X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • dorot Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak...rozmowa i jeszcze raz rozmowa ;-) Ciągle pracuje nad swoim mężem z tymi rozmowami..nie jest za bardzo rozmowy.. A ja na odwrót dużo gadam i chyba jestem za bardzo wybuchowa... muszę się dużo domyślać.. bo za każdym razem.jak rozmawiamy o uczuciach(tzn.ja gadam) mąż mówi że wszystko jest ok..I to mnie czasem wkurzam.. bo ja wiem że tak nie jest..no ale cóż..staram się ciągle z nim rozmawiać:-)

SMag lubi tę wiadomość

Dorka
  • dorot Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Tak, ja też jutro tak idę na te same badania, prócz prl:)

Dzięki..A ja poczekam do poniedziałku.. W niedzielę ma przyjść @..oby nie przyszła.. to kupię test i zobacze co wyjdzie..jak będzie negatyw to pójdę na betę.. Tak dla pewności :-)

Dorka
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    ROZMOWA to podstawa związku. Ja jestem niedobra cholera, wybuchowa. Wszystkie moje poprzednie związki to było, z perspektywy czasu, piekło. Kłotnie, trzaskanie drzwiami, ciche dni, zamartwianie się czy to ma sens. Ale może też nie byłam prawdziwie zakochana.

Mojego męża poznałam przypadkiem na ulicy. W ogóle nie chciałam się z nim spotykać. Miałam wrażenie po kilku "randkach", że on chyba traktuje mnie jak kolezankę i w tym czasie odezwał się do mnie chłopak za którym kiedyś szalałam i zaczęłam się z nim spotykać. Ale mój przyszły mąż zupełnie bez zrażania się dalej się ze mną widywał, aż pewnego dnia przyjechał do mnie i zapytał "a jakbym Cię zapytał, czy zostałabyś moją żoną, to co byś powiedziała?". Haha potraktowałam to jako żart, jeszcze wtedy nawet ze sobą nie spaliśmy :p No i życie napisało nam taką historię, że po kilku miesiącach powiedziałam tak ;-)

I okazało się, że ten wtedy nijaki, może trochę nudny, albo własnie bardziej "kolega" ma w sobie tyle czułości i spokoju, że przy nim nie potrafię się denerwować :p No dobra potrafię, ale on mowi "dobra, porozmawiajmy" i ja już nie mam agumentu do kłótni, za to do rozmowy, jak najbardziej :-)
    Powiem wam, ze ja wierze w przeznaczenie.Jak spotkałam pierwszy raz swojego męża to tak jakby czas, ludzie wszystko się zatrzymało byliśmy tylko my taka czarna dziura :) Poznaliśmy się w pracy duzo osób uważało, ze mój K lubi towarzystwo kobiet i pewnie długo to nie potrwa właśnie wtedy nauczyłam się tego, ze nigdy nie wolno oceniać ludzi po okładce. Jest zabawny wyluzowany łatwo nawiązuje różne kontakty nie tylko z kobietami ma sporo kolegów to chyba dobrze ,ze jest lubiany :) Dobrze, ze wtedy zaufałam sobie jesteśmy razem ponad 7 lat i nigdy nie dał mi powodu do zazdrości za to ja poznałam jego życie od środka i nie było kolorowe od 16 roku życia praca musiał utrzymać rodzine, ciężko chory ojciec matka przy łóżku i siostra która wróciła do domu z brzuchem zamiast się uczyc i korzystać z tego, ze ma taka szanse. Do dzisiaj jak coś potrzebuje to się odzywa już ja nauczyłam ze to nie jest skarbonka z której się tylko kase wyciąga.

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    HAHAHA:p dobre;P myślę, że każda z Nas, obojętnie ile lat jest w związku czy małżeństwie to dociera się z partnerem/mężem codziennie:) i prawdą jest, że związek trzeba pielęgnować:) my jesteśmy po ślubie dopiero niecałe dwa lata, więc niewiele, ale dosłownie ja nie wiem kiedy to zleciało:)
    A to my podobnie we wrześniu bedxie druga rocznica :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A to my podobnie we wrześniu bedxie druga rocznica :)

u Nas w maju:) teraz do szczęście brakuje Nam tylko dzidziola:) dziewczynki, ja uciekam z OF, idę się właśnie zająć moją drugą połówką:P hehe teraz jak akurat mam @, to może i jakiegoś drinka sobie zrobimy:)

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorot wrote:
    Dzięki..A ja poczekam do poniedziałku.. W niedzielę ma przyjść @..oby nie przyszła.. to kupię test i zobacze co wyjdzie..jak będzie negatyw to pójdę na betę.. Tak dla pewności :-)

