STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySung wrote:Przeczytałam dwie rzeczy, które mnie podniosły na duchu:
1. zdrowa para, bez problemów, ma 25% szans na zajście w ciążę w cyklu.
Co oznacza, że nie zamierzam się doszukiwać co jest nie tak, bo nie musi być.
2. Kobiety rodzące dzieci po 40 roku życia żyją dłużej więc nie zamierzam się martwić ile będę miała lat jak moje dziecko skończy 18.
Wsuwam macę i już.
Na pocieszenie ci powiem że moja mama urodziła moich braci w wieku 48 lat
Teraz mają 10 lat a ona wygląda na dużo młodszą! To prawda ze ciąża odmladza
Głowa do góry laski, będzie dobrze. Chociaż możecie szampana sie napic na sylwestra1000, Sung lubią tę wiadomość
-
U mnie już praktycznie po @, proszę o wpisanie na 3 stycznia28 lat
6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
Grudzień 2017 - cytologia (ok)
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach" -
Sung wrote:Przeczytałam dwie rzeczy, które mnie podniosły na duchu:
1. zdrowa para, bez problemów, ma 25% szans na zajście w ciążę w cyklu.
Co oznacza, że nie zamierzam się doszukiwać co jest nie tak, bo nie musi być.
2. Kobiety rodzące dzieci po 40 roku życia żyją dłużej więc nie zamierzam się martwić ile będę miała lat jak moje dziecko skończy 18.
Wsuwam macę i już.
Ooo, bardzo podnoszące na duchu.
Wśród moich bliskich znajomych 3 pary mają dzieci z tzw wpadki, jeden jedyny raz bez zabezpieczenia im wystarczył. Z kolei inna para bardzo chciała maleństwo i starali się dobre pół roku.
Zawsze myślałam, że starania są łatwe! Że zdrowe kobiety zachodzą w ciążę bardzo szybko, a tu psikus...
Czasami żałuję, że los za mnie nie zdecydował. Teraz uważam, że planowanie jest straszne. To ciągłe wyczekiwanie...28 lat
Luty 2018 - USG (ok)
KAL wrote:wpisana któy to cykl starań?
Będzie 328 lat
Luty 2018 - USG (ok)
KAL wrote:załtwione który to cykl starań?
2.
Chociaż już nie pamiętam kiedy się zabezpieczaliśmy w jakikolwiek sposób...Świadomych starań drugi, tak się umówmy
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
Madame_butterly wrote:Ooo, bardzo podnoszące na duchu.
Wśród moich bliskich znajomych 3 pary mają dzieci z tzw wpadki, jeden jedyny raz bez zabezpieczenia im wystarczył. Z kolei inna para bardzo chciała maleństwo i starali się dobre pół roku.
Zawsze myślałam, że starania są łatwe! Że zdrowe kobiety zachodzą w ciążę bardzo szybko, a tu psikus...
Czasami żałuję, że los za mnie nie zdecydował. Teraz uważam, że planowanie jest straszne. To ciągłe wyczekiwanie...
W moim najbliższym otoczeniu mam 4 pary z dziećmi z wpadek i tylko 1 parę co chcą i podobnie jak my, na razie nie wychodzi. Jest to trochę dołujące...👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Dołączam do Was dziewczyny, już mam lekko zabarwiony śluz wiec @ przyjdzie lada chwila. Dla mnie ten właśnie dzień, kiedy już nie mam złudzeń, jest najgorszy. To będzie 6cs.. Dni płodne wypadną w same święta wiec będzie miło, pocieszam się ;(
Szczęścia dla nas wszystkich!
Aha, Kal wpisz mnie proszę na 06.01.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 19:44
rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
30.07.2019 - poród SN, dziewczynka
18.07.2023 - kriotransfer 4BB, 24.07. bHCG <0,2
18.08.2023 - kriotransfer ostatniej blastki 2BB na cyklu naturalnym
23.08.2023 - pozytywne testy, bHCG- 29,77
24.08.2023 - bHCG- 63,90
28.08.2023 - bHCG - 571,00 -
Lavendova wrote:Na pocieszenie ci powiem że moja mama urodziła moich braci w wieku 48 lat
Teraz mają 10 lat a ona wygląda na dużo młodszą! To prawda ze ciąża odmladza
Głowa do góry laski, będzie dobrze. Chociaż możecie szampana sie napic na sylwestra
O rety, szacun dla mamy! i jeszcze - o ile dobrze rozumiem - bliźniaki? To dopiero jazdaHelenka_mała lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaOna wrote:A ile masz lat? Z tymi 25% to masakra, nie wydawało by się, że pare przytulanek i nie ma bata, dzidzia musi być, a tymczasem wcale nie musi
41.
Stara a głupia ale to chyba dlatego, ze moja dwójka z pierwszych cykli starań...dorot lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też mnie trochę dołuje to, że ktoś się nie stara nawet, nie zabezpieczy się raz i już pięknie w ciąży jest. A człowiek oblicza dni płodne, owulację, chce się wstrzelić i nic...
-
I proszę wpiszcie mnie wstępnie na 6 stycznia :*
-
A ja się już zaczynam schizować. Z synem 3 lata temu udało się w 1cs, potem w drugiej ciąży - w 2cs (nastąpiło poronienie w 8tc). Teraz zaczynam 4 cs po poronieniu, a w 2 ostatnich na 100% była owulacja (potwierdzona u gina) i nic. I już zaczynam sobie coś wkręcać, że wcześniej nie mieliśmy żadnych problemów, a teraz po drugiej ciąży i poronieniu coś mi się poprzestawiało...