STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia91! wrote:Jakie bierzesz witaminki? Bo ja tylko folik narazie przyjmuje od dwóch miesięcy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 18:15
-
Pokrzywę też piję na zatrzymywanie się wody (mam z tym duży problem), a+e biorę, b6 chyba i jeszcze jedną b (przepisane od dermatologa), więc muszę o D się uzbroić
Dużo soków piję, koktajli, zup warzywnych, sałatek, orzechów, więc mam nadzieję, że taka dieta też mi sporo dostarcza
Zróbcie juź 16, zasypiam normalnie. Gdybym położyła głowę na biurku - 3 minuty i mnie nie ma :psyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
SMag wrote:Witaminę D, olej rybi, a+e, ashwaghande na płodność podobno dobra , cynk i od czasu do czasu Wit z grupy B i magnez, pije też pokrzywę, teraz liść maliny, czasami czystek.
ojej sporo tego
to ja zdecydowałam się w tym cyklu na olej z wiesiołka poprawia płodność i śluz, tak mi dziewczyny radziły, że po tym w szybkim tempie zaszły w ciąże hehe więc liczę że i mnie to szczęście spotka. -
Ja nie zauważyłam poprawy śluzu po wiesolku.. pije od dwóch cykli do owulacji.
-
_Hania wrote:Pokrzywę też piję na zatrzymywanie się wody (mam z tym duży problem), a+e biorę, b6 chyba i jeszcze jedną b (przepisane od dermatologa), więc muszę o D się uzbroić
Dużo soków piję, koktajli, zup warzywnych, sałatek, orzechów, więc mam nadzieję, że taka dieta też mi sporo dostarcza
Zróbcie juź 16, zasypiam normalnie. Gdybym położyła głowę na biurku - 3 minuty i mnie nie ma :p
Też się staram jeść sałatki, kaszę , owoce, warzywa, orzechy nerkowca i migdały -
nick nieaktualnyBiorę w cholerę rzeczy, ale jak widać w podpisie mam na co
Poza tym nie mogę zbiorczych więc muszę osobno
Witaminy z grupy b, jod, d+k, E, kwasy omega, selen (raz na tydzień, bo mi rośnie szybko), wit C, cynk, magnez, probiotyk, Q10. Piję zioła. Przed owu biorę macę i inozytol, a Q10 podówjnie.
I co, k.., z tego -
SMag wrote:Ja nie zauważyłam poprawy śluzu po wiesolku.. pije od dwóch cykli do owulacji.
-
Natalia91! wrote:A gdzie kupić ten olej z wiesiołka i w jakiej postaci? Przyjmuje się go tylko do owulacji? Sorrka ze tak dopytuje ale jak już uprzedzałam jestem jeszcze zielona w temacie starań a już pare razy dziewczyny o nim pisały wiec może i ja spróbuje
Natalia91! lubi tę wiadomość
-
Myślałam, że nagle dostałam mega @, a to śluz, dokładnie taki jak płodny, ale tyle, że założylam wkładkę. Myślicie, że to preludium @, czy mój organizm wariuje Na pewno to nie objaw ciąży, bo śluz powinien być wtedy jak niepłodny.
To mój 35 dc więc owulacja też odpada
Strasznie mi źle, ta niewiadoma co się ze mną dzieje jest gorsza, już wolę nawet@ ale zeby było wiadomo cokolwiek.
Czy mogło się tak mi pochrzanić od zwykłego HSG?syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Myślałam, że nagle dostałam mega @, a to śluz, dokładnie taki jak płodny, ale tyle, że założylam wkładkę. Myślicie, że to preludium @, czy mój organizm wariuje Na pewno to nie objaw ciąży, bo śluz powinien być wtedy jak niepłodny.
To mój 35 dc więc owulacja też odpada
Strasznie mi źle, ta niewiadoma co się ze mną dzieje jest gorsza, już wolę nawet@ ale zeby było wiadomo cokolwiek.
Czy mogło się tak mi pochrzanić od zwykłego HSG?
Nie wiem... Choć wydaje mi się, że nie powinno ale się nie znam.
Kontrolujesz to u gina? -
A anty TPO ? Bo ja miałam wszystko w normie, wypośrodkowane pięknie a anty TPO miałam podwyższone i Hashimoto ;P
-
nick nieaktualny
-
MeggiGirl wrote:Anty tpo poniżej 1, więc chyba ok.
no ok więc musisz tam zobaczyć u endokrynologa, zrobi Ci pewnie usg tarczycy.
Jak same tsh podwyższone to pół biedy, dostaniesz tabletki i szybko zejdzie. -
Seli wrote:no ok więc musisz tam zobaczyć u endokrynologa, zrobi Ci pewnie usg tarczycy.
Jak same tsh podwyższone to pół biedy, dostaniesz tabletki i szybko zejdzie.
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
To i tak nieźle, ja się wcisnęłam bo wizyta prywatnie dwa miesiące czekania Ale facet świetny.
-
nick nieaktualnySung nie miałam na myśli chlania tylko normalne korzystanie z życia bez zakazów wyrzeczeń bo one wprowadzają presję. No przynajmniej mnie sie tak wydaje ale wiadomo ze każdy sam decyduje.
Oczywiście należy żyć w miarę zdrowo i tak samo sie odżywiać, zazywac kwas foliowy jakies witaminy ruch itd wszystko jasne. Ale całkiem zmieniac swoje życie bo starania to trochę niepotrzebnie. W ciąży i tak bedziecie musialy przewrocic życie do gory nogami a juz napewno po urodzenia dziecka, wiec czas odmawiania dopiero zacznie sie na dobre
Kwas foliowy należy brac conajmniej 3 mies przed zajsciem. Lepiej tego pilnować. Wit d i żelazo tez ważne. A wiesiolek u mnie nic nie zdzialal, mialam wrazenie ze podniosl mi cholesterol tylko. -
hej dziewczyny ja niestety wpadłam sie pożęgnac.dzis w nocy dostałam @ ale to żaden problem bo na nic nie liczyłam.byłam dzis u lekarki córki z wynikami na tarczyce tsh ok ft3 ok ft4 ok anty tg ok a anty tpo przeszło 350 przy normie do 34.badanie ogólne plus wywiad i wynik anty tpo wskazują że jednak mam niedoczynnosc tarczycy o której wiedziałam i na 99,9 hashimoto (podejrzewałam bo objawy sie zgadzały plus to anty tpo( mam zaburzenia pracy nerek i watroby.dostałam liste leków na pkolo 13 pozycji po kilka sztuk tabletek.liste badan do zrobienia w tym witamine d3,kał na pasożyty,badanie z włosa na metale ciężkie,usg brzucha,usg tarczycy,liste zalecen dietetycznych i oczywiście dieta bezglutenowa i bezmleczna.diagnoza jest dla mnie jak wyrok bo nie wiem czy kiedykolwiek bede miec szanse dac męzowi 2 dziecko a córce rodzenstwo.z winikami powrót do lekarki spowrotem i zobaczymy co dalej.martwie się tym okropnie ale pozostaje mi walczyc.zostawiam swój los w rękach losu
a wam życze powodzenia