Trzymam mocno kciuki:*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• _Hania Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Powiem wam, ze ja wierze w przeznaczenie.Jak spotkałam pierwszy raz swojego męża to tak jakby czas, ludzie wszystko się zatrzymało byliśmy tylko my taka czarna dziura :) Poznaliśmy się w pracy duzo osób uważało, ze mój K lubi towarzystwo kobiet i pewnie długo to nie potrwa właśnie wtedy nauczyłam się tego, ze nigdy nie wolno oceniać ludzi po okładce. Jest zabawny wyluzowany łatwo nawiązuje różne kontakty nie tylko z kobietami ma sporo kolegów to chyba dobrze ,ze jest lubiany :) Dobrze, ze wtedy zaufałam sobie jesteśmy razem ponad 7 lat i nigdy nie dał mi powodu do zazdrości za to ja poznałam jego życie od środka i nie było kolorowe od 16 roku życia praca musiał utrzymać rodzine, ciężko chory ojciec matka przy łóżku i siostra która wróciła do domu z brzuchem zamiast się uczyc i korzystać z tego, ze ma taka szanse. Do dzisiaj jak coś potrzebuje to się odzywa już ja nauczyłam ze to nie jest skarbonka z której się tylko kase wyciąga.

Widocznie my z mężem też byliśmy sobie przeznaczeni skoro poznaliśmy się wpadając na siebie na ulicy, ktoś to odgórnie zaplanował ;-)

Dobrze Ineczka, że postąpiłaś zgodnie ze swoją intuicją i sumieniem i jestes teraz szczęsliwą żoną super faceta :-)

Ja też słyszałam, że mój mąż ma powodzenie u kobiet i że może mnie to zgubić, a najlepsze jest to, że on mi się na początku w ogóle nie podobał, słuchając ile to jego roku dziewczyn zanim latało przecierałam oczy ze zdumienia, jakim cudem? :p Z perspektywy czasu widzę w jakim błędzie byłam i wydaje mi się teraz że to własnie ideal którego szukałam :p

Karolcia! Miłego wieczoru, też bym się napiła, ale naćpałam się przeciwbólowych na @ :p

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. nie wiem czy mnie pamietacie bylan na listopadowkach i grudniowkach. w grudniu odstawilam wszystkie leki bo zrobilismy przerwę od stymulacji. jakiez bylo moje zdziwienie w te srode jak pojechalam do gi. na kontrole i po recepte na metformax. patrzymy a ta. pecherzyk 21.5 mm urosl sam bez pomocy lekow!! od razu zapisala mi gonapeptyl na pekniecie i kazala dzialac bo bylybysmy glupie gdybysmy tego ie wykorzystaly ze organizm sam zadzialal. dobra wzielam zastrzyk i dzis byl podglad... i tu zdziwienie przeogromne i lekarka cieszabawkie jak male dziecko na swoje ulubione zabawki. pecherzyk pekl bo jest zapadniety i endometrium uwaga... !!!! 26.5 mm ja z wrazenia az usiadlam na dupie zamiast lezec haha. gin powiedziala ze tu bedzie ciaza i mam sie szykowac. mam brac duphaston i odstawiac stopniowo encorton ktory bralam zeby troche wyciszyć organizm. 30.01 robie bete.

Karolcia27, _Hania, MałaMi90, Ineczka, ams, KAL, Marryy, Sung, Ewelinaaaa, NiecierpliwaKarolina, MiSia :), Carmen.92, Sanka lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka nie byłam z Tobą na żadnym wątku ale takie wieści cudownie słyszeć <3 piękna historia, która na pewno zakończy się II kreskami!

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem zszokowana. lekarka zreszta tez.. 15 cykli stymulowanych i efektu brak. odstawilam leki i ruszylo samo.
    ale tak sie zastanawiam czy endogrubeza grube

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    jestem zszokowana. lekarka zreszta tez.. 15 cykli stymulowanych i efektu brak. odstawilam leki i ruszylo samo.

A endo może być za grube? Nie znam się na tym, ale lekarka wie co mowi, jak widzi w tym potencjał na ciążę, to nie sresuj się niepotrzebnie ;-)

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:

JA też Cię pamiętam :) super wiesci :) czekam z niecierpliwością na pozytyw :) !!

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Widocznie my z mężem też byliśmy sobie przeznaczeni skoro poznaliśmy się wpadając na siebie na ulicy, ktoś to odgórnie zaplanował ;-)

Dobrze Ineczka, że postąpiłaś zgodnie ze swoją intuicją i sumieniem i jestes teraz szczęsliwą żoną super faceta :-)

Ja też słyszałam, że mój mąż ma powodzenie u kobiet i że może mnie to zgubić, a najlepsze jest to, że on mi się na początku w ogóle nie podobał, słuchając ile to jego roku dziewczyn zanim latało przecierałam oczy ze zdumienia, jakim cudem? :p Z perspektywy czasu widzę w jakim błędzie byłam i wydaje mi się teraz że to własnie ideal którego szukałam :p

Karolcia! Miłego wieczoru, też bym się napiła, ale naćpałam się przeciwbólowych na @ :p
    Przeznaczenia nie oszukasz tego się trzymajmy heh tak miało być :)

