Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam 12dc, gin kazala sie pojawic miedzy 11-13dc:) mam nadzieje, ze letrazol na mnie pieknie podziałał bo od czasu do czasu czuje prawy jajnik, ten co jest uśpiony, moze sie obudzil :D

    SMag lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Aleksa87 Autorytet
    Postów: 987 339

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond trzymam kciuki za jutro. Podchodzilas do ivf?

    1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 03:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine wrote:
    pumka1990 to fajnie że u Was wszystko dobrze i ładnie rośniecie :) Ja za tydzień mam pierwszą wizytę i nie ukrywam że trochę się stresuje.. Chciałabym wiedzieć że wszystko będzie dobrze ehh..
    Mam ten sam stres, czy wszystko jest okej. Ale myślę pozytywnie.

    pumka1990 lubi tę wiadomość

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 04:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belinda wrote:
    Hej. Byłam wczoraj u ginekolog.
    Dokładnie wczoraj 6 tydzień od ostatniej @.
    Nic nie było widać. :(
    Mam przyjść 2 lutego.
    Bardzo się boję
    Trzymam kciuki. Może owulacja była później i to dlatego.

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 05:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis 8 dpo i test o czuloaci 10 negatywny. czekamy dalej.. :)

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    belinda ja mialam tak samo. bylo tylko widac pecherzyk ale byl pusty. tydz pitem huz bilo serduszko

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziękuje za podpowiedź :) nie miałam pojęcia że jeszcze takie coś muszę zbadać :)
    Tez zaczynałam od najmniejszej dawki euthyroxu do tego dostałam jodid to jest akurat na recepte ważne, żeby przy niedoczynnosci suplementowac jod oraz wit d3 2000 u mnie sprawdził się Molekin ładnie się wchłaniał.Do tego miałam jeszcze dawkę wit d w Ovarinie,ale endo stwierdził,ze jest za mała dlatego dodatkowo Molekin.I tak brałam pół roku potem zrobiłam sobie poziom wit d i był super :) Dxiwne, ze po lekach tsh nie spadło a jak wyglada prolaktyna ?U mnie było tak, ze musiałam brac i Jan tsh i na PRL bo była wysoka dopiero jak się obniżyła spadło i tsh :)
    Trzymam kciuki dziewczyny gratulacje dla nowych fasolek:) My wczoraj byliśmy na usg test pappa wyszedł dobrze tak się bałam o te wyniki no i gin stwierdziła, ze juz wie prswie na 100% kto mieszka w brzuszku tak się dziecko obróciło i będziemy mieli synka Franka :)

    MiSia :), MałaMi90, KAL, Karolcia27, Szimi, 1000, Sanka, pumka1990 lubią tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MiSia :) Autorytet
    Postów: 2359 6675

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Was czytam na bieżąco i trzymam kciuki za każdą z osobna ;)

    Lisaveta mamy pierwsza wizytę tego samego dnia ;) Też się bardzo boję, ale musimy być dobrej myśli! Z objawów to bolą mnie piersi i to wcale nie tak mega.. No i senna jestem bardziej niż zwykle, mdłości miałam na początku ale też ustąpiły. Także głowa do góry! ;)

    pumka1990 lubi tę wiadomość

    hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2204 740

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Tez zaczynałam od najmniejszej dawki euthyroxu do tego dostałam jodid to jest akurat na recepte ważne, żeby przy niedoczynnosci suplementowac jod oraz wit d3 2000 u mnie sprawdził się Molekin ładnie się wchłaniał.Do tego miałam jeszcze dawkę wit d w Ovarinie,ale endo stwierdził,ze jest za mała dlatego dodatkowo Molekin.I tak brałam pół roku potem zrobiłam sobie poziom wit d i był super :) Dxiwne, ze po lekach tsh nie spadło a jak wyglada prolaktyna ?U mnie było tak, ze musiałam brac i Jan tsh i na PRL bo była wysoka dopiero jak się obniżyła spadło i tsh :)
    Trzymam kciuki dziewczyny gratulacje dla nowych fasolek:) My wczoraj byliśmy na usg test pappa wyszedł dobrze tak się bałam o te wyniki no i gin stwierdziła, ze juz wie prswie na 100% kto mieszka w brzuszku tak się dziecko obróciło i będziemy mieli synka Franka :)


    Ineczka, nie pamiętam jaki miałam wynik prolaktyny ale z tego co mam w stopce musiała być w normie ;) mam nadzieje że przyjmie mnie dzisiaj ta gin na wizytę i zobaczymy co powie ... też zaczęłam brać ovarin od tego cyklu.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka dobrze że wszystko ok :* rosnijcie zdrowo !

