X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Kilka tytułów z mojej listy best of the best z tej kategorii: Życie za życie, Zaginiona dziewczyna, Gra, Lęk pierwotny, Dla niej wszystko ;) Jeśli wszystkie oglądałas, to mów - rzucę kilka innych tytułów :D a w ogóle moim najukochańszym filmem ostatnich miesięcy jest „Lion. Droga do domu”, bardzo mnie poruszył, ale to akurat dramat - ja uwielbiam dramaty :)

Życie za życie super, oglądałam sama, w drenianej chatce w jakimś lesie na mazurach (obok był hotel ale i tak było strasznie bo mój ówczesny partner dopiero rano dojeżdżal. Super przeżycie i super film.

Dziewczynę ogądała, lęk peirwony też, dla niej wszystko chyba tez,więc jestem głodna nowych tytułów :) Dramaty też mile widziane!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 11:06

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • SMag Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Kilka tytułów z mojej listy best of the best z tej kategorii: Życie za życie, Zaginiona dziewczyna, Gra, Lęk pierwotny, Dla niej wszystko ;) Jeśli wszystkie oglądałas, to mów - rzucę kilka innych tytułów :D a w ogóle moim najukochańszym filmem ostatnich miesięcy jest „Lion. Droga do domu”, bardzo mnie poruszył, ale to akurat dramat - ja uwielbiam dramaty :)
    Liona muszę obejrzeć :)
    Życie za życie widziałam ale chyba dawno temu. Zaginiona dziewczynę, grę i dla niej wszystko też :)

Podawaj tytuły :)

LISTA STARACZEK

• 1000 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Życie za życie super, oglądałam sama, w drenianej chatce w jakimś lesie na mazurach (obok był hotel ale i tak było strasznie bo mój ówczesny partner dopiero rano dojeżdżal. Super przeżycie i super film.

Dziewczynę ogądała, lęk peirwony też, dla niej wszystko chyba tez,więc jestem głodna nowych tytułów :) Dramaty też mile widziane!

Hania, widzę, ze filmowa z Ciebie dziewczyna i ciężko Cię zaskoczyć :D ale spróbuje :D z dramatów polecam bardzo tego Liona! A poza tym może Babel, 21 gramów, Miasto gniewu (3 filmy na to samo kopyto, ale to bardzo fajne kopyto), Slumdog, Pan od muzyki, Doskonały świat, Uśpieni, Krwawy diament, Hotel Rwanda :)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Oszukana" i "Labirynt" polecam bardzo! Mi się wryły w pamięć !

Polecam jeszcze :
    "Zniewolony. 12 years a Slave"
    "Służące"
    "Zodiak"
    "Snajper"
    "Światło między oceanami" - jak ktoś lubi to najpierw książka :)
    "Chłopiec w pasiastej piżamie" - piękny.
    "Bogowie ulicy"
    "127 godzin"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 11:24

LISTA STARACZEK

• 1000 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Liona muszę obejrzeć :)
    Życie za życie widziałam ale chyba dawno temu. Zaginiona dziewczynę, grę i dla niej wszystko też :)

Podawaj tytuły :)

No to jade dalej: Prawo zemsty, Człowiek w ogniu, Pokój, Jeniec, Ip man, Oldboy (ten koreański, nowej wersji nie widziałam), Bez mojej zgody, Sędzia

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kontekście filmów to polecam:
    "Kryptonim U.N.C.L.E"
    "Powieść Henrego"
    "Król Artur Legenda miecza"
    "Siedmiu wspaniałych "
    "Atomic blonde"
    "Kong wyspa czaszki"
    "Bodyguard zawodowiec"
    "Marsjanin"
    "Malowany welon"

SMag lubi tę wiadomość

• MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny właśnie się dowiedziałam moja szefowa jest ciąży, pogratulowałam jej ale tak ryczeć mi się chce.

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • SMag Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    No to jade dalej: Prawo zemsty, Człowiek w ogniu, Pokój, Jeniec, Ip man, Oldboy (ten koreański, nowej wersji nie widziałam), Bez mojej zgody, Sędzia
    Prawo zemsty, człowiek w ogniu, jeniec, bez mojej zgody, sedzia- widziałam i wszystkie mega ! !

Pokój dopisuje do listy.
    Na liście mam jeszcze "Przełęcz ocalonych" .