_Hania lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    hej. nie wiem czy mnie pamietacie bylan na listopadowkach i grudniowkach. w grudniu odstawilam wszystkie leki bo zrobilismy przerwę od stymulacji. jakiez bylo moje zdziwienie w te srode jak pojechalam do gi. na kontrole i po recepte na metformax. patrzymy a ta. pecherzyk 21.5 mm urosl sam bez pomocy lekow!! od razu zapisala mi gonapeptyl na pekniecie i kazala dzialac bo bylybysmy glupie gdybysmy tego ie wykorzystaly ze organizm sam zadzialal. dobra wzielam zastrzyk i dzis byl podglad... i tu zdziwienie przeogromne i lekarka cieszabawkie jak male dziecko na swoje ulubione zabawki. pecherzyk pekl bo jest zapadniety i endometrium uwaga... !!!! 26.5 mm ja z wrazenia az usiadlam na dupie zamiast lezec haha. gin powiedziala ze tu bedzie ciaza i mam sie szykowac. mam brac duphaston i odstawiac stopniowo encorton ktory bralam zeby troche wyciszyć organizm. 30.01 robie bete.
    Super wiadomości :) Bardzo bardzo trzymam kciuki ja pamietam z poprzednich wątków ;)

v5abi09kg49ph79h.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka!!!! Jaaa ale szał trzymam kcuki i jasne, ze Cię pamiętam wracaj 30 z dobrymi wieściami :)

Akceptacja!
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Trochę szczerości, dystansu i zrozumienia.
    Przeznaczenie - Tak. Z mężem mieszkaliśmy od siebie 20 km jedna szkoła, jedni znajomi, a poznaliśmy się w Rzymie na pielgrzymce z księdzem który i jego i mnie znał od małego i tam nas zapoznał. I przez to że mój M jest taki Uparty ehm... to jesteśmy już razem 11 lat, a po ślubie również 2 lata.
    Bardzo mało się kłócimy, ale sprzeczki są nieuniknione. Myślę że trzeba nad tym pracować. Ale od początku dużo rozmawiamy na różne tematy mówiąc o tym co myślimy co czujemy to bardzo dużo pomaga i wzmacnia związek, przybliża ;-)

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • SMag Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też to było przeznaczenie :) poznaliśmy się w internecie, grając online w bilard w pokoju Gdańsk a oboje jesteśmy z Krakowa ;) potem rozmowy na GG do 3w nocy. A potem okazało się że oboje się urodziliśmy tego samego dnia i miesiąca i też tego dnia w nasze urodziny wzięliśmy ślub :) dostalam najlepszy prezent ! Mąż był mi przeznaczony - koniec kropka :)
    Jestesmy strasznie szczesliwi i nam też tylko brakuje dzieciątka do szczęścia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 20:39

Ewelinaaaa, _Hania, NiecierpliwaKarolina, MiSia :) lubią tę wiadomość

LISTA STARACZEK

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    U nas też to było przeznaczenie :) poznaliśmy się w internecie, grając online w bilard w pokoju Gdańsk a oboje jesteśmy z Krakowa ;) potem rozmowy na GG do 3w nocy. A potem okazało się że oboje się urodziliśmy tego samego dnia i miesiąca i też tego dnia w nasze urodziny wzięliśmy ślub :) dostalam najlepszy prezent ! Mąż był mi przeznaczony - koniec kropka :)
    Jestesmy strasznie szczesliwi i nam też tylko brakuje dzieciątka do szczęścia :)

My w mmorpg :P dał mi swój nr... Też na początku pisaliśmy, potem gadaliśmy na skype 9 h :D i przyjechał do mnie... ponad 500 km nas dzieliło :) jesteśmy ze sobą 7,5 a małżeństwem 2 lata :) na dobre i na złe :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Dziewczyny rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Trochę szczerości, dystansu i zrozumienia.
    Przeznaczenie - Tak. Z mężem mieszkaliśmy od siebie 20 km jedna szkoła, jedni znajomi, a poznaliśmy się w Rzymie na pielgrzymce z księdzem który i jego i mnie znał od małego i tam nas zapoznał. I przez to że mój M jest taki Uparty ehm... to jesteśmy już razem 11 lat, a po ślubie również 2 lata.
    Bardzo mało się kłócimy, ale sprzeczki są nieuniknione. Myślę że trzeba nad tym pracować. Ale od początku dużo rozmawiamy na różne tematy mówiąc o tym co myślimy co czujemy to bardzo dużo pomaga i wzmacnia związek, przybliża ;-)

Dokładnie, rozmowa jest bardzo ważna, my mieliśmy problemy z mówieniem... Ale wypracowaliśmy sobie sposób... Pisania :) Listów o tym co boli, co ciężej było powiedzieć i teraz potrafimy rozmawiać szczerze o wszystkim.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dokładnie, rozmowa jest bardzo ważna, my mieliśmy problemy z mówieniem... Ale wypracowaliśmy sobie sposób... Pisania :) Listów o tym co boli, co ciężej było powiedzieć i teraz potrafimy rozmawiać szczerze o wszystkim.

U nas na początku też było ciężko wprost rozmawiać ale wiedzieliśmy że musimy zacząć pracować nad związkiem i nad sobą. I z biegiem czasu opracowaliśmy swoje sposoby. Z tym że do tych rozmów potrzebne są obie połówki w pojedynkę ciężko coś zdziałać.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