X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • SMag Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka21 wrote:
    Smag takie najzwyklejsze strzykawki czy musza być jakies specjalne??

Ja kupiłam zwykle, takie pakowane po jednej sztuce. Możesz też kupić ten żel w aplikatorach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 19:18

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja czuję że nic z tego nie będzie w tym cyklu. Brałam teraz prysznic i wydaje mi się że szyjkę mam nisko i twarda i śluz taki kremowy lepki...
    Ryczeć mi się chce... :(

LISTA STARACZEK

• _Hania Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almon, jeszcze mają chwilę, żeby urosnąć ;-) Nie stresuj się na zapas, za kilka dni mogą być piękne, a może owu będziesz miała koło 16 dc?

Dałaś mi nadzieję, że obudził Ci się jajnik <3 Ja się dowiem w poniedziałek.

Sung, objawy ciążowe mogą nie nadejść przez kilka tygodni od owulacji ;-) Chyba, że brak @ traktujesz jako objaw i wtedy będziesz testować ;-) Ja też będę testować w 14 dpo dopiero. A objawy to pewnie będę i tak mieć ciążowe ;p

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dziewczyny ja czuję że nic z tego nie będzie w tym cyklu. Brałam teraz prysznic i wydaje mi się że szyjkę mam nisko i twarda i śluz taki kremowy lepki...

Hej, hej. Nie załamuj się! Może już po owulacji? Wydaje mi się, że w dniu owulacji może już być kremowy śluz, bo owuacja występuje najczęściej dzień po ostatnim dniu śluzu płodnego. A kiedy idziesz teraz na monit? :)

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Almond Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag to moj 12dc, ja mam cykle 29-32 dni, wiec gin mowil ze pewnie owulacja bedzie kolo srodu w 18dc i ze tez jest to okey, ale juz sie napalilam ze przy stymulacji urosnie mi piekny pecherzyk wczesniej. Plusy takie ze prawy jjnik zaczal dzialac:) i endo jest bardzo ladne. Mowila ze czesto w 1szym cyklu sa lekkie zabirzenia przy stymulacji i ze bedzie dobrze, wiec nie pozostaje mi nic innego jak ufac i czekac:-) uprzedzil ze sa 2 jajeczka dominujace i wygladaja na dosc mocno pobudzone i ze moga peknac 2 na raz

Smag moze juz po owulacji??

Dzieki Hania:** u Ciebie jak tam przy clo?? Koedy monitoring?? Trzymam mocno kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:42

_Hania lubi tę wiadomość

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• SMag Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Hej, hej. Nie załamuj się! Może już po owulacji? Wydaje mi się, że w dniu owulacji może już być kremowy śluz, bo owuacja występuje najczęściej dzień po ostatnim dniu śluzu płodnego. A kiedy idziesz teraz na monit? :)
    Nie wiem już sama... Dziś mamy jeszcze <3 ale jakoś się podlamalam..
    Muszę się wziąć w garść..
    Nie mam w planie narazie monitoringu. Lekarka kazała mi przyjść na początku cyklu jak się nie uda żeby zobaczyć co się tam dzieje czy są pęcherzyki. Ale raczej nie wstrzele się @ i terminem do niej więc może pójdę do tej innej .

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    SMag to moj 12dc, ja mam cykle 29-32 dni, wiec gin mowil ze pewnie owulacja bedzie kolo srodu w 18dc i ze tez jest to okey, ale juz sie napalilam ze przy stymulacji urosnie mi piekny pecherzyk wczesniej. Plusy takie ze prawy jjnik zaczal dzialac:) i endo jest bardzo ladne. Mowila ze czesto w 1szym cyklu sa lekkie zabirzenia przy stymulacji i ze bedzie dobrze, wiec nie pozostaje mi nic innego jak ufac i czekac:-) uprzedzil ze sa 2 jajeczka dominujace i wygladaja na dosc mocno pobudzone i ze moga peknac 2 na raz

Smag moze juz po owulacji??

