Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Hej dziewczyny!! Przepraszam, że tak się wtrącam.
    Czy któras może mi podpowiedzieć czy jak zapiszę się do ginekologa na czerwiec na NFZ to wcześniej mogę chodzić do innych też na NFZ?? NFZ nie będzie robił problemów? Niestety napotykam na straszny opór materii. Moja pani doktor każe czekać rok. Do tej pory nie miałam robionych żadnych hormonów poza TSH, FT3 i FT4. Chciałabym co się uda zrobić na nfz a co nie no to wtedy już prywatnie.
    Dziewczyny bardzo prosze o odpowiedź. Jestem w tych kwestiach zielona a już trochę zaczynam się martwić :( Plisss podpowiedzcie jak ugryźć ten temat...
    Niestety nie pomoge nie chodzę na NFZ

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    HEJ dziewczynki. Troszkę się ogarnę i wracam do Was :(
    Trzymaj się, tule mocno :*

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Temperatura spadła z 37.16 do 37.02 (mierzone o 6)
    Poszłam soac wstałam o 9 i zmierzyłam jeszcze raz i 37.22
    I dużo śluzuedit : zrobiłam test i kreska w polu T szybko się pojawiła. Jednak potem znikla nie wie co myśleć

    A który dpo u Ciebie, przypomnij?

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    KlaudyŚ, ja dzisiaj zrobiłam tak samo jak Ty :P obudziłam się z budzikiem o 6.30, zmierzyłam temp i się załamałam bo spadła do 36,4 :/ potem stwierdziłam że jestem wykończona i robię sobie wagary, nie poszłam do pracy i spałam jeszcze do 10.30, po czym zmierzyłam temp i było 37,22.
    U mnie pewnie obie temp są niewiarygodne bo ta pierwsza zmierzona po licznych spacerach w nocy do córki, ostatni raz byłam u niej ok 5.30 a potem jeszcze troche po 6 sie przebudzila, na szczescie mąż juz do niej poszedł. Tak więc bardzo kiepsko spałam dziś w nocy. No nic, jeśli @ nie pojawi się do soboty to może w niedzielę zatestuję ;)

    Ja bym uznała w takim razie tę drugą, wyższą. Bo musi być po conajmniej 3 godzinach snu. A jak tak chodziłaś to nie spałaś ;-)

    Sanka lubi tę wiadomość

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    HEJ dziewczynki. Troszkę się ogarnę i wracam do Was :(

    :-( :-( :-( :-( :-(
    Tulę!

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Hej dziewczyny!! Przepraszam, że tak się wtrącam.
    Czy któras może mi podpowiedzieć czy jak zapiszę się do ginekologa na czerwiec na NFZ to wcześniej mogę chodzić do innych też na NFZ?? NFZ nie będzie robił problemów? Niestety napotykam na straszny opór materii. Moja pani doktor każe czekać rok. Do tej pory nie miałam robionych żadnych hormonów poza TSH, FT3 i FT4. Chciałabym co się uda zrobić na nfz a co nie no to wtedy już prywatnie.
    Dziewczyny bardzo prosze o odpowiedź. Jestem w tych kwestiach zielona a już trochę zaczynam się martwić :( Plisss podpowiedzcie jak ugryźć ten temat...

    Ja też nie korzystam z NFZ także po prostu nie wiem.
    Ale na logikę, chyba nie ma jakiś limitów. Potrzebujesz do lekarza to idziesz.

