STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wystraszylam się dzisiaj dziwna sytuacja. Poszłam spać koło 24 zmierzylam temp bo jakoś zimno mi było miałam 37,0 pomyślałam że może w końcu coś się udało że wzrosła bo ja pod pachą mam zazwyczaj 36,2-3. Koło 5 obudziłam się cała mokra temp na dole 38,00 temp pod pachą 37,6. Wzięłam apap bo w sumie nie wiem czy coś mnie rozbiera czy jak. Niby nic mi nie jest czuje się w miarę wczoraj bolały mnie jajniki. Jak myślicie infekcja czy jest możliwe że jednak coś?
Bajka111 lubi tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
MiSia :) wrote:No pewnie, że jest! Powtórz jutro rano na pewno będzie wyrazniejsza krecha!
Moje pierwsze bladziochy było widać tylko na zdjęciu w tel jak powiększyłam A tu doszukiwać się nie trzeba
Ode mnie gratulacje masz już!
Powtórzyłam jak pisałaś i chyba to jest to. Nie dziękuję .
https://zapodaj.net/4e9b9c3a8a036.jpg.html
_Hania, MiSia :), pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:Ja dzisiaj kłuje się z strzykawka z ovitrelle,mam nadzieję,że przeżyje
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Mi dziś spadła temperatura i odrazu panika... Sprawdzałam wykresy w galerii to w większości są spadki kilka dni po owu i potem znów tempka rośnie.
Chyba nie umiem się nie przejmowac -
Marryy wrote:Wystraszylam się dzisiaj dziwna sytuacja. Poszłam spać koło 24 zmierzylam temp bo jakoś zimno mi było miałam 37,0 pomyślałam że może w końcu coś się udało że wzrosła bo ja pod pachą mam zazwyczaj 36,2-3. Koło 5 obudziłam się cała mokra temp na dole 38,00 temp pod pachą 37,6. Wzięłam apap bo w sumie nie wiem czy coś mnie rozbiera czy jak. Niby nic mi nie jest czuje się w miarę wczoraj bolały mnie jajniki. Jak myślicie infekcja czy jest możliwe że jednak coś?
Poczytajcie laski o mierzeniu temp to nie bedzie głupich pytań -
Nova87 wrote:Od roku jak zmierze temp w ciagu dnia mam powyzej 37. Chyba jestem słoniem ze tyle w ciazy jestem.
Poczytajcie laski o mierzeniu temp to nie bedzie głupich pytań
Nova czytanie ze zrozumieniem... przeczytaj jeszcze raz dokładnie post. A jak nie masz nic konkretnego i pomocnego to nie odpowiadaj. Tu nie chodziło o temperaturę w ciągu dnia.
Pozdrawiam2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Marryy wrote:Nova czytanie ze zrozumieniem... przeczytaj jeszcze raz dokładnie post. A jak nie masz nic konkretnego i pomocnego to nie odpowiadaj. Tu nie chodziło o temperaturę w ciągu dnia.
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 10:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sung wrote:Mary po co apap? Wszelkie apapy i nurofeny zaburzaja owulacje i implantacje.
38 to nie jest temperatura zagrażająca życiu
Nie wiedziałam że zaburza implantacje. Muszę wysiedziec dzisiaj 12h w pracy, ja mam dość niska temp mało kiedy przekracza 36.3 więc jak zobaczyłam taka temp to pierwsza myśl coś na zbicie. Może faktycznie niepotrzebnie2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Cześć wszystkim:D w końcu mam trochę czasu, żeby tu zaglądnąć i coś napisać gratuluje z całego serca wszystkim zafasolkowanym:) zarażajcie Nas wiruskami:*
Sung bardzo Ci dziękuję za rzetelne info:) homocysteinę odbieram jutro, ale postanowiłam, że zamówię jednak ten test DNA, żeby sobie to sprawdzić i będę spokojniejsza:)Niestety, trochę ten test kosztuje, albo ok.270 zl, ja zdecydowałam się na rozszerzony i zamówię ten za 330 zł (strona www.testdna.pl). Najlepszym rozwiązaniem faktycznie byłoby branie tego kwasu foliowego o którym pisałaś, jednak dopóki nie będę miała wyników, to się wstrzymam, bo cena też jest niezła - coś ok. 170 zł za 60 tabletek, a w obecnej sytuacji jeżdżenia do okulisty z mężem co kilka dni, gdzie każda wizyta 150 zł + leki + moje badania hormonów i ten test daje niezłą sumkę jak na ten miesiąc:(
Dla Was podsyłam linki, ponieważ któraś się pytała o co w tym chodzi:
http://www.zespoldowna.info/mutacje-wplywaja-na-nasze-zdrowie-na-wady-genetyczne-na-autyzm-cz-3-jeszcze-raz-o-autyzmie-szczepieniach-i-mutacji-mthfr.html
http://oliwkowezycie.pl/blog/zdrowie/103-czy-nasze-dzieci-sa-mutantami-mthfr-metylacja-itp4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Aha i mojemu siostrzeńcowi wyszła heterozygota, we wtorek jadą do neurologia, więc jak będę coś wiedziała więcej to napiszę
przerażające jest to, że aż tak wysoki procent ludzi ma mutację tego genu, a nie jest to jakoś finansowane badanie dla kobiet starających się o dziecko.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
dorot wrote:Dzisiaj odebrałam wynik z zelaza..jestem w 8dc.. wynik trochę nie ciekawy..
44.01 33.00-193.00 ale powtorze go pod koniec cyklu..i wtedy zobacze jaka hest roznica
A w jakich jednostkach masz te wyniki? I czy ktoś wie, czy kwas foliowy lub inne wit. mogą zawyżać wynik żelaza?4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Sung wrote:Mary po co apap? Wszelkie apapy i nurofeny zaburzaja owulacje i implantacje.
38 to nie jest temperatura zagrażająca życiu
SUng z tego co czytałam to głównie ibuprofen zaburza owulację. Najlepszy jest najzwyklejszy paracetamol (nie żadne apapy itp bo liczy sie substancja czynna) albo aspiryna. Jeżeli się mylę popraw mnie proszę )
Moim zdaniem jeżeli temperatura dobiła do ok 38 pod pachą to dobrze, że wzięłaś skoro przed Tobą 12h w pracy.Marryy, Paula_30 lubią tę wiadomość