To jeszcze mają czas żeby urosnąć. Trzymam kciuki !;*

Nie wiem.. wczoraj zastrzyk zrobiłam i już byłoby po owulacji ? A dziś jajniki tak bolą i podbrzusze ? Może od dupka ?
    Boże..chyba zwariuje przez te dwa tygodnie do testowania albo @.....
    Edit:
    Znalazłam takie info :
    "Tuż przed wystąpieniem owulacji śluz traci swą rozciągliwość. Jest to śluz typu P, produkowany przez najwyższą partię szyjki macicy. Jest on rzadszy i mniej rozciągliwy, niż śluz S ale jest niezwykle śliski i to się daje odczuć u wejścia pochwy. Ostatni dzień produkcji śluzu P jest najbardziej płodnym dniem cyklu. "

Zobaczymy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:56

LISTA STARACZEK

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:* dosłownie nie mam chwilki w tym tygodniu, żeby tutaj zajrzeć i przeczytać wszystkie posty:( u mnie w miarę okej, mąż powoli dochodzi do siebie, u mnie wczoraj skończył się @ a już od rana bolą mniej jajniki - raz prawy, raz lewy, nie mam pojęcia co może być przyczyną, wizyta u gin dopiero za równy tydzień, w sobotę powtórzę jeszcze ten cholerny estradiol...

NiecierpliwaOna jestem z Tobą, tulę mocno, nie wiem co się wydarzyło, ale pomodlę się za Ciebie i za Nas wszystkie:*
    Nadal trzymam kciuki za wszystkie testujące jeszcze w styczniu:) ja co prawda w nowym cyklu jeszcze nie serduszkowałam, ale mąż kiepsko się czuje, kładzie się już o 19 i zasypia, więc nie będę go jeszcze dodatkowo męczyć, ale mam nadzieję, że w najbliższym czasie się to zmieni:)

Paula_30 lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• dorot Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Hej smag nie załamuj się.. wszystkich pocieszasz i podtrzymujesz na duchu..najważniejsze że coś się już ruszyło.. jajnik.. :-) Bądź dobrej myśli.. :-) Trzymam kciuki bardzo mocno :-)

SMag lubi tę wiadomość

Dorka
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond ja dzisiaj ostatnie CLO (7 dzien cyku). Monitoring mam w poniedziałek. Nie czuję jajników niestety, ale ja jeszcze mam plamienie po @, więc daje im jeszcze czas na rozruszanie :-)

Dwa pęcherzyki? Brzmi dobrze :-) Chciałabyś bliźniaki?

Ciekawe jakie statystyki ciąż mnogich po stymulacji :) Ja bym mogła dwójkę mieć za jednym razem. Ale modlę się, żeby chociaż na 1 pęcherzyk obudził się mój spiacy jajnik.

SMAG tak, w dniu owu śluz już nie jest podobno płodny, więc proszę się nie denerwować. Pamiętaj też, że po staranich też masz inny śluz, więc teraz odetchnij i bądź dobrej myśli <3

Ja idę na monitoring też po pęknięciu właśnie, lekarz kazał mi się pokazać, ale zobaczę, czy w ogóle coś urosło.

Karolcia, dobrze, że już mąż lepiej. Wszystko powoli wróci do normy, po takich perypetiach mogłoby Wam się udać! :)

SMag, Karolcia27 lubią tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • KingaF Nowa

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Dołączyłam do was nie dawno.
    Czytajac Wasze wpisy zaczynam miec nadzieje na dwie kreseczki.
    Staramy sie z mezem o dziecko od trzech lat. ja mam stwierdzone PCOS. wlasnie jestem w pierwszym cyklu z CLO. mam nadzieje ze sie uda. na monitoring jade dopiero 2 lutego. mam nadzieje ze cos sie wydarzy.

staramySIE
  • Ewelinaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna bardzo mi przykro :( trzymaj się kochana

Ktoś testuje na dniach? Trzymam kciuki :)

KingaF lubi tę wiadomość

3jgx43r8qbfa8f9b.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, moja wizyta u gin zbliża się wielkimi krokami. Jutro jadę na 12 jakoś dziwnie się denerwuje. Ale może powie mi chociaż czy była owulacja bo dzisiaj 45dc. Na początku w 3dc robiłam badania tsh 3,86 więc zadowolona nie jestem. Estradiol 60,55 Fsh 5,8 LH 7,62 testosteron 1,79. Co myślicie o nich?