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 07:50

    LISTA STARACZEK

  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ineczka super wiesci :)

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Szimi Autorytet
    Postów: 291 207

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka super;*
    Ja jak będę miała to szczęście i doczekam się dzieciątka i będzie to chłopiec, to też Franuś ;)

    31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Jutro mam 12dc, gin kazala sie pojawic miedzy 11-13dc:) mam nadzieje, ze letrazol na mnie pieknie podziałał bo od czasu do czasu czuje prawy jajnik, ten co jest uśpiony, moze sie obudzil :D
    Daj znać po wizycie :)

    LISTA STARACZEK

  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka - super! Niech rośnie silny chłopak :D

    Ja się dzisiaj źle czuję. Pobolewa mnie ciut podbrzusze, do tego po luteinie mam mdłości i bolą mnie piersi.

    Testować będę jednak w planowanym dniu (o ile wcześniej nie przyjdzie @), nie zniosłabym tej okropnej bieli vizira.
    Dzisiaj się oparłam pokusie, jeszcze tylko jutro, a w weekend jedziemy na wycieczkę z mężem, więc mam nadzieję, że nie będę o tym obsesyjnie myśleć :D

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Franka :) mam nadzieję, zebie przeszkadza Wam, że co drugi chłopiec ma tak na imię ;)

  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka- gratuluje synka! Oby rósł zdrowo :) I piękne imię wybraliście!

    Dziewczyny chciałam was tez podpytać jako bardziej doświadczone o pakiet badań dostępny w Diagnostyce dla kobiet starających się o dziecko, a mianowicie o te badania: https://diag.pl/sklep/pakiet/pakiet-dla-planujacych-ciaze/

    Od lekarza narazie dostałam zalecenia na hormony i idę właśnie w poniedziałek i myśle czy przy okazji tych jeszcze nie zrobić, co myślicie?

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Ineczka- gratuluje synka! Oby rósł zdrowo :) I piękne imię wybraliście!

    Dziewczyny chciałam was tez podpytać jako bardziej doświadczone o pakiet badań dostępny w Diagnostyce dla kobiet starających się o dziecko, a mianowicie o te badania: https://diag.pl/sklep/pakiet/pakiet-dla-planujacych-ciaze/

    Od lekarza narazie dostałam zalecenia na hormony i idę właśnie w poniedziałek i myśle czy przy okazji tych jeszcze nie zrobić, co myślicie?
    Spoko te badania, ja bym zrobiła :)

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • Belinda Debiutantka
    Postów: 9 11

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    belinda ja mialam tak samo. bylo tylko widac pecherzyk ale byl pusty. tydz pitem huz bilo serduszko

    Chyba zwariuje z tego czekania...

    11.01.2018 II kreski... czekamy!
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Spoko te badania, ja bym zrobiła :)

    Dzieki, tez mi się tak wydawało zwłaszcza ze nigdy nie robiłam takich badań a wydaje mi się ze mogą mi już pokazać jak tam z tym moim organizmem jest :) ten brak owulacji w tym cyklu mnie przeraził ale tez trochę zmotywował do działania i zadbania o swoje zdrowie co by maluszek mógł się prawidłowo rozwijać...

    SMag lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Dzieki, tez mi się tak wydawało zwłaszcza ze nigdy nie robiłam takich badań a wydaje mi się ze mogą mi już pokazać jak tam z tym moim organizmem jest :) ten brak owulacji w tym cyklu mnie przeraził ale tez trochę zmotywował do działania i zadbania o swoje zdrowie co by maluszek mógł się prawidłowo rozwijać...
    Wiem co czujesz, ja jak usłyszałam, że jeden jajnik nie pracuje i niby w poprzednim cyklu nie było owulacji to też byłam zdołowana. No ale działam, jak się teraz nie uda to może w następnym cyklu . Trzeba być dobrej myśli.
    Jakbym trafiła na te badania wcześniej to też bym zrobiła taki pakiet, ale część z nich mam zrobionych więc póki co czekam.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 10:22

    LISTA STARACZEK

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego