X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • SMag Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Jakie bierzesz witaminki? Bo ja tylko folik narazie przyjmuje od dwóch miesięcy.
    Kwas foliowy, Witaminę D, olej rybi, a+e, ashwaghande na płodność podobno dobra ;), cynk i od czasu do czasu Wit z grupy B i magnez, pije też pokrzywę, teraz liść maliny, czasami czystek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 18:15

LISTA STARACZEK

• _Hania Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrzywę też piję na zatrzymywanie się wody (mam z tym duży problem), a+e biorę, b6 chyba i jeszcze jedną b (przepisane od dermatologa), więc muszę o D się uzbroić :)

Dużo soków piję, koktajli, zup warzywnych, sałatek, orzechów, więc mam nadzieję, że taka dieta też mi sporo dostarcza :)

Zróbcie juź 16, zasypiam normalnie. Gdybym położyła głowę na biurku - 3 minuty i mnie nie ma :p

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Witaminę D, olej rybi, a+e, ashwaghande na płodność podobno dobra ;), cynk i od czasu do czasu Wit z grupy B i magnez, pije też pokrzywę, teraz liść maliny, czasami czystek.

ojej sporo tego :D
    to ja zdecydowałam się w tym cyklu na olej z wiesiołka poprawia płodność i śluz, tak mi dziewczyny radziły, że po tym w szybkim tempie zaszły w ciąże hehe więc liczę że i mnie to szczęście spotka.

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zauważyłam poprawy śluzu po wiesolku.. pije od dwóch cykli do owulacji.

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Pokrzywę też piję na zatrzymywanie się wody (mam z tym duży problem), a+e biorę, b6 chyba i jeszcze jedną b (przepisane od dermatologa), więc muszę o D się uzbroić :)

Dużo soków piję, koktajli, zup warzywnych, sałatek, orzechów, więc mam nadzieję, że taka dieta też mi sporo dostarcza :)

Zróbcie juź 16, zasypiam normalnie. Gdybym położyła głowę na biurku - 3 minuty i mnie nie ma :p
    No pewnie, najważniejsze naturalne składniki :)
    Też się staram jeść sałatki, kaszę , owoce, warzywa, orzechy nerkowca i migdały :)

LISTA STARACZEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę w cholerę rzeczy, ale jak widać w podpisie mam na co ;)
    Poza tym nie mogę zbiorczych więc muszę osobno :/
    Witaminy z grupy b, jod, d+k, E, kwasy omega, selen (raz na tydzień, bo mi rośnie szybko), wit C, cynk, magnez, probiotyk, Q10. Piję zioła. Przed owu biorę macę i inozytol, a Q10 podówjnie.
    I co, k.., z tego :/

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Ja nie zauważyłam poprawy śluzu po wiesolku.. pije od dwóch cykli do owulacji.
    U mnie to może efekt placebo ale było go znacznie więcej, poprawia tez jakość śluzu, wiara czyni cuda więc wierzę, że może zadziała korzystnie :) Jem też duzo bananów no i 2 litry wody :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

A gdzie kupić ten olej z wiesiołka i w jakiej postaci? Przyjmuje się go tylko do owulacji? Sorrka ze tak dopytuje ale jak już uprzedzałam jestem jeszcze zielona w temacie starań a już pare razy dziewczyny o nim pisały wiec może i ja spróbuje :)

7u22ugpj8heetxf1.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    A gdzie kupić ten olej z wiesiołka i w jakiej postaci? Przyjmuje się go tylko do owulacji? Sorrka ze tak dopytuje ale jak już uprzedzałam jestem jeszcze zielona w temacie starań a już pare razy dziewczyny o nim pisały wiec może i ja spróbuje :)
    Ja kupiłam w aptece, bierze się go od pierwszego dnia cyklu do owulacji, po owulacji może utrudniać zagnieżdżenia się zarodka.

Natalia91! lubi tę wiadomość

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że nagle dostałam mega @, a to śluz, dokładnie taki jak płodny, ale tyle, że założylam wkładkę. Myślicie, że to preludium @, czy mój organizm wariuje :-( Na pewno to nie objaw ciąży, bo śluz powinien być wtedy jak niepłodny.

To mój 35 dc więc owulacja też odpada :(

Strasznie mi źle, ta niewiadoma co się ze mną dzieje jest gorsza, już wolę nawet@ ale zeby było wiadomo cokolwiek.