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    W kontekście filmów to polecam:
    "Kryptonim U.N.C.L.E"
    "Powieść Henrego"
    "Król Artur Legenda miecza"
    "Siedmiu wspaniałych "
    "Atomic blonde"
    "Kong wyspa czaszki"
    "Bodyguard zawodowiec"
    "Marsjanin"
    "Malowany welon"

Marsjanina oglądałam i Króla Artura w kinie bo tam gra moja platoniczna miłość :D boski Charlie Hunnam- chciałam go widzieć w pelnej okazałości :D który btw gra główną rolę w serialu Sons od Anarchy, który tu polecałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 11:45

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze polecam "Gwiazd naszych wina" - czytałam książkę potem film obejrzałam. Po tym filmie naprawdę byłam wdzięczna, że jestem zdrowa i męża mam zdrowego i że mogliśmy się spotkać w takich okolicznościach w jakich się spotkaliśmy :)

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    DZiewczyny właśnie się dowiedziałam moja szefowa jest ciąży, pogratulowałam jej ale tak ryczeć mi się chce.
    Tulę :* bo wiem co czujesz. Każdej z nas jest napewno trochę przykro jak teraz słyszy o ciąży kogoś znajomego. Ale jak tu dziewczyny piszą, na każdą z nas przyjdzie czas i będziemy się mogły cieszyć naszym małym szczęściem :)

LISTA STARACZEK

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi podpisuje się pod tym co napisała SMag- na pewno prędzej czy później każda z nas doczeka się swojego maluszka :) oczywiście im szybciej tym lepiej No ale na to nie zawsze mamy wpływ, ja się staram to traktować jako lekcje pokory i cierpliwości (ktos na forum o tym pisał i zostało mi to jakos w pamięci) chociaż wiadomo ze nie jest łatwo... głowa do góry <3

SMag, Iskierka21 lubią tę wiadomość

7u22ugpj8heetxf1.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dokładnie. Ja się uczę cierpliwości bo z tym to u mnie krucho. Mój mąż mówi że ja bym chciała wszystko na już a na niektóre rzeczy trzeba poprostu trochę poczekać :)

LISTA STARACZEK

• Madame_butterly Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem niecierpliwa.
    Jeśli już się na coś zdecyduję to chciałabym już, tutaj, teraz... A niestety, jak widać, na pewne rzeczy nie mamy wpływu.
    Ale też wierzę, że nam wszystkim tutaj prędzej czy później się uda ;)

I cieszę się, że jest takie miejsce, w którym człowiek może się wygadać. Bez Was już teraz ciężko by mi było. ;P

Natalia91! lubi tę wiadomość

28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka glowa mnie boli. a tu jeszcze prawie 2 godziny pracy przede mna. wrrr

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się cieszę ze tutaj do was trafiłam! Nie dość ze dowiedziałam się dokładniej co i jak posprawdzać i przebadać, to jeszcze zawsze jest gdzie się wyżalić w chwilach słabości :) gdybym tak za każdym razem żaliła się mężowi to pewnie miałby już dość tego wszystkiego i nie daj Boże sam by się załamywał, a tak to zawsze ciągnie mnie do góry i jest pozytywnie nastawiony (dla niego ja za każdym razem zachodzę w ciąże :D) i jeszcze czasami ta jego niewiedza jest taka slodka, jak mu powiedziałam ze mam przerośnięty pęcherzyk to powiedział ze co z tego, ze przecież w tym msc-u tak intensywnie się staraliśmy ze nią ma szans żebym nie zaszła:) a jak dostaje @ to zawsze mnie pociesza ze to nawet dobrze bo dalej możemy się starać :D
    Także gdyby nie wy i maz to w tych złych momentach chyba bym tylko siedziała i wyła ;)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    kurka glowa mnie boli. a tu jeszcze prawie 2 godziny pracy przede mna. wrrr

A ja do 17stej w robocie :( a tez już bym chętnie wyszła!

7u22ugpj8heetxf1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zostalo poltora godziny

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • SMag Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę że tu jestem :) czasem nawet trafiam na inny wątek to nawet nie mam ochoty się tam udzielać bo wiem, że to nie będzie to samo :) bo Wy jesteście TUTAJ :)
    Mnie mój mąż też ciągnie do góry i czasem dostaje porzadny opierdziel że się zamartwiam i smucę, a przecież nic złego się nie dzieje i nie staramy się Bóg wie ile żeby się załamywać.
    Muszę się tego trzymać ;)

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przed 15stą będę w domu więc jeszcze 2 h :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:33

LISTA STARACZEK

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