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smag, za wcześnie na ryki! :D nie sprawdzałas chyba regularnie szyjki wiec nie wiadomo co Ty tam dziś wyczułaś :P

Almond, ja mam co prawda 7dc, ale pęcherzykowo i monitoringowi idziemy łeb w łeb :D w poniedzialek tez może masz wizytę u gina? :D

Ale nas się dużo w tym miesiącu stymuluje i monitoruje... :D będzie wysyp w lutym taki ze hoho :D <3

SMag, Almond lubią tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Smag, za wcześnie na ryki! :D nie sprawdzałas chyba regularnie szyjki wiec nie wiadomo co Ty tam dziś wyczułaś :P

Almond, ja mam co prawda 7dc, ale pęcherzykowo i monitoringowi idziemy łeb w łeb :D w poniedzialek tez może masz wizytę u gina? :D

Ale nas się dużo w tym miesiącu stymuluje i monitoruje... :D będzie wysyp w lutym taki ze hoho :D <3

Kochana, masz już w 7dc monitoring i ponad 10 mm pęcherzyki? ;-)

Jezus ja 7 dc i jeszcze z @ walczę!

Zazdroo

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • SMag Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 masz rację, nie sprawdzałam szyjki regularnie bo bałam się że nabawie się jakiejś infekcji . Było <3 i trochę mi lepiej ;-)
    Pęcherzyk masz super :) też mialam w 7dc 11mm :D w 14 17,5mm - ciekawe jak będzie u Ciebie :) trzymam kciuki! Masz stymulację czy naturalnie ? (Może pisałaś, ale nie pamiętam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 19:57

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorot wrote:
    Hej smag nie załamuj się.. wszystkich pocieszasz i podtrzymujesz na duchu..najważniejsze że coś się już ruszyło.. jajnik.. :-) Bądź dobrej myśli.. :-) Trzymam kciuki bardzo mocno :-)
    Dzięki ;* ;*

LISTA STARACZEK

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałem do gin mam wziac pimafucin bo yo drugi grzybek w ciagu 2miesiecy. wczesniej obeszlo sie bez. wiec biore i czekam na cud

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Kochana, masz już w 7dc monitoring i ponad 10 mm pęcherzyki? ;-)

Jezus ja 7 dc i jeszcze z @ walczę!

Zazdroo

Tak, sama się zdziwiłam i lekarz w sumie tez :) aczkolwiek wydawało mi się, ze czułam oba jajniki a pecherzyki obydwa są na prawym i już teraz oczywiście czuje tylko prawy :P ja mam bardzo krótkie miesiączki wiec może dlatego tak szybko :)

SMag wrote:
    1000 masz rację, nie sprawdzałam szyjki regularnie bo bałam się że nabawie się jakiejś infekcji . Było <3 i trochę mi lepiej ;-)
    Pęcherzyk masz super :) też mialam w 7dc 11mm :D w 14 17,5mm - ciekawe jak będzie u Ciebie :) trzymam kciuki! Masz stymulację czy naturalnie ? (Może pisałaś, ale nie pamiętam)

Właśnie spojrzałam na Twój wykres i miałam pisać, ze bez znaczenia czy była owu czy dopiero będzie skoro tak intensywnie działaliście :) a ja pierwszy miesiąc się stymuluje Fostimonem :) i mam nadzieje ze ostatni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 20:15

SMag lubi tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Almond Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:

Hahah tak mam w poniedziałek :D ja mam dluzsze cykle, to w 7dc tam nic nie bylo widac, ale uroslo cos wiec moze cos ruszyło:) ! Mam nadzieje, ze wsyztskie na walentynki dostaniemy piekny prezent! Ja juz rwz ujrzalam 14 II kreseczki, licze na to samo:)

1000, SMag lubią tę wiadomość

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