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogę z tą moją przychodnią, muszę się porządnie zastanowić czy nie zacząć chodzić prywatnie. 2 miesiące temu umówiłam się z ginką że grudzień na luzie i w styczniu przyjdę po @ jednak nie byłam wstanie określić kiedy dostanę (mimo że zawsze mam regularne) to się spóźniła (zmiana klimatu najprawdopodobniej ).Miałysmy zrobic potrzebne badania do HSG i miałam dostac skierowanie i specjalnie zrobiłam pakiet tarczycowy(tabletki mi się skończył) Po czym dzwonię w piątek jak już dostałam @ nikt nie odbiera nie było ich wtedy, dzwonię w poniedziałek Pani w recepcji niech Pani przyjdzie na pewno Pani dr panią przyjmię-bo już nie mamy miejsca na czwartek. Dzisiaj poszłam Pani w recepcji do mnie że muszę pytać panią dr. Zapytałam. A Pani dr że ona musi wyjść o 15 i mnie dzisiaj nie przyjmie, za tydzień żebym przyszła. Takie leczenie nie ma sensu ... i kolejny cykl w plecy, no masakra. Powiedzcie mam się umówić osobno do endykronologa? bo pewnie jak pojde do gin za tydzień to przepisze mi jakieś tabletki.. sama nie wiem co robić... :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZy szukać endykronologa i ginekologa w jednym prywatnie? ale to nie znaczy że zajmują się niepłodnością chyba? a teraz mam ginkę o takiej specjializacji...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6820 5173

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    CZy szukać endykronologa i ginekologa w jednym prywatnie? ale to nie znaczy że zajmują się niepłodnością chyba? a teraz mam ginkę o takiej specjializacji...

    MałaMi, a skąd jesteś?

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    śląskie Katowice

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6820 5173

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    śląskie Katowice
    to Ci nie polecę żadnego gina niestety - nie te rejony :(

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    śląskie Katowice

    Jeśli chciałoby Ci sie jechać do Gliwic to znam lekarza który przyjmie Cie w tym dniu w którym przyjdziesz bo przyjmuje codziennie. Ale nie wiem jaki jest pod względem starań o dziecko bo poszłam do niego dopiero będąc w ciąży ;) no i on jest tylko ginekologiem, chyba nie ma specjalizacji z endo

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 15:12

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Naszaa Koleżanka
    Postów: 46 8

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 jest specjalizacja endokrynologia ginekologiczna:) Czyli 2 w 1 :D
    Znalazłam w necie takie namiary, może Ci się przydadzą ;)

    https://www.znanylekarz.pl/anna-bednarska-czerwinska/endokrynolog-ginekolog/katowice

    https://www.znanylekarz.pl/anna-dabkowska-huc/ginekolog-endokrynolog/katowice


    http://www.ziebaclinic.pl/endokrynologia/pozostale_schorzenia

    .
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4604 2480

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    śląskie Katowice


    Ja chodzę do Europejskiego Centrum Niepłodności w Katowicach, dr. Leszek Nowak.

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina 11 dpo za 2 dni termin @

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajniki mnie zaczęły kłuć po południu... Pewnie zastrzyk już działa..

    dorot lubi tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszaa wrote:
    MałaMi90 jest specjalizacja endokrynologia ginekologiczna:) Czyli 2 w 1 :D
    Znalazłam w necie takie namiary, może Ci się przydadzą ;)

    https://www.znanylekarz.pl/anna-bednarska-czerwinska/endokrynolog-ginekolog/katowice

    https://www.znanylekarz.pl/anna-dabkowska-huc/ginekolog-endokrynolog/katowice


    http://www.ziebaclinic.pl/endokrynologia/pozostale_schorzenia


    Dziękuje wiem że są :) tylko nie wiem czy się do niego udać czy lepiej do ginekologa który się spacjalizuje niepłodnością :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Naszaa Koleżanka
    Postów: 46 8

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziękuje wiem że są :) tylko nie wiem czy się do niego udać czy lepiej do ginekologa który się spacjalizuje niepłodnością :)

    Poczytaj jakieś opinię, byłoby fajnie trafić do ginekologa-endokrynologa, który też zajmuje się leczeniem niepłodności. Myślę, że już samo wyrównanie hormonów dużo zmieni :) Powodzenia :*

    .
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przyszla @ kolejny cykl stracony .Dzisiaj sobie poplacze bo nie zwytrzymam :(

  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fsh 6.62mlU/ml
    Faza folikularna 3.5 12.5
    Faza owulacyjna 4.7 21.5
    Faza lutealna 1.7 7.7
    Prl 16.350ng/ml 4.8 23.3
    LH 4.71 mlU/ml
    ESTRADIOL 144pg/ml
    Faza folikularna 12.5 166
    Faza owulacji 88.8 498
    Faza lutealna 43.8 211
    Co myślicie o tych wynikach ? :-)

    Dorka
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego