STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 wrote:Zostań, zostań kochana:*
Zainstalowałam apki na tel, wpisałam takie same parametry i FLO wyznacza owu na 4 lutego, a mój kalendarzyk na 8 lutego... ciekawe:) U mnie dziś 11 dc i śluz bardzo wodnisty:) Z której apki najlepiej korzystać?
Zbieram się na wizytę u mamy,a później teściowej:) miłej niedzieli:* -
Bajka111 wrote:Powtórzyłam jak pisałaś i chyba to jest to. Nie dziękuję .
https://zapodaj.net/4e9b9c3a8a036.jpg.html
Jupii a nie mówiłam!! Gratuluję raz jeszcze!!Bajka111, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Hej! Właśnie wracamy z mężem z udanego weekendu wycieczkowego. Odpoczęłam psychicznie od wszystkiego.
Jeśli dzisiaj nie przyjdzie @ to jutro testuję. To będzie 14-15dpo (wg apki na podstawie pozytywnego testu owu), wynik powinien być już wiarygodny, prawda?28 lat
6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
Grudzień 2017 - cytologia (ok)
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach" -
Madame_butterly wrote:Hej! Właśnie wracamy z mężem z udanego weekendu wycieczkowego. Odpoczęłam psychicznie od wszystkiego.
Jeśli dzisiaj nie przyjdzie @ to jutro testuję. To będzie 14-15dpo (wg apki na podstawie pozytywnego testu owu), wynik powinien być już wiarygodny, prawda?
Tak, wynik powinien być już wiarygodny.
My właśnie skończyliśmy "Przełęcz ocalonych" film na faktach. Jak ktoś ma mocne nerwy i lubi wojenne filmy to bardzo polecam. Znów ryczalam pół filmu. -
mój jest przestraszony tymi wszytskimi witaminami ktore biore a dzisiejszy zastrzyk w ogole go sparalizowal-powiedzial mi dzisiaj ze juz czuje sie jak maszyna do seksu z dokładna data kiedy nalezy wspołżyć. Ale i tak bez gadania robi o co go poproszę, bo problem jest głównie po jego stronie i on zdaje sobie z tego sprawe.. w kolejnym cyklu jak sie teraz nie uda to troche wyluzuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 17:53
-
Iskierka21 wrote:SUng z tego co czytałam to głównie ibuprofen zaburza owulację. Najlepszy jest najzwyklejszy paracetamol (nie żadne apapy itp bo liczy sie substancja czynna) albo aspiryna. Jeżeli się mylę popraw mnie proszę )
Moim zdaniem jeżeli temperatura dobiła do ok 38 pod pachą to dobrze, że wzięłaś skoro przed Tobą 12h w pracy.
Serio ibuprofen zaburza owulacje? Nie miałam pojęcia a zawsze na bóle miesiączkowe biore ibuprom max, a w tym cyklu chyba z cztery tabletki wzięłam wiec to może stad ten mój brak owulacji...
Znacie jeszcze jakies inne specyfiki, które zaburzają owulke?
-
nick nieaktualnyKarolcia27 wrote:Oczywiście, masz całkowitą rację Lavendowa. Ja tutaj bardziej patrzę przez pryzmat chorego dziecka mojej siostry, któremu również wyszła ta mutacja (siostra jeszcze nie robiła testu), więc dla własnego spokoju też postanowiłam, że zrobię. Mój siostrzeniec ma już prawnie 3 lata i każdy lekarz neurolog, ale też genetyk nie pozwala na zaszczepienie go( więc coś jednak musi w tym być). Osobiście, nie jestem przeciwniczką szczepionek (można by o tym pisać bardzo dużo), ale jestem zwolenniczką tego, żeby dziecko było szczepione kiedy jest całkowicie zdrowe, wszyscy w domu również itp. Studiowałam z jedną bardzo mądrą dziewczyną (która notabene ma niepełnosprawną siostrę), której dziecko po szczepionce poważnie zachorowało, lekarz jej powiedział w szpitalu w Krk, żeby Pani się cieszyła, że ma Pani córkę, a nie syna bo byłby narażony na autyzm. Mówiła też, że poznała tam rodziców, których synowie (bo w jakiś sposób tyczy się to chłopców) zachowali na autyzm poszczepienny.
Niestety, to jest temat rzeka i każdy ma na to jakieś swoje poglądy, a geny człowieka są tak złożone i jest ich tak wiele, że trzeba by było wydać fortunę na te wszystkie szczegółowe badania.
Haniu, idziemy prawie łep w łep, ja dziś 11 dc i dziś rano. Też mnie coś pobolewa jajnik, oczywiście jak zawsze prawy, ale ja mam późno owulkę i idę do gina dopiero w czwartek zobaczyć co i jak:) trzymam kciuki za Twój pęcherzyk:)
Mam znajomych i też właśnie mają autystycznego syna a córki są zdrowe, może rzeczywiście chłopcy są bardziej podatni?
Zastanawia mnie natomiast co jeśli powiedzmy zdrowa matka tzn bez mutacji jest w ciąży i dzidzius może juz mieć tą mutacje. Czy wtedy ten syntetyczny kwas foliowy nie jest do wykorzystania u niego? Hmm może faktycznie lepiej brać te metylowane formy, ja biorę raz taki raz taki na wszelki wypadek bo nie mam badanego. Kurczę tyle jest chorób które podczas ussg w ciąży nie mogą byc wykryte to straszne... -
nick nieaktualnyKarolcia27 wrote:Aha i mojemu siostrzeńcowi wyszła heterozygota, we wtorek jadą do neurologia, więc jak będę coś wiedziała więcej to napiszę
przerażające jest to, że aż tak wysoki procent ludzi ma mutację tego genu, a nie jest to jakoś finansowane badanie dla kobiet starających się o dziecko.
Prawda? Ile dramatów można by uniknąć.
Kurcze zapomniałam Ci powiedzieć, że homocysteina powonna być robiona w labje gdzie od razu się robi badanie, nie wozi...
Heterozygote którą? -
nick nieaktualnyIskierka21 wrote:SUng z tego co czytałam to głównie ibuprofen zaburza owulację. Najlepszy jest najzwyklejszy paracetamol (nie żadne apapy itp bo liczy sie substancja czynna) albo aspiryna. Jeżeli się mylę popraw mnie proszę )
Moim zdaniem jeżeli temperatura dobiła do ok 38 pod pachą to dobrze, że wzięłaś skoro przed Tobą 12h w pracy.
Piszą że najmniej paracetamol... najmniej czyli też...
Wiesz co... ja w 6i7 dpo mojej ostatniej ciąży miałam mega migrene i wzięłam ze 3-4 nurofeny... i nie wiem czy To nie był powód ciąży pozamacicznej. I nigdy się nie dowiem, ale teraz dmucham na zimne. -
Sung wrote:Piszą że najmniej paracetamol... najmniej czyli też...
Wiesz co... ja w 6i7 dpo mojej ostatniej ciąży miałam mega migrene i wzięłam ze 3-4 nurofeny... i nie wiem czy To nie był powód ciąży pozamacicznej. I nigdy się nie dowiem, ale teraz dmucham na zimne.
Ja jak pisałam wyżej brałam zawsze podczas @ ibuprom max a przy tym cyklu wzięłam aż 4 tabletki a później się okazało ze nie bylo owulacji... nie miałam zielonego pojęcia ze te tabletki wpływają na damskie sprawy! Jak dobrze ze na was trafiłam -
Ech zaczynam się nakręcać... czuję że palą mnie policzki z gorąca, oczywiście nie mam rumieńców, wyglądam normalnie. Do tego trochę mi teraz niedobrze, byliśmy w Ikei i jak prowadziłam w drodze powrotnej to tak nie za fajnie mi było. Ale momentami troszke mnie łapie brzuch tak lekko jak na @ i sprawdzam ale jest czysto. Tak bardzo nie chcę się rozczarować, ale mam nadzieję że się udało...
No nic, jutro rano testujęams, dorot, NiecierpliwaKarolina, Almond, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
Sanka kiedy termin @? Z tymi objawami nigdy nie wiadomo wiec oby to jednak były zwiastuny dwóch kresek Jutro akurat od rana bede na nogach bo lece zrobić badania wiec bede trzymać kciuki! Przyda się jeszcze więcej pozytywów na koniec miesiąca
Sanka lubi tę wiadomość
-
Sanka wrote:Ech zaczynam się nakręcać... czuję że palą mnie policzki z gorąca, oczywiście nie mam rumieńców, wyglądam normalnie. Do tego trochę mi teraz niedobrze, byliśmy w Ikei i jak prowadziłam w drodze powrotnej to tak nie za fajnie mi było. Ale momentami troszke mnie łapie brzuch tak lekko jak na @ i sprawdzam ale jest czysto. Tak bardzo nie chcę się rozczarować, ale mam nadzieję że się udało...
No nic, jutro rano testuję
Trzymam moooooocno kciuki, zeby nie bylo rozczarowania tylko wielkaaaa radosc !!!!!Sanka lubi tę wiadomość
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Sung wrote:Prawda? Ile dramatów można by uniknąć.
Kurcze zapomniałam Ci powiedzieć, że homocysteina powonna być robiona w labje gdzie od razu się robi badanie, nie wozi...
Heterozygote którą?
Kurczę, zrobiłam w labie przy szpitalu, kazali mi czekać do tygodnia, więc nie mam pojęcia czy wożą czy nie, możliwe że tak, ale w diagnostyce chyba też wożą, skoro nawet estradiol wysyłają do KRK i też czekam na wyniki do wtorku.
Sung nie cholery Ci nie powiem, bo siostra miała dużo załatwienia przez ostatnich kilka dni i powiedziała że dopiero jutro nad tym na spokojnie siadzie, ale z tego co tam wyczytała to nie ta najgorsza mutacja (o ile mogę to tak nazwać).
Jeszcze jakbyś mogła podesłać linka do dokładnej stronki gdzie zamawiasz ten kwas foliowy. A co z Wit. B w przypadku tej mutacji?
Sanka ściskam mocno kciuki :-* ja już nie dam się nabrać na żadne symptomy ciąży, bo w tamtym miesiącu się zawiodłam, ale oczywiście u każdej może być inaczej :-* ja się w tym miesiącu nie nakręcam w ogóle, nie myślę o tym, tyle co zaglądne na forum, ale to chyba uzależnienie już lecę ogladac dwa ostatnie odcinki "Dark".Sanka lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G