Czy mogło się tak mi pochrzanić od zwykłego HSG?:(

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Myślałam, że nagle dostałam mega @, a to śluz, dokładnie taki jak płodny, ale tyle, że założylam wkładkę. Myślicie, że to preludium @, czy mój organizm wariuje :-( Na pewno to nie objaw ciąży, bo śluz powinien być wtedy jak niepłodny.

To mój 35 dc więc owulacja też odpada :(

Strasznie mi źle, ta niewiadoma co się ze mną dzieje jest gorsza, już wolę nawet@ ale zeby było wiadomo cokolwiek.

Czy mogło się tak mi pochrzanić od zwykłego HSG?:(

Nie wiem... Choć wydaje mi się, że nie powinno ale się nie znam.
    Kontrolujesz to u gina?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, tsh za wysokie Ft3 i ft4 w normie. Co to znaczy? Mówcie mi tu szybko, pierwszy kontakt przedlekarski. Haha

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

starania wspomagane od 08.2020.

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A anty TPO ? Bo ja miałam wszystko w normie, wypośrodkowane pięknie a anty TPO miałam podwyższone i Hashimoto ;P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anty tpo poniżej 1, więc chyba ok.

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkim Wam życzę w nowym Roku 2018 samych dobrych wieści i dużo fasolek:-) Proszę o wpisanie na testowanie na 26.01.2018. Dziekuje

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    Anty tpo poniżej 1, więc chyba ok.

no ok :) więc musisz tam zobaczyć u endokrynologa, zrobi Ci pewnie usg tarczycy.
    Jak same tsh podwyższone to pół biedy, dostaniesz tabletki i szybko zejdzie.

dZhdp1.png

• MeggiGirl Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    no ok :) więc musisz tam zobaczyć u endokrynologa, zrobi Ci pewnie usg tarczycy.
    Jak same tsh podwyższone to pół biedy, dostaniesz tabletki i szybko zejdzie.
    Oby, niestety endokrynolog jest dopiero na 15 umówiony. Wcześniej ginekolog.

010is65gtxk93h3j.png

Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml

👩 27 l.
    👨 28 l.

Nasze pierwsze dziecko
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak nieźle, ja się wcisnęłam bo wizyta prywatnie dwa miesiące czekania :P Ale facet świetny.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung nie miałam na myśli chlania tylko normalne korzystanie z życia bez zakazów wyrzeczeń bo one wprowadzają presję. No przynajmniej mnie sie tak wydaje ale wiadomo ze każdy sam decyduje.

Oczywiście należy żyć w miarę zdrowo i tak samo sie odżywiać, zazywac kwas foliowy jakies witaminy ruch itd wszystko jasne. Ale całkiem zmieniac swoje życie bo starania to trochę niepotrzebnie. W ciąży i tak bedziecie musialy przewrocic życie do gory nogami a juz napewno po urodzenia dziecka, wiec czas odmawiania dopiero zacznie sie na dobre :P

Kwas foliowy należy brac conajmniej 3 mies przed zajsciem. Lepiej tego pilnować. Wit d i żelazo tez ważne. A wiesiolek u mnie nic nie zdzialal, mialam wrazenie ze podniosl mi cholesterol tylko.

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja niestety wpadłam sie pożęgnac.dzis w nocy dostałam @ ale to żaden problem bo na nic nie liczyłam.byłam dzis u lekarki córki z wynikami na tarczyce tsh ok ft3 ok ft4 ok anty tg ok a anty tpo przeszło 350 przy normie do 34.badanie ogólne plus wywiad i wynik anty tpo wskazują że jednak mam niedoczynnosc tarczycy o której wiedziałam i na 99,9 hashimoto (podejrzewałam bo objawy sie zgadzały plus to anty tpo( mam zaburzenia pracy nerek i watroby.dostałam liste leków na pkolo 13 pozycji po kilka sztuk tabletek.liste badan do zrobienia w tym witamine d3,kał na pasożyty,badanie z włosa na metale ciężkie,usg brzucha,usg tarczycy,liste zalecen dietetycznych i oczywiście dieta bezglutenowa i bezmleczna.diagnoza jest dla mnie jak wyrok bo nie wiem czy kiedykolwiek bede miec szanse dac męzowi 2 dziecko a córce rodzenstwo.z winikami powrót do lekarki spowrotem i zobaczymy co dalej.martwie się tym okropnie ale pozostaje mi walczyc.zostawiam swój los w rękach losu
    a wam życze powodzenia

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