widzi bo myślałam ze to wytwór mojej wyobraźni hehe . Mam nadzieje ze fasolka jest )
Mała_Mii lubi tę wiadomość
1 ciąża - rok starań - 💔👼
2 ciąża - Mieszko 👨👩👦
3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
-
nick nieaktualnyMartaBS wrote:Magda-mbc -dobrze czytałaś, na podstawie badania wolnego płodowego dna w krwii (np. NIFTY, HARMONY), nikt nie dopuści Cię do terminacji. Do niej trzeba mieć albo amniopunkcję płynu owodniowego albo biopsje kosmówki albo coś jeszcze, jest jeszcze jedno inwazyjne badanie które daje 100% pewności.
Oczywiście wszystkie te inwazyjne niosą za sobą ryzyko poronienia a testy z krwi takiego ryzyka nie niosą..
Koleżanka miała robiony test Pappa który wyszedł jej źle, chciała zrobić NIFTY ale genetyk ją przekonał że przy takich wynikach pappy nie ma szans żeby dziecko było zdrowe i żeby zrobiła amnio to skróci czas oczekiwania na całą procedurę. Oczywiście genetyk miał rację i tylko dzięki temu udało się jej zmieścić przed 22 tc. Gdyby zrobiła najpierw NIFTY a później amnio to nie dopuścili by juz jej do terminacji co byłoby większą tragedią dla niej niż term..
A to kiedy robiła pappa? Bo NIfty możesz już w 10 tygodniu. A wyniki chyba do 2 tygodni, a amnio od 16go chyba.
Hania :* dzięki
Malami, ja widzę przepraszam, że pytam, ale terminacja z powodu wady?
Fajne to zestawienie testów z linku. Jeśli podobne, to ja bym wybrała ten z najkrótszym czasem oczekiwnaia tylko nie wiem jak z płcią, myślałam, że wszystkie mają tą opcję. -
nick nieaktualnyha, ktoś wrzucił ten link i tu jest napisane, że nipt nie jest zalecany w przypadku leczenia heparyną...
https://niptfalsenegative.com/
To ja już nie wiem czy robić czy nie lepiej od razu amnio i mieć 100%.
Narazie oczywiście nie mam się o co martwićWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 13:52
-
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:A czy któraś z Was - te co już są i te co będą - w ciąży ma w planach robienie testów NIFTY? Co o tym myślicie?
Właśnie się zastanawiam czy zrobić. Chyba poczekam do prenatalnego i jak ew. coś tam wyjdzie nieprawidlowo to wtedy od razu robię nifty. To znowu nie jest też tak ze te testy są na 100 proc pewne i też wynik podają w 1 do ilus tam czyli nie jest jak przy amniopunkcji wynik pewny. Jest kilka wyjątków gdzie wynik może byc zafalszowany i to trochę ostudzilo moje chęci bo test jednak drogi.