STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Implantacja następuje zazwyczaj pomiędzy 6 a 12 dniem rozwoju zarodka. Proces ten trwa kilka dni. Dochodzi wówczas do implantacji w macicy zapłodnionej komórki jajowej. Zarodek zagnieżdża się zwykle na jej tylnej lub przedniej ścianie.
Paula_30 lubi tę wiadomość
ignite -
ignite wrote:Implantacja następuje zazwyczaj pomiędzy 6 a 12 dniem rozwoju zarodka. Proces ten trwa kilka dni. Dochodzi wówczas do implantacji w macicy zapłodnionej komórki jajowej. Zarodek zagnieżdża się zwykle na jej tylnej lub przedniej ścianie.Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Cześć Kobietki,
Czytam Was od około miesiąca a staramy się od około 18 miesiecy i dziś postanowiłam się odezwać. Mam cykle około 35-dniowe. Ostatnią miesiączkę miałam 27 grudnia(zemdlałam i miałam mega mocne skurcze, czego nigdy wcześniej nie miałam), owulację wg programu powinnam mieć około 17 stycznia przy 14-dniowej fazie lutealnej (nie zaobserwowałam w dniach płodnych śluzu płodnego ani żadnego innego, może trochę wilgotniej było około 15 stycznia). W 3 dc badałam estradiol, FSH, LH i prolaktynę (brałam Dostinex na obniżenie, na początku grudnia wynik był poniżej normy więc lekarz kazał mi odstawić) a w 24 dc badałam pregesteron - wyniki wklajam niżej. Nie miałam monitoringu, ale sądzę, że owulacja jednak była (wg temperatury i wyniku progesteronu).
Temperaturę mierzę codziennie o 06:30 – to jest mój pierwszy cykl z mierzeniem.
Dziś rano robiłam test ale negatyw…
Na wtorek umówiłam się do dr Piątkowskiego w Gdyni (polecałyście go na forum) a mój narzeczony w piątek idzie na badanie nasienia.
Co sądzicie o moim wykresie? Jakie badania jeszcze powinniśmy zrobić?
-
Proces ten zwany implantacją lub zagnieżdżeniem rozpoczyna się mniej więcej po 6 dniach od owulacji, ale w zależności od tego, jak długo zarodek znajdował się w jajowodach, rozpocząć się może od 4 do nawet 12 dni od jajeczkowania.Czytałam też że 5-7 dni wędruje przez jajowód do macicy .Dokłądnie to nie piszę ile czasu to trwa.
staraczka24 lubi tę wiadomość
ignite -
Justa986 wrote:Cześć Kobietki,
Czytam Was od około miesiąca a staramy się od około 18 miesiecy i dziś postanowiłam się odezwać. Mam cykle około 35-dniowe. Ostatnią miesiączkę miałam 27 grudnia(zemdlałam i miałam mega mocne skurcze, czego nigdy wcześniej nie miałam), owulację wg programu powinnam mieć około 17 stycznia przy 14-dniowej fazie lutealnej (nie zaobserwowałam w dniach płodnych śluzu płodnego ani żadnego innego, może trochę wilgotniej było około 15 stycznia). W 3 dc badałam estradiol, FSH, LH i prolaktynę (brałam Dostinex na obniżenie, na początku grudnia wynik był poniżej normy więc lekarz kazał mi odstawić) a w 24 dc badałam pregesteron - wyniki wklajam niżej. Nie miałam monitoringu, ale sądzę, że owulacja jednak była (wg temperatury i wyniku progesteronu).
Temperaturę mierzę codziennie o 06:30 – to jest mój pierwszy cykl z mierzeniem.
Dziś rano robiłam test ale negatyw…
Na wtorek umówiłam się do dr Piątkowskiego w Gdyni (polecałyście go na forum) a mój narzeczony w piątek idzie na badanie nasienia.
Co sądzicie o moim wykresie? Jakie badania jeszcze powinniśmy zrobić?
-
Paula_30 wrote:dziewczyny,
pisze po rade,dzisiaj bylam na ilejnym monitoringu i moj pecherzyk ma 19mm ale ze wzgledu na ten moj obraz pco lekarz pzepisał mi ovitrelle (najpierw pregnyl ale nigdzie go nie moglam dostac jakis koszmar wiec przepisal recepte) i teraz mam pytanie: jesli jest on w zastrzyku to moge go sobie jakos sama podac? jesli tak to jak to zrobic? bo nigdy tego nie robilam. Jesli dzisiaj moj pecherzyk ma 19mm to kiedy najlepiej podac ten ovitrelle? dzisiaj czy jutro?
Ostatnio byłam w pon i pęcherzyk miałam o 12:00 17,5 mm. Lekarka powiedziała żebym zrobiła ovitrelle w środę wieczorem. Więc tak zrobiłam. Mialam ampulkostrzykawke, przemylam spirytusem, zebrałam fałd skóry na brzuchu, wbiłam i po krzyku
Owu też mi na ten dzień wyznaczyło więc nie wiem czy zastrzyk pomogl czy nie ale jestem dobrej myśli i trzymam kciuki za Ciebie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 19:30
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Justa jeżeli temperatura nie spadnie poniżej tej niebieskiej przerywanej linii to jest bardzo dobrze.
Jejku zazdroszczę tak pięknego wykresu
U mnie 2 dzień plamien minimalnych @ nie może się rozkręcić... zrobiłam test ciążowy z moczu wieczornego i negatywny poczekam do poniedziałku i się umowie na wizytę bo takiego cyklu jeszxze nie miałam